Kansalliset puvut

Baškkirin kansallinen puku

Baškkirin kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Historiallinen tausta
 2. Puvun kuvaus
 3. Materiaalit ja tyyli
 4. Väripaletti
 5. Naisten asu
 6. Miesten vaatteet
 7. Lasten vaihtelu
 8. kengät
 9. päähine
 10. Arviot

Historiallinen tausta

Baškkirin kansallispuvun kehityksen historia on kiehtova ja monipuolinen. Eri kansojen perinteisten vaatteiden luomista tutkivat taiteilijat eivät edelleenkään ihaile Bashkirian puvun alkuperää.

Baškiirilaiset asettuivat hyvin suurelle alueelle, minkä vuoksi jokaisella alueella on erityinen mentaliteetti. Tämä johtui siitä, että ihmisen toiminta oli suoraan riippuvainen luonnonvaroista, jotka olivat eniten alueellaan. Bashkortostanin yhdessä osassa asukkaat metsästivät ja harjoittivat karjankasvatusta, toisaalta etusijalle asetettiin taideteollisuus, kolmannessa - maatalous.

Alueet olivat yhteensä seitsemän:

 • Koillis;
 • Northwest;
 • Kaakkois;
 • Lounais;
 • Keski;
 • itä;
 • Samara-Irgiz.

Mutta vaikka erilaisten alueiden asukkaiden vaatteissa on eroja, Bashkirin kansallispuku pitää ihmeellisesti itsessään saman kulttuurin, samat perinteet, välittää tietyn kansanhengen. Tämä tekee hänestä mielenkiintoisen.

Puvun kuvaus

Merkittävä piirre Bashkortostanin kansallisessa mekossa on sen monikerroksinen rakenne. Vaikka aurinko olisi armottomasti pilaantunut kadulla, Bashkirs oli välttämättä pukeutunut useisiin päällysvaatteiden kerroksiin. Tämä erottaa baskilaiset ihmiset muusta.

Baškkirin kansan puvun pääelementti on nimeltään "kasakka". Tämä on päällysvaatteita, jotka näyttävät olevan asennettu takki, jossa on tilavat hihat, ja jossa on kestävä vuori. Kazakin kiinnitti painikkeilla. Tämä tuote oli yleismaailmallinen - niin naiset kuin miehetkin nauttivat siitä. Sotilaat söivät myös kasakoita.

Materiaalit ja tyyli

Baškirian kansa ei ole koskaan kokenut välinpitämättömyyttä ylellisyyteen, ja tämä laatu heijastuu täydellisesti perinteiseen puvuun. Rikkaiden perheiden ihmiset käyttivät valkoisia satiinivaatteita, kalliita samettia, silkkiä ja satiinia.

Vähemmän suosittuja olivat puuvillakankaiden tuotteet. Baskirit, joiden lompakot eivät olleet niin täynnä kolikoita, olivat enimmäkseen lampaiden, talon kangasta ja huopaa. Usein käytetään hamppu- ja nokkoskantaa.

Koriste-elementteinä toimivat tyylikkäät turkikset, nahka, mielenkiintoiset kirjonta kulta- ja hopeakierteillä, helmillä ja jopa kolikoilla.

Uskonnolla oli tärkeä rooli Baškirin elämässä, joten jotkut kanonit olivat välttämättömiä tarkkailemaan, kun luotiin kansallinen puku. Vaatteiden ei pitäisi olla liian avoimia, jotta naiset eivät pysty osoittamaan kehonsa luonnollisia etuja muille miehille. Niinpä perinteisen mekon tyyli on hyvin löysä.

Tilavat paidat, housut ja kylpytakit - nämä olivat Bashkirin miesten ja naisten vakio-vaatekaappi.

Väripaletti

Bashkirs ei pitänyt paikoillaan, että se oli monenlaisia ​​sävyjä kansallisessa puvussaan!

Vapaa-ajan vaatteet eivät voineet ylpeillä erityisellä kirkkaudella, mutta on yksinkertaisesti mahdotonta repiä pois mekkoa. Ensi silmäyksellä tavanomaiset sävyt yhdistyvät pukeutumiseen epätavallisen taitavasti, ja ne muodostavat ihanteellisen koostumuksen, joka jopa kahdennenkymmenennen vuosisadan kynällä herättää lahjakkaiden suunnittelijoiden mielikuvituksen.

Päivittäisissä puvuissa värit vallitsivat:

 • Punainen.
 • Brown.
 • Sininen.
 • Musta.
 • Vihreä.
 • Keltainen.

Loma-asuja varten on käytetty monia muita sävyjä. Festivaalin juhlallisuudet ovat aina merkinneet paljon baškiirilaisille, joten ei ole yllättävää, että kaikki halusivat erottua mahdollisimman paljon juhla- ja perinteisen viihteen aikana.

Kansallispuvun koristeena on aina ollut symbolinen merkitys. Kasvien kuviot, eläinten kuvat ja muut etniset symbolit suojelivat ihmisiä vaurioilta ja saivat onnea.

7 valokuva

Naisten asu

Baškkirin tytön perinteinen asu jatkuu edelleen hitaasti. Naisten kannalta on tärkeää aina olla ylhäällä, houkutella kiinnostuneita näkemyksiä itselleen, ja Baškirian naisten puku sopii täydellisesti tämän halun täyttämiseen.

 • Yksikään tyttö ei voisi kuvitella itseään ilman kansallista mekkoa nimeltä kuldek. Mekko oli koristeltu kirjonnalla. Aluksi kuldekille oli ominaista leveät leikkaukset, kääntyvä kaulus ja rintakehän aukko, mutta kahdennenkymmenennen vuosisadan aikana muutos oli tavanomainen mekko. Viitta sai rintakehän ja tucks rinnassa.
 • Päällään mekko oli ruokalappu. Uskottiin, että tämä tuote suojaa pahalta hengeltä.
 • Rikas baškiiri voisi varaa käyttää turkkia. Tämä ominaisuus ilmaisi henkilön aseman yhteiskunnallisessa mittakaavassa. Camisole koristeltu paljon hopeaa.
 • Kuldek-tytöillä oli ştan - mukavat housut.
 • Alkyapys (esiliina) Baškirin käyttö kahdessa tapauksessa - joko tekemällä kotitalouksia tai juhlallisessa tapahtumassa. Juhlapäivät, jotka on suunniteltu lomille, näyttää paljon elegantilta.

Hääpuku

Häät on Baškirin ihmisten tärkein juhla! Huolellinen valmistelu tehtiin, ja suurin osa tästä valmisteesta annettiin vaatteille. Jotta hääpuku osui kaikkiin vieraisiin, mukana oleva perhe maksoi paljon rahaa naisille, jotka omistivat parhaiten kirjonnan lahjakkuuden.

 • Naisten mekot, joissa on tyylikkäät nauhat. Häätpukujen ruffles korosti morsian yksilöllisiä ominaisuuksia.
 • Väriaste erosi erityisestä arvosta. Punaiset sävyt symboloivat kodin lämpöä, ja valkoista pidettiin auringon ja perheen hyvinvoinnin merkkinä.
 • Morsian jalat olivat valkoisissa saappaissa, joiden valmistukseen käytettiin ohut nahka vuohista.
 • Baškkirin tytön pää oli huivin alla.
 • Morsian vastaa sulhasen häätpaitasta. Bashkirka itse ompeli punaisen kankaan ja esitteli sen tulevalle miehelleen juuri ennen häät alkoi.

Miesten vaatteet

Baškiiri-miehet eivät olleet vaatteissaan niin hermostuneita, joten miesten kansallinen puku on hieman vähemmän monipuolinen, mutta ei yhtä upea. Baškiiria tarkasteltaessa näet löysä paita, housut ja viitta, joka korvattiin camisolella. Tämä on perinteinen mekko.

Bashkir-paita on kahdenlaisia:

 • Eteläisellä alueella miehet käyttivät paitoja, joissa oli vino leikkaus, joka oli kiinnitetty pitsi. Tuotteessa ei ollut kaulusta.
 • Maan pohjoisosan asukkaiden paidat olivat kauluksessa ja leikkaus oli suora.

Päällysvaatteet olivat chekmeni-kangasmateriaalia, joka on aina koristeltu rikkaalla vihreällä värillä, joka on aateliston ja maskuliinisuuden symboli. Miehien lisäksi miehillä oli ylpeä Kaseki-caftan, jolla oli korkea kaulus ja palanut leikkaus.

Materiaalin laatu teki selväksi, mitä määriä mies on. Jos viitta valmistettiin kangasta, joka oli kudottu kotona, tuli selväksi kaikille, että baškiiri ei onnistunut hankkimaan varallisuutta.

Talvella Bashkirs käveli kaduilla lampaiden ja lampaiden turkisten takit.

Lasten vaihtelu

Bashkirian lasten kansallispuvun ulkonäkö eroaa hyvin vähän.

Tyttöjen vaatteet näyttävät täsmälleen samalta kuin aikuisversio, vain yksi poikkeus - alle kymmenen-vuotiaiden tyttöjen kiellettiin pukeutua päähineeseen, jonka verho on nimeltään takyya.

Lapsuudesta lähtien pojille on tullut isänmaallisuus, joten heidän puvussaan ei ollut rajoituksia. Nuorten miesten mekko toisti yksityiskohtaisesti isiensä vaatteet. Pojat käyttivät perinteistä vyötä, joka kiehtoo ympärillään olevien rikkaan kullan kuvion kiinnittämistä sekä tiukkoja paitoja ja housuja.

kengät

Naisten kengät koristettiin houkuttelevilla tutuilla. Kesällä tytöt käyttivät sabatsia (jos russifyytit nimen, saat tavalliset kengät), joiden alla sinun täytyy laittaa sukat. Niiden luomiseen käytettiin kankaita ja villaa. Loman aikana nainen oli koristanut sukat.

Baškiirilaiset voisivat myös käyttää sukkia, mutta enemmistö korvasi ne jalkineilla.

Miesten kenkiä pidettiin saappaina saryk ja itk. Juhlallisuuksien aikana Baškirit asettivat nämä saappaat sivuun ja ilmestyivät julkisesti kauniissa igichissä. Jotta ne eivät saisi likaista matkalla lomalle, heidän täytyi laittaa ylimittoja. Kerran kynnyksellä talon, jossa hauskaa tapahtui, galoshes poistettiin ja pysyi igichahs.

päähine

Bashkirs kiinnitti paljon huomiota päähineisiin. Tämä lisävaruste asetti äänen Bashkirin kansan edustajan koko kuvalle. Päähineet näyttivät monille tosiasioille - mikä on omistajan taloudellinen tilanne, kuinka vanha hän on ... Ja jalokiviä ei vain koristeltu, vaan myös vartijana.

Miesten hattujen luettelo on vähän - kallo ja turkis hattu. Bashkirs, jotka tunnustivat islamia, eivät saaneet ilmestyä yhteiskunnan silmien edessä, kun heidän päänsä olivat paljaita. Nuorten miesten korkit oli sisustettu vaaleilla sävyillä, ja vanhusten päähineet innoittivat tummia värejä.

Naisten hattujen valikoima ihaili. Tytöt voisivat valita tuotteen jokaiseen makuun ja väriin.

Siinä tapauksessa, että Baškirin puoliso omisti suurta onnea, hän saattoi aiheuttaa muille naisille kateuden, koska rikkain päähine - Kashmau oli hänelle. Lisävaruste on korkki, jossa on reikä kruunussa. Pitkä nauha, joka on brodeerattu kirkkailla helmillä ja jota täydentää malli, joka on viritetty alaspäin.

8 valokuva

Arviot

Bashkirin kansan puku ei jätä kenellekään välinpitämättömäksi. Arvioita ihmisistä, jotka tutustuivat kokemukseensa Bashkortostanin perinteisestä puvusta, ilmaisevat ilahduttavan. Vaatteet auttavat tuntemaan todella majesteettisen tytön, tuntemaan ihmisten viisauden.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet