Kansalliset puvut

Japanilainen puku

Japanilainen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Vuosisatoja vanha historia
 2. Japanin puvun kehitysvaiheet
 3. Ainutlaatuisia perinteisiä japanilaisia ​​vaatteita
 4. Lajikkeet ja lajikkeet
 5. Japanilaiset perinteet nykymaailmassa
 6. Arviot

Vuosisatoja vanha historia

Nousevan auringon maa ... Kuinka paljon mysteeriä ja suuruutta on näissä sanoissa! Japanin historiaa ja perinteitä voidaan ihailla loputtomasti, joka kerta löytää enemmän mielenkiintoisia faktoja. Erityistä huomiota on kuitenkin kiinnitettävä kansalliseen japanilaiseen puvuun, koska tämä poikkeuksellisen kaunis vaatetus nyt ihailee sekä miehiä että naisia ​​ympäri maailmaa.

Japanilaisia ​​motiiveja voidaan kutsua maailman todelliseksi ihmeeksi. Ensimmäistä kertaa Japanin kansalliset puvut mainittiin heidän valtavista käsikirjoituksistaan ​​Lähi-Britannian viisaat miehet. Kiina vaikutti monien japanilaisten perinteiden muodostumiseen. Tämä buddhalaisuuden kulttuurin innoittama vaikutus ei ole ohittanut muotisuunnittelua.

Aikamme kuudennella vuosisadalla oli perinteisen japanilaisen puvun lopullinen muodostuminen, jota voi nähdä 21. vuosisadan ihmiset. Muodostui eräänlainen Japanin kutsukortti - perinteinen kimono.

Japanin puvun kehitysvaiheet

Japanin muodin todelliset lainsäätäjät olivat kuuluisan Kabuki-teatterin näyttelijöitä. He tarvitsivat jatkuvasti parantamaan vaatteitaan, valitsemalla sopivimmat ja kauniimmat vaihtoehdot näyttämökuville, tanssille ja teatteriesityksille. Esityksiin tulleet kaupungin asukkaat huomasivat uusia yksityiskohtia perinteisestä pukeutumisesta ja käyttivät niitä iloisena.

Kansallisten japanilaisten vaatteiden kehityksessä oli aluksi edistyttävä talonpojat, koska jalo-aristokraatit kannattivat puvut, joiden tyyli hyväksyttiin Koreasta ja Kiinasta. Useiden vuosisatojen jälkeen kaikkien luokkien japanilaiset eivät voineet kuvitella itseään ilman perinteistä kimonoa, joten köyhät ja rikkaat käyttivät perinteisiä malleja.

Aika kului ja japanilaiset vaatteet jaettiin kahteen ilmeiseen haaraan - mies- ja naispuoliseen, koska kaikki asusteet olivat aluksi yleisiä. Mo ja hakama keksittiin - hameet ja housut. Japanilaiset ja japanilaiset reagoivat negatiivisesti tähän innovaatioon, mutta keisarin järjestys pakotti heidät hyväksymään muodin muutokset.

Ainutlaatuisia perinteisiä japanilaisia ​​vaatteita

Naiset pitivät erityistä paikkaa japanilaisessa kulttuurissa. Heidän tärkein velvollisuutensa oli aiheuttaa rajoittamaton ihailu miehille, miellyttää heitä kaikin tavoin, ja esteettinen ilo oli ensimmäisessä vaiheessa. Nainen kimono auttoi geishaa osoittamaan armonsa ja avuttomuutensa korostaen ulkoasun arvokkuutta.

Miesten perinteisen asun suunnittelussa oli muita tavoitteita. Puvun pitäisi olla tiukka, käytännöllinen ja ei-merkintä, minkä vuoksi japanilaisten miesten vaatteet suunniteltiin hienovaraisissa, tummissa väreissä. Kimonon kuviot olivat edelleen läsnä - nämä olivat geometrisiä tulosteita. Kasvulliset koristeet ja eläinten, kalojen ja lintujen kuvat olivat harvinaisempia.

Juhla-naisten ja miesten asusteet näyttivät todella upeilta. Niiden suunnittelussa käytettiin kirkkaimpia sävyjä, jotka olivat täydellisesti sopusoinnussa keskenään.

Kausiluonteisia suuntauksia on aina ollut. Syksyllä tytöt käyttivät kimonoa V-arkin kuvioilla, keväällä vaaleanpunaiset sakura-kukat kukoistivat kankaalla, ja talven alussa vaatteet koristettiin herkillä männyn matsoh-neuloilla.

Lajikkeet ja lajikkeet

Kansallisilla japanilaisilla puvuilla on joitakin eroja riippuen henkilön sosiaalisesta asemasta, sukupuolesta ja asemasta yhteiskunnassa.

 • Naisten japanilainen puku on sisustettu hyvin viettelevästi ja joitakin temppuja. Asu sisältää useita vaatekerrosta, ja siinä yhdistelmässä on muotoilu, joka luultavasti avaa pohjatuotteet joissakin paikoissa. Tämä on tarpeen seksuaalisuuden lisäämiseksi.
 • Alusvaatteet ovat hameet, futan ja koshimaki sekä alusvaatteet nimeltä hatavuban. Nämä tuotteet on yhdistettävä värillisesti kimonolla.
 • Mikään perinteinen naisten asu ei voisi tehdä ilman obi-vyötä. Obilla on silmiinpistävä pituus - vakiomalli on vähintään viisi metriä. Tämä pituus on välttämätön monimutkaisten, mutta ihastuttavien jousien sitomiseksi. Vyö voitaisiin tehdä eri väreissä ja koristeltu lukuisilla koristeilla, jotka ovat välttämättömiä kauneuden vuoksi. Obi raportoi siviilisäätyä ja sosiaalista asemaa.

Japanin kengät

Eurooppalaisille naisille japanilaistyyliset kengät eivät näytä olevan mukavia. Japanilaisille jaloille tarkoitetut tuotteet ovat todella erityisiä. Kansallisten japanilaisten kenkien suosituimmat mallit ovat zori ja geta.

 • Dzori on kulunut talonpoikien tytöillä, koska nämä kengät ovat mahdollisimman yksinkertaisia ​​ja eivät ole houkuttelevia. Nämä ovat litteitä, pajuisia sandaaleja.
 • Geta voisi varaa rikkaille japanilaisille ja ammattimaisille geishille. Geta on jaettu kahteen muunnelmaan. Ensimmäinen malli on varustettu suurella puulohkolla, jonka pohjassa on lovi. Toinen on puinen penkki. Korkein taso geta saavuttaa jopa kymmenen senttimetriä. Kengännauhat kiinnitetään etusormen ja peukalon väliin pitämällä jalkaa lujasti.

Getan luominen osallistui lahjakkaimpiin taiteilijoihin, koska ne olivat välttämättömiä juhlallisen maalauksen koristeluun. Monet kengänparit ovat museoissa - ne näyttävät niin suurilta. Ihmiset, jotka ovat hyvin perehtyneet taiteen maailmaan, kutsuvat getaa arvokkaaksi maalaukseksi.

lisälaitteet

Korut Japanilaiset naiset eivät olleet erityisen tarpeellisia ihastuttavien kansallisten pukujen vuoksi. Mutta joitakin lisävarusteita on japanilaisten kaunottarien vaatekaapissa.

 • Avainketjut "netsuke", kiinnitetty hihnaan;
 • Kammat, sauvat ja tyylikkäät hiukset;
 • Tuuletin.

Samurai-yhtenäinen

Samurai-puku oli japanilaisen soturin maskuliinisuuden ja rohkeuden pääindikaattori. Samuraisilla oli erityisiä mekkoja, jotka olivat saatavilla yksinomaan heidän luokkansa. Yleiset, jotka uskaltivat käyttää perinteisiä soturi-vaatteita, rangaistiin vakavasti. Mutta suurten loma-aikojen tapauksessa keisari voisi sallia käsityöläisten ilmestymisen hakama-pukeutumiseen, jotka muistuttavat hameen.

Samurai muodostaa kaksi kimonoa. Pohja oli lumivalkoinen. Ylimmässä kimonossa ommeltu perheen vaakuna, osoittaen toisia, joista feodaalinen perhe tuli samurai.

Vauva kimono

Kansallinen japanilainen puku tytölle poikkeaa aikuisen kimonosta, ja se on moninkertainen. Lasten asujen värit ovat paljon viehättävämpiä. Tuotteiden painatukset - jokaisella piirustuksella on erityinen merkitys. Uskotaan, että mallit tuovat onnea tytöille.

Yksi suosituimmista piirroksista tytön kimonolle on koi-karppi. Monet legendat liittyvät koisiin, joten mekkojen suunnittelijat valitsivat ne hallitsevaksi symboliksi.

Koulupuku

Japanilaiset ensiluokkaiset luokat eivät ehkä pelkää, että he joutuvat käyttämään tiettyä koulupukua, mutta koululaisille suunnattujen perinteisten vaatteiden perinteinen kosketus on aluksi peruskoulun kynnyksellä.

 • Peruskoulun tyttöjen yhtenäinen on vaaleanvärinen pusero ja pitkä pusero polviin. Pojat käyttävät mustia ja sinisiä shortseja, joissa on valkoiset paidat.
 • Vanhemmat luokat viittaavat dramaattisiin muutoksiin.Pojat joutuvat pukeutumaan armeijan tyyliin valmistettuihin vaatteisiin. Tytöt panevat hurmaavan merimiehen puvun, joka sopii jopa Euroopan koululaisille. Tätä muotoa kutsutaan "Gakuraniksi". Jos käännetään kirjaimellisesti, saat "opiskelija Euroopasta".
 • Merimiespuku koostuu takista ja laskostuneesta hameesta. Pusero on sisustettu meren tyyliin kauluksella. Puserossa on punainen nauha, jonka koululaiset haluavat korvata siteillä, perhosilla ja jousilla.

Japanilaiset perinteet nykymaailmassa

Perinteiset japanilaiset puvut ovat hyväksikäytön kannalta liian monimutkaisia, minkä vuoksi nykyaikaiset aktiiviset tytöt eivät voi varata niitä koko ajan. Kansalliset kimonot ovat raskaita ja joitakin lajikkeita ei voi laittaa ilman apua. Asuja ei voi poistaa käsin tai kirjoituskoneella, ja kuivapesupalvelut luovat lompakon. Japanilaiset ovat löytäneet tien ulos tilanteesta!

Suunnittelijat onnistuivat yksinkertaistamaan perinteisiä vaatteita merkittävästi, mutta jättivät koskemattomaksi sen, joka on arvokkain japanilaisille - kaikuja menneisyydestä, tunkeutumalla nykyaikaan.

Kimonon muunnettu malli sai nimen "Yukata". Aiemmin tätä tuotetta pidettiin pukuhuvana, mutta nyt yukatasta on tullut täysivaltainen katuvaruste.

Yukata sai myös anime-fanien keskuudessa suuren suosion. Tytöt, jotka ovat riippuvaisia ​​cosplaystä, pukeutuvat paitsi Yukatassa, myös niissä erittäin kovissa todellisissa kimonoissa, jos he haluavat osallistua suuriin festivaaleihin, temaattiseen puolueeseen ja valokuvatauluun.

Arviot

Kansallisten japanilaisten pukujen ostajat väittävät, että tämä vaatetus edistää henkistä kehitystä. Anima-fanit, joilla on iloinen mekko yukatassa ja jotka antavat heille painottomuuden tunteen, uppoavat antiikin ja satujen tunnelmaan.

Japanilaiset koulupuvut tytöille löytivät myös uskollisia faneja. Venäläisissä kouluissa on usein mahdollista nähdä tyttöjä, jotka erottuvat muiden opiskelijoiden joukosta merimiespuvussaan. Muoto on mukava ja kaunis. Ja mitä muuta nuoret muodikkaat naiset tarvitsevat?

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet