Kansalliset puvut

Azerbaidžanin kansallispuku

Azerbaidžanin kansallispuku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. piirteet
 2. Naisten puvun tyypit
 3. Pukujen erot alueittain
 4. lisälaitteet
 5. Miesten puvun ominaisuudet
 6. Azerbaidžanin puku nykyaikaisella tavalla

Jokaisella kansakunnalla on oma historiansa, joka koostuu monista hetkistä: kulttuuri, keittiö, kieli, puvut. Azerbaidžanin historia on mielenkiintoinen, kiehtova, joskus surullinen ja traaginen. Tärkeä paikka tämän kansakunnan historiassa on varattu vaatteille. Azerbaidžanin kansallinen puku erottuu poikkeuksellisesta kauneudestaan, joka yhdistyy taitavasti yhteen aurinkoisen Azerbaidžanin asukkaiden kansallisiin ominaisuuksiin. Koko puvun keston ajan hän teki useita muutoksia.

piirteet

Joidenkin ihmisten puvuissa on ainutlaatuisia ominaisuuksia. Azerbaidžanin puvut eivät ole poikkeus.

Punaiset värit ovat välttämättä läsnä Azerbaidžanin kansallisessa mekossa. Tämä väri symboloi hyvinvointia, onnea, intohimoa ja armon. Jopa nyt tämän värin on oltava leningit. Nuorten tyttöjen vaatteet olivat kirkkaita, raikkaita, kullanvärisiä kuvioita.

Materiaalit valittiin erilaisina: maahantuotuina ja paikallisina. Silkkiä käytettiin useimmiten. Luoden vapaa-ajan kulumista etusijalle asetettiin pellava, villa ja chintz. Rikkaiden mekot koostuivat sametista, kankaasta, tirmesta, hienosta silkistä.

Viimeistely on aina ollut taitava ja ilmeikäs. Jopa yksinkertainen puku ammattitaitoisen työntekijän ammattitaitoisissa käsissä oli kallis. Koristeluun käytettiin kultaa, hopeaa, helmiä, pitsiä, pitsiä, kalliita kolikoita.

Naisten puvun tyypit

Naisten puku koostui kahdesta osasta ja suuresta osasta monimutkaisia ​​ja outoja nimiä. Yrittäkäämme ymmärtää ne ja esitellä kuva useista vuosisatoista sitten asuneesta Azerbaidžanin naisesta.

 • Huntu on pussin muotoinen peitekappale, joka laitettiin ulos talosta.
 • Rubend - elementti, joka peitti naisen kasvot. Kotona tämä elementti ei ollut kulunut, mutta oli kiellettyä lähteä talosta ilman sitä.
 • Geyymien huulet - tämä oli päällysvaatteiden nimi, johon sisältyi paita, jossa oli leveät hihat, leveät housut, jotka päättyivät nilkkatasolla, hehkutettu hame.
 • Chapken pantiin hänen paitansa päälle, joka puolestaan ​​kiinnitettiin niskan painikkeella. Sidoksissa oli hihoissa hihat. Näiden vaatteiden luomiseen käytettiin velouria, Tirmea ja muita loistavan tekstuurin materiaaleja.
 • Archalyg on lyhyt villapaita, joka sopii selkään ja rintaan. Tällaisten vaatteiden hihat olivat pitkiä. Vyötärön alueella tämä villapaita kiristettiin, ja sitten se oli rehevä ja levittäytynyt reheviin röyheliin. Tätä kansallispuvun elementtiä pidettiin yleisin koko maassa.
 • Puvun pohjaa käytettiin helmassa, jonka leveys oli erilainen. Helmen luomiseksi käytettiin laskostettuja ja aallotettuja materiaaleja.
 • Tällaisten vakioelementtien lisäksi muita vaatteita voisi olla mukana osana Azerbaidžanin kansallispukua. Esimerkiksi tikattu viitta, jossa on vuori (lebbade), päällysvaatteet, joissa on tikattua materiaalia (eshmek tai kyurdu), vyötärön yläosat aallotetun materiaalin helmalla.

Pukujen erot alueittain

Kansallisen Azerbaidžanin puku oli koko olemassaolon ajan, ja siinä oli eroja asusteissa alueellisen indikaattorin mukaan.Naiset, jotka asuivat Gazakhin alueella, käyttivät pitkiä paitoja, joissa oli sivuleikkauksia. Vaatekaapissa asuville Karabahin asukkaille osallistui pitkähihainen Caps, jotka istuivat vyötärön tiukasti.

Hameet eivät ole matalampia kuin polvet ja naiset pitivät leveitä housuja Nakhchivanista. Mutta Shushan ja Shamakhin asukkaat pitivät pitkät hameet. Nakhchivanin ja Ganjan varakkailla naisilla oli usein mahdollista nähdä pitkiä kuljeja, joissa oli runsaasti kirjontaa ja erilaisia ​​kuvioita.

lisälaitteet

Varusteen luonne on lisävarusteissa. He pystyvät järjestämään tarvittavat aksentit, asettamaan yleisen tyylin ja korostamaan naisen arvokkuutta. Azerbaidžanin naiset olivat erityisen huolestuneita asusteista.

 • Vaatteiden yläosassa oli kulta- tai kultahihnan hopea (arkhaliga, chepken). Lisäksi oli usein kolikolla kirjailtu nahkahihna tai koristeellinen rintamerkki. Vyö oli sallittu vain naimisissa oleville naisille. Tyttö häät sai ensimmäisen vyön lahjaksi.
 • Päähineet olivat erityisen tärkeitä. Caps luotiin eri muodoissa. Huivi voi olla päällä. Hiukset piilotettiin erityiseen pellavapussiin, jota kutsuttiin "chutgaksi". Pään päällä oli sylinterin muotoinen hattu, useimmiten se oli sametti. Hatun päällä oli turbaani ja huivit. Erityisen suosittu oli kelagai, silkkihuivi. Siellä oli muutama tapa sitoa se. Kylmänä vuodenaikana lisättiin Kashmir-huivi, jonka luomiseksi käytettiin vain luonnollista villaa.
 • Joraban sukat ja kengät, joissa oli terävä kärki, ilman selkää, oli pieni. Tällaiset kengät olivat osa kesän vaatekaappia ja talvella charygi. Sukat luotiin omalla kädellään villasta tai puuvillasta. Koko pituudelta oli suuri määrä malleja ja malleja, jotka olivat samanlaisia ​​kuin matoilla.
 • Tytöt alkoivat käyttää koruja 3 vuoden iästä lähtien, heitä pidettiin suurimmaksi osaksi vartijana huonoilta sanoilta ja silmiltä. Siihen asti, kun tyttö tulee naimisiin, koko kokoelma koruja onnistui kerääntymään. Kaikkia niitä ei voitu käyttää. Esimerkiksi uskonnollisen seremonian aikana 40 päivää lapsen kuoleman tai syntymän jälkeen. Rikkaat ja köyhät naiset käyttivät samoja koruja, ainoa ero oli jalokivien läsnäolo.

Miesten puvun ominaisuudet

Miesten Azerbaidžanin puku koostui paidasta, housuista, beshmetistä, vyötärön ympärillä kapenevasta, ja kylmällä säällä käytetystä lampaannahkasta. Circassian erityistä huomiota kiinnitettiin, hän laittoi paidan päälle, joka puolestaan ​​tarttui housuihinsa. Hänen jalkansa olivat saappaat, ja hänen päähänsä oli turkisnahka, josta valittiin astrakaani tai lampaita.

Circassian painoi kaikki painikkeet ja hihat olivat taipuneet. Rintakehässä oli erityisiä taskuja putkille, kaasulenkille tai luoteja. Näitä taskuja kutsuttiin gazyrnitsamiksi. Taskujen suuresta koosta johtuen vakavien vaurioiden todennäköisyys laskeutumisen aikana pieneni. Nyt nämä taskut ovat koristeellisempia kuin käytännölliset.

Aserbaidžanilla pitäisi olla vyö hänen puvussaan. Se oli kiinteät reunat.

Azerbaidžanin puku nykyaikaisella tavalla

Nykyaikaiset nuoret eivät enää käytä kansallispukuja. Muodosta, jonka he tulivat ulos ennen 1900-luvun alkua. Nyt kansallispukuja käytetään teatteriesityksissä ja museon näyttelyissä.

Kansallinen Azerbaidžan-puku on erittäin kiinnostava eurooppalaisille suunnittelijoille. Nykyisissä eurooppalaisissa podiumeissa esiintyvissä kokoelmissa yhä useammin löytyy Azerbaidžanin kansan kansallisen vaatteen elementtejä. Bloomers, pitkät hameet ja päällysvaatteet tulivat perustaksi monille kokoelmille. Azerbaidžanin suunnittelijat ovat vasta alkamassa poimia tätä suuntausta.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet