Kansalliset puvut

Tatar-kansallinen puku

Tatar-kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. tarina
  2. piirteet
  3. laji
  4. elementtejä
  5. kangas
  6. kuvakieli

Perinteinen puku oli, on ja tulee olemaan yksi kaikkein silmiinpistävimmistä indikaattoreista henkilön kuulumisesta tiettyyn maahan.

Huolimatta siitä, että muoti ei pysy paikallaan, ja on usein mahdotonta erottaa eurooppalaista aasialaista vaatetusta, kansallinen puku on jokaisen kansan ylpeys ja rikkaus, ja sen valmistukseen liittyvät perinteet siirtyvät vanhemmalle sukupolvelle nuoremmalle.

tarina

Tatar-puku on hyvin yleinen käsite, joka yhdistää tataarien eri alaryhmien kansalliset vaatteet, myös Krimin. Volgan tataarit sekä itäiset perinteet ja uskonto kiinnittivät suurta huomiota puvun ulkonäköön.

Puvun ulkonäköä vaikutti suuresti tatuorien nomadinen elämäntapa. Vaatteet suunniteltiin siten, että se oli mukava ratsastaa siinä, se ei ollut kylmä talvella eikä kuuma kesällä. Hänen piti olla melko kevyt ja kaunis. Räätälöintiin käytettiin turkista, luonnon nahasta, kamelista tai karitsasta ja kankaasta.

Tänään kansallinen puku nähdään harvoin Tatarstanin kaduilla. Useimmiten sitä voidaan pitää tanssin tai näyttämönä.

piirteet

Tatarin kansallispuku, lisäksi se, että se koostuu paidasta, pukeutumisesta ja housuista, on yksi erityispiirre: se on ommeltu melko rajalliseen värivalikoimaan. Nämä ovat pääasiassa kirsikka, sininen, valkoinen, keltainen ja vihreä.

Mekot, päähineet ja kengät, joilla on runsaasti sisustusta. Yleensä se on kirjonta kullan langoilla, helmillä, kolikoilla. Perinteinen koriste koruompeluksi on kukka.

laji

Miesten ja naisten kansallispuku näyttää hieman erilaiselta. Puvun pääelementti on laaja tunika- paita, jossa on sivusuunnassa kiilat ja syvä pääntie rinnassa. Kazan Tatar -leikkaus korvasi kauluksen. Paita oli melko pitkä, leveä ja kulunut ilman hihnaa. Naisten tunika oli vielä pidempi - noin nilkkojen kohdalla.

Paita voi olla villa, puuvilla, silkki tai jopa brokaatti. Koristeeksi käytettiin värillisiä nauhoja, kullattua punosta, herkkää pitsiä, helmiä jne.. Naisten paidan alla suljettiin rintakehä (cuccoche tai tesheldrek), joka peitti rinnan kaula-aukon. Bloomerit ommeltiin karkeasta liinavaatteesta: naisille monofonisesta materiaalista, miehille - raidallisista.

Paidan päällä olevat päällysvaatteet olivat välttämättä vauhdittavia. Siinä on hieman asennettu siluetti, sivukiilat ja tuoksuu oikealla puolella. Päällysvaatteiden pakollinen osa oli neulottu tai tekstiilivyö.

Naisten puku oli erilainen kuin miesten pituus ja sisustus - se oli koristeltu turkisilla, kirjoilla, applikoilla jne. T-paitojen yläpuolella naiset käyttivät polvipituisia polvipituuksia tai kylpytakkeja. Camisolella voisi olla hihat tai olla ilman niitä. Helmiä, hihoja ja kädenreikiä koristivat punos, höyhenet, kolikot jne.

Tunikon helmassa ja hihoissa koristettiin suuria lohkareita. Varmista, että käytät paljon koruja: korvakoruja, sormuksia, renkaita, monistoja, riipuksia jne. Hihaton takki, joka on kulunut paita, oli ommeltu sametista ja koristeltu turkista tai kultaisesta punosta.

Miesten päähine koostui kahdesta osasta: pohjasta ja yläosasta. Pääkallo, johon huopahattu (kalpak), turkis-hattu tai turban laitettiin, asetettiin alemman tai kodin sisustukseen.Kalpak - kartion muotoinen hattu, joskus kaarevilla marginaaleilla. Aristokraatit käyttivät tätä hattua, koristivat sitä sametilla tai satiinilla, ja sisältä oli vuorattu valkoisella pehmeällä huopalla. Valoisia, monivärisiä pääkalloja oli tarkoitettu nuorille, keski-ikäisille ja vanhuksille tarkoitetuille tatareille.

Naisen päähine osoitti hänen siviilisäätyään. Nuoret tytöt käyttivät samantyyppistä tekstiiliä tai turkis- hattua ”takiyu” tai “burek”, joka oli koristeltu helmillä, hopealla, koralilla. Naimisissa olevien naisten pää koristettiin täysin eri päähineellä, joka koostui kolmesta osasta. Alempi osa oli tarkoitettu hiusten kiinnittämiseen (naiset käyttivät 2 punosta), sitten peitto jatkoi ja lopuksi sidos, vanne, huivi tai korkki, joka kiinnitti verhon.

Kansallinen kenkä, tataarit käyttivät saappaita (lukee tai ichigi). Casual-mallit olivat mustia, juhlavia kenkiä, jotka oli koristeltu mosaiikkitekniikan koristeilla. Työjalkineena käytettiin eräänlaista venäläistä bastia (chabat).

Kansallinen puku ei ole koskaan ollut ilman koruja. Heitä oli paljon, ja niin miehiä kuin naisiakin. Nämä olivat suuret kultaiset renkaat, sinetit, renkaat, vyölukot, naisten alustat, korvakorut, riipukset, renkaat jne.

Lasten vaatteet olivat lähes samat ja niitä ei jaettu vaatteisiin tytöille ja pojille. Ainoa ero oli väriaste. Tyttöjen puku oli ommeltu kirkkaissa, värillisissä väreissä: punainen, vihreä, sininen. Pojan puku valmistettiin syvemmällä sinisellä tai mustalla sävyillä. Lapsen kasvun myötä kansallinen puku muuttui vähitellen: koruja lisättiin, hattuja ja kenkiä muutettiin.

loma

Juhlatilaisuuksia tai juhlatilaisuuksia ovat erilaiset kuin jokapäiväiset, lähinnä materiaalit, joista ne on ommeltu ja runsaasti sisustusta ja koristeita.

Hääpuvun väri voi olla valkoista, samoin kuin rikas vihreä, viininpunainen tai sininen, tatarilaisperinteiden mukaan. Toinen vaihtoehto on myös mahdollinen: lumivalkoinen mekko + saappaat ja camisole, jotka on valmistettu jollakin luetelluista väreistä. Pään on oltava peitettynä hääthelmulla tai kirjailtu kalfak.

Miesten hääpuku suoritetaan yleensä tummansinisellä värillä ja se on kirjailtu kansallisiin koristeisiin kulta-langojen avulla. Päähine on pakollinen.

Nykyaikaiset hääpuvut, vaikka ne on usein ommeltu ei eurooppalaiseen tyyliin, säilyttävät varmasti kansallisen makuun ja uskollisuuteen vanhoihin perinteisiin. Tämä ilmenee klassisen tyylin, pituuden, korujen, perinteisten koristeiden jne.

Tatar-tanssipuku oli myös muutoksia. Se voi olla lyhyempi kuin klassinen, valmistetaan muista materiaaleista, mutta kansallinen tyyli on kuitenkin edelleen. Fur-liivi razdetayk, perinteinen hattu, jossa on tassu tai huntu, perinteiset koristeet - kaikki tämä tekee tanssin puvusta hyvin tunnistettavissa.

Moderniin tyyliin

Aika ei pysy paikallaan ja muinainen kansallinen puku on jonkin verran muokattu, ja tyylitelty tataaripuku voi olla eri muotoinen tai pituus, mutta sen on säilytettävä perinteisen vaatteen tunnistettavissa olevat yksityiskohdat.

Esimerkiksi koriste, useimmiten kasvullista. Pakollinen korkki - kalfak. Se voi olla hieman erilainen, räätälöidä itse pukeutumaan tai olla monofoninen. Varmista, että suuri määrä koruja - ja puku, ja tyttö.

elementtejä

Itse puku, riippumatta siitä, onko se vanha tai moderni, koostuu välttämättä useista osista: paita (kulmek), harem-housut (Yaschtyn) ja päällysvaatteet.

Henkilön luokasta tai aineellisesta tilanteesta riippuen puku vaihteli sisustuksen, kirjonnan, käytetyn materiaalin ja sen hinnan määrässä ja moninaisuudessa.Puku oli koristeltu kirjoilla, koristeltu värillisillä helmillä, helmillä, satiininauhoilla ja turkisilla.

Päähineet pidetään Tatarin puvun olennaisena osana. Miehillä ja naisilla hänellä on oma. Lisäksi nuoret tytöt ja naimisissa olevat naiset käyttävät myös erilaisia ​​päähineitä.

Saappaita pidettiin tataarien kansallisina kenginä. Ne olivat kuluneet ympäri vuoden. Kesäisin käytettiin pehmeämpiä nahkaa, naisten saappaat koristettiin applikoimalla ja kirjoilla.

Kansallinen puku on tärkeä osa vyöä. Koristeeksi käytettiin suuria lukkoja tai kullasta tai hopeasta valmistettuja kirjoja.

kangas

Riippuen siitä, oliko puku rento tai juhlava, sen räätälöinnissä käytettiin erilaisia ​​materiaaleja.

Jokapäiväisiä asuja ommeltiin puuvillan pellavasta tai kangaspäästä. Päällysvaatteiden lämmittimeksi käytettiin lammasvillaa tai puuvillavillaa. Tyylikäs paita ja camisoles oli ommeltu brokaatista, silkistä ja villasta. Ne oli koristeltu kullanpunaisella, pitsillä, kalliilla kirjoilla. Sable, arktinen kettu ja kettu meni maaliin.

kuvakieli

Tatar-juhla-asu tehdään nykyisten muotisuunnitelmien mukaisesti. Tyyli, pituus, päähine ja koriste koristelu pysyivät ennallaan.

Tatarin juhlava pukea on mahdotonta kuvitella ilman koruja! Lumivalkoiset tunikat lattialla on koristeltu runsaalla kullanvärillä. Juhla-brataatti tai samettisaksanit ja hatut on myös koristeltu kullalla.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet