Päällysvaatteiden hoito

Miten pestä kasmirmatto takki?

Miten pestä kasmirmatto takki?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Materiaalin erityispiirteet
 2. Pesun valmistelu
 3. Käsinpesu
 4. Konepestävä
 5. Kuivatustuotteet

Cashmere-tuotteilla on suuri kysyntä ja suosio tämän materiaalin erityisominaisuuksien vuoksi. Cashmere-takki näyttää tyylikkäästä, kauniista ja tyylikkäästä, ja se myös lämmittää täydellisesti. Kaikkien muiden luonnonmateriaalien tavoin kashmir on vaativa hoito ja puhdistus. Kun tiedät muutaman hoitokäytännön ja tämän kankaan ominaisuudet, voit pestä kashmirituotteen turvallisesti kotona ilman pelkoa sen ulkonäön pilaamisesta.

Materiaalin erityispiirteet

Cashmere (pashminan toinen nimi) on korkean vuoren vuohen villasta valmistettu kangas. Se sai nimensä Intian Kashmirin alueelta. Tämä on alue, josta suurin osa on korkeat vuoret. Tällä alueella asuvilla vuohilla on erityisen lämmin ja pehmeä aluskarvo, josta materiaali on kudottu kashmir. Samanlaisia ​​vuohenkasveja kasvatetaan menestyksekkäästi myös Kiinassa, Afganistanissa, Mongoliassa ja Iranissa. Villan kokoelma tehdään käsin, ja kankaan valmistusprosessi on työlästä ja vaatii erityistä huolellisuutta.

Villakuidut ovat hyvin ohuita, helposti repeytyviä ja vaurioituneita käsittelyn aikana, joten puhdasta kashmirista valmistetut tuotteet ovat melko kalliita. Mutta niiden kustannukset ovat varmasti perusteltuja tuotteiden korkealaatuisesta ja kauniista ulkonäöstä.

Vaatteiden valmistukseen valmistajat käyttävät puhtaan pashminan lisäksi sekoitettuja kankaita. Kashmiriin voidaan lisätä muita villa- tai synteettisiä materiaaleja. Tällaiset tuotteet vaativat vähemmän monimutkaista hoitoa ja jopa sietävät konepestävää.

Pesun valmistelu

Ennen kuin aloitat kotelon pesemisen kotona, lue etiketti huolellisesti. Se sisältää tärkeitä tuotehuollon tietoja. Huomiota on kiinnitettävä seuraaviin seikkoihin:

 • Tuotteen koostumus. Etiketissä on ilmoitettava, onko se 100% kashmiria, tai että kankaassa on muita epäpuhtauksia. Jos näet WS 100% -merkin, pesu kirjoituskoneessa on vasta-aiheista. Tämä merkki kertoo, että takki on valmistettu vain luonnonvillasta, tässä tapauksessa kashmirista.
 • Etiketissä voi olla kaavamainen kuvake, joka kuvaa ristikkäistä vesisäiliötä. Tämä on "Älä poista" -kuvake. Tällöin valmistaja ilmoittaa meille kankaan erityisestä herkullisuudesta. Jos haluat puhdistaa tämän tuotteen, ota yhteyttä ammattikäyttöön tarkoitettuun kuivapesuaineeseen.
 • Jos päällysmerkinnässä on tietoja muista materiaaleista kuin kashmirista, kiinnitä huomiota siihen, mitä materiaaleja se on. Kashmirin ja synteettisten kuitujen sekoitus on vähemmän herkkä ja kestää helposti pesua pesukoneessa. Jos pashminaa sekoitetaan luonnonvillan kanssa, on edelleen tarpeen pestä tuote vain käsin.

Valmistele takki välittömästi ennen pesua:

 • Tyhjennä taskut, irrota koristeelliset rintakorut ja peitteet.
 • Irrota huppu, jos sinulla on sellainen.
 • Zip kaikki painikkeet, painikkeet ja painikkeet, myös taskut.
 • Käännä takki ulospäin, pohjapinta.

Kun olet valmistanut cashmere-turkin, voit siirtyä sopivalle pesuvaihtoehdolle.

Käsinpesu

Luonnollisesta villasta valmistettujen tuotteiden käsinpesuun ei saa käyttää tavallista pesuainetta. Hän syö liian syvälle kankaan kuituihin, ja sen peseminen luonnollisesta villamateriaalista vaatii toistuvan huuhtelun, joka voi vaikuttaa haitallisesti tuotteen ulkonäön turvallisuuteen.Sopivia aineita ovat erityiset jauheet tai geelit villaa ja kashmiria varten.

Voit myös käyttää shampoo hiuksiin. Shampoo poistaa luonnollisista kankaista likaa, mutta ei riko ja vahingoita materiaalin rakennetta.

Et voi myöskään pelätä, että tuotteen väri heikkenee tai muuttuu.

Pese kashmirin takki asianmukaisesti käsin kotona seuraavasti:

 1. Täytä suuri vesisäiliö tai kylpy vedellä. Pesun veden lämpötilan ei pitäisi olla yli kolmekymmentä astetta. Lisää kashmiriin tai shampoonpesuaine veteen, sekoita se perusteellisesti, kunnes muodostuu suuri määrä vaahtoa. Pienellä pilaantumisella voit myös käyttää kylmempää vettä, mutta et voi koskaan nostaa veden lämpötilaa määritetyn kynnyksen yläpuolelle.
 2. Liota tuote valmistettuun liuokseen. Liotusaika 15-20 minuuttia. Jos päällysteessä on vakavia kontaminaatioita, kuten hihoja ja hihansuita, ne on kiinnitettävä huolellisesti ennen liottamista. Tätä varten levitä puhdistusaineesta tai shampoon vaahto kontaminoitumispaikalle ja hiero se varovasti kankaaseen kuivalla sienellä tai pehmeällä harjalla ilman vahvaa painetta. Kun zastiryvaniya voit liottaa koko tuotteen kokonaan.
 3. Kun karvaa on kastettu, se ei saa millään tavalla puristaa ja kiertää.

Luonnollisten pashmina-tuotteiden asianmukaisen kuivauksen prosessi kuvataan alla.

Seuraavassa videossa kuvataan yksityiskohtaisempi käsipesun prosessi kasmirmatto- turkista.

Konepestävä

Kuten jo mainittiin, konepesu voidaan käyttää turvallisesti tuotteissa, jotka kashmirin lisäksi sisältävät synteettisiä materiaaleja. Tässäkin tapauksessa on kuitenkin tärkeää noudattaa muutamia sääntöjä:

 1. Pese cashmere-takki kirjoituskoneessa vain huolellisessa tilassa. Huolellinen pesuohjelma on yleensä nimeltään ”Delicate”, “Wool”, “Gentle Mode”, “Hand Wash”, “Care Wash”.
 2. Veden lämpötila konepesuympäristössä ja käsienpesussa ei saisi ylittää kolmekymmentä astetta.
 3. Päällyste tulee laittaa pesulaukkuun kirjoituskoneessa, tai levyä tai pussia voidaan käyttää tuotteen koosta riippuen.
 4. Spin-tilaa ei voi käyttää edes pienimmällä nopeudella.
 5. Myös kasmirmattoisen pesukoneen kuivausmuoto ei ole hyväksyttävä.

Kuivatustuotteet

Pesun jälkeen poista ylimääräinen vesi tuotteesta. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla. Voit sijoittaa takin kylpyhuoneeseen vaakasuoraan, levittää sen puiseen ristikkoon ja anna sen valua. Jos tämä ei ole mahdollista, päällyste kääritään paksuun froteepyyhkeeseen tai puuvillakankaaseen.

Kun pyyhe imee osan vedestä, se on vaihdettava kuivaan ja toista menettely.

Kun tuote pääsee eroon ylimääräisestä nesteestä ja tulee märkäksi, se on asetettava varovasti kuivalle kankaalle vaakasuorassa asennossa. Varmista, että asetat tuotteen suoraan, ilman taitoksia tai taitoksia. Sinulla ei pitäisi olla päällystettä, joka kuivuu auringossa tai lämmityslaitteiden lähelläjotka tuottavat lämpöä. Luonnosten läsnäolo on myös epätoivottavaa. Kun kangas kastuu, se korvataan kuivalla.

Itse turkki on vaihdettava säännöllisesti.

Älä ripusta tuotetta pystysuunnassa ripustimeen tai vaatetankoihin, ennen kuin se on täysin kuiva. Märkä tai märkä kashmirituotteen pystysuora sijainti voi muuttaa sen voimakkaasti. Kuivaukseen ei myöskään voi heittää turkisliinan, koska se jättää merkin kankaalle.

Täydellisen kuivauksen jälkeen kasmirmatto voidaan silittää. Aseta rautan minimilämpötila tai Silk-tila. Luonnollisen villamateriaalin lisäsuojaamiseksi silitys voidaan tehdä käyttämällä ohutta kangasta, joka leviää tuotteen päälle.

Kuten huomaatte, kashmirituotteen hoito, vaikkakin työläs, on kotona hyvin toteutettavissa. Tietäen tämän materiaalin erityispiirteistä ja noudattaen kuvattuja sääntöjä, voit nauttia suosikkisi kasmirmattoharjasi pitkään.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet