Kengänhoito

Miten värillinen mokkajalkineet kotona?

Miten värillinen mokkajalkineet kotona?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Maalin valinta
 2. Tuotteen valmistelu
 3. Värjäyssäännöt
 4. Miten maalata mokkanahat?
 5. Villaväri mokkajalkineille
 6. Miten lisätä värien pysyvyyttä?
 7. johtopäätös

Suede-kengät erottuvat kauneudestaan ​​ja edustavasta ulkoasusta. Jotta tällaiset kengät säilyttäisivät aina valituksensa, se vaatii huolellista huoltoa. Suede lovers pitäisi oppia maalimaan mokkanahka tarvittaessa, kotona, menemättä erikoistuneisiin työpajoihin.

Maalin valinta

Jotta saat hyvän tuloksen, sinun on valittava sopiva väriaine. Ammattilaisille suositellaan noudattavan muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä. Käytännöllisesti katsoen jokainen kenkäkauppa tarjoaa erilaisia ​​kermanvärimaaleja, jotka on suunniteltu toimimaan kenkien kanssa. Suuren valikoiman joukossa on edelleen useita värejä:

 • musta;
 • harmaa;
 • inkivääri;
 • ruskea.

Jotta voisit tehdä kenkien kotimaalausta kirkkaassa, esimerkiksi punaisessa värissä, on parempi tilata tilauksesi erikoistuneessa verkkokaupassa. Jos haluat valita sopivan sävyn, esimerkiksi vaaleanpunaisen, sinun pitäisi ottaa tällaiset kengät mukaan myymälään. Johtaja kertoo sinulle, mikä sävy sopii parhaiten vanhoille kengille.

Yleensä sopiva maali, jonka sävy on hieman tummempi.

Uusille mokkajalkineille on yleensä maalia, joka vastaa materiaalin väriä (sininen, sininen, valkoinen, vihreä).

Värimaalaus valitaan mokkan rakenteen perusteella. Tällaisten kenkien uudelleenmaalaamiseksi täysin erilaisina väreinä tehdään erilaisia ​​nestemäisiä tuotteita. Kesäkengät (sandaalit, kengät) on valmistettu mokkanahasta. Spray-tölkit soveltuvat parhaiten maalaukseen. Värjäyspigmentti on tasainen mokkan pinnan päällä.

Värillisiä mokkanahkajalkineita tulisi käyttää ruiskumaaleilla. Maalaamaan kuvion itse, mokkajalkineiden maalaus on suoritettava erityisillä akryylimaaleilla. He eivät pelkää suurta kosteutta, lika ei kerry pinnalle. Nykyisin parhaita nahkojen valmistajia pidetään useina yrityksinä:

 • "Salamander";
 • "Dividik";
 • "Kolorstar".

Voit maalata suuria villiä käyttämällä nestemäisiä formulaatioita, jotka parantavat värin kestävyyttä. Suede-kenkien itsensä palauttamiseen ei pitäisi säästää. Maalin tulisi olla laadultaan paras valmistaja. Maalaamiseen pienet kengät joutuvat käyttämään noin 800-1000 ruplaa. Talvella saappaat vaativat paljon enemmän maalia, mikä on kallista. On syytä miettiä palautuksen toteutettavuutta, on ehkä parempi ostaa uusia kenkiä.

Tuotteen valmistelu

Kaikki väriaineet edellyttävät etukäteen valmistelua, joka tapahtuu useissa vaiheissa:

 • ensin, pohja on hyvin pesty;
 • erikoisharja poistaa pölyn ja lian partikkelit kengän pinnasta;
 • sisustuksen elementit poistetaan;
 • nauhat on vedetty ulos.

Joskus kenkillä on kiiltäviä täpliä. On tarpeen päästä eroon niistä.

Jos levität maalin suoraan niihin, paikat alkavat erottua vieläkin vahvemmiksi. Voit poistaa tahroja käyttämällä useita tunnettuja menetelmiä.

 • Ota teelusikallinen soodaa ja sekoita se lämpimään maitoon (200 mg). Pyyhi tahrat tällä seoksella ja anna kuivua.
 • Voit poistaa rasvaisia ​​jälkiä poistamalla vesiliuosta ja etikkaa (3: 1). Käytä tätä seosta varovasti, voitele vain kiiltävät alueet. Kukaan ei tiedä, miten mokka reagoi etikkaan.Jotta voisit pilata kenkiä, sinun on ensin yritettävä levittää etikkaa pienelle alueelle. Jos materiaali on kunnossa, voit käyttää ratkaisua turvallisesti.
 • Pienet täplät voidaan poistaa tavallisella mokkaimella. Maali hierotaan kuminauhalla, kunnes se katoaa kokonaan.

Ennen maalausta tarvitaan huoneen valmistelu. Peitä lattia muovikelmulla. Maalausta varten tarvitset:

 • sienellä;
 • harjalla;
 • harjalla;
 • puhdas rätti.

Suojautuakseen aggressiiviselta ympäristöltä kädet pitäisi olla kumikäsineissä. Lapset on poistettava tiloista sekä kaikista lemmikkieläimistä. Tietenkin tällainen toimenpide voidaan parhaiten suorittaa kadulla, jotta huoneeseen ei synny epämukavuutta.

Värjäyssäännöt

Maalausta aerosolipullossa pidetään helpoin tapa. Kengät asetetaan kovalle pinnalle, joka on päällystetty öljykangas. Koko pinnan päälle ruiskuta sylinterin sisältö. Värjäyksen aikana ilmapallon pitäisi olla pystyasennossa, noin 20 cm mokkanahasta. Lyhyempi matka aiheuttaa tulvia. Kattavuus on epätasainen. Liian pitkä matka ei anna tiheää täyttöä. Värilliset kengät kuivuvat yleensä 10-15 minuutissa.

Jos pinnoitustiheys on riittämätön, ruiskutus suoritetaan vielä kerran. Suihkutus on tehtävä tuuletetussa tilassa. Nestemäisen maalin levittäminen on parempi käyttää sienellä. Nykyään jotkut tunnetut valmistajat alkoivat pakata muovipulloja erityisellä pehmeällä sienellä. Se kyllästää täysin mokkanahan värjäyskoostumuksella. Jotta nestemäinen maali imeytyy tasaisesti mokkanahassa, erityisesti korkealla kasauksella, liikkeissä on oltava ajo. Pintakäsittelymaali on ehdottomasti kielletty.

Miten maalata mokkanahat?

Tällaiset kengät vaativat jatkuvasti erityistä huolellisuutta. Saappaat on peitetty pölyllä. Joillakin alueilla muodostuu voimakkaasti merkittyjä hankaumia. Jotta mokkanahat pysyisivät houkuttelevina, ne on sävytettävä. Kotona tämä on melko yksinkertaista. Ensinnäkin, sinun on ensin ostettava myymälässä tietty väri. Pinta, jolla värjäys suoritetaan, on peitetty muovikelmulla. Työ on tehtävä kumikäsineillä.

Ensinnäkin, suede-saappaat, jotka on puhdistettu likaisesta, hyvin kuivattu. Sileät liikkeet levittävät hitaasti ruiskutusmaalin pinnalle. Mastereille suositellaan, että ne alkavat maalata saappaat kaikkein huomaamattomimmalta alueelta. Toiminnan päätyttyä saappaat tulee kuivua hyvin.

Villaväri mokkajalkineille

Suede kenkien maalaaminen vaatii tietysti jonkin verran kokemusta, suurta kärsivällisyyttä ja huolellista toimintaa. Saat laadukasta päällystettyä mokkaa, jos käytät tavallisia maaleja, jotka on maalattu villaa. Suede-kengät on esipyyhitty erityisellä ratkaisulla, joka koostuu useista aineista:

 • saippuavesi - 4 osaa;
 • ammoniakki - 1 osa.

Tämä seos puhdistaa mokkan pinnan pölystä ja kerääntyneestä liasta. Huuhtoutunut mokkanahka huuhdellaan kylmällä juoksevalla vedellä, pinta kiillotetaan nukkaamattomalla kuivalla liinalla. Rasva-tahrat ovat peräisin tavallisista talkkijauheista. Pinta sirotellaan jauheella, jonkin ajan kuluttua talkki poistetaan. Väriaine koostumus laimennetaan täydellisesti liitteenä olevan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Jotta maali putoaisi hameen pinnalle tarkemmin ja säilyttäisi sen vakauden pitkään, syötäväksi valmistettu etikka kaadetaan valmiiseen liuokseen (2-3 tippaa).

Maalaus tapahtuu useissa vaiheissa:

 • hierotaan ensimmäinen kerros, joka kuivuu hyvin;
 • sitten käytetään toista kerrosta;
 • värillinen materiaali pyyhitään etikkahapolla (2%).

Miten lisätä värien pysyvyyttä?

Jotta kengän väri muuttuu, tee se vahvemmaksi, ei ole tarvetta ostaa uutta maalia.Riittää, kun käytettävissä on työkaluja. Ensin täytyy puhdistaa kengät, poistaa lika ja kuivua hyvin. Voit parantaa väriä käyttämällä useita menetelmiä:

 • prosessipinta hienolla suolalla;
 • tummennetut kengät, jotka on peitetty talkkijauheella.

Käytä myös suede-kenkien mestareiden neuvoja.

 • Erittäin rasvaiset alueet on helppo puhdistaa paperitarvikkeella. Riittää riittää ongelma-alue ja ravistella muodostuneet hienot murut.
 • Suede taas tuli pehmeäksi, samettiseksi kosketukseen, se voidaan hieroa ruisleipää (kovaa kuoria).
 • Bensiini toimii hyvin rasvan tahroilla. Jos kostutat tahraa bensiinillä, jauhetaan se talkkijauheella, vanhat mokkanahat tulevat houkutteleviksi ja kauniiksi.
 • Suede-kengät tulee säilyttää kangaskassissa erityisessä laatikossa. Se suojaa materiaalia ylimääräiseltä kosteudelta, suojaa mokkanahkaa pölyltä. Kotelossa piilotettu mokka säilyttää rakenteensa. Sen väri säilyy kylläisenä ja kirkkaana.
 • Suede mokkakengät tulee suorittaa vain hyvin kuivuneena.

johtopäätös

    Suede-kenkien väritys kotona voidaan suorittaa minkä tahansa isäntänä. On erittäin tärkeää, että pinnalla ei ole tahroja ja likaa.

    Tällaisten kenkien ylläpitäminen on helppoa, jos käytät tavallisia keinoja. Kirkkaan sävyn ylläpitämiseksi voit käyttää erityistä kyllästystä, likaa ja vettä.

    Jotkut kotimaalauksen mokkanahkojen salaisuudet on esitetty alla olevassa videossa.

    Kirjoita kommentti
    Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

    muoti

    kauneus

    suhteet