Kansalliset puvut

Skotlannin kansallinen puku

Skotlannin kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Historiallinen tausta
 2. Skotlannin miesten kansallispuvun tärkeimmät osat
 3. Muut kansalliset tarvikkeet
 4. Naisten versio skotlantilaisesta puvusta

Kun kyseessä on skotlantilainen kansallinen mekko, suurin osa ajatuksista, jotka on esitetty polttamalla villapuvun polvessa. Tämä on perinteisesti miesten miesversio, joka osoittaa selvästi skotlannin klaanin ja jopa hierarkkisen identiteetin. Kuitenkin on myös naispuolisia, vähemmän tunnettuja, klassisen pukeutumisen variantteja. Skotlannin kansallispuvulla on oma historia ja useita muita perinteisiä lisävarusteita ja elementtejä.

Historiallinen tausta

Eri lähteiden mukaan Skotlannin kansallinen puku on sen ulkonäön ja johdannaisen ansiota Highlandersin massoille, joilla oli 1600-luvun lopulla poikkeuksellisia päällysvaatteita, jotka näyttivät nykyaikaiselta kaivokselta ja jonka toiminnot olivat. Sen nimi on säilynyt ja sitä käytetään tänä päivänä - iso kiltti.

Skotlannin vuoristoalueiden asukkaille se ei ollut vain vaatteita, vaan monitoiminen vaatetus. Se oli tehty erityisestä villakankaasta häkissä, jota kutsuttiin tartaniksi. Nämä olivat kaksi valtavaa kangasta, jotka oli ommeltu yhteen ja joiden pituus oli 4-8 metriä. Suuren kiltin leveys laskettiin miehen korkeuden perusteella ja saavutettiin puolitoista metriä siten, että lopputuotteen pituus päättyy polvitasolle.

Tämän vuorten skottien kansallisen vaatteen tämän elementin monipuolisuus oli se, että kun käärmeen hameesta muuttui, iso kiltti voisi toimia matona, verhona ja myös klassisena peitona, joka peittää pään ja hartiat huonoissa sääoloissa.

Niinpä kangas käärittiin vyötärön ympärille, erikoiset laskostetut laskokset taitettiin taakse. Tämä osa kiinnitettiin leveällä nahkavyöllä. Toinen heitettiin olkapään yli ja kiinnitettiin vaatteisiin erityisen kansallisen kiinnittimen rintakorun avulla, joka oli koristeltu klaanin tunnuksella. Erityinen ylpeys oli kiltspiinitapin läsnäolo, joka sen muodossa muistutti miekkaa ja jota käytettiin kiltin helmassa, jotta se olisi raskaampaa erityisen tuulisessa säässä.

Ajan mittaan perinteinen skotlantilainen puku on muuttunut vähäisin muutoksin. Tällä hetkellä sillä on hyvin erityinen vakiintunut rakenne.

Skotlannin miesten kansallispuvun tärkeimmät osat

Alkuperäiskansojen vahvan puolen edustajien perinteinen vaatetus koostuu seuraavista osista:

 • Alusvaatteet. Hyvä puolet ihmiskunnasta (ja ehkä jopa enemmän) on täysin vakuuttunut siitä, ettei Skotlannin miesten kiltissä ole mitään. Ja - he ovat oikeassa. Kukaan itsestään kunnioittavista ja kunnioittavista perinteistä ei Skotlannissa käytä alusvaatteita. Joten se tapahtui historiallisesti. Ja konservatiiviset Highlanders eivät aio muuttaa vanhoja säätiöitä. Poikkeuksena ovat tanssijat ja urheilijat.
 • Takit ja paidat. Jokapäiväiseen käyttöön käytetään löysää pellavaa, jonka päälle on asetettu tiukka klassinen tweed-leikkaus, jolla on lyhennetty muoto - vyötärölinjaan asti. Kansallinen skotlantilainen puku, joka julkaistaan, on valmistettu tyylikkäästä lumivalkoisesta paitasta, jossa on keula, tyylikäs liivi ja yksi virallisista kansallisista takkeista: prinssi Charlie tai Argyll.
 • Jalka-tarvikkeet. Yleensä Skotlannin miehet käyttivät polven korkeita polven korkeuksia.Värimaailma riippui kuulumisesta tiettyyn klaaniin tai omaisuuteen: useammin valkoinen, harvemmin ruudullinen ja kilo-sävyn väri. Kenkiä kutsutaan brogeiksi - nämä ovat erikoisia nahkakenkiä, joissa on rei'itetyt ja erittäin pitkät nauhat, joiden avulla ne kiinnitettiin jalkaan golfin yläpuolelle ja saavuttivat vasikan keskelle.

Päähine. Skotlannin kansallispuvussa on vähintään kolme vaihtoehtoa erikoishattuille:

 1. Barmoral - perinteinen miesten päähine, jolle on ominaista kirkas villakupla ja satiininauhat (kuten meri). Beretti on valmistettu samasta kankaasta ja sillä on sama väri kuin kiltillä.
 2. Tam-o-shenter - toinen kansalainen ottaa skotit. Bormoraalin lisäksi siinä on joskus keskikohdassa kanaali, jonka vasemmalla puolella on sulka. Se eroaa edellisestä päähineestä vain ilman nauhoja.
 3. Glengarry - kalvokorkki, modifioitu bmoral-malli. Hänen ensimmäinen tehtävänsä oli asettaa sotilaspalvelukseen työvaatteita. Vuodesta XIX-luvulta tulee perinteinen skotlantilaisen laukkujen päähine.

Muut kansalliset tarvikkeet

 • Yksi allekirjoituksen lisäyksistä Skotlannin yksilölliseen tyyliin on nahkainen sporran (kukkaro laukku), joka on kiinnitetty kilt-vyön. Skotlantilaisille sitä pidetään toimivana korvikkeena taskuihin, joita ei valitettavasti anneta tiukassa kansallisessa puvussa. Sporran sijaitsee pääsääntöisesti kämmenellä nahan hihnan alapuolella, joka kiinnittää kiltin, tai erilliseen ketjuun, joka kiinnittää lantion.
 • Skin doo on perinteinen skotlannin veitsi, joka antiikin aikoina oli kulunut oikeanpuoleisessa golf-sukkanauhassa niin, että kahva pysyi näkymättömänä. Tämä lause on käännetty geelinkielestä mustaksi tikiksi. Veitsi on tämän nimen mukaan velvollinen ensinnäkin siitä, että sen terä oli valmistettu mustasta materiaalista; toiseksi se, miten se on käytettävä, viittasi myös ajatuksiin käyttäjän ajatusten mustuudesta.
 • Dirk on klassinen skotlantilainen dirkki, joka on suunniteltu yksinomaan julkaistavaksi tänään. Se on varustettu suoralla puolen metrin terällä. Se on sidottu nahkainen kilttihihna.
 • Gilly - pehmeät nahkakengät, mokasiinit skotlantilaisiin tanssijoihin, jotka suorittavat kansallisia koreografisia etuja.

Kilpien väritys voi johtua myös kansallispuvun erikoisvarusteista. Jokainen väri on varattu tiettyyn sukuun, alueeseen tai alueeseen. Tähän mennessä Skotlannin miesten hameille on tuhansia värivaihtoehtoja.

Toisen yhteisön värikombinaation käyttöä pidetään sosiaalisena rikoksena, jota tutkii erityinen elin ja pääjohtaja, joka johtaa sitä. Hänen päätehtävänsä on valvoa hänen (tiettyyn klaaniin kuuluvien) värien, melodioiden oikeaa käyttöä.

Naisten versio skotlantilaisesta puvusta

Historiallisesti Skotlannissa miesten vaatteet keskittyivät eniten huomiota. Naisten vaatekaappi oli vähemmän kaunopuheinen ja sisustettu. Siinä olevat vaatteet on kuitenkin välttämättä suoritettu klaanin jäsenyydellä.

Tärkeimmät osat, joista skotlantilaisille naisille suunnattu puku oli, olivat seuraavat:

 1. Yksinkertainen puuvillan pohjapuku lattialle.
 2. Yläpuku on valmistettu villasta, joka ei ole pienempi kuin polvi, ja jolla on erottuva klaanin väri.
 3. Klassinen villahuilu, koristeltu harvinaisella kuviolla tai punolla.
 4. Kapea yhdellä lukolla kaulassa, joka koostui hupusta ja sadetakista.
 5. Päähineitä kului yksinomaan naimisissa olevat naiset.
 6. Kansalliset naisten kengät Scotch poikkesivat vain miehistä.
 7. XVI vuosisadan loppuun mennessä naisten pitkäikäinen kilt-plaid kului.

Tyttöjen kansalliset vaatteet toistivat täysin tavallisen puvun aikuiselle naiselle.Tytöt kävelivät aina paljain päin, ja heillä oli myös lupa koristella yläpuku ja esiliinat, joissa on kirkkaat lasten kansalliset mallit. Pojan klassisen asun osalta ei ollut juurikaan eroa perinteisestä urospuolisesta kiltistä kaikkien mukana tulevien lisävarusteiden ja lisäysten kanssa.

Huolimatta siitä, että Skotlannin kansallispuku löytyy nykyisin yksinomaan historiallisista restauraatioista tai perinteisistä lomista, sen ulkonäkö, historia, energia ja toiminnalliset ominaisuudet siirtyvät edelleen sukupolvelta toiselle. Siksi tänään voimme kuvitella selvästi klassisen kiltin tietyssä värivalikoimassa, vaikka emme täysin ymmärrä, mikä klaani kuuluu.

Ymmärrätkö kaikki historiallisten edellytysten ja kansallisten puvun muodostumisen ehtojen hienoudet, ymmärrätte, kuinka vahva kansakunnan yhtenäisyys, joka on rakennettu vuosisatojen ajan kunkin yksilön yksilöllisyydelle. Nykyään perinteisen ison kiltin käyttö löytyy kelttiläisten keskuudessa: walesilainen ja irlantilainen. Vähiten siinä määrin osallistunut tähän ja Mansaaren asukkaisiin.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet