Kansalliset puvut

Georgian kansallinen puku

Georgian kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. Georgian kansallisen puvun historia
  2. Ominaisuuden kuvaus
  3. Naisten Georgian puku
  4. Lasten puku Georgiassa
  5. Georgian miesten puku

Georgian kansallisen puvun historia

Georgian kansan perinteinen puku alkaa 9. luvulla. Tänä aikana, Khazar Kaganaten aikoina, ilmestyi kaukasian kansojen päällysvaatteet, joita kutsuttiin Chokhaksi., joka kääntää turkkilaisista kielistä "kankaaksi, kankaaksi vaatteeksi". Tällaiset päällysvaatteet olivat yleisiä sekä miehillä että naisilla, ja niitä käytettiin ympäri vuoden.

Sen aikaisten georgialaisten kansallispukujen ja muiden kaukasian kansojen ulkonäköä on melko vaikeaa arvioida, koska Kaukasuksen asukkaiden vaatteiden tarkkoja kuvauksia ei säilytetty.

On huomattava, että 1900-luvun alkuun saakka chokhalla oli löysempi tyyli. Ajan myötä puvut tulivat suljettuiksi ja tiukemmiksi, ja he löysivät tiukan siluetin, joka laajenee tasaisesti vyötäröltä.

Georgian puvun erottuva piirre on kaasuputkien läsnäolo rinnassa molemmin puolin. Tällainen nimi on erityisiä rintataskuja, joissa on pienet osastot jauheiden varastoimiseksi - gazyry. Nämä taskut ilmestyivät Georgian ylemmille vaatteille, jotka eivät olleet niin kauan sitten tuliaseiden leviämisellä. Alun perin kaasut varastoitiin pusseihin olkapään tai vyötärön yli, mutta myöhemmin, kätevyyden vuoksi, nämä taskut keksittiin, mikä tuli Georgian puvun ominaispiirteeksi.

Georgian kansallispuku nykyaikaisessa maailmassa on tärkeä rooli erilaisissa juhlallisissa tapahtumissa, jotka vaativat sen kansan perinteiden kunnioittamista. Viime vuosisadan alussa Georgian perinteiset vaatteet, kuten monissa muissa maissa, alkoivat haihtua taustaan. Nuoret suosivat tyylikkäitä ja hieman hellävaraisia ​​kansallispukuja yksinkertaisempiin ja mukavampiin vaatteisiin. Nykyäänkin monet nuoret ja tytöt käyttävät nykyaikaisia ​​vaatteita, joissa on perinteisiä georgialaisia ​​motiiveja ja jotka ovat merkki kunnioituksesta ja kunnioituksesta heidän kansansa puolesta.

Ominaisuuden kuvaus

Värivalikoima

Georgian kansallisille vaatteille on ominaista 6 chokha-väriä.

Puvun violetti väri on varsin houkutteleva nykyaikaisille matkailijoille, paikalliset kuten mustavalkoiset vaatteet. Lisäksi harmaa, sininen ja viininpunainen väri on vielä puvut.

Musta väri vaatteissa oli jaloiden etuoikeus. Rikkaat ihmiset käyttivät mustia vaatteita paitsi jokapäiväisessä elämässä, mutta myös suosivat niitä juhlaan.

Ominaisuudet leikattu ja sisustettu

Sukupuolesta ja sosiaalisesta kuulumisesta riippumatta Georgian puku näyttää melko tiukalta, mutta samalla elegantilta. Kankaat valittiin varsin vahviksi ja kestäviksi. Rikkaat ihmiset voivat varaa silkki- ja samettipuvut. Pitsistä voisi tulla tällaisten ylellisten asusteiden koristelu lämpimälle vuodelle, ja kylmissä kuukausissa jalokarvat.

Morsiamen häätpuku oli aina ylellinen. Vaikka hän oli ulkoisesti samanlainen kuin jokapäiväinen naisten puku, häätpuku oli aina valmistettu vain valkoisesta kankaasta. Tärkeä osa oli morsiamen vaatteiden arvokas sisustus.

Hääpuvut olivat brodeerattu kulta- tai hopeakierteellä sekä koristeltu eri sovelluksilla. Perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta morsiamen asu piti näyttää rikkaalta.

Morsiamen pään päällä he käyttivät kansallista samettipäätä, jossa oli kevyt huivi, jonka kanssa morsian peitti kasvonsa.

Naisten Georgian puku

Georgialaiset, jotka käyttivät kansan perinteisiä pukuja, näyttivät melko älykkäiltä myös jokapäiväisessä elämässä. Mekko kutsui kartuli, vaikka se piilotti naisten jalat, mutta sen yläosassa oli melko tiukka tyyli. Korsetin korsettiosa oli koristeltu erilaisilla koriste-elementeillä. Se voisi olla punos tai helmityö ja kivet.

Pukeutumisen lisäksi naisten asu olikin välttämättä vyö. Hän voisi olla silkkiä tai samettia. Vyö oli myös koristeltu koristeellisen alkuperäisen kirjonnan tai helmien avulla ja sidottu siten, että kaikki sen viehätys putosi naisten siluettiin ja oli näkyvässä paikassa.

Rikkaista perheistä tuleville naisille leningit oli ommeltu kalliista kankaista, jotka oli tuotu erityisesti kaukaa. Silkkiset ja satiiniset kansalliset naisten puvut näyttivät tyylikkäiltä ja ylellisiltä

Päällysvaatteet Georgian naisilla on nimi Katibi. Se oli yleensä ommeltu samettisista ja kirkkaista väreistä valmistetuista silkki- kankaista, luonnollisista turkista tai puuvillavillasta käytettiin eristettä, tällaisten vaatteiden vuori tehtiin silkiksi.

Naiset käyttivät ohutta huntua, joka kutsui paranijat päähineeksi. Päässä oleva kangas kiinnitettiin puuvillalla täytetyn kaivoksen silkkirullan avulla, samoin kuin samettikangasta peitetyn kartonkikatteen reunan. Tämän lisäksi he panivat verhon, joka korvattiin myöhemmin Baghdadiksi kutsutulla korilla.

Jalkineina yksinkertaisten perheiden naiset käyttivät kovia nahkakenkiä calamani. Noiden perheiden naisille oli samettikenkiä, joissa oli kantapäät eikä selkänoja. Niiden kenkien nenät, joita kutsutaan koshiksi, kumartuivat.

Koristeina levitettiin laajalti luonnonkiveistä valmistettuja tuotteita, kuten korallia ja meripihkaa. Naisten kampaus koostui punosten ja kiharoiden kutomisesta, joka kattoi ajallisen osan.

Myös Georgian naiset käyttivät laajasti punastumista ja hennaa kulmakarvojen, kynsien ja kämmenten värjäämiseen, mikä oli hyvin muodikas.

Lasten puku Georgiassa

Tyttöjen kansallinen puku oli ommeltu naisen mekon kuvaan, mutta ilman ylellisyyttä.

Koska lapset ovat hyvin aktiivisia, puvun lyhennettyjä versioita sallittiin lisää mukavuutta varten. Värimaailma voi poiketa myös yksitoikkoisesta aikuisten vaatteesta ja täydentää kirkkaita sävyjä.

Pojat myös ommellut puvut miesten kuvaan.

Georgian miesten puku

Georgian perinteinen puku koostui Shendish- ja top-up-housujen alareunasta tai mustasta tai burgundisesta väristä valmistetuista sharwaleista, jotka eivät estäneet liikkumista. Heidän yläpuolellaan käytettiin paita nimeltä peranga.

Päällysvaatteet valittiin kauden ja sosiaalisen tilanteen mukaan ja jaettiin useisiin eri tyyppeihin:

  • Circassian tai chocha Georgians kutsuvat sitä. Tämä miesten vaatekaappi katsottiin pakolliseksi milloin tahansa vuoden aikana. Cherkeskot laitettiin caftanin päälle ja ne sidottiin hopea- tai tavallisiin metallihaarukoihin. Vyö tässä tapauksessa ei ollut pelkästään koristeellinen tehtävä, vaan miehet kiinnittivät siihen tikarin tai miekan, jotka olivat myös osa georgialaisten kansallispukua.

Näiden vaatteiden tyypilliset värit ovat musta, ruskea ja harmaa, myös valkoisia ja sinisiä kuristimia.

Aluksi tämä vaatekappale oli valmistettu lampaista tai kamelivillasta. Nykyään käytetään kevyempiä kankaita, kuten puuvillaa. Circassian pituus on yleensä hieman polvien alapuolella, leikkaus on melko löysä, mutta korostaa miesten siluettia. Chokhalla on kiinnittimet ylä- ja vyötärölinjasta. Rintakehällä on taskuja, joissa säilytetään ruuti, joka erottaa nykyään Georgian puvun.

Chokhassa ei yleensä ole kaulusta, mutta joissakin muunnelmissa voi olla kaulus, jossa on jalusta. Tämän vaatteen hihat ovat yleensä leveitä ja kyynärpäät, mikä mahdollisti liikkumisen vapaasti taistelun aikana. Vanhuksille chokhin pitkät hihat olivat hyväksyttäviä.Nykyään on erilaisia ​​tyyppejä, joissa on erilaiset hihat.

  • Kaba. Rikkaat ihmiset jaloista ja ruhtinaista perheistä käyttivät tämäntyyppisiä päällysvaatteita, jotka oli valmistettu tiheän rakenteen silkistä. Ohjaamojen viimeistelyyn käytettiin mustaa silkkijohtoa, ja siitä luotiin myös kiinnittimet.
  • Kuladzha. Tämä miesten vaatekaappi oli tarkoitettu aatelisten maahanmuuttajille. juhliin. Kuladzha oli pieni pituus, joka oli kulunut vaatteiden päällä. Juhlamekojen räätälöintiin käytettiin eri värejä. Luonnon turkiksia voidaan käyttää koriste-elementteinä. Kun kuladzhey laitettiin välttämättä astrakhanin turkisnahkaan.
  • Cock ja pabadi. Talvikuukausina georgialaiset käyttivät laukaisua. Hän oli turkisnahka, joka oli koristeltu koruompeluksilla kulta- ja hopeakierteellä. Myös kylmänä vuodenaikana he käyttivät pabadia.

Tämä nimi annettiin peittoon ilman hihoja, joka oli tehty vuohen karvasta.

Tällaisia ​​valkoisen, mustan tai ruskean värisiä vaatteita kutsutaan myös burkiksi. Talvikuukausina pää oli peitetty turkisnahalla, joka oli ommeltu astrakhanin turkista tai lampaasta.

Vuorikiipeilijöille ominaisen korkin lisäksi georgialaiset käyttivät muita päähineitä maantieteellisestä sijainnista riippuen. Niinpä eri alueilla he käyttivät huopahattuja ja hupun, jota kutsuttiin kabal akhiksi, ja jopa hattuja pienillä kentillä.

Miesten kansallispuvun jalkineina myös georgialaiset olivat tavallisia: koshit - rikkaiden luokkien joukossa, kalamani - köyhien keskuudessa. Rikkaille ihmisille oli vielä nahka-kostoa tasaiselle pohjalle sekä tsaga-nahkakenkiä, jotka koristettiin usein myös jalokivien avulla.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet