Kansalliset puvut

Komin kansallinen puku

Komin kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. tarina
  2. Vaatteen kuvaus
  3. kengät
  4. omaperäisyys

Komin kansallispuku on kirja kansan historiasta. Jokainen vaatekappale on kuvaus elämästä, elämästä, perinteistä, uskomuksista, tavoista, kulttuurista. Siksi pitää kansallinen puku kaikissa yksityiskohdissaan ja yksityiskohdissaan säilyttää kansakunnan historia.

tarina

Komi tai zyrialaiset, kuten heidät kutsuttiin antiikiksi, asuivat Koillis-Venäjällä. Miehet harjoittivat maataloutta, kalastusta, metsästystä, karjanhoitoa, metsätaloutta. Naiset tekivät vaatteita. Lapsuuden tytöt oppivat kutoa kangasta kotimaista pellavaa ja hamppua, kehräistä fleeceä, neulosta vaatteita ja pyöreitä huopakenkiä, ommella päällysvaatteita ja kenkiä.

Komin kansanvaatteet edustavat kansan identiteettiä ja kansalliskulttuuria.

Vaatteen kuvaus

Miesten vaatteet

Miehet vaativat vaatteita. T-paita, joka on ommeltu kankaasta, ja housut, jotka on kiinnitetty saappaisiin tai neulottuihin kuviollisiin sukkiin, sekä kapea vyö tai leveä puoli.

Loma-asu erosi pääasiassa materiaalista, josta se valmistettiin. Paita oli silkkiä tai satiinia, vyö oli kudottu tai nahkaa, housut olivat kankaita. Kesän päällysvaatteet olivat pellavahuppu, syksyllä ja talvella - caftan- tai lampaanhoito. Miesten päälliköt olivat päällystetty korkilla, kankaasta, huopasta ja turkista.

Lisäelementti metsästäjien vaatteista oli säiliön yläosa (lusaani), joka oli valmistettu paksusta karkeasta kangasta tai kangaspuut kankaasta. Pakollinen lisälaite hänelle oli nahkainen vyö, johon metsästäjä pystyi kiinnittämään vaipan, aluksen, jossa oli vettä ja muita metsässä tarvittavia asioita.

Miesten puku oli sama kaikille Komin asukkaille. Poikkeuksena oli islamilaiset, jotka asuivat aivan pohjoisessa. Poronhoitajina he ommelivat vaatteita ankara polaarinen talvi porojen nahoista.

Naisten vaatteet

Naisten pukujen joukossa oli kaksi perustekijää: paita ja sundress - tämä on ns. Pukeutumiskompleksi. Komi-naisten vaatteet ovat kuitenkin niin vähäisessä määrin yllättyneitä niiden monimuotoisuudesta. Kaikilla sen tyylillä ja tyypeillä oli erilainen tarkoitus.

Vaatteet jaettiin tarkoituksen, iän, aseman, etnografisen kuuluvuuden mukaan.

Rento valkoinen tai harmaa paita oli pitkä. Ompeleessa näkyvä kansi oli kangas ohut ja korkealaatuinen, pohja oli ommeltu karkeasta, mutta kestävästä kankaasta. Ne koristivat paidan kirjoilla tai eri värejä ja sävyjä sisältävällä kankaalla. Heillä oli kirkas kuvioitu sundress paita.

Juhlavaatteita varten he valitsivat kalliita kankaita ja rikkaita koristeita. Rikkaat ihmiset saivat varaa silkkiin, satiiniin tai brokaattiin, talvella heillä olisi kettu turkki. Tytön, naimisissa olevan naisen ja ikäisten naisten puku erosivat päähineiden ja sundressien värin muodossa.

Esiliina oli myös osa mekkoa, se oli kulunut sundressin päällä. Kuvioitu kudottu tai kudottu vyönauha.

Päähine oli tärkeä osa naispukua, koska se osoitti rakastajansa sosiaalista asemaa. Tytöillä ei ollut oikeutta piilottaa hiuksiaan, ei nenäliinoja, päänauha oli vanne, kangasnauha, nauha, side. Kun naimisiin, naiset peittivät hiuksensa huivi tai kokoshnik. Ikääntyneet naiset käyttivät tummanvärisiä huiveja.

Nenäliinat olivat arvokkain ja toivottavin lahja. Nenäliinojen koristelu oli pitkä harja, jota pidettiin talismanina pahasta ja kateudesta.

kengät

Miesten ja naisten kengät käytännössä eivät eronneet toisistaan: kissat, saappaat, tavaratakit. Talvikengät olivat vallegi, huopakengät.Eteläisten piirien asukkaat olivat koivun sandaaleissa, pohjoisosissa - poron turkista valmistetuissa kengissä. Erittäin suosittu miesten ja naisten joukossa oli kuvioituja sukkia, neulottu monivärisestä villasta.

omaperäisyys

Pitkän ajan luomat kansalliset vaatteet ovat erottamaton yhteys Komin kansan kulttuuriin, joka on omaksunut kansan perinteisen asenteen piirteet.

Vaatteiden mallit, niiden käytännöllisyys, tarkoituksenmukaisuus, suunnittelupäätökset johtuivat suurelta osin ilmasto-oloista, ihmisten miehityksestä. Perinteiset puvut ovat monipuolisia, värikkäitä, upeita, täydentävät kotimaansa ankaraa luonnetta.

Jokainen Komin tasavallan alueella asuva etninen ryhmä - Sysol, Udora, Luzsko-Lytskaya, Komi-Permian, Izhma, Priluzskaya, Ylä- ja Ala-Vychegodskaya, Vymskaya, Pechora - myivät omia vivahteitaan kansallisen puvun tyyliin ja ulkoasuun.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet