Päällysvaatteiden hoito

Miten puhdistaa turkis kaulus kotona?

Miten puhdistaa turkis kaulus kotona?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Kuiva
 2. Märkä menetelmä
 3. Luonnollinen turkis
 4. Keinotekoinen kasa
 5. Poistamme keltaisuuden
 6. Erityiset välineet
 7. Muita suosituksia

Turkis-kaulukset antavat päällysvaatteille jonkin verran vakautta ja houkuttelevuutta sekä lisäksi eristävät asian, joten nämä takit ja untuvatakit ovat erittäin suosittuja. Mutta ajan myötä jopa korkein laatu turkki altistuu saasteille ja menettää alkuperäisen ulkonäönsä.

Jotta jokin asia palvelee pitkään menettämättä esteettisiä ja käytännöllisiä ominaisuuksiaan, on tärkeää tietää, miten turkis kaulus puhdistetaan kotona.

Kuiva

Turkisvalmisteita ei suositella pestä, koska kyllästäminen pestään märkänä, materiaali pois ja kauluksen ulkonäkö heikkenee. Hyvä vaihtoehto tavalliselle pesulle on kuivapesu. Tällaiseen puhdistukseen käytä seuraavia keinoja:

 • Talkki. Se auttaa poistamaan rasvaisia ​​tahroja ja pölyä tuotteesta. Tällä puhdistusmenetelmällä kaulus tulisi ripotella suurella määrällä talkkijauhetta, ja sitten sinun täytyy hieroa jauhe turkista. 10-15 minuutin kuluttua talkki on ravistettava pois tuotteesta ja jäännökset voidaan poistaa hiustenkuivaajalla.
 • Jauhoja. Se seulotaan puhtaaseen astiaan. Turkis on kammattu, minkä jälkeen sinun täytyy ripotella tuote jauhoilla. Seuraavaksi sinun täytyy harjata vastaan ​​kasa jakaa jauhoja koko pintaan. Sen jälkeen hiero jauhoja suoraan eteenpäin ja eteenpäin eteenpäin 5 minuuttia. Sen jälkeen kaulus on kaadettava ja kammattava puisella kammella.
 • Tärkkelystä. Sen avulla on kätevää käsitellä kauluksia, jotka tulevat vaatteista irti. Tuote sijoitetaan muovipussiin ja peitetään tärkkelyksellä. Sen jälkeen pakkaus on ravistettava. Seuraavaksi harjaa turkki suoraan polyeteenin läpi. Kun puhdistus on päättynyt, kaulus ravistetaan tärkkelyksen jäännöksistä ja ilmataan huolellisesti.
 • Leikkaa pois (vehnä tai ruis). Paistamattomassa paistinpannussa, jossa on matala kuumuus, sinun täytyy lämmittää, eikä unohda sekoittaa, noin 350 g leseitä. Turkkituote on sijoitettava puhtaaseen kankaaseen ja ripoteltava kuumalla leseellä. Johtava kämmenet kasausta vastaan, sinun täytyy hieroa työkalu turkista. Sitten tuote on kammattu harvinaisilla hampailla.
 • Suola ja manna. Massiiviset tuotteet soveltuvat lyhytkauluksen puhdistamiseen. Tuotteet sekoitetaan suhteessa 1: 1. Turkistuotetta sirotellaan valmiilla seoksella, jonka jälkeen kasa kampataan sormilla ja sitten harjalla.

Manka ja suola, imeytynyt lika, ravistetaan kaulus. Menetelmä toistetaan, kunnes virtaava seos lakkaa tummentumasta ja rullasta.

Märkä menetelmä

Pitkät paalut tai paksut turkiskaulukset ovat paremmin kosteuden puhdistus. Lisäksi märkäpuhdistus on lempeä kuin tuotteen pesu. Tällä menetelmällä turkistuotteiden käsittelyssä käytetään seuraavia keinoja:

 • Geeli astioiden pesuun. Pesuaine sekoitetaan pieneen määrään vettä. Taivuta saatu liuos perusteellisesti, minkä jälkeen turkille levitetään paksu vaahto pehmeällä sienellä. Sitten vaahto on poistettava vedellä kostutetulla liinalla. Turkki kuivataan perusteellisesti ja kammataan.
 • Nestemäinen jauhe herkille kankaille tai shampoolle. Menetelmä tuotteen puhdistamiseksi nestemäisellä jauheella tai shampoolla on samanlainen kuin astianpesu geeli.
 • Liuos, jossa on ammoniakkia ja suolaa. Lasillisessa vedessä on liuotettava kaksi teelusikallista suolaa ja tl ammoniakkia. Liuos kaadetaan ruiskuun ja ruiskutetaan kauluksen pinnalle.Jotta liuos ei läpäise ihoa, tuote käännetään puhtaalla liinalla, jonka turkis on alaspäin ja jätetty 30 minuutin ajaksi. Sitten turkis pyyhitään varovasti pehmeällä kostealla sienellä ja poistetaan jäljellä oleva liuos kasasta.
 • Bensiiniä. Puuvillapyyhkeellä kontaminoituu bensiiniä koskettamatta aluskarvaa. Puhdistuksen jälkeen turkis ruiskutetaan vedellä ruiskupullosta. Kuivausvaiheessa turkista on säännöllisesti kampattava.

Luonnollinen turkis

Kun valitset työkalun luonnollisen turkiksen kauluksen käsittelyyn, on suositeltavaa käyttää kuivapesuun soveltuvia vaihtoehtoja. Täysi pesu voi pilata tuotteen. Kun puhdistat luonnonmateriaalin kaulusta, kannattaa muistaa muutamia perussääntöjä:

 • Keinotekoisesti värjättyä turkista ei voida puhdistaa märällä menetelmällä. Muuten kauluksen väri voi muuttua tai haalistua.
 • Kaulusta ei saa kuivata suorassa auringonvalossa tai lähellä paristoja tai muita lämmityslaitteita. Kuivaus suoritetaan huoneenlämpötilassa.
 • Kuivausprosessissa puhdistettu kaulus on ajoittain harjattava - sitten sen jälkeen, sitten vasten napua. Tällaiset toimet mahdollistavat kasan rakenteen säilyttämisen.

Kettu kaulus puhdistetaan lialta talkkijauheella tai vauvanjauheella, joka ei sisällä öljyjä. Nämä tuotteet pystyvät absorboimaan rasvan täysin arktisesta kettuista, mutta tämä menetelmä soveltuu vain kevyille turkille. Tummille tuotteille kannattaa käyttää märkäpuhdistusmenetelmää - käyttämällä puhdistusainetta tai shampoa.

Hopeakeksistä valmistettu turkki puhdistetaan levittämällä pesuainetta ja shampoa sisältävän bensiinin tai vaahdon nukka. Tämän jälkeen sovellettujen varojen jäännökset poistetaan turkista kostealla puuvillapyyhkeellä. Voit puhdistaa hopean kettuista tuotteita mannasta tai tärkkelyksestä.

Coypu-, saukko- tai majava-turkki on huonompi puhdistettava, koska paalun erikoisrakenne. Tällaisten turkisten turkis on pitkä, ja aluskarva on melko lyhyt. Kaikki lika kerääntyy aluskarvaan, mikä vaikeuttaa sen täydellistä poistamista. Tämä tuote voidaan puhdistaa joen hiekalla.

Hiekka on lämmitettävä tulessa ja hierottava karvaan pyöreällä liikkeellä. Muutaman minuutin kuluttua kauluksesta on irrotettava irtotavaroiden jäännökset.

Keinotekoinen kasa

Faux-turkis on vähemmän herkkä kuin luonnollinen. Faux-turkiskaulus voidaan pestä käsin lämpimän veden liuoksessa (30 astetta) ja jauhetta villaa varten. Tuote on liotettava liuokseen 5 minuutin ajan, jonka jälkeen se on huuhdeltava suihkun alla.

Kaulusta ei saa puristaa - veden on valuttava itse, jolle tuote on ripustettava. Kuivumisen jälkeen turkis on kampattava.

Faux-turkista valmistettu tuote voidaan pestä pesukoneessa ja asettaa herkkä tila ilman pyörimistä. Saippua-liuos auttaa poistamaan rasvan tahrat tuotteesta. Kauluksen saastuneet alueet käsitellään pyykin saippualiuoksella, tai tuotteelle tehdään puhdas käsinpesu.

Voit poistaa itsepäisiä tahroja käyttämällä bensiinin ja tärkkelyksen seosta. Tuotteen puhdistamiseksi pölystä riittää, että käytät säännöllistä pölynimuria.

Poistamme keltaisuuden

Kevyt turkista on melkein mahdotonta tuoda esiin keltaisuutta. Jopa kuivapesuissa voidaan tarjota vain osittaista poistoa keltaisista paikoista ja vaalentaa kasa. Kotona päästä eroon keltaisuudesta auttaa vetyperoksidia. Vettä ja peroksidia sekoitetaan suhteessa 2: 1. Kaulus pyyhitään liuoksella kostutetulla sienellä, jonka jälkeen se tuuletetaan ja kuivataan perusteellisesti.

Toinen työkalu, jota käytetään valkoisten turkisten keltaisten pisteiden poistamiseen, on perunatärkkelys. Kaulus on ripoteltu tärkkelyksellä. Lisäksi 15 minuutin kuluessa on tarpeen suorittaa tällaisia ​​liikkeitä ikään kuin poistat asian manuaalisesti. Sen jälkeen perunatärkkelyksen jäännökset harjataan pois kauluksesta, ja turkis on kammattu erityisellä harjalla.

Erityiset välineet

Monet valmistajat tarjoavat valmiita sarjoja turkistuotteiden kattavaan hoitoon. Nämä sarjat koostuvat pääasiassa erityisestä saippuasta, puhdistusaineesta ja pelkistimestä. Ensinnäkin voimakkaita epäpuhtauksia käsitellään syvällä iskuaineella.

Saasteiden jäännösten poistamiseksi ja pölystä ja tuoreista paikoista käytetään puhtaampaa. Pelkistintä käytetään turkisrakenteen suojaamiseksi. On suositeltavaa levittää pelkistintä karvaan aktiivisen kulumisjakson aikana (kahden viikon taajuudella).

Tämän sarjan tärkein etu on korkealaatuinen ja hellävarainen turkispuhdistus. Ainoa kielteinen on ammattimaisten puhdistusaineiden korkea hinta.

Muita suosituksia

Jotta pölyä poistettaisiin valkoisesta turkista ja lisättäisiin tuotteeseen ylimääräistä kiiltoa, on tarpeen pyyhkiä kasa yhdessä sitruunamehun liuoksessa lasilliseen vettä. Karhun kauluksen puhdistamiseksi kosmetiikan jälkeistä saastuneet alueet pyyhitään puhtaalla lääketieteellisellä alkoholilla kostutetulla vanupuikolla.

Bensiini selviytyy täydellisesti rasvan tahroista.

On huomattava, että vain hyvin puhdistettu bensiini on sopiva tällaisiin tarkoituksiin. Voit tehdä bensiinistä hyvänlaatuisen korjauksen, sekoittamalla sen tärkkelykseen pastaa.

Katso lisää vinkkejä luonnollisen turkiksen puhdistamisesta keltaisuudesta, katso seuraava video.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet