Kengänhoito

Miten valita ja käyttää harjaa mokkaa varten?

Miten valita ja käyttää harjaa mokkaa varten?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. piirteet
 2. tyypit
 3. Vinkkejä valintaan
 4. Miten käytät?
 5. Jotkut ammatilliset neuvot
 6. Hyödyllisiä suosituksia

Jokaisen mokkajalkineiden haltijan on välttämättä varastoitava erikoistyökaluja, erilaisia ​​harjoja tällaisen materiaalin hoitamiseksi. Nubuk tai mokka vaatii erityistä lähestymistapaa, koska tätä materiaalia ei voi puhdistaa tavallisella kenkäharjalla.

piirteet

Suede harjat ovat samankaltaisia ​​kuin tavallisilla, mutta niillä on joitakin ominaispiirteitä. Harjakset, jotka ovat tottuneet näkemään, korvataan putkimaisilla kumihampailla. Erityistä varovaisuutta tällaisen harjan takana on teräksiset hampaat. Ne poistavat helposti mekaaniset vauriot, suoristavat karvat. Kumipuoli, joka muistuttaa pyyhekumia, poistaa kaikki jäljellä olevat täplät.

Suede-kengät näyttävät aina hyvin herkiltä ja vaativat erityistä huolellisuutta. Kun valitset nubuckharjan, sinun tulee aina muistaa, että tällä materiaalilla on useita eroja - se on valmistettu nahasta, jolla on seuraavat ominaisuudet:

 • paksuus;
 • pehmeys;
 • tiheys;
 • kasan pituus.

On tärkeää! Suede-vaatteiden puhdistus tavallisella harjalla ei johda positiiviseen tulokseen. Päällysvaatteiden kevyt peitto alkaa nuolla, rypistyä, menettää tilavuus ja tylsyys häviää.

tyypit

Tämä kiillotettu nahka ei siedä korkeaa lämpötilaa eikä korkeaa kosteutta. Puhdista sopiva harja, puhdista nubukki tai mokka. Sinun tulisi tutustua harjojen lajikkeisiin, jotta voit tehdä oikean valinnan.

 • Vaatteiden hankauksia voidaan poistaa yleisellä harjalla. Sitä käytetään pääasiassa vaatteiden puhdistukseen. Kovet harjakset yhdessä metallin (messinki) kuitujen kanssa, jotka on kiinnitetty yhdelle puolelle.
 • Kaupasta löytyy kaksoismalleja, joissa toisella puolella on luonnolliset harjakset ja toisella puolella on metallinen kasa, joka on keskellä kapean kaistaleen muodossa.
 • Suede-erikoisliivien harjan ympärille on asennettu karkeat luonnonharjat, joiden keskellä on metallilanka. Mokkan pinnan puhdistamiseksi kaikki liikkeet on suoritettava kasausta vasten. Messinkilanka nostaa nahkahohtoa. Se poistaa mahdolliset, jopa erittäin vahvat likaa mokkan pinnalta.
 • Crepe-kaksinkertainen harja on valmistettu 16–17 cm: n pituiseksi. Toisella puolella on labyrintin muotoinen kuminauha. Liuskan muodossa oleva luonnonkumia asetetaan sivuttain. Sen ulkonäkö muistuttaa tiheää tarraa.
 • Kumi "kolminkertainen" harja poistaa pölyä hyvin mokkan pinnalta ja kohdistaa myös kasan. Tämä laite pystyy samanaikaisesti poistamaan pölyä ja tasoittamaan nokan. Kumirakenteiset kylkilaipat mahdollistavat lian poistamisen eri paikoista, jotka ovat hyvin vaikeita päästä: laskokset, pohja, saumat, pienet koriste-elementit.

Vinkkejä valintaan

Sinun on otettava huomioon sopivat harjasahat valintaan mitä materiaalia se on:

 • pehmeät nylon-villat;
 • luonnonkumia;
 • paksu kumi.

Suede-vaatteiden ja -jalkineiden puhdistuksen maksimoimiseksi maailmanlaajuiset valmistajat tekevät yhdistelmämalleja. Näiden tuotteiden koostumus sisältää kaikki edellä mainitut materiaalit. Alkuperäinen laite, joka pystyy suorittamaan tällaisia ​​teknisiä toimintoja, osoittautuu:

 • pölyn poisto;
 • kuivan lian, tahrojen ja roiskeiden poistaminen;
 • nostaa kasa;
 • kasvanut samettisesti.

Tämän tuotteen säännöllinen käyttö antaa mahdollisuuden pitää suede-asiat jatkuvasti kunnossa.

Puhdista tennarit harjaamalla tiheällä, pehmeällä harjalla. Sitä käytetään, kun ensin puhdistetaan mokkajalkineet.

Rasvan poistaminen sukkahousuista valmistetaan pehmeästä kumista. Nämä laitteet on varustettu nailon- ja kumiharjoilla. Nämä tuotteet ovat erittäin käteviä kenkien puhdistamiseen. Jotta kengät puhdistettaisiin joka päivä, kreppi on hyödyllinen. Pehmeä, hieman aaltoileva kasa selviytyy hyvin pienestä likaantumisesta.

Miten käytät?

Puhdista mokkanahka roskakorista, riitä pitämään sitä pinnalla pienellä paineella. Sivulla oleva nailonosa puhdistaa saumat ja poistaa likaa. Puhdistus tulisi tehdä vain kuivilla kengillä. Harjaliikkeet on suoritettava vain yhteen suuntaan.

Kumiharjaa käytetään kohottamaan mokkanahkaa, varsinkin kun se on pesty erityisellä aineella. Hyvin pesty mokkanahka muuttuu erittäin tasaiseksi.

Materiaalin palauttamiseksi alkuperäiseen ulkonäköön on välttämätöntä pitää kumipinta sen pinnan yli, mieluiten yhdessä suunnassa.

Jotkut ammatilliset neuvot

Jos olet tullut mokkajalkineiden omistaja, muista oppia tällaisen tuotteen huoltoteknologia ja Huomaa myös seuraavat vinkit:

 • väärä toiminta johtaa siihen, että kalliiden kenkien elämää vähennetään useita kertoja;
 • kuin mokkajalkineet eivät pidä huonosta säästä, varsinkin sateesta, on suositeltavaa käyttää sitä, kun se on kuiva ulkona;
 • mokkaa ei voida käsitellä tuotteilla, jotka on suunniteltu säilyttämään sileä iho;
 • kaikki toimet nubukin kanssa voidaan suorittaa vasta kuivauksen jälkeen - kengän sisäpuolen kuivumisen nopeuttamiseksi voit täyttää rypistyneen paperin kuivaus on välttämättä tehtävä ilman erityisiä lämmityslaitteita (lämpöpatterit, hiustenkuivaajat, sähkölämmittimet);
 • auringonvalo vaikuttaa haitallisesti mokkan pintaan - kenkä alkaa haalistua, alkuperäinen väri häviää;
 • on suotavaa puhdistaa mokkanahka erityisellä harjalla; saastumisen puuttuessa se voidaan poistaa tavallisella ruisleipää (kiinteä kuori);
 • Samettisen kengän palauttamiseksi kenkien pitää olla hieman yli kuumaa höyryä, sitten sileä kaikki tavallisilla vaatteiden harjalla.
 • Pyöreitä liikkeitä on kielletty puhdistuksen aikana, ne on suoritettava tietyssä suunnassa;
 • suolaliuosten poistamiseksi voit käyttää glyseriiniä;
 • valkoinen mokka on täysin puhdistettu hammastahnalla, alkuperäinen lumivalkoinen ulkonäkö palauttaa vetyperoksidin ja ammoniakin seoksen - 200 ml: aan vettä lisätään lusikaa ammoniakkia, koko pinta käsitellään hammasharjalla
 • Joka viikko mokkanahalle on kiinnitettävä erityinen vedenkestävä spray;
 • lian poistaminen pinnaltaan on kiellettyä tavallisella vedellä - se alkaa haihtua, ja tahrat jäävät edelleen.

Hyödyllisiä suosituksia

Jokainen kengän omistaja haluaa aina näyttää uudelta. Tätä varten on huolehdittava siitä asianmukaisesti, noudata kaikkia valmistajan suosituksia nubuckin huollosta. Suuri apu mokkan materiaalin puhdistuksessa sisältää erikoistyökaluja.

Alkuperäinen käsittely

Nubuck imee täydellisesti vettä. Tämän estämiseksi uuden kengän ostamisen jälkeen on välttämätöntä käsitellä sitä välittömästi erityisillä aineilla, jotka suojaavat mokkaa agressiivisesta ympäristöstä: lumi, vesi, lika ja suola. Kun levitetty kerros on täysin kuiva, kengän pinnalle muodostuu ohut näkymätön kerros. Hän tekee saappaat haavoittumattomiksi huonolla säällä.

Kengänkiillotus

Suede vaatteet ja kengät tarvitsevat jatkuvaa päivittäistä hoitoa.Huolimatta säästä kävelyn jälkeen, se on puhdistettava, poistettava pöly, erilaiset epäpuhtaudet. Ensinnäkin tuote kuivataan huoneenlämpötilassa. Jos näin ei tapahdu, lian poistaminen on mahdotonta. Puhdistuksen aikana likaiset tahrat hierotaan vain materiaaliin.

On tärkeää! Jäähdyttimen käyttäminen on ehdottomasti kiellettyä. Suede tulee kiinteäksi ja karkeaksi.

Vähäistä mustetta voi poistaa erityisillä harjoilla. Erityisen voimakas saastuminen auttaa poistamaan saippualiuosta, joka lisäsi ammoniakkia (5: 1). Seos levitetään pehmeällä harjalla, sitten se pestään pois sienellä, pyyhi kuivaksi puhtaalla liinalla. Jos haluat päästä eroon kiiltävistä paikoista, riittää, että otat puuvillapyyhkeen, kun olet kastanut sen nestemäisellä ammoniakilla.

Nosta kasa

Suede heikoin kohta on sen samettinen. Valtava määrä villiä kerää likaa, laskeutuu paljon pölyä. Korjaa kasa, antamalla materiaalille sametti näyttää, käytä kumiharjaa.

Positiivinen vaikutus antaa myös tavallisen pehmeän pyyhkimen.

väri

Jos haluat palauttaa entisen kauneuden mokkanahalle, kengän pinnalle levitettävä aerosoli on hyödyllinen. Täydellisen kuivumisen jälkeen maali palauttaa täysin sävyn ja luo suojakerroksen. Kun ostat tällaista pelkistintä, sinun pitäisi yrittää löytää varjo, joka on eniten samanlainen kuin "native". Jos se on hyvin erilainen, maali ei putoa kovin tasaiseksi.

Helpoin tapa valita musta. On paljon vaikeampaa löytää sopiva valikoima ruskeat kengät, joiden väri on vielä vaikeampaa. Siksi, ennen kuin aloitat maalin, sinun täytyy yrittää maalata pieni alue kengän sisällä. Jos tulos on positiivinen, voit jatkaa värin päivittämistä. Jos haluat palauttaa mokkan värin, voit käyttää folk-menetelmiä. Esimerkiksi ruskeassa kengässä hiero kahvia varovasti. Kun se kuivuu, hiukkaset ravistellaan huuhteluharjalla.

   Asianmukaisella hoidolla mokkanahat tai -jalkineet näyttävät aina kauniilta ja houkuttelevilta. Erikoisharjat ja lukuisat suojavarusteet auttavat säilyttämään sen alkuperäisen ulkonäön.

   Katso seuraavaa videota vinkkejä mokkanahkojen hoidosta.

   Kirjoita kommentti
   Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

   muoti

   kauneus

   suhteet