Kansalliset puvut

Intian puku

Intian puku

liittyä keskusteluun

 
Sisältö

Intian kansalliset puvut ovat hyvin erilaisia ​​ja vaihtelevat kansallisuudesta, maantieteestä, ilmasto- ja kulttuuriperinteistä. Vaatteiden valmistuksessa käytetyillä materiaaleilla on erilainen kudontarakenne, kuidun paksuus, väri ja tyypillinen koriste. Lisäksi kankaalla olevat kuviot suoritetaan usein käyttämällä kirjontaa.

Hieman historiaa

Kaivausten aikana löydettiin lukuisia luunneuloja ja kehruupyöriä noin viisi tuhatta vuotta eKr. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että ehkä intialaiset hallitsivat silkin valmistus- ja käsittelyprosessia kauan ennen kiinalaista sivilisaatiota, jota perinteisesti pidetään silkkikankaiden edelläkävijänä.

Muinaisissa Intiassa käytettiin erilaisia ​​kutomistekniikoita, joista monet ovat säilyneet tähän päivään saakka. Silkki ja puuvilla kudottiin eri malleihin ja motiiveihin, jokainen alue kehitti omaa erityistyyliään ja tekniikkaansa. Muinaisen Persian kulttuurin vaikutuksesta intialaiset mestarit alkoivat kirjontaa kankaita kulta- ja hopeakierteillä.

Väriaineita antiikin Intiassa harjoitettiin taidemuotona. Viisi pääväriä tunnistettiin ja monimutkaiset värit luokiteltiin niiden lukuisten sävyjen mukaan. Värjäysmestarit erottivat 5 valkoista sävyä. Mordant-värjäysmenetelmä oli yleinen Intiassa, joka alkoi jo toisesta vuosituhannesta eKr.

Pukujen valmistukseen intiaanit käyttivät toista materiaalia - pellavaa. Pellava sopii erinomaisesti sen ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin Intian kuumassa kosteassa ilmastossa.

Pohjois-maassa käytetään usein Kashmir-huivi. Se on valmistettu hienosta vuohenvillasta. Se lämmittää täydellisesti viileissä iltaisin.

Intialaiset rakastavat brokaattia. Kaftans on usein ommeltu tästä kullattua kangasta.

Naisten kansallispuku

Intiassa naisten miesten puvut ovat erittäin monipuolisia ja liittyvät erottamattomasti kunkin alueen elinolosuhteisiin ja perinteisiin. Hän on aina uskomattoman kaunis, tyylikäs ja täynnä erilaisia ​​koristeita, kirjaimia ja koristeita.

Näiden varusteiden tekeminen vaatii erityistä ammattitaitoa, joten yleisö kunnioittaa Intian räätälöimiä.

sari

Perinteinen maine - sari - tuli maailmankuuluksi. Sari on 4–9 metrin pituinen kylkilangan nauha, joka voidaan heittää kehon yli monenlaisia ​​vaihteluita käyttäen. Yleisin tyyli sari on, kun kangas on kääritty vyötärön ympärille yhdestä päästä, ja toinen pää on peitetty olalla, joka paljastaa vatsan. Silk sarees pidetään tyylikkäimpänä.

Erikoistapahtumiin tai häihin, sari on räätälöity. Päällikkö käyttää yksinomaisia ​​värejä ja kuvioita luodakseen ainutlaatuisen kuvan. Mielenkiintoinen seikka on, että tilauksen suorittamisen jälkeen kaikki luonnokset poltetaan. Siksi kahta identtistä lomamatkaa ei ole olemassa.

Sarilla on eri puolilla maata eri nimi. Intian eteläosassa kulta-reunalla koristeltu lumivalkoinen sari, jota käytetään vain juhlallisissa tilaisuuksissa, on nimeltään kavanis. Mundua kutsutaan valoisien värien jokapäiväiseksi sariksi. Tamil Nadussa on Padawayn nimi.

Sareesia käytetään yleensä lyhyellä hihalla ja lyhyellä kauluksella rintakehällä, joka avaa vatsa-cholin.

Mundum-neryathum

Vanhin lajike sarees. Kulunut ilman cholia. Koska se peittää kokonaan naisen lonkat, rintakehän ja vatsan, jättää hartiat paljaiksi.

Lechenga choli

Tämä on myös muunnelma naisten perinteisestä puvusta.Se on eri pituinen hame (Lang), joka on voimakkaasti palanut ja samanlainen kuin sateenvarjo ja choli. Pituus riippuu naisen iästä ja asemasta.

Korkeampien valujen edustajat voivat varaa enimmäispituuden hameen. Juhlava lechenga-choli on ommeltu kalliista kangasta, joka on kirjailtu helmillä ja kullalla, ja se voi olla eri värejä. Vaikka vain äskettäin punaisia ​​vaatteita pidettiin juhlallisina.

Pituus riippuu naisen iästä ja asemasta. Korkeampien valujen edustajat voivat varaa enimmäispituuden hameen. Juhlava lechenga-choli on ommeltu kalliista kangasta, joka on kirjailtu helmillä ja kullalla, ja se voi olla eri värejä. Vaikka vain äskettäin punaisia ​​vaatteita pidettiin juhlallisina.

Nuorille tytöille perinteinen puku koostuu lengistä, cholista ja varastetusta, jonka he heittävät itselleen, kuten sari. Aikuisten saavuttamisen jälkeen he jo mieluummin käyttävät klassista saria.

Salwar kamiz

Tai shalvar-kamiz - toisenlainen kansallinen naisten puku, yleisin maan luoteisosissa (Punjabin alue). Se on erittäin suosittu naisten, erityisesti nuorten tyttöjen, keskuudessa. Se koostuu löysistä housuista (salwar), jotka ovat kapeita nilkkojen alareunassa, ja tunika (kamiz), joka on palanut pohjaan ja jossa on leikkauksia sivuilla. Shalvara kaunistaa kauniisti monta taitetta.

Hyvin usein naiset käyttävät verhoa, joka peittää päätään salwar kamizilla. Sitä kutsutaan dupataksi. Antiikin aikakaudella vain intialaiset naiset, joilla oli korkeimmat linnat, voivat varaa käyttää dupataa. Nyt hän on kaikkien saatavilla ja on olennainen osa juhlaa. Dupatta ompelee sifonkia, brokaattia, silkkiä, puuvillaa - se riippuu salvar-kamizan tyylistä.

Salvar-kamiz suosituin Bollywood-tähdistä.

Pattu pawdai

Tämä mekko on pieni intialainen tyttö. Perinteinen lasten puku on valmistettu silkistä. Tämä on tunika, joka on lähes varpaiden kohdalla. Suosituin pawad Etelä-Intian väestön keskuudessa. Tärkeiden seremonioiden aikana lapset pukeutuvat tähän pukuun.

Churidar kurt

Se on eräänlainen shalvar kamiz. Tässä tapauksessa housut (churidar) ovat kapenevia ja sopivat hyvin tiukasti polven alle. Nämä housut yhdistyvät täydellisesti pitkänomaiseen tunteeseen (Kurt). Toisin kuin kamiza, löysä leikkaus, lyhyempi ja pyöristetty helma.

Anarkali

Ylellinen kevyt flare-mekko. Anarkalilla on aina korkea vyötärö ja riittävän pitkä, jotta sitä voidaan käyttää erikseen, eikä se ole yhdistettynä housuihin. Juuri tämä herätti eurooppalaisia ​​naisia. Kuka rakastaa äskettäin asuja intialaiseen tyyliin. Anarkali piilottaa täydellisesti minkä tahansa muodon puutteet.

Mekhela Chador

Asamien naisille tyypillinen asu.

Tämä monimutkainen puku koostuu kolmesta osasta:

  1. Alempaa osaa kutsutaan mekkhelaksi. Tämä on melko leveä osa kangasta, joka on taitettu ja joka muodostaa useita taitoksia oikealla puolella ja käyttää niitä hihnalla. Huolimatta siitä, että kankaalla on nauhoja, ne eivät ole sidottuja.
  2. Puvun toinen osa on chador. Tämä on kangas, jossa on kolmiomaiset taitokset, hyvin pitkät. Hän sulkee ylhäältä naisen vartalon.
  3. Ja viimeinen osa on ich. Laita viimeinen chadorin päälle.

Tämä puku ei sovi jokapäiväiseen käyttöön, sitä käytetään erityistilanteissa, tärkeissä juhlissa.

Miesten puku

Miesten kansalliset vaatteet sekä naisten vaatteet ovat ainutlaatuisia ja alkuperäisiä, mutta ne eivät ole mukavia ja tyylikkäitä. Ei loma-tai juhla on mahdollista ilman vaatteita perinteinen puku.

  • Dhoti on pitkä, jopa 6 metriä puuvillakangas, jossa on kevyt, yleensä valkoinen sävy. Tämä kangas kääritään lantioiden ympärille siten, että päät johdetaan jalkojen väliin ja sidotaan solmussa vyötäröllä.Tällainen malli on liitetty vyöhön, joka viimeistelee omistajan tilan. Maalaukset ja koristeet vyöllä - olennainen osa varakkaita intialaisia.

Dhotin pituus, kuten naisten pituus, vaihtelee miehen sosiaalisen aseman mukaan. Tavalliset ihmiset maaseudulla kuluttavat lyhennettyjä dhoteja, koska se on kätevämpää eikä häiritse työtä. Länsimaisen kulttuurin vaikutuksesta dhoti on yhä enemmän tavanomaisilla eurooppalaisilla vaatteilla. Mutta silti olennainen osa virallisia tapahtumia.

Dhotia käytetään tavallisella paitalla tai takilla - pitkänomainen suora leikattu paita, joka saavuttaa polvet.

  • Lungi - pitkä kangas, joka on joskus hameen. Ne kääritään miehen jalkojen ja lantion ympärille. Lungi on hyvin suosittu maan eteläosassa, koska tavallisia housuja on vaikea käyttää, jos niissä on korkea lämpö ja kosteus. Lungi sallii piiloutua lämmöstä ilman ilmanvaihtoa.
  • Shervani on pitkänomainen takki tai takki, jonka pituus ulottuu polvilleen. Käytön edellytys on napit. Näyttää hyvältä leveillä housuilla shalvarami ja kapealla churidaralla. Ihanteellinen korkeille miehille. Paikalliset rajasit eivät raahata, ostavat chervaaneja, kirjonta ne kultaa, jalokiviä, satiinia. Loppujen lopuksi mikään ei lisää armoa ja kunniaa kuin ylellinen chervani.
  • Turban on ja on edelleen Intian kansallispuvun kuuluisin päähine. Kuinka monta maakuntaa Intiassa, niin monta turbanan muunnosta löytyy ympäri maata. Turbanin alkuperäinen tarkoitus on jo unohdettu säästää pään ylikuumenemisesta kuumalla iltapäivällä. Mutta märkä kangas, joka oli tiukasti päällystetty päähän, lähes koko päivän jäähdytettiin, mikä antoi tuoreutta.

Nyt turbaani on osoitus omistajan asemasta, hänen uskonnollisuudestaan. Päähineitä on erilaisia. Tunnetuin malli on Mysore Peta, jota ilman Intian Raja-puku ei tehnyt.

Lisäelementti miesten puvusta, joka edustaa korkeinta kastaa, oli johto, jota intiaanit pitivät pyhinä. Se oli välttämätöntä käyttää sitä vaatteiden päällä, kun se oli päällystetty rinnassa ja selässä.

Intian tanssipuvut

Intian tanssi, kuten Intian puku, on ainutlaatuinen ja ainutlaatuinen. Siinä on paljon tyylejä ja trendejä, joten myös tanssivaatteet ovat paljon. Yleensä klassisia intialaisia ​​tansseja, kathak- ja pop-tansseja tanssitaan sarissa. Bharatanatyamin tyyliin kuuluisa tanssija Rukmini Devi Arundale muutti saaria, antamalla sille kuvan laajasta pyjamasta. Mekkoelementtien reunoja kuvaava kultainen reunus on tullut pakolliseksi tämän puvun elementiksi.

Klassista tanssia Mohiniattaa ilmentää sen melodisuus, armo ja kauneus, joten tanssijoiden puvut suoritetaan aina valkoisissa väreissä, joissa on kultaa. Kultainen esiliina, joka on kulunut lumivalkoisen hameen yli, antaa tanssille charmia. Tämä tanssi syntyi temppelin pappien tanssina, joten puvut heijastavat tätä ajatusta.

Jos tanssi ei ole klassinen, mutta tyylitelty, niin intialaista ja modernia musiikkia voidaan käyttää. Siksi tällainen tanssi mahdollistaa salwar kamizin, lechenga-cholin ja muiden perinteisten vaatteiden yhdistelmien käytön.

Bollywood-tanssityyli on erittäin suosittu ilmiö nykyaikaisessa Intiassa. Tanssi houkuttelee nykyaikaisia ​​nuoria ja tyttöjä voimakkaasti ja massiivisesti. Siksi Bollywood-tyylin puvuissa on aina sama leikkaus, pituus ja tyyli, mutta niiden pitäisi olla eri värejä. Ja vain solisti saa erottua joukosta.

Lasten puvut tanssille eivät yleensä eroa paljon aikuisista, paitsi koristeiden pituudesta ja lukumäärästä. Yleensä tytöt käyttävät lyhyempiä hameita, ja rannekkeiden määrä on minimoitu nuorten tanssijoiden mukavuuden vuoksi.

Ison-Britannian pitkäaikaistuminen Intiassa ei jäänyt huomaamatta ja heijastui kaikkiin intialaisen elämän aloihin.Länsimainen kulttuuri on jättänyt pysyvän merkin modernin intialaisen kuvaan. Yhä useammin löydät kaduilla kaupungin eurooppalaiset farkut tai T-paidat. Lapset suosivat nykyaikaisia ​​vaatteita. Intialaiset arvostavat kuitenkin kulttuuriaan ja ilmaisevat omaperäisyytensä kaikin mahdollisin keinoin, jotka esiintyvät juhlallisissa vastaanotoissa, häissä ja muissa merkittävissä tapahtumissa perinteisissä miesten ja naisten kansallisissa puvuissa.

Päinvastoin, yrittäen monipuolistaa vaatekaappiaan ja tuoda itämaisen maun elementtejä, eurooppalaiset naiset käyttävät jatkuvasti kuvia intialaiseen tyyliin.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet