Kansalliset puvut

Ossetian kansallinen puku

Ossetian kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 

Jokainen kansalaisuus on ainutlaatuinen omalla tavallaan, koska kaikki perinteet eroavat toisistaan, ja jokaisella etnisellä ryhmällä on oma, ainutlaatuinen, tavallinen. Ehkä se ei ole mikään salaisuus, että eri kansakunnat ovat rikkaita paitsi perinteissä ja tapoissa, vaan myös omalla kansallispukullaan - kirkkailla, värikkäillä puvuilla.

Tällaisen ihastuttavan alueen, kuten Ossetian, kansoilla on hyvin kaunis puku. Ossetilaiset kunnioittavat ja noudattavat perinteitään ja ovat myös todella ylpeitä kansallisista vaatteistaan.

Perinteisten vaatteiden pääpiirteet

Ossetialaisten kansallispuku on kirkkaista, värikkäistä väreistään huolimatta varsin varattu leikkauksessaan ja tyyliltään lähinnä siksi, että ossetilaiset eivät hyväksy edes pienimpiä vulgariteetin ja vulgariteetin ilmeitä vaatteissa.

On huomionarvoista, että Ossetian perinteet eivät salli pukujen tehdasvalmistusta, naiset ovat mukana yksinomaan tässä veneessä ja yksinomaan kotona, kirjonta käsin joka, jopa pienin, vaatekappale.

Vanhoina aikoina Ossetian naiset maalasivat käytettävissä olevat kankaat tarpeellisina väreinä, koska kansallisen vaatteen valmistukseen tarkoitettuja materiaaleja ei ollut laajan valikoiman. On syytä huomata, että maalit tehtiin myös henkilökohtaisesti.

Nykyään myymälävälineiden runsaasti materiaaleja ei voi käyttää temppuja ja valita helposti sopivan rakenteen materiaali ja haluttu sävy. Tehtaan kankaan käytöstä huolimatta puku on kuitenkin edelleen käsin tehty.

Ossetian kansallispuvuilla on vuosisatoja vanha historia ja vastaava historiallinen merkitys. Perinteinen asu ei sisällä ainoastaan ​​vaatteita, vaan myös kaikenlaisia ​​koruja. Itse tyyli oli käytännöllisesti katsoen muuttumaton ja tähän päivään asti on säilytetty tärkeimmät ominaisuudet.

Naisten puku

Tähän päivään mennessä Ossetian naisten puku on säilytetty vain pukeutumisena häät seremonioille, jotka pidetään kaikkien kansan perinteiden mukaisesti. Aikaisemmin jokainen tyttö ja nainen pukeutui samankaltaiseen vaatteeseen vapaapäiviä ja juhlia varten.

Naisten Ossetian kansallinen asu sisältää:

 • kevyt paita;
 • korsetti tai erityinen koristeellinen ruokalappu;
 • pukeutua lattialle, ommeltu kevyestä virtaavasta kankaasta;
 • Velour- tai velvet-mekko, jossa ei ole kiinnikkeitä, joka on kiinnitetty hihnalla tai hihnalla;
 • huivi;
 • hattu, jota kutsutaan "ohueksi";
 • erikoiset pehmeät kengät - "dude"

Ossetian naisten puvun ensimmäiset tyylit olivat vain kaukana miehestä, mutta ajan mittaan tapahtui merkittäviä muutoksia. Ihmisen kauniille puolelle suunniteltu puku on hankkinut asianmukaiset ja naiselliset ominaisuudet.

Tyyli on tullut enemmän asennettu, tuotteen takana moderni versio näyttää tyylikkäämmin, mutta tuotteen kaulus on edelleen korkea, joka kattaa rinnan ja osan kaulasta.

Erikoistilaisuuksiin, koristeena, reunaosaan kiinnitettiin erityisesti suunnitellut esiliina, joka oli kirjailtu koristeellisilla kivillä ja koristeltu kirkkaan kiiltävällä kirjontakuvioinnilla.

Kapeilla hihoilla varustettujen ylähihojen malleissa käytettiin lisäelementtejä saranoiduista hihoista, jotka on valmistettu samasta samettimateriaalista, brodeerattu kultaisilla kuvioilla ja koristeilla.

Vyötäröllä oli kauniin vyö, joka oli sidottu kullattuihin ja kiveihin. Tällainen elementti näytti erityisen kauniilta ohuilta ossetialaisilta tytöiltä korostaen kuvan statismia ja eleganssia.

Mutta tyylikkäiden mallien lisäksi Osetian naisten pukeutumiseen oli tarjolla myös jokapäiväisiä vaihtoehtoja. Osetian naisten jokapäiväisen puvun pääominaisuudet ovat taittuva kaulus, ranteisiin vähitellen kapenevat hihat ja huomaamaton ulkonäkö.

Miesten puku

Miesten Ossetian puvun perinteiset yksityiskohdat ovat:

 • Circassian - erityiset päällysvaatteet, kuten caftan;
 • beshmet - toinen päällysvaatteiden elementti, jonka erottuva piirre on stand-up-kaulus.

Edellä mainittujen elementtien lisäksi miesten puku sisältää muita yksityiskohtia:

 • Bashlyk on teräväkärkinen huppu, joka on valmistettu kankaasta. Se asetetaan päähineen päälle, jos sääolosuhteet sitä edellyttävät.
 • Bloomerit - löysät housut, jotka on kiinnitetty vyötärölle ja jotka ovat hieman lantiossa, nilkan tukeva elementti
 • Leggingsit ovat erityinen elementti, jota pidetään kengän osana, mutta jossa ei ole jalkaa. Tämä osa on suunniteltu suojaamaan alajalkaa.
 • Turkistakki on valmistettu astrakhanivillasta tai perinteisestä lampaannahasta.
 • Burka - erityinen viitta ilman hihoja, valmistettu huopamateriaalista. Sadetakissa on vain kolme väriä: valkoinen, musta ja ruskea
 • Ron on perinteinen Ossetian kapea vyö, joka on valmistettu nahasta tai kankaasta.
 • Yksi olennainen osa mekkoa oli myös tikari.

Perinteiset miesten puvut käytettiin erityisten alusvaatteiden päällä, joita käytettiin ihon suojuksen mukavuutta ja suojaa varten.

Puvun kenkäosaan liittyen voidaan vain sanoa, että nämä olivat aikaisemmin erikoiskengät, ja ajan mittaan Ossetian miehet alkoivat aktiivisesti käyttää yleisimpiä kenkiä.

Hääpuku

Ossetian hääpuvut ovat todella kauniita.

Naisten hääpuku on tehty kaikkien mahdollisten perinteiden mukaisesti, ja siinä korostetaan naisille ominaista naisluonnon kunniaa ja siveyttä.

Mekolla on sama leikkaus kuin tavallisesti, ja se koostuu samoista elementeistä. Erikoispiirre on väriaste.Naisten hääpuku on valmistettu lumivalkoisesta tiheästä materiaalista, joka on koristeltu kultaisilla kirjoilla.

Naisten häät Ossetian puku on valmistettu metallista, jossa on kultaisia ​​lehtiä, koristeltu erilaisilla koristeilla ja koristeilla, ja joissakin tapauksissa pienillä rubiinikivillä.

Miesten häätpuku ei ole kovin erilainen kuin tavallinen, lukuun ottamatta runsaampia koristeellisia päällysvaatteita, jotka on valmistettu pääsääntöisesti tiheästä rubiiniväreistä. Joissakin tapauksissa sulhanen asu voidaan valmistaa samalla värivalikoimalla kuin morsiusneito.

Päähineet ja jalat ovat myös olennainen osa miesten häävaatteita. Nämä elementit voidaan koristella suurilla kivillä tai kultaisilla kirjoilla.

Kommentit
 1. tai päällä
  13.10.2017

  Olen OSSETIAN Ja pidän todella pukuamme !!!!!!!!!!!!!!!

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet