Päällysvaatteiden hoito

Miten puhdistaa pintakerroksen kotona ilman pesua?

Miten puhdistaa pintakerroksen kotona ilman pesua?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Itsekäsittelyn tyypit
 2. Maalien poisto
 3. Kuivaus- ja silitysmenettely

Drape-takki on kaunis ja lämmin demi-kausi-vaatetus, joka vaatii huolellista kulumista ja säännöllistä hoitoa. Drap on raskas kaksikerroksinen kangas, jota ei suositella pestä pesukoneessa. Jotta tuote kestäisi pitkään eikä menettäisi alkuperäistä ulkonäköään, on välttämätöntä käyttää kemiallista käsittelyä tai itsenäistä herkkää puhdistusta kotona.

Itsekäsittelyn tyypit

Itsekäsittelytyypit Puhdista päällystakki kahdella tavalla - kuiva ja märkä. Kuinka täsmälleen puhdistaa, riippuu tuotteen saastumisasteesta, menettelyn sallitusta ajasta ja tarvittavien varojen saatavuudesta.

Kuiva

Se edellyttää tuotteen nopeaa puhdistamista ilman kosteutta ja tarvetta käyttää lisäaikaa jäänteiden kuivaamiseen. Tätä menettelyä varten tarvitset ripustimet, harja, ruisleipä, rullan vaatteita, kumikäsineitä, pyykinpesuaine käsinpesuun Vanish ja sooda. Ennen kuin aloitat puhdistuksen, sinun on asetettava takki ripustimeen ja tarkastettava tuote saastuneimpien alueiden määrittämiseksi.

Tässä vaiheessa on tarpeen puhdistaa kangas pölystä, langoista ja hiuksista vaatekelan tai luonnonharjan avulla. Puhdistus on tehtävä paalun suuntaan.

Kohtalaisen saastumisen vuoksi puhdistus voidaan tehdä seuraavasti:

 1. On tarpeen ottaa kuivaa pyykinpesuainea villatuotteille, esimerkiksi “Weasel”, ja ripotella aikaisemmin pöydälle asetettu takki tasaisesti.
 2. Sitten on käytettävä käsineitä ja hankaa työkalu kevyesti tuotteen pinnalle.
 3. Jätä päällyste tässä muodossa yhden tunnin ajan, sitten poista jauhe elastisella harjalla tai hieman kostutetulla sienellä.

Kun puhdistat valoa, mukaan lukien valkoiset mallit, on parempi käyttää jauhetta. Vanish, se puhdistaa pinnan herkästi ja jättää jäämiä. Jauheen sijaan saa käyttää soodaa, joka poistetaan vain kuivalla harjalla.

Tämän menetelmän haittapuolena on mahdottomuus käyttää sitä tummien värien vaatteiden puhdistamiseen.

Kuivapesuun voidaan liittää vaahtokäsittely. Sen täytäntöönpanoa varten on tarpeen:

 1. Ota kaikki matonpuhdistusaine, laimenna se veteen ja vaahto se hyvin.
 2. Levitä vaahto päällysteelle, jotta materiaali ei kastu ja anna sen kuivua kokonaan.
 3. Poista sitten jäänteet harjalla.

Menetelmä on hyvä, koska sitä voidaan käyttää riittävän laadukkaiden vaatteiden puhdistukseen ja raikkaamiseen ilman pesua ja liiallista kosteutta.

Verhojen kuivapesu voidaan tehdä kotona murun tai sahanpurun avulla. Jalostukseen on parempi käyttää ruisleipälajikkeita: se rullataan hyvin palloihin ja imee likaa. On välttämätöntä murskata karvapeitteen roskakorit ja aloittaa sen jälkeen rullata. Kun käytät sahanpurua, on tarpeen levittää ne tasaisesti hajotetulle tuotteelle, peittää sideharsolla ja aloittaa sen pyöriä sahanpurua vaatteiden telalla.

Käsittelyn päätyttyä päällyste on poistettava ja puhdistettava keskikovalla harjalla.

Märkäpuhdistus

Se on työvoimavaltaisempi ja vaatii enemmän aikaa:

 1. Käsittelyä varten ratkaisuja käytetään pesua varten villan, pyykin saippuan, mokkan ja balmien hoitoon.
 2. Ne on liuotettava lämpimään veteen ja levitettävä likaiselle pinnalle rätillä.
 3. Valon liikkeiden täytyy hieroa liuos materiaaliin, sitten jättää puoli tuntia.
 4. Huuhtele sitten kangas lämpimällä vedellä ja kuivaa kuivalla liinalla.

Nestemäisen pesuaineen valmistamiseksi pyykin saippualla on hioa se karkeaksi raastimelle ja jauhaa se sekoittimella, jossa on pieni määrä kuumaa vettä. Kun olet saanut homogeenisen koostumuksen ja jäähdyttänyt nesteen 30 asteeseen, voit aloittaa puhdistuksen.

On suositeltavaa käyttää pehmeää luonnonharjaa.

Tummat ja mustat tuotteet voidaan puhdistaa mustalla teellä. Tätä varten on välttämätöntä valmistaa lehtiteetä, kostuttaa sienellä ja käsitellä saastuneita alueita. 40 minuutin kuluttua on tarpeen pestä teelehtiä juoksevalla vedellä ja kuivata kuivalla liinalla.

Maalien poisto

Vaikea likaantuminen voidaan poistaa myös kotona. Jos kaulus, taskut ja hihansuut ovat hyvin rasvaisia, sinun on valmistettava seos, jossa on suolaa ja ammoniakkia suhteessa 1: 4. Suolan sijasta voit käyttää etikka otetaan yhtä suurina osina alkoholia.

Ennen puhdistusta on tarpeen testata koostumukset tuotteen sisäpuolella ja varmistaa, että materiaali ei vaihda väriä, voit jatkaa käsittelyä.

Tahrat voidaan poistaa balsam-huuhtelulla:

 1. Tässä tapauksessa ei vaadita laimentamista vedellä - käytetään väkevää liuosta.
 2. Käytä balmiin kastettua mikrokuitua pyyhkimällä tahra ja poista sitten liuos märällä liinalla.
 3. Kun tahrat poistetaan, puhdistus on tehtävä saastumisreunasta sen keskelle, sijoittamalla tiheän kankaan tahran alle tuotteen sisäpuolelta.

Näin vältetään saastuneen alueen rajojen ilmestyminen puhdistuksen jälkeen.

Kun poistat rasvaa, käsittely suoritetaan tuotteen sisäpuolelta:

 1. Tätä varten voit käyttää talkkijauhetta tai tärkkelystä, täyttäen niitä runsaasti tahralla ja jättämällä ne useita tunteja.
 2. Vetyperoksidi ja puhdistettu bensiini tekevät myös erinomaista työtä rasvan kanssa. Jos haluat poistaa tahrat niiden avulla, sinun täytyy laittaa bensiiniin tai peroksidiin kastettu kangas lian alla ja puhdas ja kuiva kangas tahran päälle.
 3. Tuoreen istutettu rasvapiste katoaa helposti, jos asetat paperilaatikon päälle ja rautaa.

Vanha saastuminen poistetaan seuraavalla algoritmilla:

 1. Jos saastuminen on vanhaa ja kuivattua, on ennen sen poistamista jatkettava sitä höyryn päällä.
 2. Jotta voidaan irrottaa itsepäisiä tahroja, sinun on sekoitettava puoli lasillista vettä, 4 ruokalusikallista astianpesuainetta ja tl nestemäistä ammoniakkia. Seos levitetään tahralle ja jätetään puolen tunnin ajaksi, pestään sitten varovasti vedellä ja pyyhitään kuivaksi lautasliinalla.
 3. Puhdistuskoostumukäsittelyn jälkeen on välttämätöntä pestä kangas välittömästi juoksevalla vedellä ja siivilöidä lautasliinalla.

Olutvärit puhdistetaan peroksidiliuoksella, ja kahvin ja teen tahrat puhdistetaan ammoniakin ja glyserolin seoksella suhteessa 1: 2.

Kuivaus- ja silitysmenettely

On suositeltavaa kuivata peitekerrokset suoristetussa ja irrotetussa muodossa ripustimien avulla. Huoneen on oltava kuiva ja tuuletettu. Kuivumisajan lyhentämiseksi on tarpeen pyyhkiä kangas huolellisesti kuiviin lautasliinoihin tai pyyhkeeseen.

Altistuminen suoralle auringonvalolle ja tuotteen sijoittaminen lämmityslaitteiden lähelle ei ole sallittua.

Rautapäällystakki tarvitsee rauta pystysuoralla höyrytoiminnolla. Silityslauta on mahdollista käyttää vain, jos tuote on silitetty väärältä puolelta. Etupinnan silitys voidaan suorittaa äärimmäisissä tapauksissa ja vain märällä sideharsolla.

Raudan lämmityslämpötila ei saa ylittää 200 astetta. Sinun on ensin testattava korkean lämpötilan vaikutukset tuotteen sisälle.

Villakerroksen puhdistaminen kotona ei aiheuta vaikeuksia ja auttaa säilyttämään tuotteen kunnon ulkonäön pitkään.Märkähoito tulee suorittaa aina aina kauden lopussa, ja kuivamenetelmää voidaan käyttää tarvittaessa useita kertoja kuukaudessa. Kodin puhdistuksen etuna on hellävarainen vaikutus materiaaliin verrattuna vahvojen kemikaalien käsittelyyn. Tämä säilyttää kudoksen kuitujen rakenteen ja auttaa lisäämään tuotteen käyttöikää.

Lisätietoa siitä, miten peitekerros voidaan puhdistaa, on seuraavassa videossa.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet