Päällysvaatteiden hoito

Miten pestä villaa?

Miten pestä villaa?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö

Ei jokainen nainen uskalla pestä villakangasta. Yleensä nämä tuotteet luovutetaan kuivapesussa. On kuitenkin tilanteita, joissa pesu on ainoa tapa tallentaa suosikkituote. Joka tapauksessa tämä on rohkea askel. Loppujen lopuksi takki voi kutistua, venyttää, menettää muodonsa tai kattaa avioeron. Tämän välttämiseksi On noudatettava selkeitä ohjeita asianmukaisissa pesu- ja kuivausoloissa.

Hoidon erityispiirteet

Ensin on selvitettävä, onko olemassa teoreettinen mahdollisuus pestä villaa, ja kumpi: konepestävä tai manuaalisesti. Ensin on määriteltävä kankaan koostumus, tehtäväksesi tämän, lue päällysteen etiketti: se on aina ilmoitettu siitä, mitä tuote ja miten sitä hoidetaan. Jos turkki on täysin villainen, pese se ei ole suositeltavaa, vain kuivapesu.

koulutus

Aseta takki vaateripustimelle ja tarkista huolellisesti. Puhdista ensin pöly, kierteet tai muut pienet lika sekä pelletit. Käytä tätä varten rullan vaatteita.

Puhdista sitten kankaalla pehmeällä harjalla, joka on kostutettu vedellä ja saippualla yksittäisten näkyvien tahrojen poistamiseksi. Tämä toimenpide on suoritettava huolellisesti paalun sijainnin mukaan, älä hankaa villaa, jotta se ei vahingoita kangasta. Jos kauluksessa ja hihansuissa on muita materiaaleja tai turkiksia, ne on avattava. Jos vesi joutuu kosketuksiin, metalliosat voivat ruostua ja materiaaliin jää punaisia ​​täpliä.

Tuotteen pesemiseen on tarpeen kääntää se ulospäin, kiinnittää kaikki vetoketjut, painikkeet, jos sellaisia ​​on, painikkeita. Sitten se sijoitetaan erityiseen pussiin, joka on suunniteltu pesuun.

Jos malli sisältää painikkeita tai muita metalliliitoksia, ne on poistettava.

Pese tuote

kone

Koneen pesussa tärkeintä on valita oikein säätimen kuvake. Paras vaihtoehto olisi tila "Villa" joka on läsnä lähes kaikissa modernin mallin kirjoituskoneissa. Aiemmissa malleissa tämä tila vaihdettiin "Herkkä pesu" tai "käsinpesu". Autossa olevaa vettä tulisi lämmittää enintään +30 astetta. Korkeammat lämpötilat voivat vahingoittaa tuotetta. On parempi, ettei päällystää karvaa sammuttamalla "Spin" -tilan.

Älä kaada rakeista jauhetta, on paljon parempi levittää geeliä, shampoa tai muuta nestemäistä tuotetta villaa varten. Kun kaikki on pesty, saippualiuoksen päällysteen on oltava täysin irti. Tätä varten tuote on huuhdeltava vähintään kahdesti ja edullisesti 2-3. Huuhtelun aikana on parempi lisätä pehmennysaine ja pehmennin.

manuaalinen

Pese käsin käsin, jotta toimenpide on hellävarainen. Päällysteen pesemiseen liittyy suuri määrä vettä, ei kovin kuuma, maksimilämpötilassa 20-25 astetta. Tuote liotetaan ensin, pestään huolellisesti ja huuhdellaan sitten useilla vesillä.

tarvikkeet

Takki voidaan valmistaa eri tyyppisistä villoista. Pesun tyyppi riippuu materiaalista, josta tuote valmistetaan.

Huovutettu villa

Nykyään huopakankaat ovat erittäin suosittuja. Ne ovat erittäin lämpimiä, kevyitä ja ennen kaikkea kauniita. Tämä ei tietenkään ole kallis tuote, ja jos se yhtäkkiä menettäisi alkuperäisen ulkonäön, haluan palauttaa sen.

Kumma kyllä, tällaiset tuotteet kestävät vaikuttavia kuormia ja vaikutuksia. Esimerkiksi tässä tapauksessa kutistumista ei havaita, koska tämä on juuri huovutusmenetelmän merkitys. Hyvin kudottu tuote on käytännöllisesti katsoen vähentynyt.Tämän huopakerroksen yhteydessä voit pestä turvallisesti ja varmasti.

Ainoa asia, joka voi ja pitäisi pysäyttää sinut: kaikki mallin sisustus (applikaatio, tarra, rhinestones jne.). Levitä sitten vain siisti käsinpesu.

Seuraavassa on muutamia suosituksia:

 • pestä vain erikoistuneen aineen, mieluiten nesteen, avulla lanoliinilla;
 • Liota kerros veteen käyttämällä valittua ainetta kahden tunnin ajan, minkä jälkeen on perusteellinen huuhtelu tarpeen. Veden lämpötila ei samanaikaisesti saa ylittää 40 astetta, tämä pätee pääasiassa värillisiin tuotteisiin;
 • kategorisesti ei voi puristaa ja kiertää tuotetta. Voit kuivata taittamattomassa muodossa ja vaaka-asennossa ja etäisyydellä erilaisista lämmön ja auringonvalon lähteistä.

Mikäli tarvitaan silitystä, on parempi, että ei-täysin kuivattua tuotetta rautaa rautaa.

kasmirmatto

Se on puhdasta villaa kallis kangas, erilainen herkkä rakenne. Tämän suurenmoisen materiaalin valmistuksessa käytetään Kashmir-vuohen vuohen villaa. Todellinen kasmirmatto on erittäin pehmeä ja lempeä sekä huolellinen ja kuluva.

Tästä syystä on parempi, ettet pese tällaista tuotetta kotona pesukoneessa: on olemassa vaara, että se voi pilaantua, materiaali saattaa muuttua, kutistua. Ihanteellinen - kuljettaa kallis takki kuivapesussa. Jos virität edelleen kodin pesuun, se voidaan tehdä vain kädet.

Jos tuotteella on pieni tahra, ei ole suositeltavaa pestä koko kerrosta uudelleen. Se voidaan rajoittaa tämän yksittäisen kontaminaation poistamiseen saippuaveteen kastetulla sienellä. Samalla ei pitäisi olla paljon vettä, jotta se ei leviisi tuotteen koko pinnalle.

Algoritmin käsinpesu cashmere coat:

 • sen pitäisi tapahtua maksimimäärässä vettä: voit soittaa koko kylpyamme, kun taas vesi ei saa olla kuuma, enintään 25-30 ° C;
 • Villatuotteiden geeli tai shampoo tulisi sekoittaa hyvin veteen, kunnes se on täysin liuennut ja runsaasti vaahtoa;
 • Vapauta taskut vieraista asioista ja upota takki kylpyyn liotusta varten, jätä lyhyt aika;
 • kevyesti tuote on sekoitettava veteen, älä hiero;
 • jonka jälkeen huuhdellaan runsaalla vedellä, vaihdetaan vettä useita kertoja, jotta höyry poistetaan kokonaan kankaan pinnalta;
 • tuotetta ei saa kiertää;
 • sitten päällyste asetetaan vaakasuunnassa froteepyyhkeeseen tai levylle jäljellä olevan veden poistamiseksi, kun taas märkä pyyhe vaihdetaan kuivumaan useammin kuin kerran;
 • kun kaikki vesi lähtee kangasta ja se on lähes kuiva, tuote silitetään pehmeän ohuen kankaan läpi, jossa ei ole kovin kuumaa rautaa.

Silitysmassan päähän voidaan sijoittaa ripustin lopullista kuivumista varten. No, jos se on ulkona tai huoneessa, jossa on hyvä ilmanvaihto.

Keitetty villa

Loden, käytännöllinen ja kestävä materiaali. Lattian takki on erittäin pitkään kulunut, se palvelee rakastajaansa useita vuosia peräkkäin, säilyttäen ihanteellisen, lähes alkuperäisen ilmeen.

Mutta aika kuluu, ja se vaatii puhdistusta tai pesua. Kuivapesupalveluihin ei aina ole halua ja mahdollisuutta. Kun on välttämätöntä poistaa saastunut keitetty villa, tuotteesta voi olla hyötyä epätavallisella, mutta erittäin tehokkaalla tavalla, ainoa mahdollinen tapa tämän materiaalin kanssa.

Tarvitset erikoisharjan ja leivänmurun. Ensinnäkin levitä takki vaakasuoraan, sitten ripottele se leivän muruilla. Crumb-leipä rullataan palloihin, jossa on likaa, nukkaa, pölyä, ja sitten sinun täytyy poistaa kaikki.

Pelletien jäänteiden poistamiseksi riittää pyyhkiä päällyste harjalla tai jopa märällä kämmenellä, joka on kostutettu vedellä. Sen jälkeen voit taas alkaa käyttää lähes uutta turkkia.

Kamelin villa

Takki, jossa on kamelinvillan täyteaine, voidaan myös helposti pestä kirjoituskoneella.Älä pelkää, menettely on hyvin yksinkertainen joitakin luonnollisen villan pesuun liittyviä rajoituksia:

 1. et voi pestä tällaisia ​​tuotteita yksinkertaisella jauheella, sillä sinun tarvitsee vain käyttää geeliä tai shampoa villaa varten;
 2. mahdollinen veden lämmitys +30 asteeseen;
 3. On parempi olla tekemättä pyörimistä ollenkaan automaattisesti;

Villa ja polyesteri

Päällystetty kangas, pese se luottavaisesti ja luottamuksellisesti, varsinkin kun se on erittäin nopea ja helppo tehdä. Lataa päällysvaatteet koneeseen, jossa on nestemäinen pesuaine villaa varten, laita sopiva ohjelma: "Synteettinen", "Quick wash". Vettä kuumennetaan korkeintaan +40 astetta, muuten kutistuu, ja takki voi yhtäkkiä muuttua eri kokoiseksi.

Hyödyllisiä vinkkejä

Seuraavassa on muutamia temppuja, joiden avulla voit pestä villasta valmistetun tuotteen ja tuoda mukanasi suosikkisi takki. joka miellyttää sinua pitkään:

 • on mahdollista poistaa suolatut alueet, jos raudat ne hartsilla, joka on liotettu heikossa etikka-liuoksessa;
 • pehmeä kudos ja pellettien puuttuminen voidaan saavuttaa, jos tuote huuhdellaan vedellä lisäämällä glyseriiniä 1 ruokalusikallista 10 litraan vettä;
 • alkuperäinen väri säilyttää etikan, jos lisäät 1 rkl 10 litraa vettä kohti;
 • jos käytät silti edelleen bensiiniä tahrojen poistamiseksi, se on tehtävä erittäin huolellisesti, jotta villa-kangasta ei vahingoiteta;
 • villaa pestään vain viileässä vedessä;
 • Tuotteita ei saa kierrättää ja liottaa, venyttää tai hieroa;
 • villaiset päällysvaatteet on silitys vedellä kostutetulla sideharsolla.

Katso seuraava video siitä, miten hoitaa, puhdistaa ja säilyttää takki.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet