Päällysvaatteiden hoito

Miten puhdistaa turkista kotona?

Miten puhdistaa turkista kotona?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Materiaaliset ominaisuudet
 2. Mitä voit puhdistaa?
 3. Miten pestä?
 4. Miten päästä eroon keltaisuudesta?
 5. suosituksia

Fur-asiat ovat turkikset tai kaulus, ovat kodikkaita ja houkuttelevia, he lämmin meitä kylmänä vuodenaikana, antavat iloisia tunteita, koristavat ja sallivat jokaisen tytön tuntea vastustamattoman. Vanhojen äitien aikaan tyylikkäät turkistuotteet eivät menettäneet kiiltoaan vuosien varrella, mutta nykyaikaisessa kaupungissa turkis likaantuu hyvin nopeasti, mikä liittyy monimutkaiseen ekologiaan ja ilman epäpuhtauksien massaan. Turkista, joka on menettänyt ulkonäköään, voidaan puhdistaa tai puhdistaa kotona.

Materiaaliset ominaisuudet

Karvojen puhdistus on välttämätöntä, jotta ne voivat irrottaa hankaavista luonnonkuiduista (pölystä ja liasta), joka on kerrostettu niihin ja joka imeytyy luonnollisiin öljyihin, jotka kattavat jokaisen huvilan. Samalla epäpuhtauksien pitkäaikainen läsnäolo voi johtaa turkiksen hankautumiseen ja todella tuhoisiin tuloksiin kaljujen ja kaljujen laastareiden muodossa. Siksi turkikset suosittelevat turkisten puhdistamista vähintään kerran vuodessa, mieluiten kesällä, kun asiat eivät ole sukkien kysyntää.

Tapauksissa, joissa turkiksen omistaja tupakoi, turkis on puhdistettava talvikaudella. Säännöllinen puhdistus asianmukaisilla menetelmillä ja asianmukainen hoito voivat todella auttaa pidentämään turkisten tuotteiden käyttöikää.

Kuinka tarkasti voit puhdistaa turkikset kotona riippuu sen tyypistä ja luokasta. Tuote voidaan valmistaa pehmeästä tai pehmeästä turkista, esimerkiksi turkista voidaan tehdä tiiviste tai minkki. Näin ollen tällaisten asioiden puhdistustavat ovat erilaisia. Turkisten joukossa on esimerkiksi pitkät hiukset. pesukarhu, hopea kettu, punainen kettu, ilveksi ja arktinen kettu, joka vaatii hieman erilaisen lähestymistavan lukemiseen kuin lyhytkarvainen turkki, kuten minkki tai majava.

Toinen merkittävä ero on kohteen arvo. Kanin turkisnahkojen tai pähkinäpohjan ja karvapeitteen puhdistaminen vaatii myös erilaisen lähestymistavan, ainakin käytännön syistä.

Mitä voit puhdistaa?

Jotkut kokeneet kotiäidit suosittelevat turkistuotteiden puhdistamista ammoniakilla tai vetyperoksidilla. Ehkä isoäitien aikaan nämä varat olivat varsin tehokkaita, mutta nykyaikaisissa olosuhteissa niillä on vain vähän vaikutusta, koska nykyaikaisessa kaupungistuneessa maailmassa mudan kemiallinen koostumus muuttuu rikkaammaksi päivittäin.

Tätä varten sovelletaan myös erilaisia ​​turkisten valmistuskeinoja voimakas emulsio, jotka jäävät osittain valmiiseen tuotteeseen ja voivat päästä kemialliseen reaktioon ammoniakin ja peroksidin kanssa, jolloin kasa kuiva ja hauras.

Siksi nykyisten puhdistusaineiden kaikki vanhat puhdistusmenetelmät suosittelevat nykyään vain suolan käyttöä. Samanlainen menetelmä soveltuu edullisiin turkisiin, esimerkiksi kaniiniin, lammas- tai nutriaan, puhdistukseen, joka on sääli viettää merkittäviä summia.

Tämä menetelmä on täytä hyvin likainen turkki, jossa on paljon suolaa (turkis voi kestää jopa kilon tätä ainetta). Sitten tuote jätetään 12 tunniksi, jonka jälkeen se poistetaan huolellisesti. Karvaan kertyneen suolan, lian ja roskien ohella. Tämä menetelmä on yksinkertainen ja halpa eikä voi ainakin vahingoittaa turkistuotetta. Mutta se ei auta palauttamaan alkuperäistä kiiltoa turkille, vaikka se tekee siitä puhtaamman.

Asiantuntijat eivät suosittele kokeilemalla erilaisia ​​monimutkaisia ​​kotitekoisia formulaatioita ja suosittelevat joko sertifioitujen valmisteiden tai shampojen käyttöä ihmisille tai eläimille puhdistusta ja kalliiden turkisten hoitamista varten.

Tänään, maassamme, tunnetuin kosmetiikka turkishoitoon, jota kutsutaan Biofur. Valmistaja sijoittaa nämä tuotteet säästö- ja hypoallergeenisiksi keinoiksi luonnollisten turkisten hoitoon ja puhdistukseen.

Biofur on alttiina kaikenlaiselle pilaantumiselle, aina kadun liasta sellaisiin monimutkaisiin tahroihin kuin veri tai munankeltuaisen jälkiä. Biofur poistaa myös epämiellyttävän hajua, kiiltoa ja rasvaa. Tämä työkalu soveltuu kaikille turkiksille, mukaan lukien kalliit kalat, kuten sable- tai chinchilla-turkikset, mutta sen hinta on melko korkea. Ostettujen pullojen tilavuus riittää minkin takki-demin puhdistamiseen.

Biofurissa on 3 puhdistusemulsiota:

 1. Vaahto erityisen likaisia ​​tahroja puhdistettaessa;
 2. Keskitason puhdistusaine;
 3. Turkisruoka.

Sarjassa on myös harja, joka on tarkoitettu turkiksen, kampauksen, froteekankaan, käsineiden ja öljyliinan käsittelyyn.

Menetelmä turkiksen puhdistamiseksi Biofurilla:

 • Erityisen voimakkaita epäpuhtauksia käsitellään saippuavaahdolla, joka levitetään tahroille harjalla; mutta ei hankaamalla liian kovaa, jotta paalun rakenne ei tuhoutuisi;
 • Jätä tuote 2-3 minuutin ajaksi altistusta varten, pese se pois kostealla pyyhkeellä välttäen samalla kastumasta ytimeen saakka.
 • Puhdista päällysteen pinta kokonaan suihkuttamalla puhdistusainetta, ja on tarpeen säilyttää 15 cm etäisyys karvapinnasta;
 • Jätä ruiskutettu aine 30 minuutin ajaksi altistusta varten ja huuhtele se pois kostealla froteekankaalla, jotta ydin ei kastu, koska tässä tapauksessa on mahdollista kutistua edelleen kuivattuna;
 • Puhdistuksen jälkeen turkki on joko levitettävä tasaiselle alustalle tai ripustettava mannekiinille; Hiustenkuivaajan käyttö kuivausprosessin nopeuttamiseksi on ehdottomasti kielletty, koska se johtaa tuotteen muodonmuutokseen.
 • Kuivumisen aikana turkista on ravisteltava ja kammottava sarjaan kuuluvalla kammella mahdollisimman usein.
 • Täysin kuivattu turkki käsitellään suihkulla, palautetaan sen kiilto, sen levittämisen jälkeen se jätetään noin 3 minuutin ajaksi, sitten poistetaan märkäpyyhkeellä ja kuivattua turkista.

Puhdista turkistuote nopeasti ja asianmukaisesti siten, että:

 1. Netbril-o tiivistetty puhdistusemulsio (Ranska);
 2. Tarkoittaa kiiltävä pinta / TCHB / TCSBB / Parva-cremie (Saksa).

Tällaisia ​​keinoja on mahdollista soveltaa kaikkiin turkisiin, Toscanasta Astrakhanin turkiin.

Netbril-o: n konsentroitu emulsio maksaa 1290 ruplaa, pullon tilavuus on 250 ml. Sen käyttäminen edellyttää:

 1. Laimennetaan alkoholilla suhteessa 1/3, se on parhaiten tehosekoittimessa.
 2. Levitä turkista sienellä.
 3. Jätä asia kuivumaan suoristetussa tilassa, unohtamatta ravistella ajoittain.

Kiiltävä / TCHB / TCSB / Parva-cremie luotu nopeasti puhdistettavaksi turkisten keskipitkällä saastumisasteella. Puhdistuksen lisäksi tätä työkalua suositellaan käytettäväksi päällysteenä, joka suojaa turkikuitua lian, rasvan ja kosteuden tunkeutumisen tarttumiselta.

Lisäksi Glitter Finish / TCHB / TCSB / Parva-cremie -emulsiota voidaan käyttää antistaattisena pitkäkarvaisille turkiksille, kuten pesukarhuille, hopeakoiskan turkille tai ilvekselle. 250 ml: n hinta on 1300 ruplaa.

Tämän työkalun käyttö on melko kykenevä kaikille tytöille:

 1. Emulsio levitetään turkista ruiskupistoolilla;
 2. Valotusaika on 10 sekuntia;
 3. Turkki on kammattu nukkaa vasten;
 4. Tuotetta ravistellaan perusteellisesti ja ripustetaan kuivattavaksi irtotavarana.

Siinä tapauksessa, että turkis-asia on vahva lika ja rasvaiset täplät, kuivapesu sahanpurulla auttaa.Et kuitenkaan saa käyttää tavanomaisia ​​sahanpurua, jota voi ostaa sahan rakentamisen yhteydessä. Turkin puhdistamiseen tarvitaan erityyppisiä puuta, jotka eivät emittoi sapia, ja jopa vähemmän tervaa, ja niissä on pehmeä rakenne, joka ei voi vahingoittaa turkista. Tällainen sahanpuru, esimerkiksi Eso tai Tore Cleanvoi ostaa 750 ruplaa. Yhden tällaisen sahanpurun pakkauksen paino on 400 g, tämä riittää useiden puhdistusmenetelmien toteuttamiseen.

Karvojen puhdistusmenetelmä sahanpurun avulla soveltuu kaikille turkistuotteille, lukuun ottamatta Toscanan pitkäkarvainen turkki, laaja astrakhanin turkis sekä leveys, sillä tämä voi häiritä pintakuviointia.

Käyttötapa:

 1. On välttämätöntä kyllästää viilut Netbril-o-konsentroidulla emulsiolla yrittäen luoda pehmeää, mutta ei nestemäistä kammioa;
 2. Tuloksena oleva tuote hierotaan turkikseksi, erityisesti saastuneet paikat pyyhitään useita kertoja;
 3. Suurin altistumisaika on 30 minuuttia, jonka jälkeen sahanpuru on poistettava huolellisesti ravistamalla tuote;
 4. Märkä tuote asetetaan tasaiselle pinnalle tai ripustetaan mannekiinille kuivumiseksi luonnollisella tavalla;
 5. Kuivausprosessissa turkis kammataan ja ravistellaan, jotta se on houkutteleva.

Miten pestä?

Yksinkertaisin puhdistus on pienikokoisia turkiksia, esim. Hatun turkista, joka ei vaadi mitään erikoiskäsittelyä. Sitä ei tarvitse edes poistaa pois korkista, kun pesu tapahtuu tietenkin silloin, kun pesu tapahtuu manuaalisesti.

Parhaan tuloksen saamiseksi kannattaa käyttää geeli-puhdistusaine. Tällaisen hatun kuivaaminen on parasta kolmen litran lasipurkissa, kääntämällä sitä alas kaulassa niin, että villa ei ole muuttunut. Pesua ei suositella pesukoneessa, koska tällöin tuote väistämättä venyy ja menettää tilavuutensa.

Pieni, turkiseläin, joka on kiinnitetty vaipan tai vaipan päähän, voidaan myös pestä kotona käsin käyttämällä esimerkiksi geeliä tuotteita villaa varten. "Weasel" tai eläintarha-shampoo. On tärkeää, että turkisliina puristuu hyvin joka kerta pesun ja huuhtelun jälkeen. Tämä voidaan tehdä taittamalla se oljella ja puristamalla se käsin.

Voit myös puristaa samankaltaisen insertin pesukoneeseen, esijännittää sen mihin tahansa irtotavaraan, esimerkiksi vanhaan pyyhkeeseen. Tällöin kosteus menee spin-offin aikana turkista kankaaseen, jolloin turkis kuivuu nopeammin.

Kuivattavaksi turkis on suoristettava, kevyesti kampattava, asetettava pehmeälle alustalle ja ravistettava säännöllisesti koko ajan kuivumisen aikana. Tuloksena olevalla turkisreunalla voi olla hieman jäykkä ydin (jos se ei ole hyvin veistetty), mutta tämä voidaan korjata hiomalla se sormilla pehmeään tilaan.

Turkin ulkonäkö on samalla korkeudella ja näyttää uudelta.

Suurempia määriä turkiksia ei saa pestä sanan kirjaimellisesti. On muistettava, että suurten luonnon turkisten puristaminen pesukoneessa on mahdotonta niiden muodonmuutoksen vaaran vuoksi. Ja kun kuivataan turkisnahkaa (mezdra) luonnollisella tavalla, se tulee useimmiten samanlaiseksi kuin pahvipaperi, eli se muuttuu jäykäksi ja hauraaksi. Pesuna voit tehdä pintakäsittelyä vaahdotetulla shampoolla samalla, kun se toimii äärimmäisen varovasti, ettei sydäntä kastu.

Koneessa voit pestä likaisen turkiksen vuorauksen niin, että sen jälkeen, kun turkis on puhdistettu ulkopuolelta, tee se puhtaaksi ja sisälle. Kuivumisen ja silityksen jälkeen vuori asennetaan joko yksinään tai turkistuotteiden korjaamoon.

Miten päästä eroon keltaisuudesta?

Usein melko hyvin säilynyt kevyt turkki menettää vetovoimansa siitä, että se alkaa muuttua keltaiseksi. Tämä on tyypillistä kettu-, ilveksen- ja hopeakalvon turkille sekä kevyemmälle minkin turkille. Tällaisten epämiellyttävien ilmentymien poistamiseksi voidaan käyttää Biofur-sarjan pelkistintä.Valmistaja suosittelee tämän pelkistimen käsittelyä. kerran kolmen kuukauden välein, ei odota, kunnes keltaisuus näkyy tuotteessa.

Siinä tapauksessa, että kevyt turkis on jo muuttunut keltaiseksi, työkalu, kuten Magic Snow, voi auttaa. Sen avulla on mahdollista päivittää arktisen kettu-, minkki- tai kevytkärkien valkoista turkista kullan turkista. Sen käyttö on hyvin yksinkertaista eikä aiheuta vaikeuksia.

Käyttötapa:

 1. Yhdistä tuote 1 - 4 vetyperoksidiliuokseen, sekoita huolellisesti, jolloin saadaan yhtenäinen konsistenssi;
 2. Ripusta turkis tuote ripustimeen tai levitä pöydälle, jos käsittelet kaulusta;
 3. Ruiskuta koostumus suihkepullon avulla kellertävälle turkille;
 4. Anna kuivua täysin, kampaus karvaa ja ravistamalla ajoittain.

suosituksia

Jotta turkistuote ei menettäisi houkuttelevuuttaan pitkään, sinun on huolehdittava siitä asianmukaisesti. Tämä pätee erityisesti niihin tapauksiin, joissa turkki tai kaulus tuli märän lumen alle ja alkoi näyttää epämiellyttävältä jumittuneen kasauksen vuoksi.

Tällöin on heti heti kotiin palaamisen jälkeen välttämätöntä ravistella karvaa huolellisesti kostean pisaran poistamiseksi. Sitten se on harjattava erityisellä harjalla tai harjalla hampailla ja jätettävä ripustimiin asettamatta sitä kaappiin, kunnes se on täysin kuiva. Aika ajoin sinun täytyy ravistaa turkista uudelleen ja kampa. Tämän vuoksi turkki kuivuu ilman ryppyjä, ryppyjä ja muodonmuutoksia.

Myös turkistuotteiden varastointi on tärkeää. Jotta pöly ei laskeudu niihin varastoinnin aikana, turkisten takit, hatut ja kaulukset on poistettava kannessa. Samanaikaisesti kussakin kannessa on oltava koi, ja kannen pituuden tulisi riittää tuotteen vapaaseen paikkaan.

Miten hoitaa turkista, katso seuraava video.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet