Kengänhoito

Miten pestä mokkahousut?

Miten pestä mokkahousut?

liittyä keskusteluun

 

Joka päivä urheilujalkineiden ystäville tulee yhä enemmän. Ja tämä ei ole yllättävää. Tossut ovat mukavia, käytännöllisiä ja jopa kauniita. Urheilukengät voivat olla hyvin tehokkaita esimerkiksi, jos se on mokka. Oikea, mokkanahat likaantuvat nopeasti ja ne eivät ole niin helppokäyttöisiä. Mutta jos tiedät joitakin sääntöjä, voit helposti erottaa kengät tahroista ja liasta.

Mitä saastuminen on?

Ylelliset ja upeat mokkanahat ovat aina olleet muodikkaita. Viime aikoina ei ole tullut vain kenkiä tai kenkiä, vaan myös tennareita. Urheilumallit kaikille poikkeuksetta. Jopa niille, jotka ovat kaukana urheilusta, mutta erittäin mukavat ja upeat kengät.

Oikeastaan ​​kaikki eivät ole vaarassa ostaa tällaisia ​​tuotteita, koska ne nopeasti likaiset. Suede-kengät tarvitsevat erityistä huolellisuutta, muuten se saa nopeasti räikeän ja epäterveen ilmeen. Monet, jotka eivät pystyneet palauttamaan lenkkitossujen vanhaa ulkoasua, pääsivät eroon niistä ja ostavat tavallisia.

Tämän tyyppiseen kenkään paisuvat hikoilun tai lian tahrat. Päästä eroon tällaisista ongelmallisista paikoista normaalilla kostealla liinalla tai sienellä ei toimi. Täällä tarvitaan erityistä lähestymistapaa ja ennen kaikkea tarkkoja tietoja. Tässä materiaalissa kuvataan yksityiskohtaisesti, miten likaiset tahrat puhdistetaan, miten se voidaan parhaiten tehdä.

Miten pestä ja puhdistaa?

Valitettavasti on parempi pukeutua mokkaa kengät hyvällä, kirkkaalla säällä, mutta sateisena, söpönä päivänä on parempi käyttää jotain muuta. Kenkiä ei kuitenkaan aina ole mahdollista suojata lialta, ja sen seurauksena paikat sytyttävät mokkanahkaa ja näyttää siltä, ​​että kengät vahingoittuvat pysyvästi.

Älä kiirehdi pesemään urheilujalkineita ja yritä päästä eroon tahroista kotona, tietämättä kaikkia sääntöjä ja käytännön neuvoja. Kotona on hyvin mahdollista puhdistaa mokkanahkatuotteita niin, että ne palauttavat entisen ulkoasunsa.

Jos palasit kotiin, ja kengissäsi oli likaa, älä ryntää pyyhkimään lenkkarisi rätillä. Tällöin voit tahroilla vain paikkoja, ja ne heikentävät enemmän mokkanahkaa.

Ensin sinun on annettava kenkä kuivumaan kokonaan, ja vain harjaa lika pois. Harjan tulee olla erityinen, ei liian kova, se voi vahingoittaa herkkiä kenkiä. On parempi antaa etusijalle kumiharja. Monissa kenkäkaupoissa voit heti ostaa erikoisharjan mokkanahkaa varten. Joskus tämä yksinkertainen menetelmä auttaa pääsemään eroon lialta ja tahroja ei ole.

Rasvavärit, jotka usein näkyvät myös kengissä, voidaan poistaa tavallisella talkkijauheella. Riittää, jos tahra täytetään jauheella jauheella, jätetään se useita tunteja, ja sitten harjataan pois harjalla.

On olemassa toinenkin tehokas tapa, joka on auttanut monia tuomaan mokkanahat takaisin elämään - tämä on höyrypuhdistus. Ei ole välttämätöntä, että sillä on erityisiä tietoja ja taitoja, kaikki voidaan tehdä helposti ja yksinkertaisesti keittiössä.

Kuten olet jo ymmärtänyt, päästä eroon tahroista, tarvitset höyryä. Laita kattilaan vettä, lämmitä se hyvin, kunnes voimakas höyry vapautuu. Sitten pidä lenkkaria sen päällä muutaman minuutin ajan ja harjaa sitten saastunut alue harjalla. Sitten sinun täytyy jättää kengät kuivumaan kokonaan.

Lisäksi monet mokkajalkineiden tahrat voidaan poistaa säännöllisesti pyyhkimällä. Huuhtele tahraa varovasti pehmeällä pyyhkeellä. Jos tahra vuotaa helposti ja häviää, voit jatkaa puhdistusta. Jos ei, niin todennäköisimmin tahra on voimakkaasti integroitu kankaaseen ja nyt tennarit on pestävä.

Miten voit pestä nopeasti?

Kun urheilujalkineet on pestävä, monet yrittävät tehdä sen normaalilla pesualtaalla. Mutta tällainen "pesu" voi pysyvästi pilata mokkanahat, ja sinun tarvitsee vain lähettää ne roskiin.

Pese tämäntyyppiset lenkkarit, mikä tärkeintä, osaa pestä ne niin, etteivät kengät vahingoitu tai pilaa kokonaan.

Ennen kuin aloitat tossujen pesemisen, varmista, että ne todella kestävät koko prosessin. Eli sinun täytyy tarkistaa kengät eheyden vuoksi. Jos pohja on jäljessä, kankaalla on pieniä vaurioita tai pieniä koristeosia, jotka voivat irrota pesun aikana, eikä tällaisia ​​kenkiä saa pestä.

Ensin harjaa edellä kuvatut tahrat.. Tämä on valmisteluvaihe ennen pesua.

käsin

Jos päätät puhdistaa urheilukengät käsin kotona, varaudu siihen, että prosessi on pitkä. Muuten, jos kävelit huonolla säällä ja palasit kotiin märillä kengillä, se on kuivattava perusteellisesti.

Älä koskaan aseta sitä akkuun muuten pilata tennarit lopulta: kuivauksen jälkeen ne tulevat kömpelöiksi ja pienemmiksi.

Jotta ne voidaan kuivata asianmukaisesti, sinun on täytettävä kengät puhtaalla paperilla, sanomalehdillä ja jätettävä lämpimään paikkaan, kunnes se on täysin kuiva.

Puhdistusvaiheet ovat seuraavat:

 • Ensimmäinen asia on sekoittaa tavallinen ammoniakki lämpimään veteen. Tämän ratkaisun avulla kostutat kangasta hieman, pyyhi kaikki epäpuhtaudet perusteellisesti. Yritä olla kostuttamatta kenkiä liikaa, muuten täplät imeytyvät ja on tahroja, jotka on erittäin vaikea poistaa.
 • Toinen on ottaa tavallinen nestemäinen saippua, lisätä yksi ruokalusikallinen ammoniakkia ja sekoita se huolellisesti. Tuloksen tulisi olla yhtenäinen ja runsaasti vaahtoa. Tämä ratkaisu, joka on melko vähän, on sovellettava tahraan ja hierottava erityinen kenkäharjalla. Yritä hieroa varovasti vahingoittamatta pintaa.
 • Kolmanneksi - huuhtele vaahto esivalmistetulla liuoksella: vesi ja pöytäviini. Kun tennarit on jätettävä kuivumaan kokonaan.

Jos suosikkikengät eivät ole vain kirkkaita, mutta jopa valkoisia, he tarvitsevat erityisen herkän lähestymistavan. Tällaisten jalkineiden hoito on erittäin vaikeaa, ja lian tahrojen poistaminen on vielä vaikeampaa.

Valkoisten mokkanahkojen puhdistukseen valmistele seuraava liuos: sooda ja tavallinen maito. Tämä ratkaisu on pestävä huolellisesti, ei niinkään kosteutta. Muuten tämä menetelmä ei ainoastaan ​​poista tahroja, vaan myös auttaa palauttamaan entisen kenkien valkoisuuden.

Ruskeat kengät voidaan pyyhkiä paksulla jauhetulla kahvilla. Voit käyttää nukkuvaa kahvia, mutta ilman sokeria ja maitoa. Kun olet puhdistanut tahrojasi, käytä tätä kahvinkeitintä, se auttaa palauttamaan värin ja tekemään paikoista vähemmän havaittavia.

Onko mahdollista pestä pesukoneessa?

Kenkien pesu käsin on ikävä prosessi. Ja miksi kärsiä niin paljon, jos jokaisessa talossa on pesukone. Tietenkin koneessa voit pestä kengät, mutta mokkanahatuotteiden kanssa sinun on oltava erittäin varovainen.

Ennen kuin lähetät tennarit pesukoneeseen, varmista, että puhdistat ne liasta, myös pohjasta.

Muista se Pese tällaiset kengät vain sellaisessa tilassa, joka sopii herkälle pesulle. Tämä voi olla ”Wool”, “Delicate wash” tai “Hand wash”.

Sneakereita ei voi pestä pitkään, sillä se ei saa olla yli 40 minuuttia. Suede-mallien pesu sopii parhaiten 30-40 ° C: n lämpötilaan.

On erittäin epätoivottavaa täyttää jauhe tällaisen pesun aikana, koska kussakin pesuainejauheessa on partikkeleita, jotka tekevät pesusta valkaistun. Nämä hyvin hiukkaset voivat vahingoittaa lenkkarit.Siksi perinteisen jauheen ja erityisesti valkaisuaineen käyttö on hylättävä. Kaada nestemäinen saippua, geeli tai muu nestemäinen pesuainelokero lokeroon.

Joissakin nykyaikaisissa pesukoneiden malleissa on erityisiä urheilukenkien pesutapoja.

"Spin" -tilassa se voi myös vahingoittaa kenkiä.. Ei niin paljon mokkanahkaa kuin pohjallisuuden vahvuus. Siksi on välttämätöntä asettaa joko pyörien aikana spinin vähimmäismäärä tai lopettaa se kokonaan.

Jos et halua vahingoittaa tuotteen pinnan eheyttä, on parempi pestä kenkä erikseen. Ja tee se paremmin erikoispussissa pesuun. Jos talossa ei ole sellaista pussia, voit laittaa sen yhteen rumpuun, esimerkiksi pyyhkeeseen. Se pehmentää kengän vaikutusta rumpuun, mikä estää pesukoneen rikkoutumisen.

Kun tennarit on pesty, ne on kuivatettava asianmukaisesti, jotta ne eivät muodosta. Kuten tiedätte, tätä ei pitäisi tehdä akulla tai sähkölämmittimellä. Myöskään sinun ei pitäisi kuivata kenkiäsi hiustenkuivaajalla, kuten monet tytöt yrittävät tehdä, mikä lopulta pilaisee tennarit.

Pakkaa kengät puhtaalla valkoisella paperilla. Heti kun se kastuu, se on vaihdettava kuivaan ja puhtaaseen paperiin. Tämä prosessi on toistettava useita kertoja, jotta kosteus saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti eroon.

On parasta kuivata kengät vedoksesta, jos se on lämmin, mutta ei auringossa. Kylmällä säällä riittää, että tuote kuivataan yksinkertaisesti lämpimässä paikassa.

vinkkejä

Tossujen, etenkin mokkanahan, pestä ei nopeasti ja tehokkaasti. Mutta on olemassa joitakin temppuja ja suosituksia jonka ansiosta voit huolehtia asianmukaisesti erityisen herkistä kengistä:

 • tällaisten kalliiden ja kauhistuttavien kenkien hoidon pitäisi olla ensimmäinen ostopäivä. Siksi ostaa tällaisia ​​lenkkarit, osta heti erityinen harja ja spray puhdistusta varten;
 • Sinun pitäisi myös saada suojaava spray, jonka seurauksena pöly ja lika eivät pilaa kenkien ulkoasua;
 • yritä pyyhkiä kengät flanelli- kankaalla vain välttääkseen herkän pinnan vahingoittumista;
 • Älä käytä tällaisia ​​kenkiä sateisessa ja söpöisessä säässä. Ja jos olet ulos sateessa, yritä ainakin ohittaa vanneita;
 • jotkut käyttävät hiontapaperia, jota kutsutaan yleisesti ”nulliksi” monimutkaisten tahrojen puhdistamiseksi. Saastumisen välttämiseksi tällä tavoin pitäisi olla hyvin herkkä, muuten voit vahingoittaa mokkanahkaa niin, että siellä on "kaljuja";
 • jos aiot pestä lenkkarit käsin, älä koskaan liota niitä lantioon;
 • palauttamaan mokkajalkineiden alkuperäisen värin voit käyttää folk-menetelmiä, joita edellä on kuvattu. Tai osta erikoisvärinen mokka, jonka ansiosta kengät näyttävät aina uudelta;
 • Hyvissä kengissä on aina etiketti, jossa on suosituksia pesusta ja hoidosta. Muista kiinnittää huomiota tähän - tämä on tärkeää;
 • jos et halua tai pelkää pestä kenkiä käsin tai kirjoituskoneella, sinun pitäisi ottaa se kuivapesuun, jossa voit hengittää tennistesi toisen elämän höyrymenetelmän avulla;
 • rättiä päivittäiseen hoitoon, sopiva säkki. Pyyhi kengät niin karkealla liinalla, jolloin pöly ja lika poistuvat. Muista, että rätin on oltava poikkeuksellisen kuiva.

Miten puhdistaa mokkajalkineet kotona, katso alla.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet