Kansalliset puvut

Korean kansallinen puku

Korean kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. Korean kansallispuvun ominaispiirteet
  2. Värin arvo Korean asukkaiden vaatteissa
  3. Korealaisten asukkaiden puvun modernit versiot

Korean kansallispukua kutsutaan hanbokiksi, ja Pohjois-Koreassa sitä kutsutaan chosonotiksi. Nykyaikaisessa maailmassa se löytyy kaduilta melko harvoin. Kuitenkin Korean perinteisillä kateilla nämä perinteiset asusteet näkyvät nyt sileillä ja tarkoilla linjoillaan, monipuolisilla ja viehättävillä väreillään ja taidokkailla taiteellisilla kirjonta-aiheilla.

Hanbokin luominen on erillinen paikka modernissa korealaisessa muotiteollisuudessa.

Miehet käyttävät nykyään harvoin perinteistä pukua, mikä ei päde naisiin. Kunnianosoitusta kunnioittaen ihmisen oikeudenmukaisen puolen edustajat valitsevat hanbokin juhlalliseksi puvuksi.

Kansallisen puvun pakollinen ominaisuus on monille tärkeille tapahtumille, kuten häihin ja muihin perhejuhliin, sekä kansallisiin juhlapäiviin. Siksi kaikkien korealaisten naisten vaatekaapissa tulee olemaan ainakin yksi naisten puku korealaisille.

Korean kansallispuvun ominaispiirteet

Koska kansallisen korealaisen puvun tulo on muuttunut useammin kuin kerran. Tänään hanbok on ommeltu malliin, joka ilmestyi Joseon-perheen jälkeläisten vallan aikana, joka hallitsi 500 vuotta. Puvun pohja perusti konfucianismin kanonit.

Nainen hanbok

Naisten puvun pääkomponentit ovat melko löysä ja pitkä hame, jonka haju on chima, sekä takki nimeltä chogory.

Perinteinen hame voi koostua yhdestä tai kahdesta kerroksesta, ja se voidaan myös ommella peitekankaasta kylmäksi vuodeksi. Mukana on myös hameita, jotka sijaitsevat takana ja yksiosaiset hameet. Tyylikäs naisten takit ovat huomattavan pieniä, ja niille on ominaista viivojen pyöreys ja koriste-elementtien esiintyminen kirjonnan muodossa.

Uskotaan, että ennen kuin hanboksissa olevat naisten takit olivat niin lyhyitä, etteivät ne peitä rintaansa. Korealaiset kieltäytyvät kuitenkin voimakkaasti hyväksymästä näitä tuomioita ja tuomitsemaan hurskaita ihmisiä.

Kauluksen takki kiinnittää nauhan tonzhon, jolloin voit vetää kaulaa visuaalisesti. Nauhat otkorym, jotka on kiinnitetty vaippaan ja ripustettu hameen pituudelle, ovat myös olennainen osa naisten hanbokia. Takin leikkaus erottuu erityisestä armoistaan ​​perusholkkien ansiosta, joiden linjat muistuttavat korealaisten talojen kattoja ja valaskaulusta.

Korean naisten perinteiseen asuun on ominaista löysä ja pörröinen leikkaus, joka piilottaa siluetin.

Hanbokilla on kaksi tulkintaa:

  1. perinteiset puvut tehdään historiallisesti vahvistettujen sääntöjen mukaisesti;
  2. nykyaikaisia ​​kansallisia mekkoja, joissa rohkeimmat suunnittelupäätökset toteutuvat.

Puvun koruompelu, jota käytetään vain aristokraattien vaatteiden koristeluun, on erityinen paikka ja se on Hanbokin ominaispiirre. Brodeeratut kukka-, eläin- ja muut koristeet sijaitsevat perinteisesti hameen helmassa ja hihoissa. Korealaista naisten puvua täydentävät valkoiset Poson-sukat, joissa on suorat saumat ja silkkisilkkikengät.

Jotta harmonia kengät, ne on koristeltu myös kirjonnalla.

Mies hanbok

Miesten perinteiselle puvulle on ominaista alkuperäinen hattu, jonka leveä reunus on nimeltään cat.Pääosa puvusta koostuu Chogori-takista, joka ei ole yhtä lyhyt kuin puvun naisversiona, ja housut nimeltä paji. Näiden housujen erottuva piirre on melko löysä istuvuus, jonka ansiosta korealaiset voivat istua lattialla tuntematta rajoituksia.

Joissakin tapauksissa korealaisen turkiksen päälle asetetaan takki. Miesten jaloissa on myös sukkia ja kenkiä, jotka on helppo ottaa pois ja käyttää. Muuten, korealaiset päättivät ottaa kengät pois sisätiloissa.

Värin arvo Korean asukkaiden vaatteissa

Hanbokin väri Koreassa on aina ollut erittäin tärkeä. Perinteisissä puvuissa käytetään yleisesti viisi perusväriä.

Punainen väri symboloi vaurautta ja hyvinvointia. Kuninkaallinen pari piti punaista kylpytakkia eri seremonioille. Morsiamen hame oli myös perinteisesti punainen ja vihreä takki.

Sininen väri tarkoittaa vakautta. Tällaiset vaatteet olivat kuluneet virkamiehet työaikana, sekä tuomioistuimen naiset.

Mustan merkitys Korean kansalaisille on loputtomuus ja luovuus. Miesten hatut ovat väriltään mustia.

Keltainen väri tarkoittaa maailmankaikkeuden keskusta. Tämä väri liittyi kuninkaan perheeseen ja oli sallittu vain heidän vaatteissaan tuomioistuimen tapahtumissa.

Valkoinen väri oli sallittu vain aristokraattiselle luokalle. Niillä, joilla ei ollut mitään tekemistä aateliston kanssa, oli kiellettyä käyttää valkoisia vaatteita. Tavallisille ihmisille sallittiin vain harmaa, musta ja vaaleanvihreä hanboks.

Puvun väri merkitsi myös naisen asemaa yhteiskunnassa. Häät seremonian aikana morsiamen asussa oli perinteisesti punainen ja keltainen väri. Häät jälkeen tyttö muutti keltaisen takinsa vihreäksi, jossa hän meni kuukauden ajan, ja näin ilmaisi kunnioituksensa miehensä vanhemmille.

Häät morsiamen lisäksi hanbokin äidin pitäisi olla myös tietyn värinen: sulhanen äiti käyttää sinistä pukua, morsiamen äidille on ominaista vaaleanpunainen vaatteiden väri. Naisen avioliitto voidaan tunnistaa kauluksen nauhan violetilla värillä. Pojan äiti erottui sinisen puvun läsnäolosta hihansuissa.

Korealaisten asukkaiden puvun modernit versiot

Koska hanbok on kulunut pääasiassa juhlallisissa tilaisuuksissa, näille tapahtumille on ominaista useita eri tyyppejä. Menzhhol hanbok kutsui juhlapuvut, jotka kuluvat juhlistaakseen uutta vuotta ja siihen liittyvää seremoniaa vanhempien kunniaksi.

Aikuiset kuluvat perinteisissä hanbokissa tällaisissa tapauksissa, juhlavaatteet lapsille - monivärinen raidallinen takki ja housut tai hame lapsen sukupuolesta riippuen. Lapsen ensimmäisellä syntymäpäivällä sukulaiset ja ystävät tulevat toivomaan lapsen terveyttä ja vaurautta. Tällaista tapahtumaa varten lastaan ​​laitetaan erityinen hanbok-katto.

Pojan puku hänen elämänsä ensimmäisenä vuosipäivänä on vaaleanpunainen tai sininen takki nimeltä zhogori ja pitkä sininen viitta, jota kutsutaan Korymiksi. Tytölle on ominaista asu, joka koostuu värillisestä vaipasta tai juhlavaipasta, joka on jo jonkin aikaa ollut suosittu Korean asukkaiden keskuudessa.

Elämän 60-vuotisjuhla on merkittävä tapahtuma jokaisen korealaisen elämässä. Tässä tapauksessa on hevonen hanbok, joka on nimetty sukulaisten järjestämän juhlan mukaan päivän sankarille. Miesten tämän päivän pitäisi käyttää Kyungvan Chobokia, naisille juhlavaatteet ovat Tane-takki.

Ei yhden häät, joka pelataan maan perinteiden mukaisesti, ei ole täydellinen ilman hollebokia. Tällainen hanbok on tunnettu ylellisyydestään. Tällaiset puvut on välttämättä koristeltu kirjonta, käsin maalattu tai kulta.

Miesten häätpuku koostuu aiemmin mainituista perinteisistä housuista, takista ja takista sekä magchoj-kutsusta ja erityisestä chokka-liivistä.

Morsian kuluu perinteinen vihreä hame ja keltainen takki. Ylhäältä hän laittaa naisten takin, jota kutsutaan wonsamiksi. Tytön kampaus on koristeltu chocturin kruunulla.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet