Kansalliset puvut

Kansallinen puku france

Kansallinen puku france

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. Hieman historiaa
  2. Miesten vaatteet
  3. Naisten vaatteet
  4. Lasten puku
  5. Suuri ranskalainen vallankumous
  6. Ranskan kansallinen puku 21. vuosisadalla
  7. Barokki-puku

Hieman historiaa

Ranskan kansallispuvun ensimmäiset edellytykset ilmestyivät 1700-luvulla. Ranskalaiset talonpojat tekivät vaatteensa kankaasta, villasta, kankaasta puuvillalangalla. Ranskan vallankumouksen päättyessä vuosien aikana alkoi esiintyä kansallisia pukuja.

Kussakin maakunnassa puvut luotiin omilla ominaisuuksillaan:

  • Breton - korsettit, pitsi ja asennetut korit.
  • Flaamilainen huivi häkissä, koristeltu hapsulla.
  • Katalonia - mangotit (pitsihihat) ja kirkkaat värit.

Kaikki kengät olivat samat sekä naisille että miehille. Hän oli puinen tukki. On syytä huomata, että tähän päivään mennessä Ranskan maaseudulla käytetään puisia tukkia työhön.

Miesten vaatteet

1800-luvulle asti maakuntien ranskalaiset miehet käyttivät tavanomaista paitaa, joka korvattiin pitkällä leveällä puserolla samasta kankaasta kuin edeltäjänsä. Tällaiset puserot olivat muodikkaita pukeutua takin päälle.

Jos ennen vallankumousta tämä on vaatekappale, jota pidetään juhlavana, sen jälkeen kun käsityöläiset ja työntekijät päättyivät, ne alkoivat pukeutua näin. Bourgeois suosikin takki takki.

Pieniä paitoja alkoi käyttää yllättäviä puseroita, jotka käyttivät sen päälle villakangasta tai vuohenväristä. On sanottava, että jotkut taiteilijat suosivat tätä tyyliä.

1800-luvun alkuun mennessä ranskalaiset talonpojat olivat olleet polvipituisten housujen kanssa yhdessä leggingsien tai sukkien kanssa. Heille luotu paita, liivi, takki ja kauluspaita. Sitten lähemmäs vuosisadan puoliväliä miesten muoti monipuolistui kapeilla pitkillä housuilla.

Hän kärsi muutosta ja paitansa kauluksen. Nauhalla kiristetyt taitettavat hihansuut ja kaulus korvataan painikkeilla, ja paidan yläosa on peitetty huivilla.

Liivi suljettiin kahdella rivillä painikkeita. Koko rakenne kiinnitettiin lyhennetyllä vaipalla, jota ajoittain pidennettiin takana.

1800-luvulla jokainen talonpoikien hattu oli kolmiulotteinen hattu, ja 1800-luvun lopulla vanhemmat miehet alkoivat käyttää sitä. Ajan mittaan korvattu hattu korvattiin pyöreällä reunalla.

Käytettävän huovan talviversiot valmistettiin kesällä - olki.

Rannikon maakunnissa talonpojat käyttivät kuuden korkkia, koristeltu pomponilla.

Naisten vaatteet

Naisten kansallispuku oli paljon helpompaa. Se koostui leveästä hameesta, joka oli koristeltu röyhelöillä tai platingillä ja takilla. Tätä täydentivät esiliina ja huivi, joka oli sidottu hartioihin.

Pää oli koristeltu korkilla. Hänet pidettiin kotivaihtoehtona, ja hän jätti talon, jossa hänellä oli hattu tai huivi.

Henkilökohtaisen tilan määritteli väripaletti. Talonpojat ompelivat vaatteensa harmaasta, ruskeasta, valkoisesta väristä. Bourgeois erosi sininen, punainen tai lila vaatteet. Ja joskus musta.

Loma-aikoina lisättiin puku tavalliseen versioon.

Jokaisessa maakunnassa eräät kansalliset puvut poikkesivat kirjonnassa, hattujen muodoissa tai esiliinan värissä.

Myöhemmin muotoon tuli myös tunikoiden kaltaisia ​​naisellisia mekkoja. Heidät sidottiin korkealle rinnan alla. Muutaman vuoden kuluttua mekkoja tehtiin pidemmälle monikerroksisilla hameilla alhaalla.

Lisävarusteista voidaan mainita sateenvarjot, pienet verhot, hatut ja huivit.

Lasten puku

Lapset eivät eronneet aikuisista ja heidän puvunsa olivat pienentynyt kopio aikuisten kansallisista vaatteista.

Tytöt käyttivät hameja hieman lyhyempiä kuin aikuiset, muuten kaikki oli kuin nainen - korkki, paita, esiliina.

Poikien vaatteet toistivat miesten puvun tarkasti.

Suuri ranskalainen vallankumous

Suuren ranskalaisen vallankumouksen päätyttyä talonpoikaispuku muuttui dramaattisesti. Se tapahtui talonpoikien hyvinvoinnin lisääntyessä. Ja markkinat täytettiin tehdaskankailla - silkillä ja kankaalla.

Toinen oli puvun juhlava versio. Se painettiin kaupungin muotiin. Koko Ranskassa kansalliset puvut olivat samankaltaisia ​​ja koostuivat samoista elementeistä. Mutta kunkin maakunnan ominaisuudet vaikuttivat hattujen ja korsettien muotoon, leikkaukseen ja väreihin. Muotihistorioitsijat tunnistavat useita ajan vaatteita.

Kaupunkipuku tuli muodikkaaksi vain 1800-luvun lopulla. Pitkään vain päähineet eivät muuttuneet. Jotkut niistä ovat suosittuja jokapäiväisessä elämässä. Esimerkiksi Alpeilla, Roussillonissa ja Bretoniassa.

Ranskan kansallinen puku 21. vuosisadalla

Nykyään patriootit yrittävät elvyttää vanhoja perinteitä ja järjestää puvut festivaaleja ja karnevaaleja, jotka sisältävät parhaita pukuja. Tällaiset tapahtumat ovat erityisen suosittuja Provence, Bretonia, Savoyard.

Kansalliset puvut ovat suosittuja myös tanssiryhmissä, jotka ompelevat niitä esityksilleen.

Värien, mittasuhteiden ja muotojen tunne - kaikki tämä on mukana nykyaikaisessa Ranskan kaupunkipuvussa. Ehkä siksi Ranskaa pidetään trendisuunnittelijana.

Barokki-puku

Vuosisadan vaihteessa oli onnistunut sivu Ranskan historiassa. Maa tuli johtavien voimien piiriin ja paransi taloudellista asemaansa. Ranskasta on tullut lainsäätäjänä ja vertailuarvona muotisuunnittelussa ja tuomioistuinkulttuurissa koko Euroopassa.

Maa lanseeraa Pandoran nuken ja sen vaatekaapin. Nukke valmistettiin kahdessa koossa: suuri nukke, pukeutunut päällysvaatteisiin, ja pieni - näki alusvaatteet. Tällainen nukke maksaa kohtuuttoman kalliita ja myytiin muihin Euroopan maihin.

On huomattava, että kun Pandoraa lähetettiin, jopa vihamielisyydet lakkasivat ja eivät estäneet hänen polkua.

1700-luvun loppuun mennessä Ranskassa lanseerattiin ”Merkur talent” -lehden kuvitettu muotilehti.

Näyttää kauneuden standardit. Kuningas Louis 14: ää pidettiin ihanteellisena miehenä - pitkä, mahtava, rehevillä hiuksilla ja säännöllisesti. Kaikkien tuon ajan miesten piti hallita maskuliinisuutta, gallantrya, tiesi tanssia ja pitää satulassa.

Naisille ranskalaiset olivat vähemmän vaativia. Ranskalaisista naisista hänen täytyi olla majesteettinen, flirttaileva, hänen pitäisi erottaa toisistaan ​​ja juhlallisista.

Niinpä naispuolisen ulkonäön idea ei ollut. Hän muuttui kuninkaan makujen ja hänen seuraavan suosikinsa ominaisuuksien mukaan.

Sota vaikutti miesten puvuun. Muoti tuli vaatteiden elementteihin, kuten sotilaallisiin univormuihin. Neljäkymmentä ja sodan päättyminen on muuttunut dramaattisesti.

Sitten nuori Ludovic tuli valtaan ja puku hankki lasten ominaisuuksia. Kun keksittiin kaksoissukkahousut, joita kutsuttiin reyngravyiksi. 60-luvulla miesten vaatekaappi saa rohkeutta. Sjustokor, länsi ja culottes on ommeltu.

Naisten vaatteet eivät sietäneet tällaisia ​​jyrkkiä muutoksia ja tulivat vähitellen profiilin siluettiin ja kodin vaatteisiin.

Tämän ajan vaatteet valmistettiin satiinista, kaasusta, taftasta ja moiresta. Miesten puvut ovat samettia, kangasta ja villaa. Pitsi on tulossa muotiin. Ne on sisustettu pienillä yksityiskohdilla mekkoista ja puvuista sekä kengistä.

Vuosisadan loppuun mennessä suosittuja olivat raidat, neliöt, kirjonta ja painetut kankaat.

Versaillesin kynnyksellä muotikuvio, joka koristaa useimmat puvut, tulee muotiin.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet