Päällysvaatteiden hoito

Miten pestä takki alas?

Miten pestä takki alas?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Täyteaineet
 2. Tuotteen valmistelu
 3. Käsinpesu
 4. Konepestävä
 5. kuivaus
 6. Koristeelliset peitteet

Kylmänä vuodenaikana, jolloin on välttämätöntä pukeutua lämpimästi, monet ihmiset pitävät mieluummin höyhenpohjaisia ​​takkeja tai untuvatakkeja. Se on erittäin mukava, tyylikäs ja ennen kaikkea erittäin lämmin päällysvaatteet. On vain yksi ongelma, että jokainen, joka käyttää untuvatakkia, joutuu kohtaamaan. Tämä ongelma on se, että sen jälkeen, kun pesu on kulunut väistämättä, säilytetään tuotteiden ulkonäkö ja laatu.

Täyteaineet

Pehmeisiin tai höyheniin perustuvia tuotteita voidaan valmistaa eri materiaaleista. Joskus untuvatakit ovat täytettyjä ja keinotekoisia täyteaineita. Takit voivat sisältää seuraavia täyteaineita:

 • Joutsen takit. Kevyin, mutta erittäin lämmin. Vaatii erityisen herkän käsittelyn ja hoidon.
 • Takit, joissa on ankka. Yleensä tilavampi. Lisäksi niillä on korkeat lämmönsiirtonopeudet.
 • Takit pohjallisen höyhen pohjalta. Joskus valmistaja lisää tuotteeseen lintu-höyhen. Tämä on tiheämpi materiaali, joka edistää tuotteen säänkestävyyttä. Sekalaiset untuvatakit eivät ole yhtä hurjasti hoidettavia kuin höyhenet.
 • Pintatakit keinotekoisella holofiberillä. Holofiber korvaa luonnollisen untuvan tai höyhen. Sitä käytetään usein lämpimien päällysvaatteiden tai urheilueristettyjen takkien täyttämiseen. Tämä materiaali on erittäin kevyt, lämmittää täydellisesti kylmällä säällä. Holofiberin untuvatakan pesu ei edellytä tiettyjen sääntöjen noudattamista.

Tällainen untuvatakki voidaan pestä automaatti- sessa koneessa hellävaraisessa pesutilassa matalassa veden lämpötilassa.

Tuotteen valmistelu

Ennen kuin päätät, haluatko pestä vaippasi, tarkista saastuminen huolellisesti. Jos tuotteen vain pieniä alueita värjätään, esimerkiksi holkki taivutuksessa tai hihansuissa, on parempi irrottaa nämä tahrat. Tätä varten sinun on otettava sienellä tai pehmeällä harjalla, levitettävä pyykin saippua tai tahranpoistoainetta ja hierottava höyhenvaipan saastunut alue ja puhdistettava pestyt alueet puhdistuksen jälkeen vedellä.

Tosiasia on, että vedenpitävä koostumus levitetään untuvatakkujen kankaan pinnalle, ja usein ja perusteettomilla pesuilla pestään se vain ylemmästä kerroksesta, ja vaipan kangas menettää vedenkestävät ominaisuudet.

Koko tuotteen pestäessä on käytettävä vain silloin, kun se on todella tarpeen.

Jos et vieläkään pysty tekemään pesua, niin ennen kuin aloitat pesun pesukoneessa tai käsin, Tuote on valmisteltava:

 • Vapauta ulkokuoren ja turkisten kannet. Niiden puhdistusominaisuudet kuvataan alla. On parempi irrottaa tuotteen huppu.
 • Vapauta untuvatakun taskut, kiinnitä kaikki painikkeet, painikkeet ja painikkeet, myös taskuihin.
 • Käännä takki ulospäin, vuori sisäpuolelle.

Tuotteen valmistamisen jälkeen voit siirtyä valittuun pesutapaan.

Käsinpesu

Hellävaraisempi, mutta myös aikaa vievempi vaihtoehto on pestä untuvatakki käsin:

 • Kaada altaaseen tai vesihauteeseen, jonka lämpötila on 30-35 astetta. On tärkeää, ettei se kaada kylmää tai kuumaa vettä. Kylmä vesi "puristaa" tuotetta, eikä se pysty venymään ja huuhtelemaan hyvin. Kuuma vesi voi vahingoittaa luonnollista täyteainetta.
 • Lisää pesuainetta veteen. On tärkeää muistaa, että luonnollisista untuvista tai höyhenistä valmistettuja tuotteita ei saa koskaan pestä tavallisilla pyykinpesuaineilla.Kun olet tehnyt tällaisen virheen, voit pitkään päästä eroon valkoisista tahroista pestylle takille. Tosiasia on, että jauhevaahdot ovat voimakkaasti, ja sen jäämiä on hyvin ja hyvin vaikeaa pestä täyteaineesta. Joskus jopa lukuisia huuhteluja pesukoneessa ei auta.

Sulka- tai untuvatakki voidaan pestä vain erityisillä nestemäisillä tuotteilla. Nämä työkalut ovat saatavilla kaikissa kotitalouksien kemikaalivarastoissa. Ne on merkitty, että ne on suunniteltu nimenomaan downy-tuotteiden pesemiseen.

 • Liota tuote veteen ja jätä 10-15 minuuttia. Jos takissa oli voimakasta likaa, on parempi lukita ne ennen liottamista harjalla ja pyykin saippualla.
 • Liota vedellä liotuksen jälkeen. Huuhtele se huolellisesti, kunnes vettä huuhtelun jälkeen tulee läpinäkyväksi ja siinä ei ole vaahtoa pesuaineesta. Voit käyttää huuhtelutilaa pesukoneessa.

Konepestävä

Automaattisessa koneessa pesemisen valmisteluvaihe ei eroa valmistautumisesta käsinpesuun. Konepesu tulee suorittaa vain nestemäisellä pesuaineella, ei pyykinpesuaineella. Älä pese muita asioita yhdessä untuvatakun kanssa. Tämä voi ylikuormittaa rumpua tai tyhjentää fluffin kierroksen aikana.

Niin, ettei liipaisimen ulkonäkö pesun jälkeen ole pilaantunut, ja täyteainetta on hyvin halkeiltu, voit heittää 2-3 palloa pesuun rumpuun.

Ne voidaan korvata tennispalloilla, sen jälkeen, kun ne eivät väritä tuotetta.

Alakerros on pestävä herkällä, lempeällä ohjelmalla. Tällaista tilaa voidaan kutsua "helläksi", "huolelliseksi", "silkiksi", "käsipesu" ja vastaavaksi.

Veden lämpötilan ei pitäisi olla yli 30 astetta. Sinun täytyy myös laittaa ylimääräinen huuhtelujakso tuotteen huuhtelemiseksi hyvin vaahdosta. Pyöritystilaan on asetettava pieni määrä kierroksia. Yleensä pesukoneissa vähimmäisrumpunopeus on 400 kierrostaTämä nopeus on valittava alas takki pyöriväksi.

kuivaus

Ehkä vaikein ja tärkein prosessi untuvatakun pesussa on sen oikea kuivaus. Se riippuu siitä, palautuuko tuote alkuperäiseen kauniiseen ulkonäköönsä tai pysyy rypistyneenä epätasaisesti jakautuneiden ja pudotettujen fluffien vuoksi. Alas- tai höyhenetuotteiden kuivatus on suoritettava seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • Kuivaus suoritetaan vain vaakasuorassa asennossa. Tuotetta ei saa missään tapauksessa ripustaa pystysuoraan ripustimeen, muuten yhdessä virtaavan veden kanssa alas- ja höyhenen siirtyvät vaipan alaosaan, ja täyteainetta on lähes mahdoton jakaa tasaisesti koko tuotteeseen.
 • Pese pesu (jos se tehtiin käsin), aseta vaippa kylpyammeen vaakasuoraan asentoon ja odota hetki, kunnes ylimääräinen vesi loppuu. Jos pesu suoritettiin kirjoituskoneessa ja spin-tilaa käytettiin pienillä nopeuksilla, tuotteessa ei olisi ylimääräistä vettä.
 • Sen jälkeen kun tuote on vapaa ylimääräisestä vedestä, on välttämätöntä, että pohjatakki asetetaan vaakasuoraan kuivaan peittoon tai pyyhkeeseen. Säännöllisesti on tarpeen vaihtaa märkä pyyhe kuivumaan ja kääntää untuvatakki.
 • Kun tuote muuttuu vain märkäksi ja ei märkäksi, voit ravistaa sitä hieman tai tarttua koko käteen. Tätä menettelyä varten sopii mattojen matto. Alakerroksen ravistelua tai plopingia tehdään parempaan ja tasaisempaan jakeluun tuotteen sisällä.
 • Älä koskaan käännä märkää tai märkää vaippaa akulle, älä ripustu jäähdyttimen tai lämmittimen lähelle. Intensiivisellä kuivauksella bio-fluffi menettää tilavuutensa ja liimaa sisäpuolella. Air-takin sijasta päädyt lyhyelle tuulitakille.
 • Voit ripustaa vaipan pystysuoraan vasta sen jälkeen, kun se on täysin kuivunut.
 • Jos pyykinpesukoneessa on kuivausmuoto, vaipan kuivausprosessi yksinkertaistuu huomattavasti. On tarpeen luoda huolellinen kuivausohjelma matalassa lämpötilassa. Tyypillisesti pieni untuvatakki kuivataan tässä tilassa 3-4 tuntia. Mutta se poistaa mahdollisuuden, että takin luonnollinen täyteaine on sovitettu yhteen.

Jos holofiber oli sotkeutunut tuotteen sisälle, se on helppo korjata. Sinun pitäisi myös laittaa märkä tuote vaakasuoraan ja ajoittain taistella sitä kädellä tai matonpuristimella.

Hollofiber ei pelkää lämmintä kuivumista, joten prosessia voidaan nopeuttaa puhaltamalla lämpimää ilmaa hiustenkuivaajalla tai tuulettimella, jossa on untuvatakki.

Koristeelliset peitteet

On syytä kiinnittää erityistä huomiota koristeiden ulkokuoren puhdistukseen tai alaspäin. Yleensä ne sijoitetaan tuotteen hihoissa, kauluksessa tai hupussa. Nämä vuoraukset ovat usein irrotettavia, se on helpompi vaihtoehto, koska turkisten ja höyhen koriste-elementtien pesu vedessä on mahdotonta. Joten, jos untuvatakkisi mallissa on irrotettavat tyynyt, sinun täytyy irrottaa ne tuotteesta.

Kuten edellä mainittiin, turkis koriste-elementtejä ei saa pestä tai puhdistaa vedellä. Se tuhoaa niiden ulkonäön ikuisesti.

Näiden vaatteiden puhdistukseen käytetään tärkkelystä.. Tärkkelys imee epäpuhtauksia ja rasvaa turkista ja koriste-elementistä, ei vahingoita tuotteen väriä ja ilmavuutta:

 • Turkis- tai höyhenpehmusteen on oltava suorassa ja levitettävä vaakasuoralle pinnalle.
 • Täytä karva tiheästi tärkkelyksellä koko pituudelta.
 • Hiero tärkkelys varovasti pinoa koko pituudelta pohjaan päihin.
 • Kuivaa harjaa käyttäen pyyhi kuivaa tärkkelystä tuotteesta käyttämällä varovasti liikkuvaa alustaa päihin. Ravista pehmuste hyvin tärkkelyksen puhdistamiseksi.

Rag-takki, jossa on koristeellinen pohja, jota ei voi irrottaa, puhdistaa hieman kovemmin.

Koska se, että koristeellinen fluffi on kosketuksissa veden kanssa, on mahdotonta, itse vaipan puhdistus on mahdollista vain käyttämällä erillisiä osia.

Jos alas on tuotteen huppu tai kaulus, voit liottaa itse vaipan varovasti, jättää alueet, joilla alas on kuivana. Ylimääräinen hoito vaatii huuhtelua. Takki, jossa ei ole täyteainetta, ei vaadi horisontaalista kuivausta, ja se voidaan kuivata tavallisella tavalla pystysuorassa asennossa. Jos vaippa on untuvatakki, jossa on alas ja höyhen täyte, kuivaus on suoritettava edellä kuvatulla tavalla vaakasuorassa asennossa.

Jos haluat oppia, miten vaippa pesee, katso seuraava video.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet