Päällysvaatteiden hoito

Miten puhdistaa mouton-turkki kotona?

Miten puhdistaa mouton-turkki kotona?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Miten tuotetta päivitetään?
 2. Tumma turkishoito
 3. Kevyiden turkisten hoito
 4. Hyödyllisiä vinkkejä
 5. Voinko käyttää pesukonetta?

Monet reilun sukupuolen edustajat valitsevat turkisnahkatuotteita kevyiltä ja pitävät lämpöä hyvin. Ennen kuin poistat Mouton-turkiksen kesävarastoon, se on asetettava järjestykseen niin, että se tulee alkuperäiseen ulkonäköön. Päällysvaatteita ei aina ole mahdollista kuljettaa kuivapesussa, joten sinun täytyy selviytyä itse.

Miten tuotetta päivitetään?

Pitkäkestoisessa säilytyksessä kaapissa päällysvaatteet on peitetty pölyllä, pieniä roskat. Ennen turkisnahkojen käyttöä sinun täytyy virkistää sitä - tätä varten tuotetta ravistetaan tai kolhi pois pölystä matonpoistajalla. Tee tuote tuoreeksi imurilla. Laite on konfiguroitu minimitehoon. On tärkeää, että suutin on puhdas., muuten turkki likaantuu vieläkin enemmän.

Loistava vaihtoehto pölyn poistamiseksi, löysä villi - kova harja eläimenkarvoille tai rullan vaatteille. Siinä on teippi, joka houkuttelee turkista kertyvää likaa.

On kuitenkin yhtä tärkeää varmistaa tuotteen asianmukainen varastointi, sitten ongelmat myöhemmässä toiminnassa ovat paljon vähemmän. Yleensä on suositeltavaa säilyttää päällysvaatteet kotelossa. Tämä auttaa välttämään pölyä ja muita epäpuhtauksia. Voit poistaa epämiellyttävän hajua hyödyllisenä jauhettu kahvi. Pieni purkki voidaan sijoittaa koteloon yhdessä turkiksen kanssa.

Tumma turkishoito

Puhdista turkki turkista, sinun ei tarvitse ostaa kalliita työkaluja - kaikki mitä tarvitset on läsnä kotitalouksien talossa. Tummien turkisten puhdistusmenetelmät ovat seuraavat:

 • Etikka täysin selviytyy itsepäisistä tahroista. Se sekoitetaan alkoholiin ja veteen suhteessa 1: 1: 1, jonka jälkeen harja kastetaan liuokseen ja hiukset kampataan. Menettelyn päätyttyä turkis kostutetaan kuivalla lautasella, ja päällysvaatteet sijoitetaan ripustimeen kuivattavaksi.
 • Ammoniakki poistaa itsepäisen lian. Alkoholi sekoitetaan veteen suhteessa 1: 4. Liuokseen kastetaan puuvillapatruuna, puretaan ulos ja pyyhitään turkiksen pinta.
 • Höyrygeneraattori auttaa eroon epämiellyttävistä hajuista, poista pienen pilaantumisen. Tuote ripustetaan ripustimiin tai ompelu-mannekiiniin ja sitä käsitellään höyryllä - laitteen tulisi toimia säästeliäästi eikä saa koskettaa nokkaa.

On erityinen harja, joka on suunniteltu turkisten tuotteiden puhdistukseen. Sen avulla voit nopeasti poistaa saastumisen ilman paljon aikaa. Odota, kunnes lika kuivuu, ennen kuin paalutetaan, muuten se hieroo koko turkista. Jos tahraa ei poisteta yksinkertaisella naarmuuntumisella, saastunut alueelle tulee levittää heikko tahranpoistoaine. Vanish. Liuoksen käsittelyn jälkeen kasa kampataan uudelleen harjalla.

Työkalu antaa herkän tahranpoiston, ja turkista tulee pehmeämpi.

Kevyiden turkisten hoito

Kevyt muton turkki näyttää kalliilta, antaa omistajalle hienostuneisuuden ja viehätyksen. Tuotteen hoitaminen kotona voi olla seuraava:

 • Saippualiuosta käytetään kevyen lian poistamiseen. Lämmin vesi kaadetaan altaaseen, nestemäinen saippua liuotetaan siihen ja kermataan vaahdon muodostumiseen asti. Se jakautuu turkiksen päälle ja jätetään jonkin aikaa. Kuivumisen jälkeen kasa on kammattu ja turkki sijoitetaan hyvin ilmastoituun paikkaan.
 • Perunatärkkelys absorboi saastumisen. Levitä turkki tasaiselle kiinteälle pinnalle ja ripottele sitä tärkkelyksellä.Se hierotaan tuotteeseen hierovat liikkeet. Kun tärkkelys tummenee, turkista karistetaan. Toimet toistetaan, kunnes tärkkelys pysähtyy.
 • Poista turkista keltaisuus, joka auttaa vetyperoksidia. 1 tl peroksidia sekoitetaan 3 ruokalusikallista soodaa ja vettä, sekoitetaan huolellisesti ja levitetään turkiin puhtaalla liinalla tai harjalla. Muutaman minuutin kuluttua kasa on kammattu.
 • Tehokas mutta myös riskialtista menetelmä on kuorinta tärkkelyksellä ja bensiinillä. Heistä valmistelee sieni ja laita se saastuneille alueille. Turkki on kammattu seoksen poistamiseksi, turkki pääsee raikkaaseen ilmaan bensiinin hajujen poistamiseksi. Ennen puhdistusta bensiini levitetään tuotteen näkymättömälle alueelle - jos ei-toivottua reaktiota ilmenee, on parempi hylätä tämä menetelmä, jotta vaalea turkki ei pilata.

Hyödyllisiä vinkkejä

Muton-turkista on helppo huolehtia, mutta sinun on noudatettava joitakin sääntöjä:

 • Älä kuivaa tuotetta hiustenkuivaajalla tai lämmityslaitteiden lähellä. Turkin tulee kuivua luonnollisesti ripustimissa ilmastoidussa huoneessa.
 • Päällysvaatteita ei tule puhdistaa liian usein, varsinkin jos näkyvää kontaminaatiota ei ole. Parasta on puhdistaa kerran vuodessa.
 • Turkiksen puhdistamisen jälkeen turkis harjataan jäykällä harjalla villien kasvusuunnassa, jolloin saadaan sama muoto ja tilavuus.
 • Alkoholi ja etikka ennen tuotteen jalostamista on laimennettava - aineet vaikuttavat kielteisesti turkisvaatteisiin.

Ulkovaatteen käytön aikana turkisosa ei likaa vaan myös vuori. Jos se ei pääse irtoamaan, se hierotaan sienellä, joka on kostutettu saippuavedellä ja kasteltu lautasliinalla.

Irrotettava vuori pestään lämpimällä saippualiuoksella, huuhtele, kuivaa ja rautaa tavallisin vaattein.

Voinko käyttää pesukonetta?

Luonnollisten Mouton-takkien omistajat ihmettelevät usein, voitko pestä turkistuotteen pesukoneessa vai ei. Tätä ei ehdottomasti suositella. Vaikka kirjoituskoneessa asetettaisiin herkkä pesutila, sen jälkeen turkki alkaa haihtua, turkis ryömii, mahdollisesti kokonaisin silppuisin. Automaattinen pesu koneessa aiheuttaa päällysvaatteet istuvat kokoon 1-2. Jos tuotteelle pääsee runsaasti kosteutta, turkis haalistuu, tulee karvaksi, turkki epämuodostuu. Tuotteen käsittely pesukoneessa voi vaikuttaa laitteen vikaantumiseen. Turkis takki kosteuden vaikutuksesta merkittävästi rasittava - tällaisen painon rumpukoneet eivät yksinkertaisesti pysty selviytymään.

Siksi ei ole tarpeen vaarantaa kodinkoneita ja kalliita turkistuotteita. Ja tarkemmin siitä, miten puhdistaa mouton-turkki kotona ilman sen ulkonäköä, seuraava video kertoo.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet