Päällysvaatteiden hoito

Onko mahdollista pestä kerros pesukoneessa?

Onko mahdollista pestä kerros pesukoneessa?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Valmistelusäännöt
 2. Vaiheittaiset ohjeet
 3. Miten kuivua?
 4. Miten tahrat poistetaan?
 5. Mitä tehdä, jos et voi pestä?

Venäjän kovan ilmaston olosuhteissa on mahdotonta tehdä ilman lämpimiä päällysvaatteita syksy-talvikaudella. Ja keväällä paluu kylmä ei ole harvinaista. Kaikissa vaatekaapissa tai ruokakomeroissa on toistaiseksi piilotettu demi-kauden takki, joka korvaa talven, joka on eristetty täyteaineilla ja turkisosilla. Erittäin päällysvaatteet, jotka eivät ainoastaan ​​lämmitä huonolla säällä, vaan edustavat myös kuvaamme syksyn ja talven kylmänä vuodenaikana. Ja kuten kaikki vaatteet, se tarvitsee säännöllistä puhdistusta (tai pesemistä). Kuivapesupalvelut, jotka ovat nousseet huomattavasti hintojen noususta ikimuistoisista Neuvostoliiton ajoista, pakottavat kuluttajat yhä enemmän ajattelemaan, onko mahdollista pestä kerros pesukoneessa eikä pilata asiaa, samalla kun säästät kunnon määrän.

Valmistelusäännöt

Päällyste on mahdollista pestä niin, että se ei istu alas, ei muodosta, ei haalistu, ei päällystä pelleteillä ja samaan aikaan raikkaampaan, eroon liasta ja tahroista kauluksen, hihansuiden tai hihojen reunojen alueella pussin ja taskujen kantaman alueella. Tätä varten sinun on vain noudatettava pysyviä sääntöjä, jotka koskevat karvojen valmistusta pesukoneessa pesemistä varten, jotta tuloksia ei valitettavasti kunnioiteta.

Tarran tutkiminen

Ensinnäkin on välttämätöntä määrittää, voidaanko tuotteelle tehdä vesimenettelyjä, tutkittuaan huolellisesti päällysmerkinnässä ilmoitetut tiedot. Ne auttavat määrittämään materiaalin (luonnon tai keinotekoisen) koostumuksen, josta se on valmistettu: tuotteen yläosa, vuori, viimeistely. Lisäksi etiketissä olevat piktogrammit voivat määrittää, sallitaanko pesu tässä tapauksessa: manuaalinen tai automatisoitu pesukoneella. Jos kuvaketta ei ylitetä (altaan tai pienen neliön, jossa on ympyrä, jossa on pesukone), sitten turkki voidaan pestä kotona.

Jos valmistaja on ylittänyt vastaavan kuvakkeen, koko vastuu päällysvaatteiden tuomisesta on kuluttajan harteilla, koska tuote on parhaimmillaan kuivapesu.

Otamme huomioon materiaalin

Kun olet päättänyt pestä pesukoneessa, sinun on kiinnitettävä huomiota eri päällysteen materiaalien käyttäytymiseen prosessissa: luonnollinen, keinotekoinen (sekoitettu).

Puuvillasta, villasta, verhosta, kashmirista, mokkanahasta valmistettu luonnollinen takki voidaan pestä myyntiautomaatissa etiketissä olevan valmistajan luvalla huolellisesti tarkkailemalla herkkää pesutapaa ilman pyörimistä, jotta tuote ei muutu.

Jos valmistaja vastustaa sitä, on parempi olla ottamatta riskejä ja käytä vaihtoehtoista kuivapesua huonoimmin käsin pesemällä. Tällaisten materiaalien päällysteen kustannukset ovat vertaansa vailla pesun aiheuttamat säästöt.

Suede vaatii enemmän ja erityisiä työkaluja nahkatuotteisiin. Kengänkuori on todennäköisesti epätarkka koneen pesuun, samoin kuin nahkahihoilla varustettu tuote, puhumattakaan nahkatakista. Mikä tahansa nahka - luonnollinen tai keinotekoinen - ei selviydy kokouksesta altaan tai koneen kanssa. Voit yrittää pestä pesua huolellisesti käyttämällä herkkää tilaa painamatta.

Kuinka pestä syksyn polyesteri- tai bologniakerros (eli synteettisiä materiaaleja) lialta riippumatta, kuvaketta etiketissä "Machine Wash" ja veden lämpötila - 40 astetta.

Talvikerros lämmitetään pääsääntöisesti täyteaineella, luonnollisella (esimerkiksi höyhenpeitolla) tai keinotekoisella (synteettinen talvikone, holofiber). Kamelin täyteaineella on parempi kuljettaa kuivapesussa. Joskus valmistaja saa sen pestä käsin. Pestävä, pestävä erityisessä tilassa koneessa, jos se on tikattu tuotteen yläosassa. Voit myös pestä pehmustettua polyesteriä tai holofiber-karvaa: ommel ei salli täyteaineen liukumista alaspäin, jolloin voit säilyttää tuotteen muodon.

Päällysvaatteita pehmustetulla polyesterillä tai holofiberillä ei ole vaikea puhdistaa kotona automaattisen koneen avulla, minkä lisäksi se voidaan purkaa sentrifugilla. Ei ole toivottavaa puristaa downy-tuotetta tällä tavalla. Veden valuminen on välttämätöntä, ja sitten suorista, varovasti irtoaa, hajottaa tasaiset levyt tasaisesti ylä- ja vuorauksen väliin.

Vuori on yleensä synteettistä kuitua (polyesteri tai viskoosi). Peseytyneen takin muoto on varmistettava, että vuori on myös suoristettu ja että se ei poistu ulos hihansuissa tai tuotteen helmassa.

väri

Kotitekoisen konepesuun kohdistuvan ulkovaatteen väri ei saisi kärsiä prosessissa: irtoaminen, epätavallisten sävyjen ja avioerojen hankkiminen, valkeat pisteet. Paljon riippuu paitsi valitusta tilasta myös käytetyistä pesuaineista.

Sinun pitäisi ensin tarkistaa väriaineen vesivaiheiden vakaus.

Riittää, kun yrität pestä pienen palan kangasta lämpimässä vedessä pesuaineella. Jos vettä ei ole maalattu, vesiprosessin pilaantunut ulkonäkö ei vaaranna tuotetta.

Valkoista päällystettä ei aina voida valkaista, se riippuu materiaalin koostumuksesta. Se voi olla hyvä puuvillatuotteelle, viskoosista tai polyesteristä valmistettu kangas voi helposti muuttua keltaiseksi ja menettää kuitujen lujuuden.

Kevyt tuote saastuu myös nopeasti, mutta sitä ei voi käyttää valkaisuun. Muodikkaat mustavalkoiset päällysvaatteet saattavat menettää intensiteettinsä, syvyytensä usein pesemällä, vieraan värisävyn ulkonäkö. Pitäisi poimia musta pyykinpesuainejoka säilyttää tuotteen värin pidempään. Kirkkaissa väreissä on myös omat pesuaineet, jotka pidentävät tuotteen käyttöikää.

Puhdistusaineet

Kaikki pesupulverit ja nestemäiset tuotteet, geelit erotellaan tarkoituksen mukaan. Riittää, kun tutustut pakkauksen valmistajan ohjeisiin ja selvitetään, mitkä vaatteet ja materiaalit on tarkoitettu, onko se sopiva koneen pesuun tai vain käsienpesuun. Laatikossa tai injektiopullossa oleva sana "Automaattinen" varoittaa välittömästi koneen prosessin sisällön tarkoituksesta. Päällysvaatteiden pesussa on edullista käyttää nestemäisiä tuotteita, geelejä tai hienojakoisia jauheita, joiden jäljet ​​eivät jää kangalle prosessin lopussa.

Hoitoaineella voit huuhdella pesuaineen jäämien poistamiseksi paremmin, jos sitä ei ole käytetyn geelin koostumuksessa (ns. 2 in 1).

Ohjelman valinta

Sinun tulisi ensin tutustua kotiyksikön ominaisuuksiin, kun peseisit tällaisia ​​herkkiä kohteita kuin turkki. Nykyaikaisissa malleissa on paljon erilaisia ​​toimintoja, jotka on suunniteltu helpottamaan kodin pesua. Oikean vaihtoehdon löytäminen tietyssä tapauksessa ei ole vaikeaa. Vaativimmilla pesukoneilla on repertuaaritila "Käsinpesu", tarjoaa hellävaraisen prosessin herkille kankaille.

Tuloksen laadun kannalta erittäin tärkeä on lämpötilajärjestelmä, joka yleensä on sidottu pesutilaan.

Päällysteen luonnolliset ja keinotekoiset materiaalit, täyteaine on melko alhainen veden lämpötila (enintään 30-40 ° C).) Tuotteen koostumuksen mukaisesti voit valita ”Synteettinen 40”, “Puuvilla 40”, pikaliinat “Mini 30”, sekakankaille ”Mix 30”, “ECO Cotton 40”, ”Wool 40”. Korkeammat lämpötilat voivat aiheuttaa tuotteen kutistumista ja muodonmuutoksia, värinmuutoksia ja pellettejä. On malleja, jotka tarjoavat pesun kylmässä vedessä. Tämä on paras vaihtoehto villasta valmistetuille tuotteille, kamelitäytteellä. Villa- ja downy-tuotteiden pesussa on erityisiä ohjelmia., ne osoittavat vastaavat kuvakkeet - kuvakkeet: "Villavilla" ja "Sulka".

On tärkeää ohjelmoida lisä- tai toistuva huuhtelu pesuprosessissa tuotteen vapauttamiseksi lopuksi pesuaineiden jäännöksistä ja välttämään myöhempiä tahroja kankaaseen kuivauksen jälkeen.

Pesuaineissa, joita ei voida painaa, on tarpeen kytkeä pyöräytysprosessi (sentrifugi) pois päältä tai vähentää sentrifugin kierroslukuja hyväksyttävään. "Hand Wash" -tilassa ei yleensä ole spiniä.

Vaiheittaiset ohjeet

Pese karva pesukoneessa kunnolla ja saat hyvän tuloksen seuraa tiettyä vaiheiden sarjaa:

 • Tutkimme päällysteen etikettiä, määritetään mahdollisuus ja ehdotetut pesuolosuhteet; me vertaamme sitä aikaisemmin opiskellun kodin pesukoneen mahdollisuuksiin.
 • Tyhjennämme turkin taskut, poista (irrota tai varovasti) turkikset ja suuret metalliosat, kiinnitä kaikki olemassa olevat vetoketjut (ja myös taskuihin) kääntämällä tuote ulospäin.
 • Lataa tuote varovasti autoon.
 • Suljetaan rumpu, mitataan ja ladataan valittu pesuainetta oikeaan määrään.
 • Kytke automaattinen kone verkkoon, käännä vesisäädin työasentoon.
 • Määritimme etukäteen valitun pesuohjelman koneen ohjauspaneeliin (”käsinpesu” tai materiaalin + lämpötila-tila, ”ylimääräinen huuhtelu”, sentrifugin nopeus).
 • Paina painiketta, joka käynnistää ohjelman.
 • Tietyn ohjelman lopussa avataan rumpu; takki, varovasti ulos, laittaa välittömästi "takki" (henkari) tai kylpyhuoneeseen valmistettuun paikkaan ylimääräisen veden ulosvirtaamiseksi.
 • Kun ylimääräistä vettä on valutettu, päällyste voidaan lievästi puristaa, ei kiertää, ylimääräisen veden poistamiseksi ja kevyesti suoristamiseksi niin, ettei ryppyjä esiinny.
 • Päällyste sijoitetaan kuivumaan hyvin ilmastoidussa paikassa.

Miten kuivua?

Virheellinen kuivaus pesun jälkeen voi vaikuttaa haitallisesti takin ulkonäköön, vääristää sitä. Tuotteen kankaassa olevat ryppyjen ja taittumien paikoissa voi muodostua värinpoistoja. Pystykuivausta varten voit käyttää sopivan koon ripustinta (“ripustimet”), jotta vaatteiden olkapäät ja selkä eivät ulotu. Voidaan kuivata vaakasuorassa asennossalevitetään ja suoristetaan päällyste tuotteen muodon mukaan. Meidän täytyy seurata prosessia ja kääntää se tasaiseksi kuivumiseksi. Molemmissa tapauksissa paikan on oltava hyvin tuuletettu niin, että asia ei ime vieraita hajuja tai ei saa mustavaa, homeista tuoksua.

Päällyste on mahdotonta kuivata paristoilla ja muilla lämmityslaitteilla, suorassa auringonvalossa: se voi peittyä paikoilla, raidoilla, rypälöillä, joskus polttaa.

Miten tahrat poistetaan?

On suositeltavaa yrittää poistaa ulkovaatteen tahrat ennen yleisen pesun aloittamista. Ihanteellinen tehdä tämä kotona on mahdollista, jos sinulla on kärsivällisyyttä. Tärkeintä ei ole viivästyttää poistoaikaa: mitä enemmän tuoreita tahroja on, sitä helpompi on poistaa se. Olisi mukavaa tietää paikan luonne. Jos tahattoman haavan veri pääsee tahattomasti vaatteisiin, on ensin pestävä se runsaalla vedellä. ei missään tapauksessa käytä saippuaa. Sitten, pesemällä pesuaineella, jäljellä ei ole jäljellä veriproteiinia.

Jäljennöksiä kirjoituskynästä on vaikeampi poistaa, ne on esikäsiteltävä vetyperoksidilla tai sitruunahappoliuoksella, yrittämättä jättää haloa.

Tätä varten jalostus vanupuikolla tai puuvillapyyhkeellä (tai puuvillapyyhkeellä) suoritetaan reuna-alueelta pisteen keskelle sen jälkeen, kun sen ympärillä oleva alue on kostutettu vedellä. Hyvä tulos antaa tavanomaisen hiuslakan käytön.

Suhteellisen tuoreet rasva-aineet poistetaan liuottimella (esimerkiksi bensiinillä), ei ole huono, jos voit poistaa ensin rasvaa ylimääräisestä rasvasta, ripottele suolalla tai tärkkelyksellä tai liota sitä lautasliinalla ja kuumennetulla raudalla. Nykyaikaiset välineet - tahranpoistoaineet, erikoistuneet (tietyille tahroille) ja yleismaailmalliset (minkä tahansa tyyppisiä) Vanish), auttaa selviytymään tehtävästä huonommin kuin kotitekoinen elämä hirmuttaa mummon neuvostoista. Voit myös yrittää ratkaista polttoöljyn ongelman kotikemian avulla, jos et ole pahoillani turkista. Kuitenkin kuivapesu ammattilaisten avulla on turvallisempaa.

Mitä tehdä, jos et voi pestä?

Jos tuotteen valmistaja on kategorisesti vastaan ​​vedenkäsittelyjä missä tahansa tilassa (sekä manuaalisesti että automatisoidusti), on edelleen luotettava kuivapesuun. Voit yrittää virkistää karvaa käsin käyttämällä pesuaineliuoksen vaahdolla hieman kostutettua siveltimellä tai sienellä tai yksinkertaisesti viedä se lähimpään kuivapesulaitteeseen ja antaa suosikki asia asiantuntijoille.

Kuivapesuprosessi on paljon kalliimpi kuin kodin pesu, mutta ei ole vaaraa pilaantua ja menettää tuote palautumattomasti.

Jos kemiallinen pesu ei ole lainkaan edullinen, ja takki ei ole liian uusi, voit silti yrittää ottaa riskin ja pestä se huolellisesti valmistajan kielloista huolimatta. Mutta tämä on täysin sinun päätöksesi ja kaikki riskit. Ole valmis uuden oston tarpeeseen.

Tiukka asiantuntijoiden armeijan suositusten noudattaminen: päällysvaatteiden, pesukoneiden, puhdistusaineiden valmistajat säästävät omaisuutta ja taloutta.

Katso, miten karvojasi hoidetaan oikein, katso seuraava video.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet