Päällysvaatteiden hoito

Miten puhdistaa cashmere-takki kotona?

Miten puhdistaa cashmere-takki kotona?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. piirteet
 2. Puhdistusmenetelmät
 3. Tahrat ja niiden puhdistaminen
 4. Hoitosäännöt

Cashmere-turkkia pidettiin aina ylellisyyttä ja tyyliä. Kashmir on todellakin suhteellisen kallis villakangas, joka antaa asialle hienostuneen ja elegantin ilmeen. Ajan mittaan kaikki saastunut asia ei ole poikkeus ja kasmirmatto. Puhdistamiseksi sinun pitäisi tietää kankaan ominaisuudet ja puhdistusprosessi.

piirteet

Cashmere on lämmin materiaali, vaikkakin ohut. Se lämpenee hyvin kylmänä vuodenaikana ja tuulisessa säässä. Kaikkien tämän kashmirin on herkkä ja herkkä kangas, joka ei siedä pesua. Vaikka valmistaja väittää etiketissä, että koneen pesu on mahdollista, on olemassa vaara, että takki menettää muotonsa ja houkuttelevan ulkonäön.

Siksi kashmirikerros on puhdistettava huolellisesti ja etusijalla olisi oltava kuivapesu.

Jos jostain syystä ei ole mahdollista puhdistaa likaa, tahroja ja pölyä ammattimaisesti, voit tehdä sen kotona, tätä varten sinun täytyy tietää tämän puhdistuksen ominaisuudet:

 • Ensinnäkin, sinun on tarkastettava huolellisesti tuotteen tunniste, tutustuttava sallittuihin puhdistus-, kuivaus- ja silityslajeihin.
 • Tarkasta asia huolellisesti tahrojen, pienen lian esiintymisen varalta. Tätä varten takki on ripustettava ripustimeen tai tuolin taakse. Tärkeintä on, että se oli pystyssä. Tarkasta huolellisesti "ongelma-alueet" - pad, kaulus, hihansuut, kainalot;
 • Käytä puhdistusharjaa, joka on suunniteltu tämäntyyppiselle kankaalle. Yleensä siinä on pehmeät harjakset. Voit korvata sen vaahtorullalla tai pehmeästä kankaasta. Jopa herkillä puhdistusaineilla ei saa hieroa karvaa kovasti tai harjata pölyä terävillä liikkeillä. Kaikki tämä voi johtaa kudoksen muodonmuutokseen;
 • Kuivapesun jälkeen käytä vain pystysuuntaista kuivumista ja märkäpesua - vaakasuora kuivaus. Tällaiset menetelmät auttavat säilyttämään tuotteen muodon ja houkuttelevuuden;
 • Kuivapesun jälkeen voit jättää takin kuumalle vedelle. Höyry vedestä tasoittaa kaikki taitokset ja päivittää värin.

Kun tiedät tuotteen ominaisuuden, voit helposti selviytyä tahrojen poistamisesta kotona. Vahvempi kontaminaatio auttaa poistamaan kaksi pääasiallista tapaa puhdistaa kashmiria.

Puhdistusmenetelmät

Kashmir-takin puhdistus kotona voidaan tehdä ammattitaitoisesti ja tehokkaasti. Tätä varten sinun on tiedettävä puhdistuksen ominaisuudet ja tyypit. Vapauttamaan tahraa ja likaa sekä epämiellyttävää hajua, Voit käyttää seuraavia menetelmiä:

 • Kuiva (kuivapesu);
 • Märkä (kone).

Ensimmäinen vaihtoehto sisältää tuotteen puhdistamisen ilman vettä tai käytä sitä pieninä määrinä. Toinen menetelmä soveltuu jokapäiväiseen puhdistukseen ja näyttävän ulkonäön antamiseen. Saastumisen poistaminen suoritetaan kuivien aineiden avulla, ja se voi olla sekä ammattimainen että käsillä olevat ainesosat (leipäkorppuja, mannasuuria, talkkia).

Arvostelujen perusteella kotipuhdistus ei ole huonompi kuin ammattilainen, joka poistaa roskat ja antaa uuden ilmeen.

Tämä menettely on seuraava:

 • Ripusta tuote pystyasentoon (sopivimmin se tehdään vaatteiden ripustimille). Vetoketju ja kaikki painikkeet.
 • Tarkasta asia varovasti pieniä roskia, kierteitä ja karvoja varten. Voit poistaa ne vaatteiden rullalla.Jos se ei ole käsillä, voit käyttää märkä kumikäsineitä tai pehmeää sieniä.
 • Suorita koko pinta erityisellä kashmiriharjalla. Voit ravistaa sitä kevyesti useita kertoja. Tällaiset käsittelyt poistavat pinnan roskat ja pöly.
 • Syväpuhdistusta varten ripottele takki jauheella, talkkijauheella tai erityisellä pesuaineella. Poista sitten puhdistusaineet varovasti hieman märällä harjalla.

Märkäpesu sisältää paitsi puhdistusaineiden, myös veden riittävän määrän ja muodon. Näin ollen höyry ja kostean pyyhkiminen karvasta harjalla, rätillä voidaan myös liittää märkäpesuun.

Puhdistusta käytetään vakavan pilaantumisen, edustavan ulkonäön menetyksen ja epämiellyttävän hajua. Käytetään toista pesua ennen kuin asetat vaatteita pitkään varastoon.

Päämenetelmä märkän tahranpoistoon on pesu käsin tai autossa. Jos päällysteen tarra tarjoaa tällaisen pesun, voit puhdistaa sen tällä tavalla kotona. Ennen koneen pesemistä on tarpeen irrottaa turkis, jos sellainen on, ja kiinnitä napit tai vetoketju. On tarpeen asentaa vain herkkä tila, aseta lämpötila enintään 40 asteeseen. Spin-tila on myös poistettava käytöstä.

On suositeltavaa pestä nestemäisillä aineilla, ja huuhtelussa sinun on lisättävä vedenpehmennysaine tai pehmennysaine.

Voit poistaa lian ja manuaalisesti. Tarvitset kylmän veden altaan (korkeintaan 25 astetta) ja pesugeeliä. Huuhteluun on kiinnitettävä erityistä huomiota. Tällainen prosessi tulisi suorittaa, kunnes kaikki puhdistusaineet vapautuvat, muuten vaatteissa voi olla tahroja. Purista sitä myös ei. Paras vaihtoehto olisi päällystää turkki iso pyyhe siten, että se imee kaiken kosteuden. Tämän jälkeen kuivaaminen on oltava vaakasuorassa paikassa, jossa on tuuletettu huone.

Tahrat ja niiden puhdistaminen

Puhdistuksen tulos riippuu pitkälti siitä, minkä tyyppisiä tahroja taistelussa tarvittiin. Lisää päällysvaatteita sisältäviä likaa ja tahroja voidaan poistaa tällä tavalla:

 • Vähäistä likaa, erityisesti kevyessä kerroksessa, hierotaan hyvin saippuavedellä. Tätä varten saippua liuotetaan 1 litraan lämmintä vettä, ja se kostutetaan puuvillapatjalla. Sitten likainen alue pyyhitään useita kertoja puhtaalla märällä levyllä tai sienellä;
 • Talkkia voidaan käyttää öljyisten tahrojen poistamiseen ja valkoisen päällysteen antamiseen tuoreutta. On tarpeen levittää ainetta useilla kerroksilla ja jättää se useita tunteja. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä tehokkaampi puhdistus on. Sitten sinun pitäisi poistaa talkki vaatteista harjalla;
 • Lika, kahvi ja tee auttavat poistamaan ammoniakkia pinnalta. Se kestää 0,5 tl alkoholia ja 1 tl glysiiniä. Tähän liuokseen kastettu puuvillavilla tai sienellä pyyhitään tahra, kunnes se häviää kokonaan. Voit silti vaihtaa alkoholin ja saippualiuoksen välillä. Ainoastaan ​​näiden toimenpiteiden jälkeen huuhtele alue perusteellisesti puhtaalla vedellä niin, ettei tahroja ole;
 • Elintarvikkeiden saastuminen auttaa poistamaan etikkaa alkoholilla. Sekoita ainekset suhteessa 1: 1 ja kostuta rätti tai puuvillapatruuna. Poista sitten tahra, älä tee sitä terävillä ja karkeilla liikkeillä;
 • Rasvan tai viinin jäljet ​​auttavat suolaa poistamaan. On tarpeen soveltaa suolaa tälle alueelle ja odottaa 2–4 ​​tuntia tai enemmän. Kun sinun täytyy suolaa pois harjalla ja pyyhi tahra varovasti tahroista saippualla ja vedellä;
 • Voit poistaa mustan päällysteen lian käyttämällä mustaa teetä. Tarvitset tällaiseen hauteen kastetun puuvillan tai sienen. Hän pyyhkii likaisen jalanjälkensä useaan kertaan, toista menettely tarvittaessa.

Säilytä päällysteen ulkonäkö ja muoto, jos ne ovat oikein tahroista ja asianmukaisella hoidolla.

Hoitosäännöt

Kashmirihenkilön toimivaltainen hoito lisää käyttöikää ja säilyttää värin tuoreena. Siksi on tarpeen toteuttaa seuraavat menettelyt:

 • 2-3 kertaa viikossa tuotteen pinta puhdistetaan pienistä jätteistä tahmealla. Tämä on välttämätöntä jokapäiväisessä käytössä. On myös tärkeää pölyä karvaa päivän lopussa erityisellä harjalla;
 • Pesun jälkeen on ehdottomasti kielletty päällysteen kuivaaminen lämmityslaitteiden (rauta, lämmitin) avulla. Kashmirille sallitaan vain luonnollinen kuivaus;
 • Pesun jälkeen on myös kiellettyä puristaa tuotetta autossa tai kiertämällä. On parempi puristaa vettä varovasti käsillesi;
 • Tuotteen silitys ei ole suositeltavaa, on parempi höyryä. Jos höyryn avulla ei ole mahdollista silitysraudaa, silitys on huolellisesti ja huolellisesti. Tätä varten sinun on asennettava herkkä tila rautaan. Rauta vain saumaiselta puolelta tai sideharsolla;
 • Märkäpuhdistuksessa etusija annetaan herkille kashmirille tarkoitetuille puhdistusaineille. Ja kun valitaan tahranpoistopreemio, joka antaa aineen ilman klooria ja jolla on korkea happipitoisuus. Näin voit poistaa lian varovasti ja tehokkaasti eikä vahingoita pintaa.

Miten puhdistaa cashmere-takki kotona, katso seuraava video.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet