Kengänhoito

Miten puhdistaa mokkajalkineet kotona?

Miten puhdistaa mokkajalkineet kotona?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. Miten puhdistaa mokka?
  2. Mitä voit puhdistaa?
  3. Saastumisen ehkäiseminen

Kengän pätevä hoito sesongista riippumatta on välttämätön tapahtuma, joka antaa sille hyvän ulkonäön ja pitkän käyttöiän. Tämä pätee erityisesti mokkajalkineisiin, koska se vaatii erityistä lähestymistapaa toimintaan ja hoitoon, joten ennen tällaisen mallin hankkimista on tärkeää saada käsitys tavoista ja keinoista, jotka on tarkoitettu suede-tuotteiden huoltoon.

Miten puhdistaa mokka?

Tällaisten kenkien suosio sekä miesten että naisten keskuudessa johtuu materiaalin erikoisuudesta muuttaa kenkien ulkonäköä, mikä lisää eleganssia ja lisää samalla mukavuutta käytön aikana pehmeyden ja materiaalin joustavuuden vuoksi.

Kausiluonteisuus ja ilmastoominaisuudet muuttavat kuitenkin joskus henkilökohtaista elämää, mikä johtaa siihen, että mokkanahka kulkee peurojen ja mudan tai lumien kulkeutumisen kautta, jossa suora mokkanahka eri kemikaaleilla on välttämätön toimenpide. Lisäksi on tapauksia, joissa tietyissä olosuhteissa tai huolimattomasti kengät likaantuvat erilaisilla rasvaisilla tai väriaineyhdisteillä. Sama vesi jätetään suede saline tahroille, jotka pilaavat kenkien ulkoasua ja materiaalin laatua.

Ottaen huomioon kaikki edellä mainitut seikat ja jalkineista valmistetut kengät, sinulla on oltava selkeä käsitys siitä, mitä työkaluja ja apuvälineitä suositellaan käytettäväksi siivous- ja hoitotyössä kotona.

Ensinnäkin sinun täytyy kuivata kosteat kengät, saappaat tai tennarit: tätä varten kenkien ulkopuoli tulisi liottaa kuivilla nukkaamattomilla rätillä, ja sisäpuolella laittaa muutama rypistynyt sanomalehti täyttämään koko tila niin paljon kuin mahdollista, riippumatta siitä, käytettiinkö keinotekoinen tai luonnollinen mokka.

Jos kenkä on valmistettu vaaleista sävyistä, sen täyttämiseksi sinun on käytettävä valkoista paperia ilman typografista tulostusta. Materiaalin kuivausprosessin nopeuttamiseksi sisällä olevaa paperia voidaan muuttaa puolen tunnin välein, mutta sillä edellytyksellä, että se kastuu.

Materiaalin puhdistamiseksi sitä ei pidä hieroa - tämä koskee jälkien poistamista ja likaisia ​​kohtia sateen jälkeen, koska tämä aiheuttaa likaa vain syvemmälle kuitujen väliseen materiaaliin.

Märkä mokka on kuivattava huoneenlämpötilassa eikä sijoita sitä lämmityslaitteiden läheisyyteen, koska on olemassa suuri vaara, että kengät menettävät muotonsa.

Kun lika on täysin kuivunut maassa, se voidaan poistaa harjalla. Tällainen hyödyllinen lisävaruste myydään pääsääntöisesti kenkäkaupoissa tuotteiden ja ammatillisten hoitotuotteiden kanssa; Voit myös ostaa sen tavallisessa rautakaupassa tai erikoisosastojen supermarketeissa, joissa tarjotaan kenkätuotteita.

Tällainen lisävaruste tehdään yleensä kolmipuolisesti, kummallakin puolella on erilainen kasa; Yleensä tämä on kumipuoli, jossa on pehmeät harjakset ja alue, jossa on metallihampaat. Polyuretaanivilla auttaa nostamaan mokkaa, kun se on märkä ja jumissa yhdessä, toista puolta käytetään kuluneiden ja rasvattomien merkkien poistamiseen kuivilla kengillä, jälkimmäinen antaa tuotteelle ja villiin oikean sijainnin ja auttaa poistamaan enemmän itsepäisiä likaa.

Tällaisen esineen puuttuessa on parasta tehdä korvike kotona: tähän voit käyttää vanhaa hammasharjaa, karkeasta raaka-aineesta valmistettua rättiä tai tavallista vaatteiden harjaa.

Harjaa on tehtävä tiukasti yhdessä suunnassa.ja sellaiset paikat kuin mokkanahan ja pohjan väliset nivelet, joissa se ei tule poistamaan likaa harjalla, voidaan käsitellä puuvillapyyhkeellä. Harja voi selviytyä olemassa olevan lian pääpintakerroksesta, poistaa pölyä ja puhdistaa suolan jäljet; mutta jotta voisimme päästä eroon syvemmistä ja vanhemmista kenkien tahroista, erityisesti valkoisista tai beigeista, tarvitset lisää varoja mokkaa varten ja paljon enemmän vaivaa.

Mitä voit puhdistaa?

Seuraava vaihe, joka koskee epäpuhtauksien ja muiden epäpuhtauksien epäpuhtauksien poistamista, on vettä hylkivä käsittely, joka suoritetaan erikoistuneilla keinoilla. On oikein, että se suoritetaan välittömästi uuden kengän hankinnan jälkeen, ruiskuttamalla materiaali aerosolilla niin, että se kostuu hyvin koostumuksella. Tämän jälkeen sinun täytyy suede lopulta syöttää ja kuivata normaalissa lämpötilassa. Yleensä tällainen käsittely voi suojata kenkiä kastumasta jonkin aikaa, minkä jälkeen menettely on toistettava. Tänään löytyy myynnistä valtava valikoima työkaluja, joita suositellaan käytettäväksi mokkan ja nubukin kanssa. Tuotteen ominaisuus on manteliöljyä sisältävä koostumus. Tämä aine antaa hellävaraisen hoidon ja suorittaa suojaavat toiminnot.

Suede-jalkineiden puhdistus ei koske pelkästään vettä hylkivää kyllästystä ja harjausta, vaan myös virkistävää hoitoa, jotta kengillä on aina houkutteleva ulkonäkö. Näihin tarkoituksiin on olemassa erityisiä aerosoleja, voiteita tai nestemäisiä formulaatioita, joiden väri on samanlainen kuin monipuolinen mokkanahka.

Voit poistaa kenkien vakavia likaa, vaikka käytät säännöllisesti tuotteita, joiden avulla voit hylätä vettä ja pitää värin kirkkaana, tarvitset tiettyjä työkaluja, joita voit lisäksi ostaa tai tehdä itse kotona.

Erityiset formulaatiot

Tänään voit helposti ostaa erikoistuneita tuotteita lian ja vakavien tahrojen torjumiseksi mokkajalkineilla. Suosituimpia tuotemerkkejä ovat Saphir, Kiwi tai Salton. Kaikki ammattikäyttöön tarkoitettujen puhdistusaineiden tuotteet voidaan luokitella seuraavasti.

Sarja suojaavia voiteita velourille ja mokkaalle

Tällaiset koostumukset materiaalille levittämisen jälkeen muodostavat luotettavan suojakerroksen. Yleensä kerma levitetään sienellä tai harjalla vain kenkien puhdistamiseksi ja puhdistamiseksi. Suosittujen tuotemerkkien joukossa voidaan tunnistaa Duke Velours Nubuck.

Suede Shoe Sprays

Tällaiset koostumukset mahdollistavat tahrojen ja merkkien poistamisen kengistä suolasta ja tieliikenteestä, lisäksi koostumukset palauttavat materiaalin, tarjoavat vettä hylkiviä ominaisuuksia ja selviytyvät helposti muuhun pilaantumiseen. Suosituimpia tuotemerkkejä ovat "Davidik" spray tai "Silver Premium 3 in 1".

Kengänpuhdistusvaahto

Työkalu kyllästää materiaalin kasan laadun, puhdistaa lian ja suolapitoisuuden; Tällaisia ​​yhdisteitä on käytettävä tiukasti ohjeiden mukaisesti. Saltonin merkkituotteet ovat erittäin suosittuja.

Värityökalut

Ne mahdollistavat materiaalin antamisen alkuperäisen värinsä ja maalata likaa, jota ei voi poistaa.

Lisäksi, jotta voidaan auttaa hoitamaan mokkaa valmistettuja kenkiä, voit ostaa sieniä ja kaikenlaisia ​​pyyhkeitä, joita suositellaan käytettäväksi päivittäin saappaiden, kenkien tai lenkkarien jälkeen. Tahrojen ja tahrojen poistamisen ydin on kuiva puhdistusmenetelmä, kun materiaalilla oleva alue, joka on viallinen likaa, hankautuu pyyhekumilla tai sienellä, jotta syötetty materiaali poistetaan kokonaan kasassa.

Erikoiskoostumukset voidaan valita myös materiaalissa olevan kontaminaation tyypin perusteella. On olemassa universaalisia tuotteita sekä formulaatioita rasvaisten merkkien, suolan tahrojen käsittelemiseksi tai värin palauttamiseksi, joita kengät ovat menettäneet usein kosketuksissa kemikaalien kanssa. Valmistaja ilmoittaa tietyn koostumuksen tarkoitusta koskevat ohjeet ohjeissa ja suihkepullossa, pakkauksessa tai putkessa, jossa on kenkä.

Monipuhdistusaine on Saphir Detacheur Hiver-Winter tai Tarrago Leather Care -tuote. Kiivi kuuluu puhdistus- vaahdon luokkaan, Crep Protectia suositellaan materiaalin houkuttelevuuden palauttamiseksi.

Folk-korjaustoimenpiteet

Erilaisia ​​jälkiä ja tahroja erottamiseksi mokkanahasta, koostumuksia, jotka voidaan valmistaa itsenäisesti kotona, pidetään varsin tehokkaina. On kuitenkin olemassa joitakin tiettyä työkalua koskevia suosituksia ja ominaisuuksia, sekä useita kenkiin ja materiaaleihin liittyviä valmistelutoimia.

Sinun pitäisi tietää, että pölyn, rasvan tai muiden aineiden poistaminen folk-korjaustoimenpiteistä on mahdollista, jos kenkä on kuiva ja täynnä paperia tai sanomalehtiä.

Tärkkelys, hammasjauhe, jauhe, suola, hiekka, murskattu liitu

Jokaisella kodilla on taatusti jotain edellä mainituista aineista. Tällaiset kiinteät kiinteät aineet auttavat poistamaan öljymäisen tahran materiaalista. Konkreettisimmat tulokset voidaan saavuttaa työskentelemällä tuoreella pilaantumisella. Tätä varten hiekkaa tai jauhetta on kevyesti kuumentava, käsiteltävä materiaalin likaisella alueella ja jätettävä se tähän tilaan useita tunteja. Tämän jälkeen irtomateriaalin jäännöksiä voidaan helposti ravistaa tai harjata pois.

Pyyhekumi tai leivän murus

Joskus lian torjunnassa säännöllinen kumi toimii hyvänä korjaustoimenpiteenä. Sen sijaan voit ottaa yksinkertaisen leivän murun sopivasta väristä ja käyttää leivän kuoria harjan sijaan.

Edellä mainitut työkalut liittyvät eri epäpuhtauksien suidoista kuivaa poistoa varten. Seuraavaksi tarkastellaan tapoja käyttää kansan korjaustoimenpiteitä, joihin liittyy likaisen materiaalin märkäpuhdistus.

Saippuan koostumus

Tapauksissa, joissa jauheet ja muut irtotuotteet eivät tuottaneet odotettua vaikutusta, voit valmistaa saippuan koostumuksen tavallisesta tai kotitaloustuotteesta tai shampoon, vaahdottamalla se vaahtoon. Tässä suoritusmuodossa on kuitenkin tärkeää, että käytetyt tuotteet eivät sisällä väriaineita tai valkaisuaineita ja klooria, jotta ne eivät pilaa mokkan värin ja rakenteen. Saippualiuoksen pysyviä vaikutuksia varten voit pudottaa muutama tippa ammoniakkia.

On välttämätöntä työskennellä koostumuksen kanssa seuraavalla tavalla: puhtaalla sienellä täytyy kerätä vaahtoa ja hieroa sitä pyöreässä liikkeessä materiaaliin, välttää runsaan veden pääsyn kenkiin. Käsittelyn jälkeen sieni on huuhdeltava, jotta jäljelle jäänyt vaahtokoostumus poistuu materiaalista.

Etikka ja ammoniakki

Tämä vaihtoehto ratkaisee täydellisesti lian ja suolapitoisuuden. Sen valmistamiseksi on välttämätöntä laimentaa ammoniakki ja etikka suhteessa 4: 1 pieneen määrään vettä ja kostuttaa kaikki rätit tai puuvillapyyhkeet aineeseen ja käsitellä kengän tarvittava alue. Poista tuote sitten vedellä. Lopullisen kuivauksen jälkeen mokkanahka on harjattava tarttuvan karvan nostamiseksi.

höyry

Monet kotiäidit kotona pääsevät eroon lasta kengistä pitämällä sitä höyryn päällä, mutta tällä menetelmällä on kuitenkin haittoja, koska vesi voi sisältää erilaisia ​​epäpuhtauksia, jotka kuivauksen jälkeen jäävät värjäytymään materiaaliin. Tämän vuoksi sinun pitäisi olla varma käytetyn veden laadusta, jotta kenkiä ei vahingoiteta.

Maito ja sooda

Tätä menetelmää suositellaan kevyiden mokkanahkojen hoitoon ja puhdistukseen.Valmistellaksesi koostumuksen, sinun on liuotettava leivin sooda 1 tl 100-150 ml: ssa maitoa ja lisättävä muutama tippa ammoniakkia. Sienikengät, jotka on kostutettu sen reunan kokoonpanossa ja jotka hankaavat kohtaa kevyesti saastuttamalla. Sitten, kostealla sienellä, joka on kostutettu vedellä, sinun täytyy poistaa koostumuksen jäännökset mokkan kanssa.

Alkoholi ja vesi

Tätä työkalua voidaan käyttää mokkanahkaiseen väriin. Jotta puhdistusaine tarvitsisi sekoittaa ainekset yhtä suureen osaan, levitä ne ongelma-alueelle ja huuhtele sitten tavallisella vedellä.

Kahvipohja

Tätä tuotetta saa käyttää vain tumma mokkanahka. Se levitetään tuotteen pinnalle ja hierotaan kevyellä paineella. Sen jälkeen kun kuiva on kuivunut, se on poistettava kengistä lautasella, sienellä tai liinalla. Jos haluat poistaa paksun, voit käyttää pyyhekumia.

Bensiini ja talkki

Tällaisen työkalun puhdistusprosessi käsittelee mokkan saastunutta paikkaa bensiinillä, jonka jälkeen alue on jauhettava suurella kerroksella talkkia ja vasemmanpuoleisia kenkiä tässä tilassa 2-3 tuntia, ja sitten puhdista materiaali kovalla harjalla.

Saastumisen ehkäiseminen

Kenkien varovainen huomioiminen sekä varastointiohjeiden noudattaminen ei välttämättä aina suojaa kontaminaatiota, mutta säännölliset ennaltaehkäisevät toimenpiteet helpottavat huomattavasti epäpuhtauksien poistamista. Valtava rooli on vedenkestävien koostumusten käytössä, jotka suojaavat materiaalia paitsi kosteudelta, myös lialta ja erilaisilta kaduilla olevilta sulkeilta, koska työkalu luo tietyn esteen, joka estää pölyn ja lian syvän tunkeutumisen.

Lisäksi on tärkeää välttää suede kosketusta auringonvaloon varastoinnin aikana. Hyvällä pölyn kerääntymisen estämisellä kasa on tavallinen mokkanahka, joka poistaa syviä lian kerääntymiä, nostaa villiä, mikä lisää kenkien ulkoista houkuttelevuutta. On parasta säilyttää mokkaa valmistetut kengät käärimällä pari paperia.

On oikeampaa käyttää erilaisia ​​harjoja kenkien hoitoon moniväriselle kengälle, ja kevyiden kenkien harjalla tarvitset säännöllistä hoitoa, jotta kengät eivät saisi likaa vanhoista pölyistä.

Puhdistus tulisi tehdä vain yhteen suuntaan, ja ennen jokaista kadulle suuntautuvaa uloskäyntiä, erityisesti sesongin ulkopuolella ja talvella, mokkajalkineita on parasta käsitellä erityisillä koostumuksilla ja kyllästyksillä.

Miten puhdistaa mokkajalkineet kotona, katso seuraava video.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet