Päällysvaatteiden hoito

Miten puhdistaa faux-turkista kotona?

Miten puhdistaa faux-turkista kotona?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Jos saastuminen on pinnallinen
 2. Valkoinen kasa
 3. Jos tuote on hyvin likainen
 4. Maalien poisto
 5. Hyödyllisiä suosituksia
 6. Kemiallinen pesu
 7. kengät

Nykyään keinotekoinen turkis on yhä suosiota, eikä se ole pelkästään luonnon säilyttämisen kannalta. Ihmiset saavat turkiksia, hattuja, puistoja, tällaisen materiaalin korkkeja, mattoja ja muita vastaavia tuotteita. Nykyaikaisen teknologian ansiosta nykyään on mahdollista valmistaa erittäin houkuttelevaa synteettistä turkista, joka on paljon halvempaa kuin luonnollinen, mutta ei paljon huonompi kuin kauneudessa. Joskus se kuitenkin myös likaantuu, ja sinun täytyy miettiä, miten se pestään kunnolla kotona.

Jos saastuminen on pinnallinen

Siinä tapauksessa, että pöly ilmestyy keinotekoiselle turkille vaipalla tai toisella tuotteella säilytyksen aikana, on helppo päästä eroon siitä. Ota puhdas, kostea puuvillakangas, aseta se nukkumaan, aseta se päälle ja lyö se ulos matolla. Voit siis päästä eroon kuitujen välillä kertyneestä pölystä: se pysyy märällä pinnalla.

Kun tuote on puhdas, suorista se ja kuivaa.

Jos pudotit jotain, mutta lika ei ole poistunut, poista se saippualiuoksella. Meidän on toimittava seuraavasti:

 • Puhdistettavan pinnan tulee olla pystysuorassa. Voit tehdä tämän ripustamalla turkikset ripustimille.
 • Ota läpinäkyvä shampoo, joka ei sisällä muita lisäaineita. Se riittää 3 ruokalusikallista. Liuotetaan shampoo litraan nestettä, sen pitäisi olla lämmin. Beat seos kädet: fluffy vaahto pitäisi ilmestyä.
 • Käytä tuotetta harjalla varovasti pintaan. Vesi ei saa olla tuotteen perustana.
 • Jos tuotteella on keskipitkä tai pitkä päivä, se on puhdistettava kasvun suuntaan. Alhaisia ​​villiä käsitellään vastakkaiseen suuntaan. Keinotekoinen turkis olisi puhdistettava vain tällä tavalla - tätä sääntöä voidaan kutsua tärkeimmäksi.
 • Päästä eroon ylimääräisestä vaahdosta käyttämällä kosteaa puuvillaa. Ennen purista se lähes kuivaksi.
 • Kuivaa tuote pyyhkimällä se puhtaalla froteekankaalla. Sitten aseta se ulkopuolelle tai hyvin ilmastoidulle alueelle. Vältä saamasta auringon säteet. Lämmittimet eivät saa olla liian lähellä tuotetta.
 • Kun kasa kuivuu, kampaa se käyttäen metallikampaa. Hänen hampaidensa pitäisi olla harvinaisia.

Jotta turkis kaulus pehmeä, kiiltävä, sekoita glyseriini (yksi teelusikallinen), vesi (0,5 litraa), etyylialkoholi (0,5 litraa) ja käsittele se tällä seoksella. Levitä seos varovasti harjaan käyttämällä puuvillapyyhettä tai ruiskua.

Älä unohda uudestaan ​​kampata tuotetta, kun se kuivuu.

Valkoinen kasa

Valkoinen turkis puhdistetaan sitruunamehulla:

 • Samassa suhteessa sekoitetaan vettä sitruunamehun kanssa.
 • Laita puuvillavilla tamponi tähän seokseen ja käytä sitä tuotteen puhdistamiseen.
 • Voit ottaa sitruunahappoja, ei sitruunamehua. Sekoita kaksi nestemäistä osaa jauheen osasta.

Toinen menetelmä, joka soveltuu valkeaan napiin, on vetyperoksidin käyttö:

 • Liuotetaan yksi ruokalusikallinen 3% peroksidia yhteen litraan vettä.
 • Levitä tuote levittämällä seos.
 • Pidä asiat kuivina, ripusta ne ulkona tai huoneessa, joka on usein tuuletettu.
 • Käytä metallia. Hänen hampaidensa pitäisi olla tylsiä eikä kovin yleisiä.

Tee asia valkoiseksi, käytä sinisyyttä:

 • Yhdessä litraan vettä lisätään muutama tippa sinistä. Sen pitäisi olla vaaleansininen seos.
 • Laita puuvillasta tai sienestä valmistettu tamponi liuokseen, levitä tuote.
 • Kuivaa märkä tuote hyvin tai hyvin ilmastoidussa huoneessa.
 • Kampaa kasa käyttäen metallikampaita, joissa on satunnaisia ​​hampaita.

Saadaksesi tehokkaan seoksen, jolla voit tyhjentää valkoisen, käytä ammoniakkia, vetyperoksidia ja vettä. Sekoita ainekset samassa suhteessa. Levitä seos pinnalle ruiskupullolla. Turkin tulee kuivua perusteellisesti. Kun se kuivuu, ota rautakampa ja kampaa se.

Jos tuote on hyvin likainen

Siinä tapauksessa, että tuotteen perusta on saastunut, kannattaa se pestä. Keinotekoinen kasa voidaan pestä, jos se on sekoitettu tai synteettinen. Se voi olla polyesterin, viskoosin, puuvillakuitujen, polyolefiinikuitujen seos. Pese asia manuaalisesti. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • Liuotetaan pesuainetta veteen, joka on tarkoitettu pesemään synteettisiä aineita, silkkiä, villaa. On tarpeen ottaa huomioon ohjeissa esitetyt suositukset. Liuoksen lämpötila ei ole yli 40 astetta.
 • Upota tuote nesteeseen ja purista se varovasti käsillesi. Ei voi hieroa sitä liian kovasti. Muussa tapauksessa turkki on suorassa suoristamisessa myöhemmin vaikeaa.
 • Huuhtele kasa perusteellisesti, vesi on vaihdettava useita kertoja. Optimaalinen lämpötila on 15-30 astetta. On mahdollista käyttää antistaattista puhdistusainetta. Sen jälkeen huuhtele tuote kahdesti, ei enää, muuten antistaattinen vaikutus ei jää.
 • Voit käyttää froteepyyhettä - sitä voidaan käyttää ylimääräisen veden poistamiseen. Kääri märkä tuote siihen ja purista hieman.
 • Levitä se ja ripusta se kylpyammeen päälle. Tätä varten voit käyttää ripustimia. Kun vesi lakkaa tippumasta, siirrä turkis kadulle tai huoneeseen, joka on hyvin tuuletettu.
 • Kampakuivattu turkis.
 • Voit hioa kasa hieman lämpimällä silitysraudalla. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos turkis on vuori.

Maalien poisto

Jos haluat päästä eroon likaisista tahroista faux-turkissa, toimi seuraavasti:

 • Valmistele lämmin vesi (0,5 l), liuota siihen pesupulveri (kaksi ruokalusikallista).
 • Huuhtele neste varovasti tuotteeseen sienellä. Tarve siirtyä reunoista keskelle.
 • Poista sienestä likaa ja puhdistusainetta. Suorita tarvittaessa toimenpide uudelleen.
 • Kuivaa asia, lämpötilan tulisi olla huoneenlämpötila.
 • Kun suurin osa liasta on poistettu, odota, että se kuivuu ja poista varovasti harjalla.

Jos tahra on rasvainen ja juuri ilmestynyt, levitä siihen välittömästi imukykyinen (imukykyinen) aine. Käytä tätä tarkoitusta varten esimerkiksi jauhot, vauvan jauhe.

Jos et päästä eroon likaisesta paikasta, poista se bensiinillä:

 1. Se on puhdistettava, muuten asiat erottuvat. Tarkista, kuinka puhdas liuotin on, tiputa se paperille. Sen pitäisi kuivua. Jos puhtaan valkoisen levyn pinnalla on tahra, et voi käyttää bensiiniä.
 2. Kostuta puhdas puuvillakangas tai puuvillapyyhe liuottimella. Purista materiaalia mahdollisimman kuivaksi. Pyyhi likaantunut turkki varovasti, poista lika. Joten puhdista hihansuut, kaulukset.
 3. Joissakin tapauksissa puhdistettu bensiini ja absorboiva aine levitetään napiin. Rasva poistetaan liuottimella ja imeytyy absorbentin ansiosta. Bensiiniä lisätään absorbenttiin.
 4. Levitä tuloksena oleva puolijohdeseos tahraan, jätä se jonkin aikaa, anna sen kuivua.
 5. Puhdista se sitten harjalla.

Voi olla bensiinin haju. Jos haluat päästä eroon siitä, ilmoita asia perusteellisesti ulos.

Hyödyllisiä suosituksia

Paalun puhdistuksessa on noudatettava joitakin suosituksia:

 1. Varmista, että valittu korjaustoimenpide on turvallinen. Valitse pieni alue käsiteltäväksi. Jos kasa ei tartu yhteen, ei lakkaa kirkastamasta ja ei muuta varjoa, voit tyhjentää kaiken.
 2. Ennen tuotteen käsittelyä on käytettävä kumikäsineitä. Jos käytät ammoniakkia tai bensiiniä, anna ilmanvaihto, avaa ikkunat niin, että huone on täysin tuuletettu. Älä pidä tuotetta lähellä avotulenlähteitä.
 3. Mitä tulee pesukoneen käyttöön keinotekoisen turkiksen puhdistamiseen, sinun täytyy ensin miettiä mahdollisia seurauksia. Tarkasta tuotteen etiketti, selvitä, mitä valmistaja sanoo mahdollisuudesta pestä. Sinun ei pitäisi kokeilla huonolaatuista turkista.

Lisätietoja faux-turkisten puhdistamisesta on seuraavassa videossa.

Kemiallinen pesu

Kemiallinen pesu on hyvä vaihtoehto, jos saastuminen on erittäin vahva. Tässä tapauksessa sinun ei pitäisi yrittää käsitellä sitä itse, muuten voit pilata asian. Kaikkia tuotteita ei kuitenkaan voi puhdistaa tällä tavalla.

Kaikki tiedot tästä on yleensä merkitty etiketissä.

kengät

Faux-turkis on monissa saappaissa ja kengissä. Se näyttää hyvältä, mutta tällaisten kenkien hoitaminen ei ole helppoa. On monia tapoja poistaa lika kenkistä:

 1. Jos turkis on kevyt, valkoinen, voit käyttää talkkia, jauhoja, vauvanjauhetta. Kaada valittu tuote kasaan ja jonkin ajan kuluttua (yleensä muutaman minuutin kuluttua) poista se harjalla.
 2. Rasvaa, pieni määrä likaa voidaan puhdistaa ruokasoodalla. Tällaisia ​​menettelyjä voi olla useita - sinun täytyy varmistaa, että tuote lakkaa. Maali poistetaan bensiinillä.
 3. Jos kasa on tumma, sitä ei ole suositeltavaa puhdistaa jauholla. Muuten asia saattaa huonontua. Käytä sahanpurua pimeän kasan puhdistamiseen: ne on kaadettava turkista.
Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet