Kansalliset puvut

Espanjan puku

Espanjan puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Kankaat ja materiaalit
 2. Aika ja perinteet
 3. Tietoja espanjalaisesta kansanpuvusta
 4. Tulisen tanssin rytmissä: nykyiset suuntaukset
 5. Aurinkoisen Espanjan tuulettimet

Espanjan puvun avulla voit korostaa Espanjan kansallisia piirteitä ja värejä. Tämä on muinainen foinikialaista alkuperää oleva maa, jota aiemmin kutsuttiin Iberialle. Se sijaitsee Välimeren rannikolla ja jo pitkään oli roomalaisen vallan alla ja hyväksynyt sitten kristinuskon.

Espanjan puku - polttavan tanssin ylellisyys ja kauneus

Espanjan puku tuli muotiin 15. vuosisadalla. Se oli renessanssia, joka määritteli sen olosuhteet. Sitten muodissa olivat ritariset ihanteet, kuninkaiden käytännöt ja katolisen kirkon vakavuus, jonka vuoksi kaikki oli syntiä.

Vaatteissa luonnolliset ja oikeasuhteiset muodot olivat tärkeitä, mutta heidät piilotettiin uteliailta katseilta mahdollisimman paljon kiusauksen vastustamiseksi. Tällä hetkellä termi "espanjalainen muoti" ilmestyy Habsburgin jaloissa tuomioistuimissa, jonka monet Euroopan kuninkaalliset perheet hyväksyivät. Merkittäville henkilöille räätälöidään ommeltu runko, irtotavarat ja raskaat puvut. He olivat raskaita pukeutumaan, koska ne peittivät lähes koko kehon ja hillitty liike. Naisten vaatteissa ei ollut vapautta.

Kolmion muotoinen puku muistutti tapausta, jossa nainen oli piilossa. Legendan mukaan tätä tyyliä keksi Kastilian kuningatar Juana Portugalissa, joten kukaan ei tiennyt hänen raskaudestaan. Kuninkaallisen keksinnön ansiosta espanjalaiset käyttivät monta vuotta rikkaita ja ylellisiä mekkoja, jotka olivat epämiellyttäviä ja suuria.

Naisten mekko - geometristen muotojen kauneus

Espanjasta on tullut eurooppalaisen muodin suuntaus. Renessanssin kuninkaallisen tuomioistuimen edustajien vaatteilla oli omat ominaisuutensa:

 • Muoto ja siluetti muistuttivat kolmikulmaista kehystä.
 • Mekot oli ommeltu runkolla ja tiukalla, suljetulla korsetilla rintakehän luonnollisten muotojen piilottamiseksi.
 • Edessä oleva runko oli pitkänomainen. Runko valmistettiin taivutetusta metallilangasta, joka leikattiin kallialla kankaalla.
 • Kaksi tiukkaa hameet kiinnitettiin koriin. Heidät ommeltiin taftasta ja ne sijoitettiin rinnakkain toistensa kanssa.
 • Yläpuolella oli kolmionkaula, ja pohjassa oli metallirenkaat. Hameet tarttuvat toisiinsa.
 • Hameen yläpuolella yläpuku oli rakennettu rakolla. Se kiinnitettiin silmukoilla ja sidottiin keulalla.
 • Mekko oli koristeltu helmillä ja verkolla, jossa oli kultaisia ​​lankoja. Kaikki tämä käytettiin insertteinä.
 • Korsetin avulla vyötärö supistui ja vatsa kiristettiin. Tähän kiinnitettiin kapea levy, joka palveli tätä tarkoitusta varten.
 • Naisten vaatteet olivat pitkillä kaksoisholhoilla, jotka oli ommeltu eri kankaista. Hihassa oli leikkaus koko pituudelta ja laajennettiin pohjaan, kuten siivet.
 • Olkapäät lisätään keinotekoisesti erikoisrullien ja ylempien hihojen avulla.

Tuolloin naiset eivät voineet kävellä avoimella kaulalla ja dekolteilla - niin kaulus oli heille todellinen pelastus ja erityinen sisustus. Se oli pyöreä, aallotettu ja ommeltu valkoisesta ohuesta ruffista. Aluksi kaulus oli pieni - enintään 15 cm, mutta ajan myötä oli muodikasta käyttää suuria kauluksia - jopa 30 cm.

Sidoksen lisäksi käytettiin erilaisia ​​koristeita, esim. Helmiä, tuulettimen, soljella varustetun vyön tai hattuja.

Pukeutumisen alla nainen käytti kenkiä, joissa oli massiivinen puupohja. Ne koristettiin kynsien koristeella. Kenkien paksuus osoitti merkin henkilön aristokratiasta ja aatelistuksesta. Kengät olivat aitoa nahkaa, samettia tai satiinia ja koristeltu kuvioilla tai kirjoilla.Niiden ei olisi pitänyt katsoa ulos pukeutumisen alla, paitsi puukenkiä, jotka voisivat olla näkyviä nilkkasyviä.

Kankaat ja materiaalit

16. ja 17. vuosisadan Espanjan yhteiskunnan tiukka etiketti määritteli sen edellytykset paitsi vaatteille myös materiaalille:

 • Tuolloin levitettiin kirkkaita, värikkäitä kankaita, joilla oli kuvio. Piirroksena käytettiin eläimiä, uskonnollisia symboleja ja heraldisia merkkejä.
 • Värimaailma oli erilainen. Vaatteissa vallitsi musta, ruskea, harmaa, valkoinen, punainen, violetti ja vihreä.
 • Vaatteet koristivat lisäksi kultaiset langat, johdot, nauhat ja brokaatipitsit. Kaikki tämä oli ommeltu pukuun eri suuntaan.
 • XVI vuosisadan lopussa sileät monokromaattiset tekstiilit olivat muodissa.

Aika ja perinteet

Yksinkertaiset tytöt halusivat pukeutua eri tavalla kuin jaloat naiset. Heillä oli erilainen muoti, joka muodosti perustan perinteiselle espanjalaiselle kansanpuvulle. Voimme arvioida tämän kuuluisan espanjalaisen taiteilijan Goyan maalauksilla, jotka käyttivät teoksessaan kirkkaita värejä ja epätavallista valaistusta. Hän on yksi ensimmäisistä, jotka kunnioittavat Machaa, joka on kuuluisa Carmenin prototyyppi.

1700-luvun puolivälissä tavallisten naisten vaatteet koostuivat seuraavista tekijöistä:

 • Naiset käyttivät värikkäitä mekkoja ilman korsetteja eivätkä käyttäneet metallirunkoja hameille. Mekon pohja oli suuria taitoksia ja heilutti vapaasti tuulessa.
 • T-paidoilla oli rintakehä ja pitsi-korsetti. Hihat kavennettiin. Ne voisivat rullata kyynärpään tai poistaa kokonaan.
 • Mekko piti asennettu takki.
 • Tärkeä ominaisuus katsottiin suorakulmaiseksi harjanteeksi. He kiinnittivät hiukset. Kampaa veistettiin, 20 cm korkea, useita hampaita. Se oli valmistettu norsunluusta tai kilpikonnasta. Hiusten kanssa meni maakunnan naisiin.
 • Erityinen sisustus oli mantilla. Ns. Pitsi pitkä huntu, joka laitettiin kammioon. Kevyt mantilla oli naimattomien tyttöjen ja mustan naisen. Juhlallisissa tilaisuuksissa he käyttivät pitkää verhoa, joka peitti koko selän kokonaan. Tanssissa verhoa ei käytetty tai se oli lyhennetty.
 • Asu täydentää taittopuhaltinta. Hän oli todellinen taideteos, kuten tehtiin käsin. Puhaltimen pohja oli puusta. Hän oli peitetty silkillä, samettisella tai pehmeällä nahalla. Jotkut fanit koristivat pitsi.
 • Naisten puvussa oli tärkeitä yksityiskohtia: suuret korvakorut, kukat ja kampa.

Tietoja espanjalaisesta kansanpuvusta

Vuodet kulkivat ja espanjalainen asu muutettiin: jotkut kaupungin naisen elementteistä eivät olleet enää kuluneita 1900-luvun lopulla - 1900-luvun alussa. Esimerkiksi mantilla ja harja, nimeltään peineta espanjaksi, ovat osa kuninkaallista vaatetusta. Nyt nämä yksityiskohdat nähdään historiallisina: ne voidaan nähdä satunnaisesti kansallisilla juhlapäivillä, karnevaaleilla tai häissä.

Espanjan kansallinen puku - osa Espanjan kulttuuria. Jokaisella maan alueella on omat vaatteensa:

 • Etelässä, maaseudulla, espanjalaiset tanssivat flamencoa. Kun ihmiset kuulevat tämän sanan, he edustavat kuvaa intohimoisesta naisesta punaisessa mekossa. Flamenco luotiin ja siirrettiin muille Andalusian mustalaisen naisen sukupolville. He halusivat pukeutua ilmeisesti tanssiin, korostamaan jokaista liikettä. Tanssijoilla on kapea vyötärö ja kerrostetut hameet, joissa on hohto ja verhoilu. Niiden kädet ovat auki tai täysin kiinni.
 • Maan keskellä tytöt käyttivät perinteisiä espanjalaisia ​​mekkoja tai paita, jossa oli olkahihnat ja jota käytettiin lyhyen valon takin kanssa. Pää oli päällystetty huiviilla tai hihoilla.
 • Valenciassa naisten puku koostuu silkistä vaaleasta puvusta, jossa on esiliina. Päähän on ohut jälkikärki, jossa on kuvio, joka on kiinnitetty keulan taakse. Mekko täydentää kirkkaita sukkia ja matalakorkoisia kenkiä.
 • Kataloniassa tytöt pitävät mieluummin avoimia hameita, joissa on kuviollinen esiliina.Heidän hahmonsa korostuu valkoisella pitsirullauksella, ja hartiat on suljettu aukkomaisella huivilla. Ohuet käsineet, jotka saavuttavat kyynärpää, asetetaan käsille. Päähän - mantilla.
 • Galician naisten pukuun kuuluu pitkähihainen pusero ja punainen punainen hame, jossa on pitkät, tummat samettiraidat. Hameessa on pieni tai iso pitsillä ja helmillä varustettu esiliina. Hellävarainen huivi on kääritty hartioiden ympärille. Pää on sidottu huivi.
 • Espanjan pohjoisosassa kansallinen naisten asu on rauhoittavaa ja vaatimaton.
 • Upper Aragonin naisten puvussa on upea sundressin kerma-paita.
 • Ala-Aragonissa juhlavaatteet koostuvat lyhyestä laskostuneesta hameesta, esiliinasta ja lyhythihaisesta puserosta, joka on peitetty huivilla.

Tulisen tanssin rytmissä: nykyiset suuntaukset

Espanja on maa, jossa on rikas kulttuuri ja perinteet. Moderni naisten kansallinen puku on perinyt monia historiallisia elementtejä. Perinteinen asu on tyylikäs ja mielenkiintoisia. Se on koristeltu kulta- ja hopeakirjoilla ja monivärisillä kivillä. Painikkeita, joissa on koristeet, leveät vyöt ja suuret kaulukset, voidaan edelleen käyttää. Naisten espanjalaisessa puvussa nämä tiedot ovat tärkeitä:

 • Valkoinen tai pehmeä kerma pusero, ommeltu kevyestä kankaasta, jossa hihansuut, röyhelöt ja pitsi.
 • Pitkä, palanut reiden keskeltä, pehmeästä kankaasta valmistettu hame. Se voi olla kupera kuvioita tai ilman niitä.
 • Mekko on punainen, muutama flounces.
 • Kesäpuku kirkkailla väreillä ja kuvio suurilla kirkkailla väreillä. Sitä täydentää leveäreunainen hattu tai huivi.
 • Korsetti mustan liivin tai pitsi-topin muodossa.
 • Yksityiskohdat: keinotekoiset kukat vyöllä, hiuksissa tai kauluksessa.
 • Värikäs häränauha.

Aurinkoisen maan asukkaat rakastavat pukeutua alkuperäisellä ja luonnollisella tavalla. Heidän kirkkaat vaatteensa ilmaisevilla yksityiskohdilla voivat luoda mieleenpainuvan kuvan ja antaa vieraille tunnelman.

Flamenco-tanssi, josta tuli Espanjan tunnus, rakastui moniin kansakuntiin. Se sisältyy monien tapahtumien ohjelmaan tuodakseen esille jonkin verran Espanjaa ja esittelemällä sen kansalliseen väriin. Viime aikoina matinetteja ja festivaaleja on järjestetty eri oppilaitoksissa, esimerkiksi päiväkodeissa tai kouluissa. Valitsemalla karnevaalipuvut voit luoda kauniin ja sopivan näyttökuvan. Kansallinen espanjalainen puku tytöille sisältää kaikki naisen kuvan yksityiskohdat.

Flamenco-puku voi olla kahdenlaisia:

 • Ensimmäinen vaihtoehto on mekko, jossa on soikea pääntie ja frills tai monikerroksinen mustalainen hame. Sen alla voit käyttää mitä tahansa puseroa tai toppeja.
 • Toinen vaihtoehto on erityinen baht. Tämä on tavallinen hame, jonka takana on pitkä juna. Hänen tyylinsä riippuu tanssin tyylistä. Bata voit liikkua vapaasti lavalla, sillä se ei pidä kiinni nopeasti liikkeistä. Sen avulla on helppo luoda upea kuva tanssivasta espanjalaisesta.

Aurinkoisen Espanjan tuulettimet

Foinikialaisten alkuperämaiden naisten kansallispuku on kirkas, värikäs ja erityistä energiaa. Espanjan kansan makut, vanhat perinteet ja omaperäisyys ovat toisiinsa yhteydessä. Monet tytöt ja naiset pitävät vapaan espanjalaisen mustalaisen kuvan, joka voi vapaasti tanssia vilkkaan kaupungin neliöissä ja houkutella ohikulkijoiden huomiota.

Romanttinen luonne jättää paljon myönteisiä arvioita Espanjan kansallisesta puvusta. Tytöt sanovat, että vaatteet sopivat klassiseen espanjalaiseen tanssiin ja flamencoon. Hän korostaa jokaisen tanssijaliikkeen ja ylpeän asenteensa. Pitkä, pörröinen, monikerroksinen hame, jossa on röyhelöitä, ei pidä askeleita alaspäin, joten voit helposti liikkua avaruudessa.

Harmoninen kuva kiehtoo yleisöä intohimolla ja kauneudella, aiheuttaa myötätuntoa ja jättää positiivisia tunteita. Erikoistiedot tuovat puvun yksityiskohdat: tuulettimen, helmiä, korvakoruja ja kukkia, jotka on kiinnitetty hiuksiin tai kaulukseen.

Valitessasi asun, voit antaa vapaan vapauden fantasiaan. Espanjan vaatteet ovat niin monipuolisia, että on helppo luoda omin käsin. Kankaiden valintaan ei ole syytä epäillä: monofoniset ja moniväriset vaihtoehdot ovat sopivia. Oikein tehty espanjalainen puku tulee osaksi koko kansakuntaa, jossa on rikas historia.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet