Kansalliset puvut

Puolan kansallispuku

Puolan kansallispuku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Sukella historiaan
 2. Puolan puvun erityispiirteet
 3. Väripaletti
 4. Kengät ja korut
 5. Arviot

Sukella historiaan

Puolalaisen vaatteen historia ansaitsee kaikkien huomion.

Useiden vuosisatojen ajan pakanain maa oli muiden maiden kulttuurin vaikutuksen alla. Tästä syystä Puolan kansallispuku oli pakko käydä läpi useita kehitysvaiheita, jotta lopulta osoittautui, että 21. vuosisadan ihmiset voivat edelleen tarkkailla.

Venäjän, Itävallan, Liettuan ja Romanian motiivit osallistuivat pukeutumiseen. Tämän monimuotoisuuden vuoksi puku osoittautui ainutlaatuiseksi ja alkuperäiseksi.

Puolan perinteiset vaatteet jaettiin kolmeen ryhmään, jotka riippuivat henkilön asemasta yhteiskunnassa.

 • Palkintopuku muuttui useimmiten. Miehet katsovat kauppiaita muista maista ja käyttivät onnellisesti hyväkseen tiettyjä vaatteiden ominaisuuksia. Se oli suurimpien jaloille, jotka saivat eniten levinneitä ja saivat koko kansan ylpeän otsikon. Se oli ommeltu luonnonvillakankaasta.
 • Voit sanoa samaa kaupungin pukusta. Pellavaa käytettiin kaupunkien asukkaiden vaatteiden valmistamiseen.
 • Talonpojan puku ei ole muuttunut.

Puolan puvun erityispiirteet

Vaatteiden valmistukseen soveltuvaa kangasta pidettiin yhtenä kansallisen puolalaisen vaatteen tärkeimmistä piirteistä. Työskentelyyn tarkoitetut varusteet oli ommeltu edullisista materiaaleista - useimmiten se oli lammasvilla ja liinavaatteet. Ja juhlallisille puvuille tarvittiin arvokasta villaa raidallinen kangas.

Kukin maa-alue puvut poikkesivat toisistaan, mutta perusjoukko pidettiin kaikkialla.

 • Miesten housut, hame naisille.
 • Korsetti, kuten tavallisesti koristeltu kirjontakuvioilla ja viehättävillä koristeilla.
 • Vyö.
 • Tilava paita.
 • Perinteiset puolalaiset kengät - Kerpci.
 • Päähine.
 • Erilaisia ​​lisävarusteita.

Puolalaisilla oli paljon ylellisyyttä, joten heidän kansallispuvunsa erottui aina kauneudesta, joka oli luotu kirjoilla kulta- ja hopeakierteillä. Sisustuksessa oli muitakin elementtejä. Miehet, joilla on ilo flaunted upeita mekkoja, sekä naiset houkutellut niiden vaatteita kiinnostunut, ihaillen katseet gentry.

Väripaletti

Puolan naisille oli todellinen laajennus! Jokainen tyttö arvostaa erilaisia ​​sävyjä, ja Puolan kansallispuku täytti täysin kaiken kauniin himoa. Naisten ja miesten vaatteet olivat monimutkaisia. Tähän asti he kykenevät niittämään katseensa pitkään, jotta henkilö katsoisi heitä mielenkiinnolla ja heijastaisi sitä merkitystä, että vaatteen luoja on sijoittanut hänen koristeeseensa.

Suosituimmat värit ovat:

 • punainen;
 • sininen;
 • valkoinen;
 • keltainen;
 • vihreä;
 • ruskea.

Rikkaiden perheiden tytöt ilmestyivät usein toisten silmissä sateenkaarikuvioissa. Naiset suosivat luonnollisia ja kasvullisia koristeita, sillä monilla kukkilla oli symbolinen merkitys. Uskottiin, että kasvien kuva houkuttelee onnea, vahvistaa perhesiteitä, suojelee tauteja ja köyhyyttä.

Myös miesten puvut näyttivät erittäin houkuttelevilta, mutta eivät erottuneet tällaisesta kirkkaudesta. Miesten asu valmistettiin rauhallisina väreinä - musta, valkoinen, harmaa ja ruskea.

Lasten vaatteet erosivat vain koosta. Kaikkien muiden lasten varusteiden ominaisuudet säilyvät.

Kengät ja korut

Puolan kansallispuvun päähineille annettiin erityinen paikka.Miehet yrittivät koristaa hattuaan mahdollisimman paljon - tämä auttoi osoittamaan hänen tulonsa tasoa. Nuoret tytöt asettavat päähän värikkäitä nenäliinoja, jotka erottavat helposti kaunottaret muusta. Mutta naimisissa olevat naiset unohtivat päähänsä. Ne korvattiin korteilla.

Ilman koristeita on vaikea kuvitella puolalaista tyttöä. Tytöt rakastivat koristamalla kaulaansa massiivisilla punaisilla helmillä, suurilla korvakoruilla ja tyylikkäillä rannekkeilla. Punaiset tuotteet loivat intohimoisen, houkuttelevan kuvan, jonka söpö monivärinen mekko näytti hurmaavalta.

Kengät valittiin siten, että se oli sopusoinnussa asun kanssa. Bootti oli korkea ja keskikokoinen. Jokaisella mallilla oli luotettava nauha, ja korot oli varustettu metallikengillä.

Arviot

Kansalliset puolalaiset puvut ilmentävät nykyaikaisia ​​tyttöjä. Monet muodikkaat naiset, jotka ovat kiinnostuneita roolipeleistä useiden historiallisten tapahtumien rekonstruktiossa, ovat tyytyväisiä saamaan asun perinteiseen puolalaiseen tyyliin ja täyttyvät. Vaatteiden leikkaus on vapaa, se ei peitä kuvan arvokkuutta.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet