Kansalliset puvut

Chuvashin kansallispuku

Chuvashin kansallispuku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Chuvashin kansan puvun historia
 2. Materiaalit Chuvash-puvut
 3. Pukuvärit
 4. Suunnittele asuja
 5. Naisten korut helmillä
 6. kengät
 7. Chuvashian moderni muoti

Chuvashin kansan puvun historia

Chuvashin kansanpuvun muodostuminen tapahtui sen paikan vaikutuksesta, jossa Chuvash asui, joka otti monia pieniä asioita ja yksityiskohtia lähimpien naapurien vaatteista. Cheboksaryn alueelta peräisin olevat viryalin (he ovat ylin Chuvash) perinteiset asuinalueet muistuttivat voimakkaasti venäläisten suomalais-ugrilaisten puvut niiden yksinkertaisuuden ja maltillisten muotoiluelementtien kanssa.

Ruohonjuuritason Chuvash, he ovat samoja antareita, käyttivät erilaisia ​​röyhelöitä mekkojen ja pukujen räätälöinnin aikana, ja esiliinan väri oli kylläinen punainen. Pyyhkeillä ja esiliinoilla oli epätavallinen kirjonta, jossa oli väriltään eri sävyjä. Samara-alueen Chuvashin puvut, mekot, rintalevyt ja päähineet ovat monenlaisia ​​samankaltaisia ​​Mordovin kansallispuvun kanssa.

Materiaalit Chuvash-puvut

Melko pitkään Chuvash harjoittaa kankaiden ja erilaisten luonnollisten väriaineiden valmistusta. Lankan värjäämiseen oli tarvetta viettää paljon aikaa, minkä vuoksi puvun ja puvun pääväri oli tavallinen valkoinen väri.

Pian antars hankki aniliinivärit, mikä helpotti huomattavasti langan värjäysprosessia, ja tämä antoi sysäyksen tällaisen materiaalin tuotannon kehittämiselle pestryadiksi. Sitten paistin vaatteet korvattiin tavallisilla valkoisilla puvuilla. Viryals ei käyttänyt laastaria lainkaan vaatteiden ja mekkojen valmistuksessa.

Pukuvärit

Valkoinen väri yksilöi puhtautta ja oli tärkein perinteisissä puvuissa ja chuvash-mekkoissa. Tuoretta valkoista paitaa käytettiin eri juhlapäiviä ja juhlia varten. Usein perusvalkoinen väri yhdistettiin rikkaaseen punaisuuteen, joka myös symboloi puhtautta, pyhyyttä ja elämää, joten lähes kaikki puvut ja puvut saivat peitellä byrokratiaa.

Vaatteiden valmistuksessa Chuvash käytti erityistä kangasta, joka oli valmistettu eri väreistä (tätä kangasta kutsuttiin pestryadiksi), ja tällaisista materiaaleista valmistetuissa mekkoissa ja paidoissa alkoi pukeutua sekä erilaisiin juhliin että tavalliseen työhön. Vanhempi sukupolvi oli äärimmäisen tyytymätön ja huolestunut tästä, minkä vuoksi ajoittain tuli voimaan kategorinen kielto vaatekappaleista, ja tämän säännön rikkomisen jälkeen rikoksentekijä kaatoi 41 ämpäriä jääkylmää vettä.

Suunnittele asuja

Valkoinen paita (aka kepe) oli olennainen osa sekä naisten että miesten kansallispukua. Paidan muotoilu oli melko yksinkertainen: muodostui hamppu-kankaalle, ja puolille ommeltiin kiiloja, jotka levittivät paidan alareunassa. Naisten puvut olivat pituudeltaan 120 cm ja rintakehän keskellä lovella. Miesten paidat olivat samankaltaisia ​​puolilla.

Miesten puvut

Alun perin Chuvash-paidat, joissa oli vyön vyö, tehtiin vapaiksi ja pitkiksi (polvilleen asti). Miesten vaatteissa oli erilaisia ​​rikas ja juhlava kirjonta, applikaatioita ja silkkikuvioita, kun taas yksinkertaiset puvut, jotka eivät olleet vapaapäiviä varten, olivat melko lakonisia ja tiukkoja, eikä niihin kiinnitetty mitään kuvioita.

Kaukaisessa menneisyydessä miehiä vaadittiin käyttämään puhtaita valkoisia paitoja pakanallisten rituaalien tekemiseksi.Uusien tekniikoiden kehittämisen myötä miesten Chuvashin kansanpuku hankki kauluksen ja muuttui nykyaikaisemmaksi, ja siinä oli sileät pyöreät kädenreiät. Miesten kaftanit ja päähineet, jotka on tarkoitettu eri juhlapäiville, oli runsaasti sisustettu rinnassa ja kaulusalueella sekä vaatteiden reunoilla.

Naisten puvut

Chuvashin perinteisillä paidoilla naimisissa olevilla naisilla oli melko monimutkainen, epätavallisen muotoinen kirjonta, kun taas geometristen raitojen ja raitojen helma erottui vaatimattomuudesta ja yksinkertaisuudesta. Loma-aikana ja tavallisina arkipäivinä naiset käyttivät erityistä materiaalia, jossa oli reunoja, kuvioita ja raitoja, silkkiä ja villaa.

Naimattomat tytöt käyttivät vaatimattomia asuja ilman kirjontaa ja kuvioita, jotta he eivät häiritsisi huomiota omasta kauneudestaan.

Naisten korut helmillä

Korut, joissa on hopearahat, helmet ja kalliit kivet ovat:

 • naisten hatut;
 • puvut kaulalle ja rintaan (Chuvashissa heitä kutsutaan ama, alka, may);
 • rannekkeet ja renkaat (ne ovat sul ja rikki);
 • pieni peili, joka on asennettu hihnaan (Toker);
 • vyön lompakko (enchenok)
 • hihnan ripustukset (jes hure).

Hääpuku

Chuvash-hääpuvussa häät oli kiinnostavia yksityiskohtia:

 • morsiamen mekko oli koristeltu helmillä, kuorilla ja kolikoilla, mikä loi suuren ja monimutkaisen kuvion, jota täydennettiin erityisellä päähineellä;
 • morsiamen paita, esiliina ja päällysvaatteet koristivat tyylikkäillä kirjoilla, lisäksi tyttö piti renkaita, rannerenkaita, riipuksia ja lompakon, jossa oli pieni peili vyölleen (on syytä huomata, että tämä asu painoi noin 16 kg).
 • Chuvashin hääpuvussa oli yksi tärkeä yksityiskohta, kuten - perchenchek (suuri valkoinen materiaali tai päiväpeite), jossa oli runsaasti kirjaimia reunoja pitkin, jonka mukaan morsian pysyi tietyn ajan, jonka jälkeen huntu poistettiin ja tyttö oli pukeutunut naimisiin.
 • sulhanen pukeutunut paita ja caftan laaja värivyö, ja myös laittaa käsineet, saappaat ja turkis korkki kanssa kolikko otsa-alueella.

Lasten puvut

Lasten Chuvashin kansanpuvut olivat merkittäviä kirjonnan rikkauden ja ylellisyyden vuoksi. Tyttöjen vaatteet olivat melko yksinkertaisia ​​ja koristeltu punalla tai yksinkertaisilla kuvioilla, jotka oli ommeltu helmassa. Pää oli peitetty tavallisilla helmillä koristeilla ja punoksella. Vanhemmat tytöt käyttivät helmen koruja, jotka oli kiinnitetty vyöhön takaa.

Puvut pienille miehille olivat melko yksinkertaisia ​​ja erosivat vain kirkkaissa kuvioissa kauluksessa.

Naisten hatut ja päiväpeitteet

Muinaisina aikoina naisten chuvash-hattuja edustivat korkit ja päiväpeitteet.

Erilaisia ​​pituisia surpaneja (turbiini-, huivi- ja bridesmaidit), jotka oli tarkoitettu yksinomaan naimisissa oleville naisille, kuului päiväpeitteisiin.

Alhaalla Chuvash surpin pitkä tai lyhyt (suppeammat kuviot) peitti päätään kokonaan, ja sen reunat kirjattiin runsaasti ja koristettiin kuvioiduilla raidoilla, koristeilla ja nauhoilla. Chuvashin ylälinjat olivat melko lyhyitä ja koristeltu kummallakin puolella olevilla kirjoilla, jotka edustivat mielenkiintoisia koristeita, jotka oli brodeerattu kerroksittain, sekä hameilla ja helmillä päissä. Päähineet ja päänauhat erosivat melko voimakkaasti ryhmissä.

Korut amuletit

Rikkaassa kansallisessa puvussa Chuvashkalla on paljon pieniä, mutta varsin tärkeitä yksityiskohtia ja koristeita, jotka osoittavat naisten identiteetin, iän ja sosiaalisen aseman.

Lukuisat naisten mekkojen koristeet (kolikot, kuoret, helmet) suojataan ensisijaisesti pahalta hengeltä, viholliselta ja erilaisilta vaaroilta. Lomat tai häät, chuvashki käytti koko joukko koruja amuletit, jotka painoivat yli 10 kg.

kengät

Kesäkaudella Chuvashin miehet ja naiset käyttivät sandaaleja.Nämä kengät oli kudottu erilaisilla ja melko viisailla tavoilla, minkä vuoksi jotkut mallit ovat säilyneet nykypäivänä ja ovat tällä hetkellä museossa. Bast kengät ne laittaa mukava kankaalla nilkkaimet. Kun talvi tuli, Chuvash puhdisti kengät ja laittoi lämpimät saappaat, joita ilman oli yksinkertaisesti mahdotonta tehdä.

1800-luvun lopulla oli perinteitä antaa tyttärelleen häät pojille ja nahkakenkille nahkakenkille, jotka sittemmin olivat erittäin harvoin ja hyvin vaalia.

Chuvashian moderni muoti

Tällä hetkellä Chuvashin perinteinen kansallinen puku on menettänyt merkityksensä, ja vain joissakin kylissä ja kylissä käytetään chuvash-mekkoja lomien tai seremonioiden aikana.

Kansallispukua käytetään usein eri konserteissa ja folk-ryhmien esityksissä. Muotisuunnittelijat eivät enää luota malleihinsa perinteisiin puvuihin ja paitoihin, mutta käyttävät joitakin samankaltaisia ​​kuvia niiden pyrkimyksissä tuottaa kaikki folk-koristeiden, koristeiden ja kuvioiden tiedot.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet