Kansalliset puvut

Kazakstanin kansallinen puku

Kazakstanin kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. tarina
 2. piirteet
 3. kankaat
 4. Croy. Väri. aurinkolasit
 5. laji
 6. Hääpuku
 7. Korut ja tarvikkeet
 8. päähine
 9. kengät
 10. Talvi vaatteet
 11. hihna
 12. Nykyaikaiset mallit

tarina

Kazakstanin kansallinen puku persoonaa Kazakstanin kansan kehityksen ja muodostumisen pitkän historian. Muuttunut ja parantunut vuosisatojen ajan hän säilytti esi-isiensä vanhat perinteet.

Kazakstanin kansallisen puvun muodostamisessa, sen leikkauksen piirteistä, lisävarusteista, tyylistä ja koristetyypeistä ilmenee kansan aineellinen ja henkinen kulttuuri.

Kuten peilissä, se heijastaa kaikkia elämän osa-alueita: vaikeaa ilmastoa, maantieteellistä sijaintia, taloudellista tilaa, sosiaalista ympäristöä, elämäntapaa ja väestön päätoimia. Kazakstanin kansallisen ylpeyden aiheena hän kuvasi kansallista väriä ja kirkasta identiteettiä.

piirteet

Perinteinen puku heijastaa aina sen kansan tyyliä ja elämäntapaa, joten jokaisen kansallisuuden puvulla on omat vivahteet, piirteet ja erot muista maista. Kazakstanin kansallinen puku ei ollut poikkeus.

Perinteinen puku voisi helposti paljastaa omistajansa heimojen ja sosiaalisen aseman salaisuuden.

 • Sekä uros- että naaraspuoliset, asennetut vaatteet, saranoitu, haju kaikki vasemmassa reunassa.
 • Naisten asu oli koristeltu runsaasti tyylikkäillä koristeilla ja koristeilla.
 • Korkeilla hatuilla, jotka on koristeltu jalokivillä, höyhenillä, kuvioiduilla kirjoilla.
 • Juhla- ja vapaa-ajan vaatteiden väliset erot olivat vähäisiä: juhla leikattiin vapaasti, ja korut ja tarvikkeet olivat suurempia.
 • Pienin värivalikoima puku, jossa on optimaalinen sävyjen määrä.
 • Vaatteet koristivat välttämättä eräänlaista ”logoa” - ainutlaatuisia alkuperäisiä raitoja, kuvioita, kutomista, koristetta kansallisella tyylillä.
 • Puku oli erittäin mukava ja käytännöllinen, sopii ratsastukseen ja yön viettämiseen epäystävälliseen steppeen, juhliin ja työhön.
 • Kazakstalaisilla on perinne, joka on säilynyt nykypäivänä - lahjaksi esittää rikkaasti kirjonnetun kansallisen etnisen kuvio-köyden - ”Shapan”.

kankaat

Kazakstanin vanhimmat esi-isät tekivät nahasta ja turkista valmistettuja vaatteita. Kun he ovat harjoittaneet paimentolaisia ​​karjankasvatusta, he lisäsivät tähän vähäiseen valintaan, joka tuntui lampaista ja kamelivillasta, jonka he oppivat tekemään itseään. Näistä materiaaleista on tullut suosituin ja edullisin, koska niiden toimittajat olivat aina käsillä.

Koska Kazakstanin alueella oli "silkkitie", kauppiaat alkoivat toimittaa Kazakstalle puuvillakankaita, silkkiä, brokaattia, samettia, satiinia. Kun kalliita kankaita on puvussa, voitaisiin arvioida sen omistajan taloudellinen tilanne.

Croy. Väri. aurinkolasit

Kazakstanin kansallispuku on aina erottunut kirkkaista kirkkaista väreistä todisteena vauraudesta ja hyvinvoinnista. Naisten vaatteet sekä miehet loistivat vihreän ja kultaisen, punaisen ja sinisen sävyin.

Vaatteiden leikkaus on vakio ja melko yksitoikkoinen: asennetut vaatteet, laajenevat alaspäin, kartiomaiset päähineet.

laji

 • miespuolinen

Miesten kitin kokoonpano sisältää bulkkiharmihousut, alusvaatteet, puvut, korkitakit, vyö, saappaat. Housujen ominaisuus on lampaiden iho-osissa, jotka suojaavat ihoa ajon aikana pitkiä karjaa. Samanlainen tehtävä suoritetaan pitkillä saappailla, jotka on kiinnitetty housuihin. Puuvillakankaasta valmistettu paita, tunika, jossa on tukeva kaulus tai kääntökaulus.

Miesten väestön köyhien osien päällysvaatteet olivat kamelin, lammasvillan tai mokkanahka. Rikkaat ja rikas Kazakstanit käyttivät camisoleja tai beshmetia, räätälöityjä, joita käytettiin silkkiä, brokaattia, hienoa kangasta, samettia.

 • naispuolinen

Aiemmin, kun naiset ratsastivat miesten kanssa, heidän puku oli erilainen kuin miesten, lukuun ottamatta molemmille puolille avautuvaa hameen. Loput setistä olivat samat, mutta ne erosivat tyylikkäästi ja leikattuina. Myöhemmin tähän ryhmään lisättiin toinen - pukeutunut hame.

Naisten asu asetettiin iän mukaan. Tytöille ja tytöille yleisimpiä vaatteita oli enimmäisvarustettu kirkas mekko, jossa oli useita rivikärkiä rivin reunassa, hihat ja kaulus. värikäs sametti takki; housut, hattu ja vyö, brodeerattu ja koristeltu kaikenlaisilla kuvioilla ja jalokivillä.

Naimisissa olevan naisen puku erottui päähineestä ja vanhuksista - vyön ja värin avulla. Jos nuorilla tytöillä on monivärisiä, kirkkaita, mehukkaita pikkulintuja, sitten kypsien naisten sävyjä vain tummanvärisissä väreissä. Kazakstanin naisten vaatteet ovat täynnä kauneutta, vaurautta ja ylellisyyttä.

Värikäs ja iloinen naisten puku tehdään niin, että nainen näyttää kirkkaalta kukkailta tylsän steppe-monotonian joukossa.

Hääpuku

Kazakstanin häätpuku ansaitsee erillisen kuvauksen. Luodaksesi tämän suurenmoisen mestariteoksen otettiin vain kalliita materiaaleja ja kankaita. Mekko oli ommeltu satiinista, silkistä, tafta, organza. Kansallisen ornamentin valmistukseen, jota on pitänyt olla, käytettiin kurssissa helmiä, kultaisia ​​johtoja ja nauhoja.

Häätpuvun kankaan värin valinta oli kaukana vahingosta. Etusijalle asetettiin punainen kuin nuoruuden symboli ja elämän kukoistaminen sekä sininen kuin pilvetön taivas, lämpö, ​​puhtaus ja eheys. Mekko käytti mekkoa, joka oli sopusoinnussa mekon kanssa ja koristeltu myös kirjoilla, koristeilla, koruilla.

Hääpuvun pääominaisuus on ilmiömäinen päähine, jota kutsutaan "saukeleksi". Hän oli osa kääpiötä, piti olla kallista ja ylellistä, koska tämä kartion muotoinen hattu, koristeltu valtavalla koruilla, oli mittakaava morsian hyvinvointiin.

Sen luomisessa kesti paljon aikaa (joskus yli vuoden), työvoimaa (räätälöivät ja jalokivikauppiaat, pitsinvalmistajat ja neulanpojat), varoja (kultaa, helmiä, jalokiviä).

Korut ja tarvikkeet

Korujen runsaus ja ylellisyys ei ole vähäistä. Ne ovat läsnä lähes kaikissa vaatteissa. Tyyppien, muotojen, materiaalien, koristeiden valmistusmenetelmien erottelu voisi olla erottuva merkki ihmisistä iän, sosiaalisen ja perhetilanteen, alueellisen perustan mukaan.

Koristeilla oli myös itsenäisten komponenttien rooli, mikä antoi puvun yksilöllisyyden ja omaperäisyyden.

Tärkeä fragmentti, joka antaa kansallisen yhtye-identiteetin, on koriste. Tytölle oli pakko oppia kirjonnan taidetta. Ymmärretään, että koruompelilla, satiinipistomallilla, neulalla, koukulla varustetulla neulalla ja eri muotojen työkappaleilla on vuosien saatossa ammattitaitoisia käsityöläisiä ja neuloja.

Brodeerattu silkillä, kultaisilla langoilla, lurexillä, helmillä. Kirjontakuvio voi olla kaikkein monipuolisin: helpotuskuvio on luonnollinen malli, joka kuvaa paikallisen eläimistön ja kasviston edustajia. Joskus kirjontat, raidat, sovellukset kuvasivat koko tontin.

Vaatteissa oli monia sisustuselementtejä. Näitä olivat renkaat, renkaat, korvakorut, riipukset, rannekorut sekä levyt, soljet, metallilevyt ja levyt, joilla oli monipuolisimmat muodot. Perheestä riippuen käytettiin pronssia ja hopeaa, kuparia ja kultaa, värillistä lasia ja helmiä, koralleja ja helmiä, akaattia ja turkoosia. Ja tietysti perinteinen vivahteisto on pukeutumisen koristelu lintujen höyhenet ja arvokkaat turkikset.

päähine

Kazakstanin hatut ovat tunnettuja erilaisista tyyleistä, erilaisista materiaaleista niiden valmistamiseksi ja vielä suuremmasta määrästä tarvikkeita ja koruja, jotka tekevät jokaisesta hatusta ainutlaatuisen.

Kazakstanit ovat pitkään panostaneet erityistä kunnioitusta päähineisiin. Sitä ei pidetty hyväksyttävänä koputtaa jonkun hattu pois päähänsä, rennosti heittää tai lahjoittaa heitä.

Skullcap on yleisesti tunnustettu Kazakstanin päähine. Kuluneet hänen lapsensa, nuoret, vanhukset, miehet ja naiset. Hän ompeli puuvillakankaista, satiinista, samettista, kankaasta, silkistä.

Kesällä suosituin miesten joukossa oli hattu, jossa oli taivutettu hattu. Talvella kylmänä lampaiden turkikset pidettiin välttämättöminä, lapset ommeltiin kettuista. Korkin suojus on suojattu pakkaselta hartioilta ja kaulalta.

Tytöillä oli vain kahdenlaisia ​​päähineitä, tämä kallo ja talvitakki, jotka oli leikattu turkista. Mutta laaja valikoima värejä ja suuri valikoima koristeita.

Naimisissa olevan naisen päätä koristivat hattu, joka laitettiin päähän ja peitti kehon yläosan, jolloin vain kasvot. Turbaani käärittiin ylhäältä. Valmistettiin valkoista kangasta, koristeluun käytettiin kirjontaa ja koristeita.

kengät

Kazakstanit ovat vuosisatojen ajan muuttaneet ja parantaneet kansallisia jalkineitaan mukauttamalla ne nomadiseen elämään, kunnes he saavuttivat optimaalisen tuloksen. Kengät, jotka täyttävät kaikki käytännöllisyyden ja mukavuuden vaatimukset, ovat tulleet korkealle saappaat, joissa on kätevä ratsastaa leveillä yläosilla, joissa on mukava täyttää housut.

Se on lähes sama miehillä ja naisilla.

Kesäkengät erosivat kantapäästä ja kaarevista varpaista. Kengät, kuten kaikki pukuelementit, olivat rikkaasti sisustettuja erityisesti naisille. Nuorten tyttöjen ja naisten saappaat koristettiin kirjoilla ja applikoilla. Vanhukset käyttivät saappaita ilman kantapäät. Talvella saappaat laitettiin lämpimille huopakenkille. Köyhät ja paimenet käyttivät huopakenkiä, joissa oli nahka pohjat.

Talvi vaatteet

Ilman talvivaatteiden kuvausta tarina Kazakstanin vaatteista olisi epätäydellinen. Turkin takki ei ole vähäistä, kun otetaan huomioon, kuinka kiittämätön ja vakava Kazakstanin steppi.

Kazakstanit hallitsivat ajan mittaan taidetta tehdä turkiksia, nahkaa ja ompelua vaatteista. Lampaat, vuohet, kamelin turkikset olivat edullisimmat ja halutuimmat. Luonnonvaraisten eläinten turkis ja iho arvostettiin aina.

Tiikerit, saigat ja kulaanit pidettiin kalliiden nahkojen omistajina, turkiseläinten keskuudessa erottui fretin, muskratin, kettu ja pesukarhu. Turkistakit valmistettiin loonin, joutsenen ja heronin alaspäin. Mutta arvostetuin marten ja sable. Kankaalla, silkillä tai brokadilla peitetyt turkislakit olivat varakkaiden Kazakstanin ylpeys.

Lämpimien vaatteiden yksinkertaisin versio köyhille on pitkä vaippa, valmistettu kamelinvillasta tai huopasta, joka säilyttää hyvin lämpöä.

hihna

Saranoitu ja ei-kiinnitetty ulkovaatto, hihna oli olennainen osa sitä.

Miesten vyö oli nahkaa, joskus silkkiä tai samettia. Nahkahihnat koristettiin koristeellisilla kohokuvioiduilla, muotoisilla metallipinnoitteilla, joissa oli jalometalli- ja puolijalokiviä, hienoja raitoja. Soljet tehtiin eläinten tai lintujen hahmojen muodossa.

Naisten vyöt olivat samankaltaisia ​​miesten kanssa, mutta ne olivat leveämpiä ja tyylikkämpiä: silkkiä ja samettia, brodeerattu kullan langalla ja helmillä, kudottu vuohen tai kamelin villasta.

Nykyaikaiset mallit

Kazakstanin perinteisen puvun moderni ulkonäkö on muodostunut jo pitkään.

Perinteinen kansallisen vaatteen tyyli kuluu aulissa vain vanhemmalla sukupolvella.

Mutta mehukkaat elävät värit, kansallinen ainutlaatuinen koriste, hienovaraisuus ja tyylikkyys, jotka ovat aina olleet mukana Kazakstanin sakramenttisessa puvussa ja jotka erottavat sen muista kansallisuuksista, ovat yhä suositumpia Kazakstanin nykyisten asukkaiden keskuudessa.

Tyttöjen kansallinen puku on tulossa erittäin suosittu tänään. Hän on kulunut esiintymään lavalla, ja valtion ja kansallisen juhlapäivän aikana, jolloin pienet Kazakstanin naiset kulkevat kaduilla.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet