Kansalliset puvut

Saksan kansallinen puku

Saksan kansallinen puku

liittyä keskusteluun

 

Historialliset tosiseikat

Jokaisessa maassa on alkuperäinen kansallinen vaatetus. Skotit näyttävät ruudullinen hameet, japanilaiset näkyvät edelleen kimonon kaduilla. Saksa ei ole poikkeus! Valtio, jolla on niin rikas, rikas historia, ei yksinkertaisesti kyennyt syrjään.

Jos nykyaikainen ihminen kuulee Saksan kansallispuvusta, hänen mielikuvitustaan ​​ilmestyy välittömästi selkeä kuva. Saksalaisten perinteinen asu on helpoin tunnistaa, ja kaikki kiitos festivaaleille, joita usein pidetään ympäri maailmaa. Puvussa imeytyi kaikki saksalaisen kulttuurin erityispiirteet.

Kansallisen puvun luomisen historia alkoi muinaisina aikoina jopa alkukantaisen yhteiskunnan aikoina. Nykyisen Saksan alue voisi tarjota uudisasukkaille eläinten nahat, joista ihmiset eivät tuskin voineet tehdä lämpimiä kaftaaneja. Tätä ei voida kutsua perinteiseksi asuinalueeksi, mutta silloin syntyi saksalainen kulttuuri. Muinaisessa vaatteessa ei ollut mitään esteettistä - kaikki mitä tarvittiin oli antaa itsellesi lämpöä ja suojaa pieniltä hyönteisiltä.

Kehitysvaiheet

Kansallisen saksalaisen puvun muodostumisen alkuvaiheissa vaikutti Rooman valtava vaikutus. Saksan kansakunnan edustajat näkyivät jatkuvasti suuren valtakunnan alueelle, ja alkuperäiskansojen pukea houkutteli heitä. Tutkittuaan mekkoa koskevat yksityiskohdat saksalaiset alkoivat mielellään hyödyntää monia roomalaisen puvun elementtejä.

Renessanssin aikaan saksalainen pukea meni toiseen suuntaan. Vaatteet ovat muuttuneet dramaattisesti, jotta ne tulisivat ulkonäköön, joka on niin tuttu, että 21. vuosisadan mies.

Kukin maa-alue koski hieman eroja:

 1. Saksalaiset, joilla on suuri omaisuus, pukeutuneet kalliista kankaista - pellavasta, villasta, sametista - olivat etusijalla.
 2. Alhaisen tulotason ihmiset eivät voineet käyttää kauniita vaatteita lain mukaan. Ne rajoittuivat kotitekoisiin puvuihin. Niiden luomiseen käytettiin halvimpia materiaaleja. Vaatteiden sävyjä ei voitu ylpeillä - vain harmaat ja ruskeat olivat sallittuja.

spesifisyys

Saksan kansan kansalliset asusteet luotiin alueen maantieteellisten piirteiden mukaan. Maan melko lämmin ilmasto salli saksalaiset olla käärittämättä turkista, jotka pakenivat kylmästä.

Maisema vaikutti myös:

 • Vuoristoalueilla asuvat ihmiset olivat alttiimpia tuulelle, joten räätälöinnissä käytettiin vain paksua kangasta.
 • Piedmontin alue oli miellyttävän kuiva, sademäärä oli erittäin harvinaista, joten saksalaiset tekivät kauran tai oljen kenkiä.
 • Rannikkoalue, päinvastoin, kiusasi asukkaita, joilla oli korkea kosteus. Ihmiset asettavat nahkatavarat ja kengät voivat olla jopa puumateriaaleja.
 • Tasangolla saksalaiset käyttivät pellava-asua.

Ei vain ilmasto riippuu perinteisen saksalaisen puvun ulkonäöstä. Vaikuttaa saksalaisten luonteeseen. Toisin kuin useimmat muutkin kansakunnat, saksalainen kansa ei ole koskaan erottunut erityisestä halusta ylellisyyttä. Vaatteiden houkuttelevuus heille oli maltillista ja tarkkaa. Tietenkin saksalaiset eivät kieltäytyneet itse koriste-elementeistä, kirjoista ja pitsistä, mutta koristeita ei pidetty tärkeimpinä.

Erilaisia ​​sävyjä ja kuvioita

Saksassa yleisimmin käytetty puku oli sininen ja harmaa. Syvän sinisissä sävyissä valmistettuja vaatteita kului saksalaiset ja saksalaiset erityisissä tilaisuuksissa juhlalliselle tapahtumalle.Useimmat perheet voivat myös varaa sinisen asun joka sunnuntai.

Rikas ilmestyi julkisesti vaatteissa, joissa oli hallitseva punainen ja vihreä väri.

Talonpojan puvussa käytettiin yleisimmin ruskeita sävyjä. Heidän vaatteensa oli tarkoitettu vain käytännöllisyydelle - pölyä ja likaa ei voi nähdä tylsässä kankaassa.

Kansalliset puvut koristivat hämmästyttävän. Neulanpojat panivat kaikki lahjakkuutensa ihmeellisiin kuvioihin. Enimmäkseen vaatteet koristettiin luonnollisella ja kasvullisella suuntautuneella kirjonta- ja kangassovelluksilla, tytöt olivat erittäin ihastuneet kukka-aiheisiin. Myös suuri sukutauluisten perheiden puku erottui kirjonta heraldikasta.

tyyli

Saksan kansan puvulla on erinomainen ominaisuus - sinun ei tarvitse huolehtia siitä huolellisesti. Tämä laatu oli erittäin tärkeää, koska kaikki eivät voineet varaa päivittää vaatekaappia joka kuukausi. Eräs vaatekokonaisuus palveli saksalaisia ​​uskollisesti pitkään ilman, että samalla heittäytyivät edustavaan muotoon. Crayonin perinteinen puku ihaili luotettavuutta.

Tyylit olivat vapaita, ihmisten liikkumista ei ollut purettu. Leveä hiha ja sama iso kädensija tekivät vaatteet niin mukavat ja helppokäyttöiset. Ompeleet eivät hankaa herkkiä ihoa.

Naisten kansallinen asu

Tyttöjen perinteinen puku, joka sai mielenkiintoisen nimen "Dindrl", oli aluksi vain piika. Lyhyen ajan kuluttua joku näki tämän mekon kauneuden, eikä kukaan saksalainen nainen voinut kuvitella itseään ilman kääpiötä.

Se oli valkoinen pusero, jossa korostettiin saksalaisen naisellisuutta ja eleganssia sekä houkutteleva sundress, joka sisälsi korsetin, jossa oli nauhoja ja pitkä hame, jossa oli paljon taitoksia. Korsetti korosti mestarillisesti rinnan luonnollista kauneutta.

Saksalaisen tytön vaatekaapissa oli ehdottomasti tyylikäs dindl, joka oli tarpeen juhlallisissa tapahtumissa ja juhlallisuuksissa. Hän erottui tavallisesta versiosta leveällä hihalla ja kirkkaammalla esineellä.

Kansallinen saksalainen esiliina voidaan tunnistaa raitojen kuvioista, mutta on olemassa vahvoja vaihtoehtoja. Esiliinalla oli yksi yksityiskohta, joka voisi kertoa paljon naisesta. Jos keula oli sidottu oikealle - tämä tarkoitti, että tyttö oli naimisissa, ja vasemmalla puolella saksalainen nainen, joka etsii suhteita. Naiset, jotka surmasivat kuolleen miehensä, sitovat keula keskellä.

Miesten puku

Saksalaiset rakastavat järjestystä kaikessa, myös vaatteissa. Mitä perinteinen saksalainen asu koostuu?

 • Kuten tavallista, miesten kansallispuku sisälsi liivi, takki ja housut. Housujen sijasta saksalaiset korvattiin usein nahkahousuilla, mikä loi itsevarmaisen kuvan. Vähemmän suosittuja olivat housut.
 • Housut yhdistettynä mataliin sinisiin ja muihin vaaleihin sävyihin.
 • Miehet rakastivat käyttää henkselit ja vyöt.
 • Jokaisella saksalaisella oli metsästysveitsi. Jotta he eivät kantaneet sitä käsissään, he ajattelivat ommella tilavaa taskua housuihinsa.
 • Jos miehellä oli vakava kokous, hän käytti tyylikästä kaksirivistä karvapeittoa.
 • Miesten asusteina käytettiin siteitä, ja pääominaisuus oli perinteinen päähine - vihreä hattu, jossa oli suuri sulka.

Lasten vaihtoehto

Saksalaiset pukeutuivat mielellään kansallisiin pukuihin. Lasten tyttöjen asu opetti heille herkkyyttä ja hellyyttä - pikkulaiset kävivät pienoiskuvioissa, sundresseissa ja esiliinoissa. Pojat pukeutuvat henkseliöihin, valkoisiin paidoihin, joissa oli liivit ja saappaat.

Suuri hääpuku

Avioliitto merkitsee paljon saksalaisille. Molempien osapuolten perheet alkoivat valmistautua häät kauan ennen, mutta erityisesti morsian vanhemmat fuusioivat. Halu valmistautua tyttärelle kaunein mekko on melko luonnollinen, ja jopa väestön köyhät kerrokset ovat aina selviytyneet tästä tehtävästä.

Kansallinen puku oli koristeltu hienolla kirjonnalla.Brodeeratut symbolit luvattiin vastasyntyneille kodin mukavuudesta ja omistautumisesta toistensa loppuun asti. Hääpuvun tyyli korosti hahmon kauneutta - vyötärön ja rinnan houkuttelevaa mutkaa.

Morsian oli tilannut kukkakimppu kukkia. Saksalaiset eivät heittäneet tyttöystäviä - kimppu pidettiin ikuisesti, kukat kuivattiin. Naisten häätpuku aiheuttaa edelleen iloa muotisuunnittelijoiden keskuudessa.

Nykyaikaisuuden ja perinteen kokous

Nykyään Baijerin tytöt ja miehet käyttävät kansallista saksalaista pukua ilolla. Uskotaan, että mikään henkilö ei ole tyylikkäämpi kuin se, joka on pukeutunut Saksan perinteisiin vaatteisiin. Vaatteiden hinta on korkea ja voi aiheuttaa vakavan iskun perheen taloudelle.

Tietenkin muutoksia oli. Aiemmin saksalaiset käyttivät pitkiä hameita - niiden reuna ei saavuttanut jopa polvien tasoa. Nyt tytöt voivat varaa mini-hameita, mutta enimmäkseen kanoni on säilynyt - Baijerin fraulein ei salli itselleen lupaa.

Arviot

Saksan kansallinen puku houkuttelee heti huomiota. Perinteisen vaatteen omistajat jättävät vain myönteisiä arvioita. Ne ovat ihastuneet vaatteen mukavuudesta - sen luovat pehmeä, miellyttävä kehon materiaali, iholla on aina pääsy happeen.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet