Kansalliset puvut

Italian puku

Italian puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Luomisen historia
 2. piirteet
 3. laji
 4. kengät
 5. kuvakieli

Kansallisella italialaisella puvulla on monia tulkintoja, jokaisella alueella se on erilainen. Varustuksia kaikkialla on kuitenkin erottuva värien mellakka ja erilaisia ​​koriste-elementtejä, joita on vaikea katsoa pois. Ei ihme, että italialainen muoti on alkanut, ja tähän päivään mennessä tämä maa on yksi maailman muotialan pääkaupungeista.

Luomisen historia

Antiikin Rooma

Italian kansallisen puvun historia on peräisin muinaisesta Roomasta, jossa asu oli puolestaan ​​lainattu antiikin kreikkalaisilta. Totta, roomalaiset tekivät siihen oikaisuja, lisäämällä paljon mielenkiintoisia elementtejä. Muinaisina aikoina vaatteet olivat vaatimattomia ja ne oli usein ommeltu villakankaista. Ompelu käytettiin minimaalisesti, painikkeiden ja kiinnikkeiden sijasta käytettiin rintakoruja.

Jo tuolloin roomalaisilla oli ns. Alusvaatteet kangas, joka oli kääritty reiden ympärille, ja yksi nimistä on sublar. Naisilla oli rintaliivit-prototyyppi - rintakehän tukeminen.

Joskus käytettiin strofiumia, se oli päävaatteen päällä.

Miesten ja naisten vaatteiden pääelementti oli tunika, niin rikkaiden roomalaisten kuin heidän orjiensa käytössä. Maskuliini tavallisesti saavutti polven ja naisellisen - varpaan, ja sillä voi olla hihat. Kylmänä vuodenaikana he lämmittivät, asettamalla useita tunikoita toisiinsa. Vaatteet ommeltiin valkaistusta pellavasta, vain moniväriset raidat olivat erottavia elementtejä.

Värilliset tunikat suunniteltiin poikkeustapauksia varten, eivätkä kaikki saaneet käyttää sitä.

Vapaat roomalaiset voisivat käyttää togaa. Tämä oikeus oli riistetty orjilta ja ulkomaalaisilta. Hän oli pala kankaalle, joka heitettiin olkapäähänsä modernin postimerkin tapaan. Hänet kului tunikon yli, ja niin, että hän makasi kauniissa taitoksissa, ommeltiin eri painoja helmaan.

Naisten vaatekaapissa oli paljon vähemmän rajoituksia, niiden asusteet maalattiin tuolloin saatavilla olevilla väreillä. Tunikon yli rikkaat naiset käyttivät lyhennettyä pöytää - osoittamaan pukeutumisen kerrostuneisuutta ja korostamaan heidän vaurauttaan.

Päällysvaatteet olivat cape - racinium tai pallas. Naiset ja miehet käyttivät sitä. Jos se olisi hyvin kylmä, he laittoivat raskaan sadetakun, nimeltään laena, ja käytti myös sadetakkia hupulla - kukullus.

Kenkiä käytettiin sandaaleina, joissa oli paljon nahkahihnoja. Tämän päivän suunnittelijat ovat tämän kengän innoittamia, ja ne palaavat jatkuvasti sandaalien gladiaattoreihin.

Keskiaika Era

Viidennellä vuosisadalla tapahtui Rooman valtakunnan kaatuminen, joka ei vaikuttanut merkittävästi pelkästään italialaisen historian vaan myös koko Euroopan puvun historiaan. Tuolloin vaatteet pysyivät yksinkertaisina ja vaatimattomina. Se oli ommeltu lähinnä luonnon harmaista ja ruskeasta sävystä. Feodaaliset herrat käyttivät kirkkaita silkkivaatteita, jotka oli tuotu Bysantilta. Vaatteet koristeltu kirjailtuja kuvioita ja helmiä.

Naiset käyttivät vaatteita, jotka piilottivat hahmon, tämä johtui kristillisen kirkon vaikutuksesta. Ainoastaan ​​kymmenennellä vuosisadalla siluetti alkoi muuttua, ja naiset alkoivat korostaa heidän hahmoaan. XII-luvulla mekko alkoi istua vyötärön ympärillä, siinä oli nauhoja. Myös alkoi tehdä tucks ja puku jaettiin kahteen osaan - alempaan ja ylempään.

Renessanssi

Renessanssi tuli Italiaan ennen muita Euroopan maita, ja siitä tuli nopeasti rikkain maa. Tämä vaikutti suoraan 15-16-vuotiaiden italialaiseen puvuun, jota jäljitettiin muissa Euroopan maissa. Muodissa yksinkertaiset sileät viivat, helppokäyttöisyys ja "vakio" mittasuhteet. Leikkauksen yksinkertaisuutta kompensoi kuitenkin kalliiden kankaiden käyttö - brokaatti, sametti, silkki.

Aluksi etusijalla olivat kirkkaat iloiset värit, mutta ajan mittaan ne korvattiin tummilla ja sitten täysin mustilla.

1600-luvulla Espanja takavarikoi suurimman osan maasta, italialainen kulttuuri, kuten kansallispuku, kehittyy edelleen vain maan pohjoisosassa ja Venetsiassa, joka onnistui säilyttämään itsenäisyytensä.

Tämän ajan miesten puvun elementit:

 • Kamichi - pohjapaita;
 • Calzoni - tiukat lyhyet housut;
 • Sottovesten asennettu takki voi olla hihaton;
 • Jorn - juhlava sadetakki, jossa on kokoontaitettavat hihat ja rikas viimeistely.

Vanhemmat miehet käyttivät pitkäkestoista pitkää caftania. Se yhdistettiin valkoiseen ruokalappuun (shirtfront-prototyyppiin). Ajan myötä italialainen asu muutettiin. T-paidat tulivat muotiin, ja ne koottiin yhteen kaulan ympäri. Niitä käytettiin kaftaanin kanssa, jossa oli syvä neliön pääntie tai pysyvä kaulus. Yhdistettiin sukkiin ja housuihin polviin. Yläpuolelta he käyttivät jubboneja - upeaa ja pitkää sadetakkia, joka ajan mittaan supistui ja lyheni. Hänellä oli paisuneet hihat ja iso kaulus.

Aateliset kantivat aina miekan (vasemmalla) ja tikarin (oikealla). Pukua täydennettiin kukkarolla, jossa oli vyö, käsineet ja massiivinen kullaketju. Naisten puku oli paljon näyttävämpi ja rikkaampi, tytöt käyttivät mekkoa, jossa oli tiukka yläosa ja hame, jonka nimi oli gamurra. Kuvaa täydennettiin kevyellä viittauksella tai kankaalla, joka oli kiinnitetty pukeutumiseen.

Päällysvaatteiden roolia pelasi pitkä sadetakki, joskus se oli ommeltu käsivarsien aukkoihin. Lisävarusteet olivat lompakot, jotka ripustettiin hihnalle, käsineet ja nenäliinat kirjonnalla.

1600-luvulla ilmestyi alusvaatteet ja sukat, mekot muuttuivat reheviksi ja näyttävämmiksi. Tytöt alkoivat käyttää pukeutumisia, joissa oli syvä pääntie, hameet olivat leveitä, raskaita ja monta taitetta. Talvella naiset täydensivät asua silkistä valmistetulla kytkimellä, jossa oli turkisleikkaus. He käyttivät päänsä päähänsä tai peittivät ne hunnulla. Pään päälle heitettiin myös erilaisia ​​vuodevaatteita, yleensä pitsiä tai silkkiä.

Naisten renessanssikuvioista tuli kansallisen italialaisen puvun prototyyppi.

piirteet

Toisin kuin muissa Euroopan maissa, Italiassa ei ole yhtä kansallista pukua.

Tosiasia on, että maan eri alueet erotettiin toisistaan ​​pitkään ja lopulta yhdistettiin hieman yli 150 vuotta sitten. Tuolloin perinteet olivat jo täysin vakiintuneet, ja ne poikkesivat lähes jokaisessa kylässä!

Koska jokainen alue on käytännössä mahdotonta ottaa huomioon, kannattaa asua useilla tärkeimmillä alueilla, jotka erottuvat väreistään. Kaikilla italialaisen puvun lajikkeilla on tietysti samat elementit ja yhtäläisyydet.

Tärkein ominaisuus on kirkkauden ja rikkaan väripaletin. Italian tyttöjen hameet on useimmiten koristeltu eri värien piirustuksilla - ruusuilla, pioneilla, koiranputkea, koiranputkea.

Perinteisen puvun suuri vaikutus näkyy kuuluisien muotisuunnittelijoiden Domenico Dolcen ja Stefano Gabbanan kokoelmissa, jotka usein luovat italialaiseen tyyliin mekkoja.

Suuri huomio kiinnitetään koruihin, ne ovat olennainen osa mekkoa. Naimisissa olevien tyttöjen on käytettävä hattua ja musta takki, naimattomat naiset käyttävät valkoista esiliinaa, ja leskiä naiset käyttävät mustaa.

laji

naispuolinen

Kansallisen puvun perustana on puhallettu hame (valkoinen), usein kirjailtu paita (camichia) ja kori. Täyttää kirkkaan esiliinan (grem biule) ja pään huivi (fatzoletto).Nämä ovat italialaisen puvun pääelementtejä, jotka löytyvät maan kaikilta alueilta.

Ainoastaan ​​hameen pituus, värit ja värit, pitsiosien läsnäolo tai puuttuminen eroavat toisistaan. Pitsi oli yleensä suosittu jaloilla italialaisilla, ja tavallisten tyttöjen vapaa-ajan vaatteet olivat yksinkertaisia ​​ja vaatimattomia. Mutta hääpuvut olivat hyvin näyttäviä - ne oli koristeltu nauhoilla, höyhenillä, kirjoilla, rintakoruilla.

miespuolinen

Miesten kansallispuku on paljon helpompaa kuin naisten. Se koostuu polven (pantaloons) alla olevista housuista ja valkoisesta paitasta. Kuvaa täydentää lyhyt takki (jacca) tai hihaton takki (panchotto). Pää on peitetty berritillä - villapäähineellä tai Phrygian korkilla.

Housut voivat olla eri pituisia, mutta varmista, että tankkaat leggingsit. Vyö on kiinnitetty ragas - kangas, joka toimii vyön prototyyppinä. Takin etuosa on yleensä runsaasti koristeltu kirjonnalla.

Eteläisten alueiden puvut

Erityisesti eteläisillä alueilla ja erityisesti Sardiniassa asuvien naisten asusteet ovat hyvin erilaisia. Rikkaat naiset käyttivät kirkkaita mekkoja, punainen vallitsi. Muista täydentää kuvaasi monilla sormilla olevilla renkailla.

Huonot naiset käyttivät käytännöllisiä harmaita mekkoja, joissa oli monia taskuja, sormien sormien määrä oli vähäinen. Vaatekaapin tärkein osa oli nenäliina, joka peitti päät ja hartiat. Se voisi näyttää todelliselta taideteokselta: hienosta pitsistä tai kalliista kankaasta, koristeltu hienoilla kirjoilla. Joskus kesti yli yhden vuoden kovaa työtä yhden tällaisen huivin luomiseksi.

Loman aikana naiset voisivat käyttää useita hameita ja huiveja samanaikaisesti.

Venetsialainen karnevaalipuku

Venetsialaiset esittelivät ajatuksen karnevaaleista maailmalle ja italialaiset yleensä. Venetsian karnevaalit ovat edelleen meluisia ja hauskoja, tänä aikana kaupunki tulee todellinen teatterimaisema, jossa voit nähdä ainutlaatuisia tuotantoja.

Kaikkia läsnäoloja yhdistää yksi asia - puvun ja maskin läsnäolo. Useimmat asusteet ovat enemmän taideteoksia, jotka joskus kulkevat jopa 15 metriä kangasta. Venetsiassa on monia kauppoja, jotka tarjoavat asusteita karnevaaleille ja kaikki tarvittavat ominaisuudet.

Voit pukeutua sydämesi toiveiksi - sinisen veren, Harlequinin tai Pierrotin, muskettisoturin tai bauton, jalo nainen. Kaikki riippuu luovuudesta ja fantasiasta. On totta, että katujuhlilla se voi rajoittua vain yhteen maskiin, ja joissakin virallisissa tapahtumissa on yksinkertaisesti mahdotonta esiintyä ilman pukua.

kengät

Jalkineet Italiassa ovat osa kansallista pukua. Monilla alueilla se on kuitenkin ommeltu käsin, kuten itse puku, jonka kustannukset ovat joskus jopa useita tuhansia euroja.

Eri alueilla löydät tällaiset kengät:

 • Puiset kengät, nahkaiset sukat;
 • Nahkajalkineet, joissa on puupohjat;
 • Tekstiilikengät, joissa on kiinteät pohjat;
 • Pehmeät sandaalit paksuista nahoista pitkillä hihnoilla.

Jälkimmäinen tuli muinaisista ajoista ja sitä käytetään edelleen aktiivisesti Italian vuoristoalueilla.

kuvakieli

Kansallinen asu nuoren tytön Sisiliassa. Pörröinen, vaaleanpunainen hame, koristeltu nauhoilla, valkoinen paita, korsetti, valkoinen esiliina, johon on kirjailtu unikkoa, ja se kopioi sen huivi. Kuvassa tyttö kerää appelsiineja, mutta jokapäiväisessä elämässä he tietysti käyttivät vaatimattomia mekkoja. Tällaisia ​​upeita asuja oli tarkoitettu juhlalliselle tilaisuudelle.

Italian häät kansallisissa puvuissa. Morsiamella on runsas asu, joka on täynnä kirjontaa, kultaa ja koruja. Päässä on perinteinen valkoinen huivi. Sulhanen puku on pidättyneempi - hänellä on valkoinen paita, pitkät johnit ja tumman sininen liivi, joka on valmistettu brokaatista.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet