Päällysvaatteiden hoito

Miten puhdistaa nahkatakki kotona?

Miten puhdistaa nahkatakki kotona?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Säännöllinen hoito
 2. Voinko pestä sen pesukoneessa?
 3. Päästä eroon tahroista
 4. Rasvan puhdistaminen
 5. Hyödyllisiä vinkkejä

Kylmällä säällä jokainen valmistaa lämpimiä vaatteita. Nahkatakit, sadetakit, lampaiden takit ovat erittäin suosittuja maassamme päällysvaatteiden keskuudessa. Tällaiset asiat pysyvät lämpiminä, ne ovat mukavia, ja ne näyttävät kauniilta, tyylikkäiltä ja kestäviltä.

Mutta on olemassa haittapuoli: erilaiset tahrat ovat selvästi nähtävissä nahka- vaatteissa. Varmistaaksesi, että erikoistuneiden kuivapesulaitteiden palvelut eivät pilaa budjettiasi, yritä palauttaa suosikkituotteen ulkoasu yksin. Folk-korjaustoimenpiteet ja supermarketin varat auttavat sinua tässä.

Säännöllinen hoito

Nahkatakki näyttää tuoreelta ja siistiltä, ​​jos suoritat säännöllisesti yksinkertaisen hoidon. Se koskee sekä aitoa nahkaa että nahan korvikkeita.

Sääolosuhteista ja muista tekijöistä riippuen Takin pinnan puhdistaminen on tehtävä noin kerran kuukaudessa. Tätä varten riittää, että saippualiuos laimennetaan lisäämällä muutama tippa ammoniakkia ja pyyhi varovasti koko pinta. On parempi pyyhkiä pehmeällä liinalla (esim. Flanelli) tai ei-hankaavalla sienellä, samalla kun painat hyvin ennen pyyhkimistä.

Älä hiero kovaa ja venytä ihoa, muuten tuote voidaan deformoida kuivumisen jälkeen. Saippualiuoksen jälkeen pyyhi kaikki varovasti puhtaalla vedellä. Suunnitellun hoidon viimeinen vaihe kuivumisen jälkeen on hankaamassa pintaa, jotta se säilyy ja pehmeä. Tätä menettelyä varten voit käyttää erikoistyökalua nahkatavaroihin ja tekonahkaan tai improvisoituihin materiaaleihin: risiiniöljyyn tai glyseriiniin.

Tämä puhdistusmenetelmä antaa mahdollisuuden päästä eroon pölystä, sateiden tahroista jne. Monimutkaisempien tahrojen on yritettävä poistaa toinen tapa.

Voinko pestä sen pesukoneessa?

Kun takki on hyvin likainen, se on haluttu pestä pesukoneessa. On tapauksia, joissa samanlainen pesu automaattisessa koneessa ei pilannut nahkatuotetta, mutta valmistajat eivät usein suosittele sitä. Tällaiset kokeet voivat tuhota pysyvästi suosikkisi ja kalliisi. Teknologiasta ja ekologisesta nahasta löytyy asioita, jotka voidaan pestä koneessa tietyssä tilassa, mutta tämä on ilmoitettava etiketissä kohdassa "Hoito".

Pese nahka-vaatteet kotona sallittu vain vuori ja sitten - erittäin huolellisesti. Takki on tarpeen kääntää ulospäin, samalla kun yrität suojata ihoa kosteudelta mahdollisimman paljon. Sitten sinun täytyy kostuttaa vuorauksen kangas hyvin, hieroa se saippualiuoksella tai jauheen / nestemäisen pesuaineen liuoksella, ja pese sitten kaikki huolellisesti puhtaalla vedellä. Anna kuivua vaippa samassa käänteisessä tilassa ripustimissa huoneenlämmössä, välttäen suoraa auringonvaloa ja lämmityslaitteita.

Täydellisen kuivumisen jälkeen voit silittää raudan kevyesti lämpimällä raudalla kankaan läpi.

Toinen vaihtoehto on pyyhkiä pois likainen kirkas tai värillinen vuori avaa se ja aseta se kirjoituskoneeseen. Tämä vaihtoehto sopii niille, jotka voivat ommella sen itsenäisesti. Tummanväriset vuoraukset voidaan pyyhkiä puhtaalla liinalla, joka on kostutettu veteen ja etikkaan.

Jos valmistajan on sallittua pestä nahkatavaroista kirjoituskoneessa, harkitse seuraavia suosituksia:

 • On parempi pestä asioita sisäpuolelta, kiinnittää taskut ja kiinnikkeet, vetää vyö ulos silmukoista.
 • Käytä nestemäistä pesuainetta, se huuhdellaan paremmin.
 • Valitse herkkä tai käsinpesu.
 • Älä käytä pyörittämistä.
 • Veden lämpötilan ei pitäisi olla yli 30 astetta.
 • Pesun jälkeen kääri tuote pyyhkeeseen, anna sen liota kankaaseen ja ripustaa sitten ripustimeen kuivumaan kokonaan.

Faux-nahkatakin käsinpesu on lähes sama kuin koneen, lämpötila- ja pesuainevaatimukset ovat samat. Parempaan tehoon voit lisätä etikkaa etelään. Ja älä hiero asiaa, vaan käytä pesulappua. Kuivausprosessi on sama kuin konepesu.

Päästä eroon tahroista

On olemassa monia tapoja puhdistaa nahkatuotteita kotona vaikeasti poistettavista tahroista, jotka voit valita, riippuen ominaisuuksistasi. Mutta tahran luonteesta riippumatta sinun täytyy ensin puhdistaa tuote lialta ja pölyltä, pestä asianmukaisesti saippuavedellä.

Kaikille tahroille ei ole yleistä puhdistusainetta, sillä jokaisella pilaantumisella on vastustuskyky. Mutta heti teemme varauksen Mikä tahansa puhdistusaine, jonka valitset, on parasta tarkistaa sisäpuolella oleva iho, Tämä koskee erityisesti kirkkaissa väreissä maalattuja - punaisia, keltaisia, vihreitä, vaaleanpunaisia. On mahdollista, että iho, josta vaippa on ommeltu, ei saa joutua kosketuksiin valmisteen kanssa.

joten:

 • Scrubber, asetoni auttaa pyyhkimään maalin pois. Puhdista kontaminaatioalue pehmeällä kankaalla, joka on kostutettu valittua ainetta käyttäen, ja pyyhi se sitten pehmittävällä tuotteella, kuten glyseriinillä, risiiniöljyllä tai erityisellä voiteella nahkaosiin. Epämiellyttävä kemiallinen haju poistuu nopeasti, jos puhdistetut vaatteet jäävät tuulettamaan jonkin aikaa raikkaassa ilmassa. Hävitä homeen jälkiä, mikä auttaa bensiiniä, mutta on parempi ottaa puhdas tai ilmailu.
 • Edellä mainitut kemialliset liuottimet soveltuvat paksulle ja karkealle iholle. Jos takki on valmistettu ohuesta ja pehmeästä nahasta, on parempi kokeilla enemmän luonnollisia tuotteita. Ota liitu (sinun täytyy murentua jauhemaiseen tilaan), perunatärkkelys tai talkki, lisää hieman vettä, jotta saat paksun, saippuaisen liuoksen. Levitä tulokseksi saatu yhdiste värjäykseen ja jätä muutaman tunnin ajan.

Liuoksen jäännökset on poistettava lautasella tai kuivalla liinalla, ja pinta on voideltava myös pehmittävällä aineella.

 • Toinen epämiellyttävä tahroja, joita ei voida poistaa saippuavedellä, on kynän muste. Merkittävimmät tällaiset merkit vaalealla iholla. Huomautuksia on helppo poistaa huovasta kynästä tai kynästä käyttämällä lääkepitoiseen alkoholiin kastettua puuvillatyynyä. Se auttaa myös poistamaan rasvaisia ​​tahroja ruoasta.
 • Suolan jälkiä ja raitoja, jotka muodostuvat sademäärän jälkeen, voidaan poistaa hyvin budjettituotteen avulla, joka jokaisella emäntä on. Pinta on pyyhittävä etikkaan kastetulla lautasliinalla.
 • Veri on toinen vaikea saastumisen lähde. Pese se välittömästi kylmällä vedellä ja saippualiuoksella. Tärkeä seikka: tällaisten paikkojen poistaminen, sinun on siirryttävä reunasta keskelle, muuten kontaminaation alue kasvaa. Veri voidaan edelleen puhdistaa vetyperoksidilla, mutta ennen tätä kokeilla sen vaikutusta vaipan sisäpuolelle. Edellä esitetyn lisäksi voit poistaa veren jälkiä veteen liuotettuna aspiriinitabletilla.
 • Kun poistat tahroja valkoisissa asioissa, on välttämätöntä olla erityisen varovainen, sillä on vaara, että väri muuttuu kellertäviksi sävyiksi. Tavallinen maito voi pelastua: se ei jätä tahroja ja tahroja vaipalle, vaan sillä on myös pehmenevä vaikutus. Tässä on toinen resepti tahrojen poistamiseksi vaatteista, jotka on valmistettu kevyestä ihosta: Sekoita 0,2 litraa vettä 2 ruokalusikallista ammoniakkia ja 2 teelusikallista leivin soodaa ja lisää tehoa lisäämällä muutama tippa astianpesuainetta seokseen.Hiero tahraa tuloksena olevalla liuoksella ja jätä se vähintään 30 minuutin ajan, sitten huuhtele puhtaalla vedellä.
 • Vanhojen tahrojen poistamiseksi mustan ja ruskean värin nahkatuotteista on toinen suosittu resepti puhdistusaineelle: denaturoidun alkoholin ja tärpätin on sekoitettava samassa osassa, lisättävä muutama tippa glyseriiniä. Harjaa saatu yhdiste likaan ja hiero sitä vähän, huuhtele sitten vedellä. Muista käyttää pehmeää harjattua harjaa, vanha hammasharja toimii hyvin.
 • Värillisillä nahkatuotteilla on parempi käyttää enemmän luonnollisia ainesosia. Tavallinen sipuli voi selviytyä hyvin. On tarpeen poistaa sipuli-viillon kontaminaatio, menettely on suoritettava useassa vaiheessa ja samanaikaisesti viilto on päivitettävä jatkuvasti. Lopuksi pyyhi takki pehmeällä liinalla.

Jos et puhdista tahroja kotona, on parempi käyttää ammattikäyttöön tarkoitetun kuivapesupalvelun palveluja. Mutta on parempi valita asiantuntijoita ystävien ja tuttavien suositusten mukaan, on olemassa tapauksia, joissa tuotteet ovat vahingoittuneet.

Rasvan puhdistaminen

On syytä keskustella erikseen sellaisista epäpuhtauksista, joita esiintyy nahkatuotteen kosketuskohdissa isäntän ihon kanssa. Useimmiten kärsii rasvasta ja hikista, kaulakoruista, taskista, lukosta. Tällaisia ​​tahroja on helppo poistaa käsin, sillä tähän on useita tapoja:

 • Rauta selviytyy hyvin talin poistosta. Laita paperilautasetti tahralle ja laita se varovasti päälle kuumalla rautalla. Korkeasta lämpötilasta rasva alkaa haihtua vaipasta ja liota lautasliinaan. Tämä menetelmä ei kuitenkaan sovellu tekonahasta valmistetun vaipan puhdistamiseen, sillä on parempi käyttää toista menetelmää.
 • Alkoholi käsittelee rasvaisilla rasvaisilla tahroilla. Sinun täytyy hajottaa saastunut alue tasaiselle pinnalle, pyyhi varovasti alkoholilla kastetulla kankaalla, sitten levittää sitruunamehua (se auttaa liukenemaan rasvaisia ​​jälkiä) ja täytä vaipan puhdistusmenettely hankaamalla pehmittävällä aineella. Jos sitruunamehua ei ole, voit hieroa takki oranssilla kuorella, se antaa tuoreutta ja piilottaa hankauksen. Muista: appelsiinikuoren käyttö on sallittua vain, kun puhdistat tumma nahkatakki.

Jos samanlainen menettely suoritetaan säännöllisesti, on mahdollista välttää vakavia rasvapintoja. Ja vaatekaapin lisävarusteiden lisääminen huivin ja käsineiden muodossa vähentää nahkatuotteen kosketusta ihon kanssa.

Hyödyllisiä vinkkejä

Nimeämme vielä lisää kodin korjaustoimenpiteitä, jotka ovat hyödyllisiä kotien tahranpoistoaineina:

 • Nestekidenäyttöjen puhdistusratkaisu. Tällainen liuos voi helposti selviytyä tuoreista tahroista, koska tällaisten aineiden koostumuksessa on läsnä pinta-aktiivisia aineita ja alkoholia. Kostuta puuvillatyyny liuokseen ja pyyhi tahra.
 • Kahvipohja. Tätä gastronomista puhdistusainetta käytetään usein kenkiin, mutta sen avulla voit kokeilla sitä. Ripottele kahvijäämiä tahralle ja anna sen istua jonkin aikaa. Pyyhi jäännös kuivalla liinalla.
 • Levynpuhdistusaine. Joskus geelin tai levyn ruiskua käytetään myös päällysvaatteiden puhtauden puolesta. Soveltuu rasvan tahrojen poistamiseen, mutta pidä tuotteessa enintään 1 minuutti, ja sitten pyyhi käyttöpaikka perusteellisesti. Koska nämä työkalut ovat erittäin aggressiivisia, lue huolellisesti pullon koostumus ja kokeile varmasti nahkatuotteen väärää puolta. Jos väri ei ole muuttunut, voit aloittaa tahran poistamisen.
 • Munanvalkuainen + sitruunamehu. Tämä seos on hyvä käyttää kevyille nahkatavaroille, se antaa loistaa ja voi selviytyä jonkinasteisesta saastumisesta.
 • Vaseliini. Pelkkä vaseliini voi säästää nahkatakin lakattujen pintojen kiiltoa. Levitä se puuvillapyyhkeelle ja pyyhi ne tummiksi.
 • Ammoniakki + suola. Joskus pisteet poistetaan hyvin vesiliuoksella, jossa lisätään ammoniakkia ja hienoa suolaa (noin 1 ruokalusikallinen).On parempi poistaa lika sienellä ja sen jälkeen huuhtele vedellä.
 • Erikoispuhdistusaineet. Myynnissä on erilaisia ​​työkaluja lyijykynällä, sumutteina, voiteina, lautasliinina tahrojen poistamiseksi kotona. Pääsääntöisesti ne toimivat hyvin kasvi- ja eläinperäisten saastumisten kanssa.

Jos varoja ei päästä eroon tahroista, voit yrittää maalata sen. Tällöin voit käyttää värjäysjalkineita, vain sen sävyn tulisi täydellisesti yhdistää vaipan ihon sävyyn.

Ja niin, että sinun täytyy harvoin turvautua puhdistusmenettelyihin, Tässä on luettelo hyödyllisiä suosituksia:

 • Yritä poistaa epäpuhtaudet heti niiden ilmestymisen jälkeen, jotta ne eivät imeydy syvälle ihoon.
 • Puhdistusprosessin jälkeen nahkahousut, joissa on erityisiä vettä hylkiviä aineita.
 • Jos takki on suunniteltu talvella ja keväällä, se on hyödyllistä kiillottaa vahalla. Se suojaa asioita auringonpaisteessa ja avioerossa, mikä voi jättää sateen ja lumen.
 • Pieni fyysinen vaurio nahkatuotteille (naarmut, halkeamat) poistaa "nestemäisen ihon". Valitse väri ja noudata ohjeita.
 • Voit poistaa huonon hajun luomalla takkiisi ”kylpyamme”. Soita kylpyhuoneen kuumaan veteen, lisää yksi tai kaksi lasillista etikkaa ja jätä takki roikkumaan kylpyammeen päälle noin 3-4 tuntia.
 • Heikko sooda-liuos lievittää takki tupakan ja hikoilun tuoksusta. Levitä sitä paremmin ruiskusta.

Ja tässä on luettelo siitä, mitä ei pitäisi tehdä nahkatakilla:

 • Älä koskaan kuivaa nahka- vaatteita lämmityslaitteiden läheisyydessä, älä käytä hiustenkuivaajaa ja rautaa.
 • Älä käytä märkää nahkaa, muuten kosteutta kyllästetty iho voi venyä.
 • Älä käytä väärin puhdistusaineita, älä hiero suosikkisi takkiä joka päivä ja vain siinä tapauksessa. Liiallinen harjaus voi aiheuttaa värimuutoksia.
 • Älä purista asiaa käsin pyörittämällä sitä.
 • Älä koske vaatteisiin heti käsikäyttöisen kerma-aineen käytön jälkeen.
 • Älä käytä pusseja, joissa on tummaa tai värillistä nahkaa kevyillä nahkatuotteilla, ellet ole varma, että ne eivät jätä jälkiä.
 • Älä yritä päästä eroon epämiellyttävistä hajuista (hiki, savu, muotti) hajusteilla. Haju ei vain mene pois, vaan tulee vielä vahvemmaksi.

Kiinnitämme erityistä huomiota asioiden varastointiin. Roikkumisen ja muodonmuutoksen välttämiseksi ripustaa aina takit ja takit olkapäille. Kun kausi on takkisi sukkien päällä, puhdista se ja laita se kaappiin seuraavaan kauteen asti. Käytä varastointiin kangaspeitteitä, mutta ei PVC: tä.. Ja suojata taskuissanne koirista, aseta nenäliinat, kankaalla tai puuvillapatjalla, johon haluat laittaa laventeliöljyä.

Miten nahkatakki puhdistetaan kotona, katso seuraava video.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet