Kansalliset puvut

Irlannin puku

Irlannin puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Kiehtova tarina
 2. Kehitysvaiheet
 3. spesifisyys
 4. Englannin vaikutus
 5. Naisten puku
 6. Miesten asu
 7. Kansalliset vaatteet - ajoissa
 8. Arviot

Kiehtova tarina

On aina mielenkiintoista oppia tämän tai kyseisen kansakunnan vaatteiden alkuperästä. Kaikki puvut erottuvat erilaisista tyylistä, väreistä ja pienistä yksityiskohdista.

Tähän asti kansallinen vaatetus ei anna lepoa uudelle ajattelulle suunnittelijalle, joka haluaa muuttaa niitä, säilyttäen samalla hämmästyttävän värin. Irlannin perinteinen puku ei voinut olla poikkeus.

Irlanti on luonut todella upean asun, mutta nyt on paljon kiistanalaisia ​​keskusteluja vaatteista. Tosiasia on, että irlantilaisen kansallispuku on pitkään tullut osaksi historiaa - Irlannin asukkaat eivät käytä sitä kaikkialla. On mahdollista ihailla ihastuttavaa asua vain festivaaleilla.

Muiden maiden kulttuuri ei vaikuttanut Irlannin kansallisen puvun muodostumiseen, ja tämä on erottuva piirre ylpeä irlantilaisille.

Monet vaatteet oli lainattava merenkulkijoilta ja kauppiailta muista maista, mutta Irlannin perinteinen puku ei koskaan mukautunut muiden maiden edustajiin. Vain Englanti onnistui tekemään muutoksia.

Kehitysvaiheet

Matkalla katsomaan, että aikamme ihmiset voivat miettiä mielihyvää, Irlannin kansallispuku joutui muuttamaan suuria muutoksia.

 • Omien pukujensa luomista varten Irlanti sitoutui kuudennella vuosisadalla. Asu näytti erittäin yksinkertaiselta - pellava paita, löysä villainen viitta, jonka pituus oli lattialle. Sadetakit oli varustettu suurilla hupuilla.
 • Ajan myötä sosiaalinen kerrostuminen havaittiin selkeämmin Irlannissa, ja sitten varakkailla perheillä oli mahdollisuus erottua ylellisen vaatteen avulla. Rikas piti eri paita, joka oli valmistettu laadukkaasta kankaasta. Useimmiten se oli silkkiä tai hienoa valmistusta. Ei ilman kirjonta-kultaa. Mitä korkeampi henkilön asema yhteiskunnassa on, sitä vaikeampi vaatteet olivat.
 • Rikkaan irlantilaisen ei aina voitu käyttää sitä mitä hän halusi. Riippuen alkuperästä ja toiminta-alueesta laki sanoo irlantilaisille, millaisia ​​vaatteita he voisivat käyttää.

spesifisyys

Irlannin kansan puku on muuttunut vuosien varrella. Vaatekaapin ensimmäinen osa tuli housuiksi, mutta niitä ei keksinyt Irlannin asukkaat.

Irlantilaiset ovat ottaneet merenkulkijoiden housut.

Irlannin ilmasto on hyvin vakava. Raivokas jäinen tuuli, sateet ja kostea ilma pakottivat irlantilaiset pakastamaan tällaiset vaatteet, jotta he voisivat paeta kylmästä. Sitten oli villapaidat! Korvaamaton villapaita valmistettiin harmaista ja valkoisista kankaista. Koska ne valmistettiin yksinomaan omin käsin, jokainen tuote erosi alkuperäisestä koristeestaan.

Kuviot koostuvat yleensä omistajan nimikirjaimista tai muista henkilökohtaisista merkeistä ja symboleista.

Englannin vaikutus

Irlanti ei ole pitkään totellut ketään, mutta ajan myötä majesteettisen Englannin vaikutus alkoi levitä koko maassa. Brittiläiset eivät estäneet erottuvan kansallisen irlantilaisen puvun kehittämistä. Juuri päinvastoin - he toivat vaatteita perinteiseen vaatekaappiin, joka auttoi puoluetta lopulta muodostumaan.

Irlantilaisten kansallinen puku hankki tuolloin Euroopalle ominaisia ​​piirteitä.

 • Paksuista materiaaleista valmistettiin takkeja sekä pitkänomaisia ​​takkeja.Taitavasti yhdistämällä nämä vaatteet puseroilla, irlantilaiset pystyivät täysin suojautumaan kylmältä.
 • Suositut suuret kankaiset beretit.
 • Miehet eivät voineet kuvitella itseään ilman paitoja, jotka on sisustettu vaalealla värillä. Ei ollut kauluksia.
 • Irlantilainen rakastui kilttihameeseen. Enimmäkseen oli mahdollista vastata oransseihin.

Englannin valtion vallan aikana Irlannin viitta sai lävistävän vihreän värin. Se on vihreä puku, joka syntyy modernin ihmisen mielikuvituksessa, kun kyse on Irlannin kansallisista vaatteista.

Naisten puku

Tytöistä tuli yksi Pohjois-maan tärkeimmistä koristeista. Maailman ympäri levisi mainetta irlantilaisista kaunottarista. Irlantilaisia ​​runoilijoita edustivat kukat, jotka oli kasvatettu tuulen tuulen alla. Pukeutunut kansalliseen pukuun, naiset tulivat vieläkin kauniimmiksi. Heidän kauneutensa kumosi miehiä.

Valitettavasti nyt on vähän luotettavaa tietoa siitä, mikä oli perinteinen naisten mekko. Kuitenkin historioitsijat, jotka opiskelevat Irlannin kulttuuria, väittävät, että jokaisella tytöllä oli kirkas vihreä mekko.

Vaatteen tyyli oli täydellinen - se auttoi korostamaan kuvan luonnollista arvokkuutta. Tässä tapauksessa naista ei missään tapauksessa voitu epäillä epätoivottavuudelta. Puvun tekijät pystyivät yhdistämään kaksi ominaisuutta - houkuttelevuutta ja vaatimattomuutta.

Miesten asu

Miehet voivat ylpeillä kahdella tavallisella vaatekokonaisuudella.

 • Jos irlantilainen halusi näyttää vakavalta ja rohkealta, hän käytti tiukkoja housuja ja takkia. Myöskään kukaan ei voinut tehdä ilman mustaa solmea. Tämän lisävarusteen ansiosta voit helposti luoda kuvan voimakkaasta, luottavaisesta henkilöstä.
 • Toinen sarja ilmaisi irlantilaisen kirkkauden. Paitsi housut, miehet käyttivät kiltahameita, joiden muotoilu tehtiin ruudullisessa tai raidallisessa koristeessa. Vihreiden ja oranssien sävyjen yhdistelmä osoitti Irlannin kansan yksilöllisyyden. Tällaisissa vaatteissa irlantilaiset halusivat vierailla pubeissa.

Kansalliset vaatteet - ajoissa

Tanssissa käytetään usein perinteistä irlantilaista puvua.. Vaatteet ovat miellyttäviä, eivät pidä liikettä ja kiinnittävät heti yleisön huomion, joten kansallinen yhdessä helpon kanssa onnistui voittamaan sekä yleisön että itse taiteilijoiden sydämet. Irlannin kansan vaatteet soveltuvat tanssien suorittamiseen askeleen ja keilin tyyliin.

Nykyaikaiset naisten puvut näyttävät paljon avoimemmilta kuin vanhan Irlannin päivinä. Mekojen pituus oli pienentynyt kymmenellä kertoimella ja paljasti tanssijoiden pitkät jalat. Tytöt käyttävät kapeita korsetteja ja pyrkivät korostamaan rintojen kauneutta. Jotta kuva olisi vieläkin seksikäs, asu päättyy valkoisiin sukkiin.

Ilmestyi suuri määrä koristeellisia lisäosia. Jouset, nyöritys ja ekstravaganttiset kuviot, joiden tarkoituksena on houkutella kiinnostuneita näkemyksiä, eivät jätä ketään välinpitämättömäksi.

Teemapuolueiden fanit rakastavat ajatusta, että heillä on häät (tai mikä tahansa loma) irlantilaiseen tyyliin. Tällaisten tapahtumien kunniaksi miehet palaavat Irlannin kulttuurin alkuperään ja käyttävät hameita.

Arviot

Kansallisten irlantilaisten pukujen omistajat eivät ilmaise tyytymättömyyttä, vain rajoittamattoman ihailun. Perinteinen asu voisi löytää paikkansa muuttuvassa modernissa yhteiskunnassa.

Etniset koristeet maagisesti luovat salaperäisen ilmapiirin. Tätä vaikutusta ei voida saavuttaa muiden vaatteiden avulla. Asiakkaat kokevat kuuluvansa ankaran ja kylmän pohjoisen maan salaperäiseen historiaan. Arvioinnissaan tytöt kirjoittavat, että irlantilaisen puvun ansiosta heidät upotetaan upeaan lapsuuden maailmaan.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet