Kengänhoito

Miten pestä valkoisia lenkkarit?

Miten pestä valkoisia lenkkarit?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. piirteet
 2. vaihtoehtoja
 3. Tärkeitä vivahteita eri materiaalien hoidossa
 4. Miten pestä ainoa?
 5. Folk-korjaustoimenpiteet jauhetta vastaan

Tennarit pidetään yleismaailmallisina kenginä: niitä kuluvat sekä lapset että aikuiset. Valkoisen väriset tennarit ovat erityisen suosittuja, koska ne päivittävät minkä tahansa kuvan ja sopivat jokapäiväiseen käyttöön. Tällaiset kengät vaativat kuitenkin huolellista ja pätevää hoitoa.

piirteet

Valkoiset lenkkarit on suojattava paitsi lialta ja pölyltä, myös naarmuilta ja muilta puutteilta. Lisäksi valkoiset kengät ilman asianmukaista hoitoa ovat harmaita tai jopa kellertäviä. Tennarit voidaan puhdistaa folk-menetelmillä tai myymälässä ostettujen ammattilaisten puhdistusaineiden avulla. Jos seuraat säännöllisesti kenkiäsi, niitä ei ole vaikea puhdistaa saastumiselta.

On myös tärkeää valita valkoiset lenkkarit, joissa on erillinen hylly kenkään, sekä yksittäinen harja ja sienellä.

Ennen kuin poistat tennarit säilytettäväksi kaappiin, ne on kuivattava huolellisesti. Ja säilytä ne paremmin pakattuna erilliseen pakettiin.

vaihtoehtoja

Valmistellaan pesemään valkoisia lenkkarit kotona, sinun on päätettävä matkalla. Kenkien pesu käsilläsi on ehdottomasti taloudellinen ja turvallinen vaihtoehto kenkille. Käsinpesu suojaa materiaalia ja rumpukonetta mahdollisilta vaurioilta.

Monet valmistajat väittävät, että konepesu vahingoittaa lenkkarit, mutta todellisuudessa tämä ei ole aivan totta. Jos noudatat tiukasti kaikkia ohjeita, kenkiin ei tapahdu mitään.

Tarkastellaan tarkemmin molempia tapoja.

käsin

Hyvä pesu perustuu oikeaan tuotteeseen. Voi hakea jauhe, jossa on merkki "käsinpesu" tai "valkoinen pesu", myös sopivat pyykin saippua.

Kengät tulee pyyhkiä näkyvän lian pois ja poistaa sitten nauhat ja pohjalliset. Aseta saippuavettä 30 minuuttia. Pese sitten varovasti tahroja. Mukavuuden vuoksi voit käyttää hammasharjaa. Tämän jälkeen huuhtele, ettei juovia pääse tossuille.

Pesukoneessa

Helpoin tapa on pestä lenkkarit kirjoituskoneessa. Mutta tämä menetelmä ei aina voi antaa positiivista tulosta, ja joskus se voi pilata kenkiä. On myös olemassa vaara, että lenkkarit menettävät muotonsa ja pohja voi alkaa irrota.

Mutta jos valitsit edelleen konepesu, on tärkeää noudattaa perusohjeita:

 • Ensinnäkin, kuten käsinpesu, sinun täytyy poistaa pohjalliset ja nauhat.
 • Poista tarttuva lika harjalla ja saippuavedellä ja kuivaa. On erityisen tärkeää puhdistaa kiviä ja hiekkaa, koska ne voivat vahingoittaa konetta.
 • Kenkiä ei saa missään tapauksessa liottaa. Kuivumisen aikana se voi muuttua.
 • Valitse herkkä pesutila, aseta vähimmäisnopeus. Suurin lämpötila on 40 astetta. Huuhtele pois pääpesun jälkeen.
 • Kierrä, kuten kuivaus, sammuu.
 • Kengät on suositeltavaa pestä pussissa, ja lisäpyyhe tai vanha arkki on sijoitettava koneeseen rummun vaurioitumisen estämiseksi.
 • Kuivaa kengät huoneenlämmössä asettamalla paperi siihen. Paperi imee ylimääräisen veden ja säilyttää tuotteen muodon. Kenkiä ei voi kuivata hiustenkuivaajalla tai lämmittimellä tai jäähdyttimellä.
 • Kuivumisen jälkeen käytä erityistä vettä hylkivää ainetta.

Tärkeitä vivahteita eri materiaalien hoidossa

Tällä hetkellä voi ostaa eri materiaaleista valmistettuja lenkkarit.Näin ollen jokaisen tuotteen hoito on yksilöllinen. Harkitse joitakin tennistyyppejä ja suosituksia heidän hoitoonsa.

nahka

Valkoiset nahkakengät ovat pysyvä muotiasusteet. Mutta he menettävät hyvin nopeasti alkuperäisen ulkonäönsä, erityisesti jokapäiväisessä kulumisessa. Palauta alkuperäiset kiiltävät nahkakengät seuraavien vaiheiden avulla:

 1. Poista nauhat ja pohjalliset. Ne on pestävä erikseen käsin.
 2. Käytä likaa ja pölyä kostealla sienellä.
 3. Levitä saippuaneste sienelle ja pyyhi varovasti koko pinta. Sieni sijaan voit käyttää hammasharjaa.
 4. Kun kaikki toimenpiteet on suoritettu, pyyhi kengät kuiviksi.

Jopa valkoisten nahkatuotteiden puhdistukseen voit tehdä sekoituksen tärkkelyksestä ja maidosta. Seosta käsitellään kengillä, ja ylimäärä poistetaan pehmeällä liinalla. Kengän nahkatavaroiden puhdistukseen tarkoitetut ammattimaiset tahrat ovat erinomaisia ​​tahrojen poistamiseksi. Ne löytyvät runsaasti kenkäosastoista.

Puhdistuksen jälkeen päällystetään värittömällä ruiskulla tai kerma ja kiillota perusteellisesti. Jos pidät näitä tapahtumia, voit pitkään unohtaa likaiset lenkkarit.

Sopii nahkakenkiin vain lempeä märkäpuhdistus. Tällaisten tuotteiden liottaminen ja peseminen on ehdottomasti kiellettyä vaurioiden välttämiseksi.

Kankaasta

Converse - laadukkaat lenkkarit ilman ongelmaa, joka on sekä konepestävä että käsinpesu.

Jotta voit puhdistaa tennarit, sinun on yritettävä soveltaa seuraavaa tekniikkaa:

 1. Poista pohjalliset ja nauhat.
 2. Huuhtele veden alla hanasta pölystä.
 3. Voit laittaa likaantuneet paikat liuosta soodasta, etikka hitaasti, ja sitten pyyhkiä harjalla.
 4. 20-25 minuutin kuluttua muunnokset taitetaan pyykkipussiin.
 5. Laita koneessa nestemäinen pesuainetta.
 6. Kytke herkkä pesu päälle, katkaise spin.

Kuivatuskengät ovat toivottavia, jotta ne joutuvat suoraan auringonvaloon. Näin ollen tulokset kuivuvat nopeammin ja muuttuvat valkoisiksi. Noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​suosituksia, rusketossut palvelee yhtä vuotta.

Usein vihreitä tahroja tuoreelta ruoholta tai jälkiä jyrkkästä liasta ilmestyy kevyisiin kankaisiin, joissa on mahdotonta päästä eroon tavallisesta pesusta. Tässä tilanteessa voit käyttää tahranpoistoaineella tai pyykinpesuaineella, joka on merkitty "tahrojen poistamiseksi".

Ruohon tahrat voidaan poistaa sitruunamehulla sekoitetulla soodalla. Tällaista koostumusta sovelletaan likaisiin merkkeihin vähintään 30 minuutin ajan. Sen jälkeen pese kengät.

Poista keltaisuus kangaskenkien pohjasta käyttämällä kloorattua valkaisuaineita. Se tippuu kirkkaaseen veteen ja kengän pohja upotetaan valmiiseen liuokseen. Puolen tunnin kuluttua kengät pestään käsin ja kuivataan pystyasennossa.

Usein tapahtuu, että pesun tai lenkkarien väärän kuivauksen jälkeen muodostuu keltaisia ​​tahroja. Voit päästä eroon keltaisista tahroista käyttämällä talkkia, pesupulveria soodalla tai peroksidilla. Ennen valkoisten lenkkarien pesemistä pesukoneessa sinun on varmistettava, että ne ovat laadukkaita, estää pohjaa kuorimasta ja materiaalin rikkoutumisesta.

Ennen pesua lenkkarit on puhdistettava lialta. Tämä auttaa hammastikkua tai hammasharjaa. Sitten kengät pestään. Jos et noudata näitä sääntöjä, kengän kangas muuttuu harmaaksi.

Jotta tossut voidaan pestä silmällä, tarvitset tavallisen pesulaapin. Se puhdistaa täydellisesti silmänpinnan. Kun peset kenkää kirjoituskoneessa, on suositeltavaa kytkeä lempeä tila päälle 20-30 asteen lämpötilassa. Spin on oltava pois päältä.

Pyyhkimällä kangaskenkiä kirjoituskoneessa on parempi käyttää tiivisteitä, jotka sisältävät koostumuksessaan nestemäisiä aineita, koska tavallinen jauhe huuhdellaan huonosti ja voi jättää kellertäviä tahroja materiaaliin. Jos päätät pestä jauheella, tuote on huuhdeltava. Voit saavuttaa maksimaalisen valkoisuuden lisäämällä happivalkaisuainetta.

kumi

Mustien raitojen poistamiseksi ja lian poistamiseksi kumikengistä voit käyttää pehmeää sieniä tai kangasta. On kiellettyä puhdistaa valkoisia kumikenkiä kovilla harjoilla tai sienillä, koska ne voivat naarmuttaa kumia.

Jos pese kumisaappaat säiliössä, on tärkeää vaihtaa vesi mahdollisimman usein. Muuten kenkiin tulee tahroja. Poista suuret likaosat pohjasta, jotta se ei saastuta vettä, johon tuote pestään.

Pese likaiset valkoiset kengät saippuavedessä.

Sinun ei pitäisi käyttää kemiaa tähän, muuten on mahdollisuus pilata valkoista materiaalia. Älä myöskään käytä asetonia ja bensiiniä. Voit poistaa mustat raidat kumista valkoisella pyyhkeellä. Kun kenkä on pesty pois, se on pyyhittävä puuvillakankaalla.

Miten pestä ainoa?

Pese kengänvalkoisten lenkkarien kumipohja oikein useilla tavoilla:

 • Office-pyyhkijän avulla voit helposti pyyhkiä likaa pohjasta. Huuhtele vedellä kostutettua pohjaa pyyhkimällä ja pyyhi se sitten rätillä.
 • Sitruuna täydellisesti poistaa jälkiä ja tahroja. Se leikataan useiksi viipaleiksi ja pyyhi pohja. Neljännes tunnin kuluttua tennarit venyvät veden alla tai vain pyyhitään kuiviksi rätillä.
 • Toinen käytettävissä oleva työkalu lian poistamiseksi pohjasta on asetoni. Pieni määrä tätä työkalua levitetään puuvillapatruunaan tai tampoon ja pyyhitään tahra. On myös mahdollista käyttää kynsilakanpoistajaa.
 • Likaiset raitapyyhkeet pyyhkivät täysin vaseliinia. Ne levittävät pohjan pintaa ja pyyhitään 15 minuutin kuluttua kuivalla liinalla.
 • Lääketieteellisen alkoholin avulla voit helposti päästä eroon saastumisesta.
 • Vanhojen tahrojen poistamiseksi voit käyttää bensiiniin kastettua puuvillatyynyä. Niitä käsitellään pohjalla ja jonkin aikaa hierotaan tahranpoistoaineella.
 • Jos haluat naamioida tahrat, jotka on vaikea poistaa pohjasta, on suositeltavaa ostaa kenkiä varten valkoinen maali. Hän tulee suihkeina ja voiteina. Mutta tämän työkalun puute - sen korkeat kustannukset.

Folk-korjaustoimenpiteet jauhetta vastaan

Pesupulverin käyttämisen lisäksi tennarit pestään ajan myötä, joka palauttaa kenkien valkoisuuden nopeasti:

 • Yksi suosituimmista tavoista on hammastahnan tai hammasjauheen käyttö. Ne levitetään vanhaan hammasharjaan, jossa on jäykät harjakset ja hierotaan tasaisesti tasaisesti. Tässä tapauksessa sinun täytyy muistaa kiinnittää huomiota lenkkarien reunaan. Parhaan mahdollisen vaikutuksen saavuttamiseksi kannattaa valita valkaisupasta. Älä koskaan käytä pastaa eri värejä sisältävillä lisäaineilla.
 • Hammastahnan tai jauheen levittämisen jälkeen sinun täytyy odottaa 20-25 minuuttia, sitten pestä pois jäännökset veden alla. Voit myös sekoittaa pastaa ja jauhetta.
 • Toinen erinomainen menetelmä on maidon ja kananmunien seoksen käyttö. Beat munanvalkuainen, kunnes se on vaahtoava, lisää puoli kupillista lämmintä maitoa. Valkoiset nahkakengät pyyhitään tuloksena olevalla koostumuksella, ja saastuneita alueita käsitellään erityisen huolellisesti.
 • Päivitä suosikkikengiesi valkoinen väri tuoretta sitruunamehua. Se laimennetaan vedellä ja hierotaan tuotteen pinta. Sen jälkeen huuhtele kengät perusteellisesti niin, että happo ei syövytä materiaalia iholta.
 • Se auttaa myös täydellisesti hoitamaan ja kostamaan valkoisia lenkkarit vetyperoksidilla ja valkaisevalla saippualla.
 • Melko usein tennarit pestään liuoksessa, jossa on soodaa, etikkahappoa, sitruunaa tai shampoa. Tällainen koostumus levitetään tuotteen likaisille alueille ja pestään sitten juoksevan veden alla. Pyyhi ne sitten perusteellisesti kuivalla liinalla. Tätä suosittua menetelmää käytetään myös tennarit.
 • Selkeät lenkkarit ja lenkkarit voivat olla soodaa ja peroksidia. Tätä varten ruokalusikallinen sooda yhdistetään tl peroksidia ja teelusikallinen vettä huoneenlämmössä. Tätä liuosta hierotaan intensiivisesti kankaalla ja pohjalla ja tietyn ajan kuluttua pestään vedellä.
 • Kun pesuprosessi on valmis, kengät on suositeltavaa peittää glyseriinillä ja säännöllisesti ravitsevalla voiteella. Siten materiaali suojataan kuivumiselta. Jos haluat päästä eroon naarmuista, käytä maali liimakoostumuksella.
 • Moderneja valkoisia lenkkarit kuluvat joskus paljain jaloin, joten kengät saavat kellertävän sävyn, ei vain ulkopuolelta, vaan myös sisäpuolelta. On tärkeää muistaa, kun tennarit valkaistaan, muuten ponnistelut ovat turhia. Siksi levitysvälineet, esimerkiksi tahna tai hammasjauhe, levitetään materiaalin sisäpuolelle. Poista sitten jäännös 30-40 minuutin kuluttua kostealla sienellä tai liinalla.

Tietoja muista keinoista ja keinoista puhdistaa valkoisia lenkkejä seuraavassa videossa.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet