Kansalliset puvut

Tšetšenian kansallinen puku

Tšetšenian kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. Miesten puku
  2. Naisten kansallispuku

Kaukasus on Venäjän monikansallinen alue. Erilaisten kansojen rinnalla on rinnakkain, vuorovaikutuksessa ja jakamalla vuosisatojen aikana kertynyt kokemus.

Tšetšenian kansallinen puku on elävä esimerkki käsityöläisten ainutlaatuisesta luovuudesta, näyte muinaisista tavoista, todiste Tšetšenian kansan syvästä vuorovaikutuksesta naapurimaiden kanssa. Kansallinen puku ei ilmentänyt vain vuorikiipeilijöiden elämäntapoja ja niiden perinteitä, vaan myös hengellisiä arvoja ja uskoa.

Tšetšenian kansa erottaa syvää kunnioitusta ja kunnioitusta esivanhempiensa puolesta, joten kansallispukua ei pidetä museoissa, vaan sitä käytetään laajasti jokapäiväisessä elämässä.

Tšetšenian kansan elämäntapa liittyy suoraan materiaaleihin, joita on käytetty kansallisten vaatteiden valmistuksessa muinaisista ajoista lähtien. Kankaat kehrättiin lammasvillasta, paikallisten eläinten turkista ja nahasta käytettiin laajasti.

Kangas, tuntui - kaikki oli omaa tuotantoa. Kaikki puvut tehtiin vain itsenäisesti. Lähes jokainen nainen voi ommella tai spin. Taitoja kansallisen vaatteen tuottamiseksi, joka on annettu sukupolvelta toiselle ja jota pidettiin kansallisen ylpeyden aiheena.

Miesten puku

Miesten puvun pääosat olivat housut ja pitkänomainen puolikaftaani (beshmet). Housuissa oli leikkaus, joka on supistunut, jotta ne olisivat käteviä täyttää saappaat.

Beshmet on puolikaftaani, joka on räätälöity kevyestä kangasta ja joka on alushame. Beshmet tiukasti kiinni miehen hahmosta vyötäröllä ja alapuolella hän laajensi melkein polviin. Tämä lomake korosti mieluiten tšetšeenin miehen ohutta ja lihasten muotoa. Rintakehällä tulee aina olla tiukasti kiinni erikoispainikkeilla. Samat painikkeet koristivat puolikaftaanin kapenevien hihojen hihansuut.

Beshmetiä käytettiin sekä kotona että juhlavana. Ero oli vain käytetty kangas. Yksinkertaista puuvillakangasta käytettiin rennossa versiossa ja kalliita moniväristä satiinia juhlallisessa tilanteessa. Huolimatta siitä, että kuvassa oli tiukka sovitus, hän oli aina mukava eikä rajoittanut miehen liikkeitä. Siksi tällaisia ​​vaatteita käytettiin joukkojen univormuihin.

Circassian on ulkonäöltään samanlainen ja leikattu miesten puvun kanssa. Circassian teki juhlavaatteiden tehtävän, joten se oli aina valmistettu kalliimmista materiaaleista. Yleensä käytetään parasta laatua. Cherkessk oli kulunut yli beshmet, toistamalla sen muoto. Kapea vyötärölle, se laajeni alaspäin ja peitti polvet. Toisin kuin beshmet, Circassian nappasi vain vyöllä.

Tämän vaatekappaleen mielenkiintoisin yksityiskohta oli kaasun tyynyt, jotka sijaitsevat rintakehän molemmin puolin. Ne palvelivat varapatruunoita. Tällä hetkellä tämän yksityiskohdan suora tarkoitus ei ole enää välttämätön, mutta se on edelleen pukeutumisena.

Erottuva osa miesten puvusta on burka. Burka on hihaton huopa, jossa on kiinteät, kavennetut hartiat. Hän oli välttämätön paimenien, sotureiden, matkailijoiden kumppani. Vastasyntyneet pojat kääritään aina ensin burkaan niin, että ne kasvavat tulevaisuudessa todellisina maastojuoksuina.

Burka teki vain naiset, ja vain parhailla mestareilla oli tämä oikeus. Tuotantoon käytettiin vain laadukasta lammasvillaa.

Burqan arvoa on vaikea yliarvioida.Highlandin ennustamattomissa olosuhteissa tämä lämmin ja tuulenpitävä sadetakki toimi vaatteina, vuodevaatteina ja peitona.

Perinteistä puvua täydennettiin päähineellä - papakilla ja nahkakengillä polviin asti, jossa miehet tarttivat saappaat. Hattu on Tšetšenian miehen kunnian ja ihmisarvon symboli. Valmistettu luonnollisesta lampaasta. Hän voisi olla pitkäkarvainen tai lyhytkarvainen (astrakhan). Hattu periytyi, ja jos miehellä ei ollut poikia, hattu annettiin suurella kunnioituksella arvostetun miehen puoleen.

Jonkun toisen hatun koskettaminen on kielletty, jotta isäntä ei loukkaa. Mielenkiintoista on, että joissakin tapauksissa hattu voitaisiin korvata nuorella miehellä. Ystävä, joka otti sulhanen hatun, voisi korvata hänet tapaamisen kanssa tytön kanssa. Ja hän voisi puhua hänelle kuin rakastaja.

Hatut ja nyt ovat tšetšeenien pysyvät päähineet, jotka ovat vastanneet modernin muodin paineelle.

Puvun pakollinen osa oli myös nahkavyö. Se on koristeltu metalliesineillä, ja se palveli aseen tai ampuma-aseen.

Naisten kansallispuku

Tšetšenian nainen on hyvin vaatimaton, siveys ja kauneus. Tytöt eivät koskaan näytä kehoaan ulkopuolisille. Tämä käyttäytyminen heijastuu perinteisen puvun leikkaukseen.

Naisten puku on hyvin erilainen. Vanhemmat naiset käyttävät rauhallisempia värejä, kun taas tytöt käyttävät erilaisia ​​värejä ja sävyjä, jotka on koristeltu kulta- ja hopeakierteillä ja kalliilla kivillä.

Naisten vaatteet koostuvat neljästä pakollisesta osasta.

Pohjapuku

Se oli tunikon muodossa ja putosi nilkoihin. Kapea vyötärölle, se heilui hieman alaspäin ja muodostaa kevyitä virtaavia taitoksia. Rintakehässä oli pieni leikkaus, ja kaulan kaulus kauluksella. Pohjapuku on aina erottunut erittäin pitkillä hihat, jotka ulottuvat sormien kärjiin.

Tällaisen pukeutumisen voitiin kuluttaa löysillä housuilla ja vapaasti mennä kadulle tietenkin täydentämällä puku sopivalla päähineellä.

Alushousu oli vaatimaton, ja naiset käyttivät erityisiä rintalevyjä koristeluun. Ne tilattiin mestareilta ja kuluneet, ommeltu tunikon huipulle. Koristeluun käytettiin hopea- ja kulta-langoja sekä jalokiviä ja puolijalokiviä. Rintaliivin ulkonäkö heijastaa perheen aineellista hyvinvointia.

Top mekko

Se oli kuin caftan tai pitkä kylpytakki. Siinä ei ollut kaulusta eikä avattu rinta niin, että kauniit rintaliivit olivat selvästi näkyvissä. Vyötäröllä se kiinnitettiin pienillä koukkuilla, minkä seurauksena naarashahmo sai hyvin naisellisen muodon.

Ylellinen mekko oli hyvin kaunis. Käytettiin kalleimpia ja kauneimpia kankaita - brokaatti, marokko, silkki, satiini, sametti. Se oli koristeltu ylellisillä kirjoilla, kivillä, helmillä. Hameen lattiat hajaantuivat kahteen terälehteen, mikä antoi puolueelle enemmän armon.

Tämä asu oli tyypillinen vain nuorille tytöille, ja aikuiset naiset pukeutuivat vaatimattomammin.

huivi

Tšetšenian naisen pään on pitänyt peittää huivi tai kevyt huivi. Avioliiton jälkeen tytöt panivat erityisen pussin, jossa he poistivat hiuksensa - cheukh. Naisten huivi oli yhtä tärkeä kuin miehen hattu. Hän symboloi puhtautta ja siveyttä.

vyöhyke

Naisen vyö oli erittäin tärkeä. Hänelle käytettiin hopeaa, kultaa, jalokiviä. Hänet luovutettiin, ja äidit antoivat ensimmäisen vyö tyttärille ennen häät.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet