Kansalliset puvut

Buryatin kansallinen puku

Buryatin kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. Muodikkaita kuvia

Kansallinen puku ei ainoastaan ​​heijasta kuulumista mihinkään ihmisiin, etniseen ryhmään, vaan myös yhdistää tämän kansan kulttuurin. Hänen elämäntapa, perinteet ja omaperäisyys.

Buryatin kansallinen puku ei ollut poikkeus ja se osoittaa selvästi elämäntavan ja elämäntavan, joka on ollut tämän kansan luontainen vuosisatojen ajan.

Burjaatit asuvat Siperian alueella - Burjaatian tasavallassa, Irkutskin alueella ja Trans-Baikalin alueella. Tarinat tietävät myös, että Mongoliassa, Manchuriassa, on sisäisiä Mongoliassa, Kiinassa, suuria asutuksia.

Buryat-puku on samanlainen kuin monet mongolilaisten ja turkkilaisten kansojen puvut. Burjaatit ovat pitkään olleet karjankasvatuksessa ja metsästyksessä mukana olleet nomadit, jotka asuivat kovassa Siperian ilmastossa. Tämä vaikutti suuresti monien elementtien läsnäoloon kansallisessa puvussa, mikä antoi mukavuutta ja liikkumisvapautta, käytännöllisyyttä ja kausiluonteisuutta.

Ensinnäkin Buryat-puvussa käytettiin improvisoituja materiaaleja, kuten lampaannahkaa, turkisnahkaa (arktinen kettu, kettu, kukka ja muut), aitoa nahkaa ja villaa. Myöhemmin, kauppasuhteiden syntymisen myötä pukuun lisättiin silkkiä, samettia, puuvillaa, kiviä, hopeaa ja kultaa.

Buryat-puvussa on myös heimojen eroja. Perinteisesti Buryatit jaetaan Itä- ja Länsi-suvuihin suhteessa Baikalin järvelle. Perinteiset Buryat-uskonnot - shamanismi ja Lamaism (buddhalaisuus) vaikuttivat myös niiden sävyihin.

Miesten kansallinen Buryat-puku

Perinteinen urospuolinen polttopuku, jossa on yläpuolinen pukeutumismekko ja pohjahihna, oli silkki, hopea ja kivet koristeltu nahkavyö. Degal - talviversio kylpytakista oli valmistettu lampaasta, leikattu kankaan päälle - silkki, sametti. Kesämallia kutsuttiin terlig-ohenteeksi ilman eristystä. Casual degaly ommeltu puuvillakankaasta.

Mies degal oli koristanut välttämättä kolme moniväristä raitaa, joita kutsuttiin engeriksi. Jokaisella värillä oli erityinen merkitys: musta - hedelmällinen maaperä, sininen - taivaan väri, vihreä - maa, punainen puhdistus. Engar-raidoilla oli selkeä järjestely väreissä, ylempi nauha voi olla erilainen kuulua tiettyyn sukuun, heimo - Enger sijaitsi portaissa rinnassa.

  • Kaulus suunniteltiin jalustan muodossa, itse pukeutumismekko ei ollut sopiva, se antoi liikkumisvapauden.
  • Degal- tai terlig-holkit on leikattu yhdeksi leikkaukseksi suojaamaan tuulilta ja kylmiltä. Kylpytakki sivussa. Painikkeiden ja niiden sijainnin määrä oli myös pyhä merkitys - kauluksen kolme yläpainiketta toivat onnea, olkapäillä ja kainalossa - vaurauden symboli, vyötärön pohjapainikkeita pidettiin kunnian symbolina. Painikkeet olivat hopeaa, korallia, kultaa.
  • Hihassa oli mansetti - turuun (hoof) kartion muodossa. Kylmässä mansetti kääntyi pois ja suojasi kätensä. Rannekkeen etuosa oli koristeltu kirjoilla, kuvioilla, jotka symboloivat karjan määrää, vaurautta.
  • Pyörän pituus oli sellainen, että se peittäisi jalat kävelemässä ja ratsastettaessa. Lisäksi yksi degalan kerros voisi makuulle ja toinen ottaa suojaa vaellusten aikana.

Nahasta ja kankaasta valmistetut puuvillapaidat ja -housut olivat kuluneet degal- tai terlig-alla. Miesten puvun pakollinen osa oli vyö. Se oli ommeltu eri materiaaleista, ja sen pituus ja leveys oli erilainen, koristeltu kivillä, hopeaperhoilla. Hihnalla oli veitsi, nuuska, ja muut tarvikkeet.

Naisten kansallinen Buryat-puku

Naisten puku on muuttunut iän myötä. Tytöt käyttivät tavallista degely- ja terligi-puomia ennen nuoruutta.

13-15-vuotiaiden pukeutumisen myötä mekko leikattiin - se leikattiin pois vyötäröltä, sauman päälle ommellaan bändi - touse -.

Avioliitolla naisten puku oli hihaton. Hän voi olla lyhyt muodossa liivi tai pitkä, riippuen yhden tai toisen suvun jäsenyydestä. Liivin etureunat koristettiin koristeilla, kirjoilla, kontrastinauhoilla tai punolla.

Aluspaita oli valmistettu puuvillasta, ja myös housut laitettiin päälle.

Monimutkaisin järjestelmä koostui naisten koruista. Perinteisten korvakorujen, sormusten, rannekkeiden ja kaulakorujen lisäksi erämaassa oli muita - ajallisia renkaita, rintakoruja, tyylikkäitä vöitä, korallihelmiä, hopeaa. Joitakin sukuja oli olkavarusteita, sivuhihnan riipuksia, hiusten koristeita, amuletteja. Naisten korut eivät osoittaneet ainoastaan ​​perheen identiteettiä, vaan myös perheen vaurautta, sosiaalista asemaa.

Naisten Buryat-koruja valmistettiin hopeasta korallien, meripihkan, turkoosin ja muiden luonnonkivien kivillä. Hopeakoruilla oli filigraalinen taonta kansallisina koristeina ja kuvioina.

päähine

Sekä miehet että naiset käyttivät aina päähineitä. Päähineet vaihtelivat ja vaihtelivat eri suvuissa.

Länsi-Buryatsissa päähine oli korkin muotoinen, leikattu alareunaa pitkin turkisilla. Yläosa oli ommeltu samettista tai muusta kankaasta, koristeltu korallihelmillä, punoksella. Turkista käytettiin saukosta, peurasta, ilvestä, sableista.

Käytti myös lippiksia, kuten turkisnahkaa, jossa oli pitkää kasa - kettu, kettu.

Itä-Buryatsilla oli päähine, jonka muoto oli kartion muotoinen ja jossa oli korkea kruunu ja taivutetut reunat. Suosittu oli myös hattu muodossa jurtti tai mäkeä, jossa oli terävä pää, koristeltu helmillä tai tassilla - kaikkein tyypillisin Burjanian ja Mongolian asukkaille.

Hatut poikkesivat myös asuinmaantieteestä - Horin, Agin jne.

Buryat-päähine oli taivaan symboli, kunnioittavaa asennetta herätti elinvoimaisuus ja asenne siihen. Oli mahdotonta heittää häntä maahan, astua hänen ylitseen kohtelemaan kunnioittavasti.

kengät

Buryat-kengät edustivat nahkaisia ​​saappaita, tuntui tasaisella pohjalla, jossa oli ylösalaisin käännetyt varpaat. Rullatut sukat on suunniteltu olemaan vahingoittamatta maata ja eläviä olentoja kävellessä.

Tällaisia ​​kenkiä olivat sekä miehet että naiset. Aitoat nahkakengät olivat miellyttäviä, hygieenisiä ja käytännöllisiä. Ne koristivat kenkiä, joissa on koruompelukset tai koristeita ja kuvioita.

Talvella saappaat olivat lammasnahkojen ja luonnonvaraisten eläinten eristys. Talvella on myös saappaita.

Kengän kesäkokemus oli ommeltu hevoskärrystä tasaisella pohjalla.

Moderni Buryat-puku

Kansallispuvun moderni stylizointi on erittäin suosittu Burjaatiassa. Tyylejä käytetään eri pituisina, iltapukuina, päällysvaatteina. Hihojen alkuperäistä leikkausta, kaulusta, sisäkkeillä varustettuja liittimiä - käytetään porrastettua värillisten raitojen kuviota, hihansuut.

Kankaat - silkki, satiini, kuvioitu ja kuvioitu kirjonta, jossa on hopea- ja kulta-langat, perinteiset kirkkaat värit - sininen, punainen, vihreä, keltainen ja turkoosi ansaitsevat huomiota.

Moderneissa muodissa Buryat-puku, joka on muotoiltu iltapuku, pusero, takki, koruompelu, perinteiset kuviot ovat suosittuja, koristeluun käytetään satiininauhoja ja nauhoja. Hopeakoruja korallien, turkoosin ja akaatin kanssa käytetään aktiivisesti.

Jokapäiväisessä elämässä on yhä useammin mahdollista havaita tyyliteltyjä kansallisia jalkineita, jotka ovat muodossa ugg boots, saappaat, saappaat. Ja myös päähineet, joissa on turkiksia kansallisella tyylillä sekä aitoa nahkaa, mokkaa.

Perinteinen Buryat-puku on kulunut suurten kansallisten juhlapäivien - Sagaalganin (White Month - uudenvuodenaattona kuun kalenterin mukaan), Surkharbanin (urheilukesälomien), teatteriesitysten, uskonnollisten vapaapäivien, kunniakkaiden tapaamisen yhteydessä.

Nykyaikaiset häätpukujen kansallismallit ovat yhä suositumpia. Monet taiteilijat käyttävät näyttämökuvaansa kansallista Buryat-pukua.

Viime vuosina on järjestetty alueidenvälisiä kilpailuja muotisuunnittelijoille, jotka käyttävät kokoelmissaan tyyliteltyjä kansallisia pukuja ja etnisiä aiheita.Monet mielenkiintoiset mallit tällaisista esityksistä kuuluvat "massoihin" ja tulevat suosituiksi nuorten keskuudessa.

Muodikkaita kuvia

Epätavallisen lämpimät ja kodikkaat lammasvillamallit, joissa on kashmiria, ovat erittäin hyödyllisiä Siperian pakkasissa. Tämä voi olla housujen versio, jossa on tyylitelty yläosa kansalliselle Buryat-puvulle - stand-up-kaulus, porrastettu helmi rinnassa, epätavallinen holkki, huppu. Tai se on vaihtoehto, jossa on pehmeä siluetti, tiukka, mutta ei rajoita liikkumista, jossa on enimmäispituinen hame tai mekko, jossa on etnisiä kuvioita. Villa on ohut ja alkuperäinen materiaali, joka antaa lämpöä kylmälle ja hengittää lämpöä. Kun olet lisännyt alkuperäisen päähineen etno-tyylillä, ulkonäkösi on unohtumaton.

Valkoinen alkuperäinen mekko, jossa on hopeanvärinen muotoilu reunojen ja aksenttien muodossa, sopii sekä illanviettoon että häätpuvuksi. Mielenkiintoinen muotoilu ja olkapään epäsymmetria hopeareunalla näyttävät olevan astutettu Engerin sisäkuva, vyötärön reunakoriste ja niskan kiinnityspaikka antavat etniselle ja vaaleudelle kuvaa. Hameen oleva pystysuora hopearaita tuo jälleen kansalliset motiivit. Polven yläpuolella olevan puvun pituus ei näytä sietämättömältä. Kun olet lisännyt ainutlaatuisia koruja päähän, jossa on hopea hopeapuoliset riipukset, olet varmasti vastustamaton.

Toinen kuva illanviettoon tai häätjuhliin, jossa on valkoinen kulta, on unohtumaton. Kansallisesta Buryat-puvusta on irrotettava hame, jossa on toppi, alkuperäinen koristeellinen kulta kirjonta, kansalliset koristeet - rannekorut, rintakoru ja runsas päähine. Mekossa on lyhyt hiha, joka on koristeltu kultaisella reunalla sekä kori. Kullanvärinen päähine, jossa on koristelu otsalle ja riipuksille, antaa naisellisuuden, tilastollisen ja tyylikkään. Hameen pomppi ja pituus korostavat vyötärön kapeutta.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet