Kansalliset puvut

Dagestanin kansallinen puku

Dagestanin kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 

Aikaisemmin Dagestanin kansallisen puvun mukaan oli mahdollista määrittää henkilön ikä, hänen sosiaalinen asema, käteissäästöt ja jopa kylä, josta hän tuli. Nykyään tällaiset puvut kuluvat pääasiassa juhlallisista tapahtumista ja teatteriesityksistä. Nuorempi sukupolvi voi kuitenkin arvostaa kansallisten pukujen historiallista merkitystä ja kauneutta, joten puvut siirtyvät sukupolvelta toiselle.

Dagestan-puvun historiasta

Dagestanin kansallinen puku, kuten me tiedämme sen tänään, ei muuttunut välittömästi. Sen historia alkoi keskiajalla. Miesten puvut koostuivat valkoisesta paitasta, tummasta housusta (harmaasta tai mustasta), beshmetovista, saappaista, turkis hatuista ja asennetusta Circassianista kaasupolttoaineilla.

Circassian voi olla polvipituinen tai jopa alempi nilkkaan nähden, hihat olivat alaspäin. Hänet sidottiin kapealla hihnalla, johon oli ripustettu tikari tai pistooli.

Kaikkialla oli korkki, joka oli valmistettu norsunluusta tai hopeasta. Jauhetta varastoitiin niihin laskennasta: yksi korkki - yksi laukaus.

Kylmänä vuodenaikana Dagestanin miehet käyttivät fleece-lampaita, ja ichigi tai marokko saappaina.

Naisten puvut ovat suhteellisen löysät. Tasankojen asukkaat valitsivat silkistä valmistetut vaatteet: paita, housut, mekko, punaiset saffiano-kengät (vuohenahka) ja huivi.

Naiset, jotka asuivat vuoristossa, halusivat pitkät mekot ja housut, joissa oli tyylikäs kultainen kuvio. Kengissä he käyttivät dudeja tai saappaita, ja jokaisen paikkakunnan päähineet olivat hieman erilaiset. Hiukset poistettiin siististi korkki-chukhtun alla, jonka päällä oli huopa ja sitten kuvioitu huivi.

Puvun väri ja erilaiset korut osoittivat tällaisen mekon omistajan sosiaalisen aseman, materiaalin säästöt ja iän. Nuoret Dagestani-naiset suosivat kirkkaita värejä vaatteissa ja koristeellisissa kankaissa, vanhemmat naiset valitsivat pääosin tummanvärisiä vaatteita.

Kansallisen Dagestan-puvun ominaisuudet

Dagestanissa asuu yli seitsemänkymmentä etnistä ryhmää (avaruus, tabasaraanit, Kumyks, Lezgins, Dargins ja muut), joista jokaisella on oma puku. Tästä huolimatta kaikilla Dagestanin kansallispuvuilla on yhteisiä yksityiskohtia: paitojen (tunika ja mekko), tunikoiden, chukhtsin, turbanien, kynsien ja beshmekin käyttö.

Nämä asiat oli ommeltu kirkkaista kankaista ja koristeltu kuvioilla tai kirjoilla (luonnon koristeet, eläimet). Kuvioissa voisi olla symbolinen tehtävä - toimia talismanina tai esteettisenä.

Mekot erikoisjuhliin koristivat hopeaa, kultaa ja arvokkaita vaatteita. Naisten puvuissa käytettiin ylimääräisiä koristeita: rannerenkaita, kolikoita, vöitä, renkaita.

Puvun päävärit olivat: valkoinen, musta, punainen. Valkoista väriä pidettiin puhtauden symbolina ja sitä käytettiin häiden aikana. Punainen tarkoitti hyvinvointia ja vaurautta talossa, mustalla sävyllä oli maagisia aaltoja ja symboloi erottamattomasti yhteyksiä esivanhempiin.

Monikerros on tyypillinen piirre kaikille Dagestan-puvuille. Se oli tavallista laittaa useita shawls kerralla, housut alla mekko. Vierekkäin on käytetty monia koristeita, joita pidettiin olennaisena osana kansallista kuvaa.

Naisten ja miesten puvun osat

Kaikkien pakollisten vaatekappaleiden lisäksi Dagestanin miesten puvussa oli hattu - päähine, jota pidettiin kaukasian kansojen kunnian symbolina.Ne, joilla oli hyvät tulot, jotka oli koristeltu astrakhanin turkisnauhassa, yksinkertaiset ihmiset olivat tyytyväisiä samaan tuotteeseen, mutta lampaista. Lyömään hattu pois päältä katsottiin loukkaukseksi, ja esittelemään tällainen päähine oli merkki ystävyydestä.

Naisten mekkojen ero eri puolilla maata oli paljon vahvempi kuin miehillä. Niinpä Dagestanin eteläpuolella käytettiin monikerroksisia koristeellisia pukuja. Aluksi kului silkkipuku, jossa oli suora leikkaus, ja vasta sitten kävelijä - ylhäältä kääntyvä mekko. Koko puku oli koristeltu kullalla, jalokivillä, hienolla kuviolla. Suosikkivärit olivat punainen, violetti, vihreä. Silkkihuivi oli sidottu päähän.

Dagestanin kansalliset varusteet tänään

Nykyaikaiset Dagestan-tytöt käyttävät tiukkoja vaatteita korostamaan niiden ohutta siluettia. Jalokiviä käytetään koruina, käytetään korkokengät. Naiset balzakovskogo ikä mieluummin löysät mekot, haalarit. Värit ovat enimmäkseen mustia, koska ne esittävät kuvan suotuisassa valossa.

Ne, jotka työskentelevät aloilla tai tekevät kotitöitä, valitsevat mukavat kylpytakit ja turkisliivit kylmänä vuodenaikana, ohuet, löysät mekot - lämpimästi

Dagestanin miehet haluavat käyttää housuja ja paitoja, jotka eivät eroa jokaisen modernin henkilön vaatteista.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet