Päällysvaatteiden hoito

Miten puhdistaa takki kotona?

Miten puhdistaa takki kotona?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Yleisiä vinkkejä
 2. Puhdistustyypit
 3. Miten ja mitä puhdistaa?
 4. Miten tahrat poistetaan?
 5. Pidämme värejä

Takki on välttämätön vaatetus jokaisen metropolin asukkaan elämässä. Vesitiivisistä materiaaleista valmistettujen päällysvaatteiden lisääntyneestä suosiosta huolimatta klassiset mallit eivät menetä merkitystä. Ja jopa monimutkainen hoito ei pelkää ostajia. Suuren valikoiman tyylejä, värejä ja tyylejä johtuen useimmat ihmiset tämän kauden aikana mieluummin käyttävät tätä päällysvaatetta.

Jos haluat käyttää yli vuoden kestäneitä suosikkipäällysteitä, sinun on huolehdittava siitä asianmukaisesti. Ei ole aina tarpeen hakea kalliita kuivapesua, voit myös palauttaa päällysvaatteiden alkuperäisen ulkonäön kotona.

Yleisiä vinkkejä

Virheellinen puhdistus kotona voi pilata turkin. Tyylikäs asia vaatii huolellista lähestymistapaa. Säännöllisen hoidon ja oikean valintasi ansiosta suosikkisi takki kestää useita vuodenaikoja.

Päällysvaatteita vaihdettaessa päällysvaatteet tulee puhdistaa vain kerran vuodessa joka päivävarsinkin jos käytät sitä päivittäin. Päivän aikana kerääntyneen lian ja pölyn poistamiseksi, kunnes se tuli ongelmaksi, riittää, että viettää ilta kankaalla kuivalla harjalla. Pelkästään tämä säännöllinen menettely riittää pitämään vaatteiden alkuperäisen ulkoasun jopa kauden loppuun mennessä.

Erityinen laite auttaa sinua paitsi puhdistamaan kankaan ja poistamaan villiä, mutta myös estämään pellettien ulkonäköä, jotka voivat pilata jopa kalleimman ja tyylikkäimmän takin ulkonäön.

Mutta merkittävä saastuminen auttaa poistamaan vain ”yleisen” puhdistuksen. Tällainen hoito on tarpeen vähintään kerran vuodessa ja jopa silloin, kun turkin laadusta ei ole erityisiä valituksia.

Puhdistustyypit

Puhdistuksessa on kolme päätyyppiä. On tärkeää tutustua etukäteen kankaan hoitoa koskeviin suosituksiin, on tarpeen ottaa huomioon kankaan koostumus, suositeltava veden lämpötila ja sallitut kuivaus- ja silitysmahdollisuudet. Kunkin tuotteen osalta puhdistusmenetelmä valitaan erikseen materiaalista ja saastumisesta riippuen.

Tärkeimmät puhdistustyypit:

 • Käytä kuivaa pesua varten pehmeää nyrkkiharjaa tai sienellä. Erikoisjauheiden ja aerosolien käytön ansiosta on mahdollista käsitellä kerros ja poistaa pieniä epäpuhtauksia, pölyä ja karvoja. Kosketus veden kanssa ei ole sallittua.
 • Märkäpuhdistus tehdään tietyille päällystysalueille, kun on tarpeen päästä eroon tahroista tai puhdistaa kaulus, hihat ja taskut. Se käyttää puhdistusaineita ja kosteaa sieniä pehmeällä nokalla. Märkäpuhdistus sisältää myös höyrysilitysraudan käytön, jolla päällyste voidaan puhdistaa ilman pesua.
 • Pesu soveltuu vain tietyille pinnoille, joihin kuuluu synteettisiä kuituja vähintään 30%. Tämä ilmoitetaan ehdottomasti valmistajan suosituksissa. Joillakin tuotteilla voit valita herkän koneen pesutilan yhdessä puhdistus jauheiden tai nestemäisten pesuaineiden kanssa. Siksi, ennen kuin peität itse vaipan itse, lue etiketissä olevien valmistajien suositukset.

Kashmirista, verhoilusta ja villasta valmistetuissa tuotteissa on vain kuiva tai märkä puhdistus. Yleensä valmistajat vaatteiden valmistuksessa yhdistävät siis useita eri säikeitä jotkut mallit voidaan pestä myös herkässä pesutilassa. Sopii paremmin tähän geelimäiseen nestemäiseen puhdistusaineeseen.

Jos päätät pestä takin omin käsin, valitse optimaalinen lämpötila valmistajan suositusten perusteella. Yleensä veden lämpötila ei saa ylittää 30 ° C. Ja jos saastuminen ei ole niin vahva, voit käyttää kylmempää vettä. Puhdistusaineet on liuotettava veteen, jotta jauhehiukkaset eivät tartu kangasta.

Pese päällyste varovasti ja varovasti liuokseen jauheella tai häviää. Älä tee äkillisiä liikkeitä pesun aikana, jotta kangasta ei muotoilla, kovat harjat ja vahva kitka ovat myös kiellettyjä. Tämän jälkeen hartsi huuhdellaan perusteellisesti ilman vahvaa vesipainetta.

On mahdotonta purkaa joka tapauksessa, on mahdollista poistaa osa vedestä suuren kuivan peitteen avulla. Ja sen jälkeen laitetaan tuote vaakasuoralle pinnalle, mutta niin, että turkki ei venyty omalla painollaan, ja odota, kunnes vesi loppuu. Joten et muista tai deformoi materiaalia ja itse tuote ei edes pesun jälkeen tarvitse silitystä. Vältä suoraa auringonvaloa ja kosketusta lämmityslaitteisiin.

Jos valmistaja ei poista koneen pesua hoito-ohjeista, sitten valitse herkkä tila 30 astetta ja katkaise spin-tila.

Miten ja mitä puhdistaa?

Jotta talvi takki voidaan kunnolla ja nopeasti laittaa tai puhdistaa lika kotona lialta, sinun on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä. Mutta ennen sitä on tarpeen valmistaa vaatteet oikein:

 • Tarkista kaikkien taskujen sisältö ja ravista vaatteita. Irrota irrotettavat osat ja hihna, värilliset painikkeet.
 • Tarkasta päivänvalossa likainen tahro. Yleensä saastuneimmat alueet ovat taskut, portit ja alueet lähellä taskua. Tarkasta myös sisävuori huolellisesti - se vaatii erillisen lisäpuhdistuksen.
 • Harjan, liimanauhan ja erikoisrullien avulla sinun täytyy poistaa villi ja pienet pelletit.
 • Ja kuitenkin banaalinen se voi kuulostaa - lue huolellisesti takki-etiketissä olevat hoito-ohjeet. Koska kunkin materiaalityypin osalta on tarpeen soveltaa tiettyjä menetelmiä.
 • Ennen kuin käytät puhdistusainetta, testaa se pienellä osalla materiaalia, kangas ei saa muuttaa väriä, rakennetta tai ulkonäköä.
 • Kun poistat erillisen paikan, levitä tuote reunasta keskelle saastumisen leviämisen välttämiseksi.

Vaihtoehtoisesti pyyhi pois kevyt päällyste ruoan ja juomien tahroista. Alkoholi ja vesi sekoitetaan suhteessa 2: 1, tuloksena oleva koostumus levitetään tahralle sienen avulla, ja pisarat vedetään varovasti kevyillä pyöreillä liikkeillä, kunnes ne on täysin puhdistettu. Jos tämä menetelmä ei antanut tuloksia, sekoita glyseriini (saatavana apteekista) ammoniakkiin suhteessa 1: 2, jotta saadaan saippuaa. Levitä seos tasaisesti paikoille ja jätä hetkeksi. Puhdista alue harjalla, puhdista tahra saippuavedellä ja puhdista takki perusteellisesti märkäharjalla.

Myös nestemäinen ammoniakki ja suolaliuos (suhteet 1: 4) voivat tuoda esiin rasvaisen kiillon ja tasoittaa hankausta. Tuloksena oleva liuos levitetään alueelle 20-30 minuutin ajan, minkä jälkeen se poistetaan harjalla. Erinomainen ja ammoniakin liuos etikan kanssa. Mutta muista se kun on kyse, on tärkeää välttää tällaisten seosten kosketus altistuneella iholla.siksi käytä kumikäsineitä ja käytä erityisesti tähän tarkoitukseen suunniteltuja sieniä ja harjoja.

Selkeä bolonevye-kerros monimutkaisia ​​tahroja ja eroon kiiltävä kiiltävä kiiltävä rasvainen alueet voivat olla etikka ja ammoniakki. Tällainen ratkaisu sekoitetaan suhteessa 1: 1 ja levitetään vapaasti kaikkiin alueisiin, jotka vaativat puhdistusta. Haju on siis erittäin pysyvä ja epämiellyttävä menettelyn jälkeen on tarpeen pestä kerrosjos valmistaja on sen sallinut, \ t tai pyyhi kostealla sienellä ja tuuleta raitista ilmaa.

Voit poistaa vanhan tahran kevyellä shampoolla tai ei-aggressiivisella ei-kloorilla. Noudata valmistajan suosituksia, eikä siinä ole jälkiä saastumisesta. Ennen sitä voit käyttää höyrystintä - kuuma suuntainen ilma tekee tahrauksesta joustavamman ja auttaa pääsemään eroon nopeammin.

Jos saippua tahraa, ne voidaan poistaa pehmeällä, kostealla sienellä.

Suede takki pelkää kosteutta, joten käytä saippuaa, joka on kastettu saippuavedessä. Puhdistus on tehtävä hyvin nopeasti, jotta materiaali ei menetä muotoa ja väriä. Käytä erikoisharjaa mokkaa varten, se auttaa nostamaan villiä ja tekemään materiaalista samettisen ja houkuttelevan.

Jotta suosikkisi nahkatakki saadaan pitkään aikaan, on tärkeää huolehtia siitä ja hoitaa pinta säännöllisesti glyseriiniliuoksella. Erityistä huomiota on kiinnitettävä alueisiin, joihin kohdistuu voimakasta kitkaa: kaulus, hihat, hihansuut ja taskut lähellä olevat alueet. Saippua-ratkaisu auttaa palauttamaan alkuperäisen kiillon aitoon nahasta. Tätä varten sekoita kevyt puhdistusaine, joka ei sisällä aggressiivisia aineita ja klooria, pienellä määrällä ammoniakkia, ja pyyhi koko tuote kokonaan. Sitten päästä eroon saippuoitetuista tahroista kostealla pehmeällä sienellä, joka on kastettu veteen.

Pelletit "keinotekoisesti" karvaa, ja vaatteiden epätasainen ulkonäkö vaikuttaa henkilön yleiseen tilaan. Kotona ilman kuivapesua kelaa voidaan hävittää kahdella tavalla: parranajokoneella tai erikoiskoneella. Terän kanssa työskennellessä on tärkeää työskennellä erittäin huolellisesti, jotta materiaalia ei leikata. Käyttämällä laitetta et voi huolehtia turvallisuudesta, erikoislaite katkaisee vain pelletit ja jättää takana sileän ja kauniin viimeistellyn kankaan.

Polyesteri- ja boucle-takit ovat erittäin suosittuja nykyaikaisissa suunnittelijoissa. Demi-kauden aikana tällainen päällysvaatteiden muunnelma löytyy jokaisesta brändikaupasta sekä veluurikerroksesta, joka ei ole osa jokapäiväisten kulutustarvikkeiden luetteloa jokaisen fashionista-vaatekaapissa. Velour, polyester ja boucle ovat vähemmän monimutkaisia ​​hoidossa. Tällaisia ​​tuotteita voidaan pestä koneessa, jossa on herkkä manuaalinen tila. Mutta on tärkeää noudattaa lämpötila-asetusta 30 ° C: n sisällä ja käytä pyörimistä vähimmäisnopeudella.

Mutta jos tuotteessa on luonnonkuituja, kuten boucle-takki, siinä on luonnollisia ja synteettisiä kierteitä, sitten sinun pitäisi huolehtia vaatteista huolellisesti ja huolellisesti.

Polyesteri
Boucle Coat

100%: n kasmirmatto voidaan puhdistaa vain kostealla sienellä. Ennen tätä on tarpeen käsitellä tuote täysin kuivalla pehmeällä harjalla ja sitten heikolla saippualiuoksella koko pinnan käsittelemiseksi.

Puhdista peitekerros, sinun täytyy käyttää erityisiä villaa puhdistusaineita. Kuiva jauhe levitetään aikaisemmin harjalla puhdistetulle tuotteelle, ja muutaman tunnin kuluttua jäännös ravistetaan terävällä liikkeellä. Tämä yksinkertainen menetelmä ei vaadi paljon vaivaa ja auttaa oikein ja nopeasti asettamaan talvikerroksen. On tärkeää muistaa se verhoilu ja kasmirmatto takki vaativat lempeä ja huolellinen puhdistus, siksi, jos saadut suositukset eivät tuottaneet tuloksia, on parempi ottaa yhteyttä kuivapesulaitteeseen.

Miten tahrat poistetaan?

Useimmissa tapauksissa ei tarvitse puhdistaa koko tuotetta, se on usein tarpeeksi vain yksittäisten tahrojen poistamiseksi. Osittain puhdistettaessa hihat, hihansuut ja taskut lähellä oleviin alueisiin vaativat erityistä huomiota.

Päästä eroon tuoreista paikoista auttaa suolaa. Jos olet juuri likaantanut turkin, ripottele runsaasti suolaa värjättylle alueelle, kiteet imevät nopeasti likaa ja sinun täytyy vain puhdistaa kangas lämpimällä vedellä, mutta vain jos valmistaja sallii märkäpuhdistuksen.

Polttoöljyn tai öljyn jälkiä voidaan poistaa astianpesuaineetjotka tunnetaan tekevän erinomaista työtä rasvan kanssa. Tätä varten levitä ja hiero paljon nestemäistä nestettä saastuneelle alueelle, vaahtoa ja jätä puoli tuntia. Jos turkki ei pelkää kosteutta, voit käyttää lämpimää vettä tuotteen myöhempään liottamiseen. Puhdista tahra aktiivisesti, mutta ei kovasti, harjalla ja poista ylimääräinen puhdistusaine.

Kuorinta, jossa on guassi, voi olla vaikeaa. Vesipohjainen maali imeytyy kankaaseen nopeasti. Suurin osa väriainepigmentistä voidaan poistaa kylmällä vedellä, käyttää märkä sienellä ja kuivilla paperipyyhkeillä. Suorita puhdistus useissa vaiheissa: sinun täytyy kostuttaa tahra runsaasti, poista ylimääräinen vesi lautasliinalla - ja niin täytyy toistaa useita kertoja. Tämän jälkeen käytä nestemäistä puhdistusainetta tällä alueella.

Suolaliuos auttaa loistamaan. Suola on vain liuotettava veteen ja saatava saatu neste kontaminoituneelle alueelle sienellä. Poista sitten ylimäärä kuivalla liinalla.

Poista rasvaiset tahrat ja puhtaat kiiltävät alueet auttavat petrolia tai bensiiniä. Mutta on välttämätöntä käyttää liuotinta vain kääntöpuolelta. Ennen kuin aloitat puhdistuksen, valmistele paperipyyhe, varmista, että käytät käsineitä ja käytä sienellä. Levitä lautasliinan päällysteen pinnalle, levitä talkkia tai jauhe. Näin jauhe voi imeä rasvaisen tahran, ja kaikki lika imeytyy lautasliinaan. Suorita nämä käsittelyt, kunnes kontaminaatio on poistettu kokonaan. Käytä sitten jäykää kuivaa harjaa ravistaaksesi jauheen jäännökset.

Talkki tai vauva jauhe auttaa myös puhdistamaan rasvaisen kauluksen. Levitä pulloa vapaasti alueelle ja jätä takki vaakasuoraan koko päivän. Sen jälkeen poista ylimääräinen talkki käyttämällä erityistä sienikuitua. Jos kiiltävä alue pysyy, toista toimenpide.

Jatkuvasta kosteudesta demi-kauden aikana turkista voi tulla epämiellyttävien hajujen lähde, josta on vaikea päästä eroon. On tärkeää, ettei epätoivoa ja kärsivällisyyttä palauttaa suosikkituotteesi alkuperäiseen ulkoasuun ja miellyttävään hajuun. Erityiset tuoksut auttavat poistamaan hikoilun ja homeen hajua. kangaskehittimet. Aerosoli ruiskutetaan kainaloihin ja sisäpuoliseen vuoraukseen, sitten päällyste on säänkestävä useita tunteja kuivassa, hyvin ilmastoidussa tilassa.

Pidämme värejä

Valkoinen takki näyttää uskomattoman tyylikkäästä, rohkeasta ja tyylikkäästä. Samalla se on erittäin epäkäytännöllinen vaatteiden väri. Kaikki pienimmätkin pilaantumiset ja pieni tahra vievät välittömästi silmän, näyttävät epämiellyttäviltä ja voivat pilata koko vaikutelman. Mutta vaikka vaikein saastuminen voi selviytyä itsestään.

Valkoinen ja kevyt turkki voidaan puhdistaa vauvan jauhe. Vasara jauhe varovasti tahralle ja jätä 10 tuntia. Poista jäännös pehmeällä harjalla ja jos tahra pysyy, toista toimenpide.

Kaikki värilliset ja vaaleat kankaat voidaan poistaa suolalla tai kuivalla teellä. Kiteet ja lehdet imevät nopeasti kosteutta ja eivät salli tahran jäädä kuituihin.

Kirkas, kyllästetty vihreä, sininen, vaaleanpunainen väri voidaan puhdistaa bensiinillä tai ammoniakilla. Tärkeintä on kiinnittää huomiota siihen, että kankaalla ei ole värjäytyneitä tahroja.

Musta ja tumma takki voidaan puhdistaa nopeasti. käyttämällä saippualiuosta tai vihreää teetä. Tällöin riittää, että välineet levitetään wadded-levyllä alueille, joissa on tahroja.Mutta pimeällä kankaalla kaikki saasteet eivät ole niin selvästi näkyvissä, ja suurin ongelma voi olla pieniä villiä ja pellettejä. Voit estää niiden ulkonäkö voi olla, käyttämällä päivittäistä leikkeen teippiä. Puhdista terä tai erikoislaite ajoittain poistamalla joitakin näkyviä vikoja.

Jos noudatat valmistajan yksinkertaisia ​​vinkkejä ja suosituksia, voit säästää pitkään suosikkikerrostasi alkuperäisessä muodossaan.

Suosittelemme videon katsomista, jossa päällysvaatteiden asiantuntija puhuu siitä, miten takki kunnolla, puhdistaa ja varastoida.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet