Kansalliset puvut

Kiinan kansallinen puku

Kiinan kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Historiakiertue
 2. Kiinalaisten kansallisten vaatteiden ominaisuudet
 3. Kansallinen kiinalainen puku miehille
 4. Naisten kansallinen kiinalainen puku
 5. Lasten puku
 6. lisälaitteet

Aasian kulttuuri on jo pitkään herättänyt erityistä huomiota. Suurimmat kiinnostukset aikalaisiin ovat vaatteiden, kenkien, kampauksen ja elämäntavan yleiset perinteet. On huomattava, että monet eurooppalaiset maat yrittävät kopioida perinteisesti aasialaisia ​​kotitaloustuotteita mukauttamalla ne mentaliteettiinsa.

Yksi näistä alkuperäisistä eurooppalaisista lisävarusteista on Kiinan kansallinen puku.

Historiakiertue

Tänään on hyvin vaikea kuvitella perinteistä perinteistä puvua pukeutuneen keskimääräisen kiinalaisen. Kuitenkin 1900-luvulle saakka hän oli melko varsin viihtyisä yleisissä sijoitus- ja jaloissa korkeissa vaatekaapissa.

Kiinan kansallispuvun historia alkaa laskeutua noin 17-18. On mahdotonta sanoa, että ennen tätä kiinalaiset menivät, mitä he tekivät. Heillä ei vain ollut yhtään suuntaa vaatteissa.

Perinteisesti kiinalaisten lisävarusteiden joukossa on joukko komponentteja, jotka on otettu eri paikallisista etnisistä ryhmistä, erityisesti Manchuksesta ja Etelä-Kiinasta. Jotkut etnografit ja matka-historioitsijat väittävät, että Kiinan todellinen kansallinen, alkuperäinen, puku on nykyään Koreassa.

Itse perinteinen vaatetus oli viitta tai pitkähihainen paita, jossa on suoraviivaiset hihat, joiden leveys oli epäsäännöllinen. Pukeutumisen alle laitettiin leveät housut tai hame, sukupuolesta riippumatta. Usein nämä olivat yksinkertaisia ​​luonnollisia kankaita jokapäiväiseen kulutukseen ja kirkkaita silkkiä päällysvaatteita lomille, joita vain korkeat yhteiskunnan jäsenet saivat varaa.

Kiinalaisen puvun yleiskokoelma on melkein yksitoikkoinen kaikkialla maassa, ja se eroaa vain vähäisistä ominaisuuksista kenkien, hattujen ja asusteiden osalta. Myös keskiaikaisessa Kiinassa, joka oli hyvin aktiivisesti jaettu luokkiin, kankaiden tyypit, värit ja räätälöinnin laatu köyhille ja rikkaille rajataan tiukasti.

Kiinalaisten kansallisten vaatteiden ominaisuudet

Perinteisessä puvussa on melko yksinkertainen leikkaus ja universaali muoto molemmille sukupuolille. On välttämätöntä saada stand-up-kaulus, joka on miesten puvun ja naisten puvun välisen erotuksen päämerkki: ensimmäisenä korkeus ei saa olla yli 2 cm, ja toiselle korkeus on 8 cm.

Useimmiten tämäntyyppisillä vaatteilla on oikeakätinen tuoksu, kun kylpytakki tai paita vasen puoli on päällekkäin oikealla puolella ja sulkee sen kokonaan. Vaatteiden kiinnityspisteiden sijainti riippui tästä: painikkeet ommeltiin vasemmalle puolelle ja silmukat oikealle puolelle. Ne valmistettiin pääsääntöisesti erityisestä punosta, joka oli leikattu päävaatteen kankaasta.

Painikkeiden määrän on oltava pariton. Ne sijaitsevat pääsääntöisesti seuraavasti:

 • ensimmäinen on kauluksen alla;
 • toinen on rinnassa;
 • kolmas menee käsivarren alle;
 • neljäs, viides ja sitä seuraavat (niiden lukumäärä vaihtelee 5 - 9 kappaletta) sijaitsevat pystysuorassa pukeutumispuvun puolella.

Värivalikoiman mukaan kaikki riippui asuinpaikasta ja sukupuolesta. Pohjois-kiinalaiset miehet vaatteissaan valitsivat kaikki harmaan ja sinisen sävyt. Eteläiset olivat alttiimpia kontrastille - valkoinen ja musta.

Naisille molemmilla puolilla Kiinaa kirjattiin kirkkaita kankaita, joissa oli kohokuvioidut kuviot.

Keltainen oli aina keisarin ja hänen perheensä väri. Toiset voivat varaa käyttää kirkkaita punaisia ​​kimonoasuja, jotka on valmistettu kalliista silkkikankaista.

Kansallinen kiinalainen puku miehille

Vaikka tämäntyyppisillä vaatteilla ei ollut sukupuolen mukaan eri- tyisesti näkyviä eroja, oli vielä useita vivahteita, jotka määrittelivät selkeästi miesmallin. Miesten alushousun kesän rento versio oli luonnonvalo tunika, joka oli ommeltu kahdesta suuresta kankaasta. Kiinalaiset käyttävät tätä lisävarustetta perinteisten housujen yli.

Housut - suorat, ilman taskuja, joissa on leveä "ike" (laaja kiinnitetty vyö valkoisella kankaalla), lähes rinnassa. Ylhäältä, tämä yksityiskohta on vyötärötasolla leveä (enintään 20 cm) ja pitkä (enintään 2 m).

Kun puhutaan yksinkertaisista ihmisistä, on huomattava, että niiden housujen pituus on huomattavasti lyhyempi kuin jaloilla (joskus niiden pituus tuskin saavuttaa polven), ompeluhihna on paljon kapeampi tai kokonaan poissa.

Ylä-kesän vaatteiden roolia tekee himmennetty viitta, jonka haju on linjaamaton. Sen sivut ovat peräisin vyötäröltä, ja ne kulkevat sujuvasti kallistetuilla kiiloilla. Niin kauan, että pitkät lattiat eivät häiritse ja eivät pääse sekoittumaan jalkojensa alle, ne leikkaavat polvillaan. Tämän perinteisen kiinalaisen vaatekaapin holkit ovat perinteiden mukaan leveitä, pitkiä, paljaita tai kaventuneita kämmenen ympärillä.

Kiinalaisten miesten klassisen puvun demi-kauden versiota täydentää yksi tietty elementti. Kevyt takki sekä eristyssäiliö tai takki, jossa on vuori. Alusvaatteet pysyvät samoina kuin kesällä.

Demi-season-hihaton takki ei sisällä kaulusta, joka on varustettu suoralla pitkällä rakolla keskellä. Yleensä valmistetaan tummasta puuvillavaatteesta vuori. Talonpojat eivät ole lainkaan käytössä. Syksy-jousitakki (viitta) ommellaan samaan periaatteeseen kuin kesän päällysvaatteet.

Kiinan kansalaisen miesten puvun talvella ylhäältä yksityiskohta erottui puuvillatyynyn takki, joka on vain yksi puoli ja joka on yhtä pitkä kaikilla puolilla - reiteen keskelle. Tällaisten vaatteiden painikkeiden määrä on korkeintaan seitsemän kappaletta korkeudesta riippuen.

Erityisen pakkasissa maakunnissa oli taipumus käyttää lampaiden turkiksia.

Kansallisilla vaatteilla oli myös omat ominaisuutensa. Niinpä viikonloppujuhla on erilainen kuin jokapäiväinen takki. Siinä on epätavallisen lyhyt pituus vyötärölle, se on varustettu myös pitkällä suoralla rakolla edessä ja lyhyillä sivuilla, jotka on koristeltu solmittuilla tai messinki-painikkeilla. Pysyvä kaulus on valmistettu kaksinkertaisesta kankaasta. Kulunut kevyen takin päällä.

Se voi olla myös demi-kausi ja talvi sopivilla eristysominaisuuksilla. Viikonlopputakkien kangas valitaan erityisen huolellisesti: se on usein tumma silkki, jossa on maalatut kuviot.

Kiinan surun puku on valmistettava valkoisesta. Kangas ostettiin karkeasta, mutta luonnollisesta, kellertävä. Yleiskokoelma koostuu pitkästä viittauksesta, laajasta vyönauhasta ja päänauhasta.

Naisten kansallinen kiinalainen puku

Perinteiset kiinalaiset vaatteet eroavat miehistä vain vaatimattomilla lisäyksillä ja korostuksilla. Tässä ovat tärkeimmät:

 • Housujen housut Ainutlaatuisuus on siinä, että heidät voidaan käyttää itämaisten housujen tyyliin ja klassiseen antiikin housuihin. Tämän vaatekappaleen alkuperäisessä suunnittelussa oli ilmeisesti naisellisia ominaisuuksia: silkkilanka-kirjontakuvioita yläosien pohjassa.
 • Väritys. Aikuisten naisten piti käyttää varattuja tummia värejä. Nuoret tytöt olivat vähemmän valittuja. Niiden asuja on aina erottanut kirkkaat ja värikkäät värit alkuperäisillä kirjoilla ja kuvioilla.
 • Alusvaatteet. Tietenkin se oli erilainen kuin mies.Se oli pitkä, tiukasti istuva runko, säiliön yläosa, jossa oli paljon painikkeita (yhdeksästä yhdentoista). Koska muinaisessa Kiinassa naisen tasainen rinta pidettiin kauneuden symbolina, tämä hihaton takki on suunniteltu vähentämään sen visuaalista kokoa.
 • Viikonloppu naisten pitkähihainen puku. Se on asennettu muoto, se on ommeltu kalliista ostetuista kankaista (yleensä silkistä) ja koristeltu kirkkailla alkuperäisillä kuvioilla ja sovelluksilla.

Lasten puku

Ensimmäiset vaatteet ovat erittäin tärkeitä lapsen oikean hengellisen kehityksen kannalta. Tuleva äiti tekee sen omilla käsillään kauan ennen tulevan perillisen syntymää. Liivi on ommeltu ohuesta paperikangasta - vanhojen sukulaisten vaatteet, jotka osoittavat vauvan tulevaisuuden. Kääri vastasyntyneitä vaipoihin, myös äiti.

Ainoa ero poikien ja tyttöjen vaatteissa alle viisivuotiaana on keino lapsuuden aikana. Niinpä vahvemman sukupuolen lapset sykivät rinnassa ja heikko - kaulassa. Poikien ja tyttöjen vaatteet hankkivat yli kuuden vuoden ikääntyneen kiinalaisen vaatteen. Se eroaa vain koosta.

lisälaitteet

Kiinan asukkaiden perinteisten vaatteiden yhtenäisyys on mahdotonta ilman lisävarusteita, joista jokaisella oli myös oma merkityksensä ja joka välitti tiedot massoille.

Kiinan historiallisessa päähineessä on useita vaihtoehtoja:

 • tou jin - osa valkoista ainetta pohjoisilta ja musta - eteläisiltä;
 • pyöreä huopakorkki;
 • tekstiilikorkki, jossa on eräänlainen kruunun turpoaminen;
 • leveäreunainen bambu-palmuhattu;
 • kartionmuotoinen korkki, jossa on kansallinen koriste.

On syytä huomata, että hatut olivat yksinomaan miesoikeuksia muinaisessa kiinalaisessa yhteiskunnassa.

Perinteisten jalkineiden osalta se oli vähemmän monipuolinen kuin pään peittäminen, ja sen oli tarkoitus käyttää molempien sukupuolten edustajia. Pohjimmiltaan kengät olivat kevyitä tekstiilikenkiä mustalla paksulla alustalla ilman kantapäätä. Pohja peitettiin valkoisella puuvillakankaalla. Rikkaampia ihmisiä on silkkikenkiä.

Naisten kengät ja tytöt erosivat kirkkaista ja jopa joskus kiiltävistä koruista.

Kiinan pohjoisosassa, tietyin sääolosuhtein, tämä kiinalaisen puvun osa valmistettiin huopasta massiivisella alustalla, joskus nahkaa käytettiin omassa tuotannossa.

Maaseutualueilla asuvat ihmiset nauttivat nautinnollisesti pajujen sandaaleista, joilla oli neliön varvas ja matala kova tausta. Myöhemmin kaupungin avoimissa tiloissa ilmestyi karkeita, paksuja pohjimmaisia ​​sandaaleja. Jopa heikomman sukupuolen erityisen varakkaille kansalaisille keksittiin jopa puupohjaisen patentin kengät. Joskus hänellä oli tuskin havaittavissa oleva kantapää.

Nykyään Kiinan kansantasavallan laajennuksissa on vaikea tavata maan tietoinen kansalainen vanhassa perinteisessä asussa. He kunnioittavat kuitenkin syvästi heidän esi-isiensä muistoa, välittävät edelleen vaatteidensa kansalliset ominaisuudet sukupolvelta toiselle.

Hyvin iloisesti he käyttävät värikkäitä, hieman modernisoituja pukuja kansallislomansa aikana osoittamaan sukupolvien yhtenäisyyttä ja kunnioittamaan suuria esi-isiä.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet