Kansalliset puvut

Juutalaisten kansallinen puku

Juutalaisten kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Historialliset tosiseikat
 2. Matkalla ihanteelliseen
 3. Värimassan ominaisuudet
 4. Materiaali ja tyyli
 5. Miesten asu
 6. Puku naisille
 7. Vauvan vaihtoehdot
 8. Korut ja kengät
 9. päähine
 10. Perinteinen puku nykyaikaisessa yhteiskunnassa
 11. Arviot

Historialliset tosiseikat

Juutalaisten kansallispuvun kehityksen historia on monipuolinen, mielenkiintoinen ja jopa surullinen. Perinteistä mekkoa luodessaan juutalaisen kansan edustajien olisi pitänyt ottaa huomioon, että useimpien maiden asukkaat olivat heitä kohtaan äärimmäisen kielteisiä. Siksi he yrittivät saada vaatteet näyttämään siltä, ​​että he näyttivät luonnollisesti missä tahansa paikkakunnassa, mutta eivät samalla saaneet persoonaa.

Heprealaiset onnistuivat saavuttamaan tämän vaikutuksen. Perinteinen juutalainen puku yhdistää kaksi välttämätöntä ominaisuutta: se auttaa korostamaan väriä, ihmisten erityispiirteitä aiheuttamatta väärinkäsityksiä toisessa kansalaisuudessa.

Maailman historian suhteellisen lyhyessä ajassa juutalaiset onnistuivat saavuttamaan täydellisyyden kansallisessa pukussaan. Paljon otettiin huomioon, jotta puku olisi houkutteleva ja mukava.

Nykyään juutalaiset perinteiset vaatteet ovat lähes muuttumattomia, mutta lahjakkaat suunnittelijat muuttavat usein asuja, kokeilevat värejä, sisustusta ja tyyliä.

Matkalla ihanteelliseen

Juutalaisen kansallispuvun piti käydä etenevän askeleen voidakseen tulla täsmälleen siihen, mitä XX-luvulla näkevät ihmiset.

 • Ensimmäinen juutalaisen vaatteen versio syntyi suuren Babylonin kulttuurin ansiosta. Babylonian orjuuden kahleista heittivät juutalaiset kaftaanin. Kaksi paidaa pidettiin vakiona - pellavasta ja villasta. Pukua täydensi laaja vyö.
 • Kuningas Salomon hallituskaudella oli myönteinen vaikutus juutalaisten kansalliseen pukuun. Pukeutumisen luominen alkoi käyttää painottomia kankaita, jotka näyttivät ilmavilta. Kulta- ja hopeakierteiset kirjonta on yleistynyt. Erityisesti varakkaat perheet voisivat varata jopa arvokkaiden kivien sisustuksen. Rikkaiden tyttöjen hiukset koristettiin helmillä.
 • 1900-luvun lähestyessä juutalaisten vaatteet menettivät tyylikkään. Tiiviys ja vaatimattomuus alkoivat vallata tyylikkäästi. Korostettiin yksityiskohtia, jotka määrittivät yhteisön ja uskonnon jäsenyyden. Jotta juutalaiset olisivat voineet yhdistää Euroopan yhteiskuntaan, heidän oli hyödynnettävä tuolloin suosittuja karvapeitteitä ja mustia hattuja.

Värimassan ominaisuudet

Juutalaisten kansallispuku ei eroa sävyjen kirkkaudessa ja kylläisyydessä. Mekko pidetään jossain määrin tiukassa. 1900-luvulla juutalaiset pelkäsivät houkuttelemaan Euroopan pieniä kaupunkeja, joten heidän täytyi unohtaa värikkäitä kukkia.

Kuvaile lyhyesti juutalaisen vaatteen pääväriä - neutraalisuutta. Musta on erityisen yleistä. Kylmänä vuodenaikana juutalaiset pukeutuneet ruskeaan tai siniseen. Ja kesäkuukausien aikana, jotta he pääsisivät pois lämmöstä, he käyttivät valkoisia vaatteita.

Materiaali ja tyyli

Juutalainen kulttuuri on aina keskittynyt vain kaupungin elämään, joten talonpoikien malli ei ole olemassa. Toisin kuin muiden kulttuurien edustajat, tytöillä ei koskaan ollut tarvetta valmistaa vaatteita - kaikki kankaat ostettiin markkinoilta.

Juutalaisen kansallispuvun leikkaus on vapaa ja tilava, mutta se ei peitä siluetin ääriviivaa, mikä on plus - mitä nainen haluaa peittää arvokkaan ihmisensä muilta ihmisiltä?

Miesten asu

Juutalaiset miehet eivät halunneet olla naisten huomion keskellä fancy vaatteita. He menivät toiseen suuntaan. Miesten kansallinen puku juutalaisilta herättää myötätuntoa sen erityiseen eleganssiin, taitavasti korostaa maskuliinisuutta ja uskonnollisuutta. Mekko on musta viitta ja karvapeite.

Kapilla on virallinen nimi - tallit katan. Ilman tätä elementtiä on mahdotonta kuvitella kansallisia miesten vaatteita! Kapea näyttää valkoiselta suorakulmiosta, jossa on leveä rako päähän. Reunoilla on erityisiä tupsuja. Kussakin roikkuu kahdeksan säiettä.

Talit Katan on miellyttävä pohtimaan vain päällysvaatteita, mutta tämä on harhaa. Miehet käyttävät kaulusta ja paita. On tärkeää, että ainoa ehto täyttyy - harjat on oltava housujen päällä.

Puku naisille

Naisten puvut eivät voineet ylpeillä jotain transsendenttia, mutta mekot eivät kuitenkaan peittäneet juutalaisten tyttöjen luonnollista houkuttelevuutta. Kyllä, he eivät käyttäneet tyylikkäitä vaatteita kuin eurooppalaiset, mutta juutalaisten kansallispuvuissa oli aina jotain erityistä. Mikä teki niistä poikkeuksellisen.

Naisten perinteiseen asuun kuului hame, pusero, mekko ja esiliina. Kaikilla vaatteilla oli käytännöllinen tehtävä: tummat värit (musta, harmaa, ruskea) olivat täysin suojattuja kotitalouksien epäpuhtauksilta, jotka aina vaeltavat naisia, jotka tekevät kotitöitä. Uskottiin myös, että esiliina suojaa kiroilta ja pahalta silmältä.

Tytöt, jotka noudattavat vanhentuneita näkemyksiä uskonnosta, valitsivat pitkät hihat, jotka piilottivat kädet ranteisiin saakka. Tällaiset naisten puvut oli koristeltu valkoisella pitsillä ja kirjoilla, jotka symboloivat puhtautta ja ystävällisyyttä. Pukeutua erottivat korkea kaulus, jota täydentää myös pitsi. Tiukka nahkavyö keskitettiin vyötärölle.

Vauvan vaihtoehdot

Lasten juutalainen kansallinen puku ei eronnut suuresti aikuisten versiosta. Tytöt käyttivät tällaista suljettua, valoisaa mekkoa, mutta he eivät olleet niin kauan kuin heidän äitinsä.

Pojilla ei ollut oikeutta käyttää "citite" -nimistä kutoa - uskonnolliset kanonit kieltivät tämän. Kun nuoret miehet ovat saavuttaneet kolmetoista vuotta, he voisivat juhlia barmitsvaa, ja vasta sen jälkeen, että sitiitti tuli heidän käsiksi. Juhlan jälkeen poika voisi myös ylpeänä kutsua itseään mieheksi.

Korut ja kengät

Juutalainen kansallinen puku ei sisällä suuria sallittuja lisävarusteita. Miesten vyöt ja siteet, mutta harvinaisissa tapauksissa. Sidokset aiheuttavat monia riitoja juutalaisten keskuudessa. Se sitoo, saat solmun ristiin. Tämä on se, joka estää ortodoksisen uskonnon kannattajia.

Naiset rakastivat hattuja. Kauniissa helmissä, jotka olivat kaksi riviä, oli suuri kysyntä.

Juutalaisessa puvussa kengät ovat korkeat, melko mukavat kengät, jotka on kiinnitetty tukevasti jalkaan kestävien nauhojen avulla. Lämpimänä vuodenaikana he eivät saaneet sukkia, ja kylmän sään alkamisen jälkeen heidän oli käytettävä neulottuja nauhoja.

päähine

Mikään itsekunnioittava juutalainen ei voi tehdä ilman hattua. Joissakin tapauksissa miehet käyttävät useita tuotteita. Useimmiten se on yarmulke katettu viiva tai kasket.

Yarmulke on erittäin tärkeä. Tämän perinteisen päähineen koko ja leikkaus peittää piilotetun merkityksen. Yarmulka näyttää pyöreältä korkilta, ja monet ihmiset nähneet sen heti miettimään juutalaista kansaa.

Jos kirjoitat nimen nimen, saat kaksi sanaa - "yer" ja "malka". Käännös on yksinkertainen - "joka pelkää herraa", se on, Jumala. Uskonnolla on suuri merkitys juutalaisten elämässä.

Yarmolokin muotoilu on erilainen. Ehkä tämä on ainoa kirkas ominaisuus juutalaisten kansallisessa puvussa. Hatut ompelevat villasta ja huopasta, neulotut mallit.Mutta miehet eivät voi ostaa Yarmulkeä mielellään, suosimalla mitä tahansa tyyliä tai väriä. Valinnan tulisi perustua siihen, mihin vaihtoehtoon juutalaiset voivat käyttää yhteisöä.

Mustat hatut antavat myös vinkkejä uskonnolliseen sitoutumiseen. Koko ja koristeelliset insertit osoittavat, mikä juutalaisuuden haara on päähineen omistaja.

Perinteinen puku nykyaikaisessa yhteiskunnassa

Juutalainen pukea nykyaikana ei tullut harvemmin. Tähän asti kansalliskuvion mallit koristavat eri kaupunkien katuja. Syvästi uskonnolliset ihmiset eivät kieltäytyneet Yarmulken kanssa. Tuotteet ovat tulleet hieman yksinkertaisemmiksi, mutta erilaisissa juhlallisissa tapahtumissa juutalaiset näkyvät perinteisen vaatteen alkuperäisessä versiossa.

Kansallinen puku on tanssia varten välttämätöntä, koska temaattisia festivaaleja pidetään usein! Tytöt mieluummin puhuvat yleisölle juutalaisen asun modernissa muunnelmassa, koska aktiivisempien liikkeiden tekeminen on paljon helpompaa.

Arviot

Juutalaisten pukujen ostajat ovat tyytyväisiä ostoon. He väittävät, että asu pystyy antamaan poikkeuksellisia tunteita. Kansallisten vaatteiden omistaja pystyy syömään historiaan, nauttimaan tästä outosta, mutta miellyttävästä tunteesta.

Puku näyttää houkuttelevalta ja alkuperäiseltä.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet