Päällysvaatteiden hoito

Miten pestä rasvaa tahroilta?

Miten pestä rasvaa tahroilta?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. Puhdistusmenetelmät
  2. Korjaustoimenpiteitä vanhoja epäpuhtauksia vastaan
  3. Vihjeitä

Päällysvaatteet ovat usein likaisia, varsinkin huonoissa sääoloissa. Sateelta, lumelta ja lialta saatavat kohteet voidaan helposti poistaa, ne voidaan pestä käsin tai kirjoituskoneella. Mutta rasvaisen tahran poistaminen vaatteista ei ole niin helppoa. Tässä tarvitaan erityistä lähestymistapaa. Tässä artikkelissa on yksityiskohtaiset suositukset siitä, miten vaippa puhdistetaan rasvasta.

Puhdistusmenetelmät

Kaikenlaisten kankaiden takit imevät nopeasti saastumista, ja ne ilmenevät hyvin selvästi tuotteessa, joka pilaa vaatteiden ulkonäön. Ennen puhdistusta, tarkista huolellisesti tuotteen tunniste, jossa on kaikki tiedot siitä, missä lämpötilassa ja miten tuote puhdistetaan.

Tietenkin on parasta aloittaa pesu heti, kun saastuminen on havaittu. Tuoreita tahroja on paljon helpompi poistaa kuin vanhat.

Ennen kuin aloitat puhdistuksen tai pesun, sinun on valmisteltava asia tässä prosessissa. Jos tahra istutettiin juuri sitten, blottiin se kuivalla paperipyyhkeellä niin, ettei rasvalla ole aikaa imeytyä kankaaseen.. Tee vain pari pro-rack-liikkeitä, mutta älä hiero tahraa, muuten se imeytyy ja muuttuu vieläkin enemmän.

Niin kauan kuin tahra ei ole kovin juurtunut kankaaseen, se voidaan poistaa nopeasti esimerkiksi tavallisilla keinoilla, jotka ovat jokaisessa modernissa keittiössä.

Vaikka et paista kuppikakkuja tai muffinsseja, keittiön kaappiin on luultavasti tavallisinta leivin soodaa. Muuten, monet kotiäidit käyttävät sitä pesuaineen sijaan ruokia varten, koska sooda selviää rasvasta. Siksi juuri saamasi pilaantuminen tulisi ripotella leivin sooda jauheella ja jättää kymmenen minuuttia. Mutta älä yritä stasia pyyhkiä tahraa, joten teet sen vain pahemmaksi.

Heti kun osoitettu aika on kulunut, puhdista takin pinta varovasti soodasta harjalla. Kun voit pyyhkiä saastumispaikan kostealla liinalla, tahra hävisi heti silmiesi edessä. Soda voidaan korvata talkkijauheella.

Jos kontaminaatiota ei vastaanotettu kotona ja tahra on jo imeytynyt vähän, se voidaan silti poistaa ilman koko vaipan poistamista. Ota perunatärkkelys, laimenna se lämpimällä vedellä. Sinun pitäisi saada paksu hiekka, joka tulisi levittää suoraan tahraan. Jätä takki noin puoli tuntia, jonka jälkeen sinun on puhdistettava pinta harjalla. Tarvittaessa voit pestä vaipan.

On toinenkin oikeus, mutta ei aivan tavallinen keino - se on hammastahna. Muista vain, että pastan tulisi olla puhdasta valkoista, ilman lisäaineita, jotta bolnevoy-vaipan väriä ei pilata. Hammastahnaa tulisi käyttää tavallisten hammasharjojen pilaantumiseen pyöreissä liikkeissä. Sitten, kun kaikki kuivuu, sinun täytyy puhdistaa takin pinta ja lähettää asia pesuun.

Kirkkaissa asioissa tällaiset tahrat voidaan poistaa tavallisella sitruunalla. Riittää, kun puristetaan sen mehu ja levitetään se saastuneelle alueelle. Heti kun se on täysin kuiva, tahra katoaa. Joten voit täysin päästä eroon tahroista ilman pesua. Tämä koskee kuitenkin vain niitä epäpuhtauksia, joilla ei ollut aikaa imeytyä kankaaseen, joten ne on helppo poistaa. Vanha tahra niin helppo poistaa, ei toimi.

Korjaustoimenpiteitä vanhoja epäpuhtauksia vastaan

Jos edellä mainituilla työkaluilla ei ole mahdotonta päästä eroon tahroista, voit kokeilla säännöllistä geeliä, jolla kaikki pesee astioita.Tämä työkalu on suunniteltu vastaamaan rasvaa, joten miksi et käytä sitä vaipan puhdistamiseen? Levitä suoraan tahralle, mutta älä hiero sitä, jätä se vain 5-10 minuuttia. Kun tuote on pesty rohkeasti, lähetä se tarvittaessa pesukoneeseen.

Jos rasva-tahrojen lisäksi on muitakin epäpuhtauksia, voit sekoittaa tämän geelin jauheeseen, tehdä paksu seos, joka sitten levitetään takille. Jätä myös kymmenen minuuttia, ei enää, sitten poista.

On olemassa toinen tehokas menetelmä, jota voidaan kutsua "isoäidin" -menetelmäksi. Tätä varten tarvitset yleisimmät pyykin saippuat. Ainoastaan ​​saippua tarvitsee tummanruskean, joka myytiin aikaisemmin ja jota ei ole sekoitettu maustettujen lisäaineiden ja väriaineiden kanssa.

Kätevässä säiliössä sinun täytyy saada kuumempaa vettä ja hieroa pesupesua siellä. Tämä voidaan tehdä tavallisen karkean raastimen avulla. Liuotetaan saippua kokonaan veteen, jolloin saat paksun saippualiuoksen. Sitten kastele takki ja jätä 20 minuuttia. Tämän jälkeen voit pestä tuotteen pesukoneessa tai manuaalisesti. Tämä menetelmä auttaa paitsi rasvan tahroissa myös muilla pilaantumisilla.

Toinen korjaustoimenpide, jota kannattaa yrittää, on sinappijauhe. Se auttaa myös eroon tällaisesta saastumisesta. Tätä varten laimennetaan jauhe (noin yksi ruokalusikallinen) 100 ml: aan kuumaa vettä. Tavanomaisen sienen avulla agentti tulisi levittää ongelmallisille alueille, mutta ei hankaa, jätä se puoli tuntia ja sitten jäädyttää.

Säännöllinen pöytä etikka voi myös auttaa tämän ongelman ratkaisemisessa. Vanhan tahon käsitteleminen riittää ennen pääpesua puuvillapatjalla ja etikalla, ja tahra pesun jälkeen häviää. Muista vain turvatoimet, etenkin etikan pitoisuus. Sen pitäisi olla pöytäviiniä, jota käytetään elintarvikkeissa laimentamatta.

Voit myös sekoittaa etikkaa ja tavallisia pyykinpesuaineita lietteen valmistamiseksi, jota tulisi soveltaa ongelma-alueeseen. Jätä seos noin kymmenen minuuttia ja pese asia sitten. Tämä auttaa jakamaan takin jopa vanhoilta paikoilta.

Tehokkain ja tehokkain työkalu voidaan pitää seuraavana seoksena, joka auttaa eroon jopa hyvin vanhoista tahroista. Ota kolme ruokalusikallista alkoholia, yksi teelusikallinen ammoniakkia, yksi ruokalusikallinen bensiiniä ja sekoita kaikki perusteellisesti lasisäiliöön, jossa kansi on tiiviisti suljettu. Tuloksena olevaa koostumusta voidaan soveltaa ongelma-alueisiin ja jättää puoli tuntia.

Jos päätät pestä vaipan pesukoneessa, on suositeltavaa tehdä se vain erityistilassa, joka on suunniteltu päällysvaatteiden pesuun. Jos tällaista tilaa ei ole, voit valita herkän tai käsinpesutilan. Näin tuote ei vahingoitu.

Mitä tulee tahra- ja valkaisuaineiden käyttöön, niiden pitäisi olla varovaisempia. Jos työkalu on tarkoitettu yksinomaan valkoisiin pellaviin, voit pysyvästi pilata tumman värin takin ulkonäön. Siksi on parasta käyttää jotakin edellä mainituista puhdistusmenetelmistä ja pestä sitten tavallisessa tilassa tavallisella jauheella.

Vihjeitä

On tarpeen ottaa huomioon muutamia vinkkejä ja suosituksia, jotka auttavat selviämään päällysvaatteiden rasvaisista tahroista:

  • Jos tahra on istutettu kahvilaan, sinun täytyy heti ripotella suolaa ja jättää noin viisi minuuttia. Suola imee rasvaa, tahra katoaa tai se on paljon helpompi poistaa myöhemmin. Muuten tällä tavalla voit poistaa tahrat paitsi takissa, mutta myös muissa vaatteissa;
  • Säännöllinen liitu auttaa pääsemään eroon lialta. Riittää, kun tahraa tahra jauheella ja jätä yön yli. Aamulla tahra katoaa;
  • Leipä voi helposti irrottaa tahran vaipan, jos se muodostuu tippa kasviöljyä. Leipä imee nopeasti rasvaa, sillä ei ole aikaa tunkeutua syvälle kankaaseen;
  • Glyseriini, joka voidaan ostaa säännöllisesti apteekista, auttaa pääsemään eroon pitkäaikaisesta saastumisesta kotona. Vain yksi pisara tätä agenttia riittää, jotta tahra alkaa rikkoutua, sen poistaminen on paljon helpompaa;
  • Säännöllinen ruokasooda auttaa eroon rasvaisesta kauluksesta ja hihansuista öljyisestä kiilosta. Levitä jauhe ongelma-alueelle ja harjaa se sitten harjalla. Joten on mahdollista puhdistaa hihansuut ja kaulus hyvin usein ilman koko vaipan poistamista;
  • Jos kaulus on liian tukossa, voit sekoittaa astianpesuainetta leivin soodaan. Tuloksena oleva paksu tahna levitetään kaulukseen tai hihansuille ja poista sitten kaikki kostealla, puhtaalla liinalla tai liinalla.

Muita tapoja poistaa rasvan tahrat löytyvät seuraavasta videosta.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet