Kengänhoito

Miten pestä tennarit pesukoneessa?

Miten pestä tennarit pesukoneessa?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. piirteet
 2. Kuinka oikein?
 3. Vinkkejä tunnetuille tuotemerkeille
 4. Milloin kone on kielletty?
 5. Puutteet pesun jälkeen: miten puhdistaa?

Mukavat urheilukengät ovat pitkään olleet erottamaton osa monien vaatekaappia. Käytännölliset ja mukavat tennarit ovat suosituimpia kenkiä, joita monet ihmiset käyttävät lähes joka päivä. Nykyään voit ostaa minkä tahansa suunnitelman urheilujalkineita: nahkaa, tekstiiliä, piirustuksia, nauhoja ja muita, jokaiseen makuun ja kukkaroon. Mutta mitä kenkiä valitset, se tarvitsee ajoittain vakavaa puhdistusta. Tässä artikkelissa käsitellään tossujen pestä tavallisessa pesukoneessa.

piirteet

Koska tämäntyyppiset urheilukengät, kuten tennarit, ovat suosituimpia monien joukossa, ne on usein pestävä perusteellisesti. Käytämme näitä mukavia kenkiä melkein joka päivä ja riippumatta siitä, minne mennään: työhön tai päivämäärään. On tärkeää, että se on mukava, käytännöllinen ja kaunis.

Mutta kengät pysyvistä sukista menettävät ulkoasunsa. Jos kenkiä voidaan puhdistaa sienellä, hieroa erityisellä kerma, ja ne taas loistavat koskematon kiilto, sitten tämäntyyppisten urheilujalkineiden kanssa kaikki on hieman monimutkaisempi. Jos päivittäinen puhdistus ei enää auta, ja lenkkarit eivät näytä niin siistiltä kuin haluat, niin tässä tapauksessa sinun on ryhdyttävä vakaviin toimenpiteisiin. Esimerkiksi pesu on pesu.

Pese lenkkarit kirjoituskoneessa, mikä tärkeintä, osaa tehdä sen oikein, jotta kengät loistavat uudelleen. Jos teet kaiken oikein, voit helposti palauttaa suosikkikengät vanhaan ulkoasuun.

Pesuun tarvitset: erityisen pussin, jota suositellaan kenkien pesemiseksi; hyvä pesuainetta, joka kestää jopa vakavia tahroja ja likaa.

Ennen kuin lähetät kenkiä pesukoneen rumpuun, se on valmisteltava huolellisesti pesuprosessiin.

Ensinnäkin se auttaa parhaalla mahdollisella tavalla pestä ne. Toiseksi, et pilaa pesukoneita:

 • pese ainoa pohja niin, että kadulla ei ole likaa. Voit tehdä tämän juuri hanan alla sienellä tai jäykällä harjalla. Muuten tavallisimmat hammasharjat auttavat, mikä auttaa poistamaan lian ja hiekan hiukkasia uritetusta pohjasta;
 • Irrota nauhat ennen pesua. Ne voidaan myös pestä käsin tavallisella saippualla;
 • tarkista kengät eheyden puolesta. Toisin sanoen varmista, ettei vaurioita ole, että saumat eivät poikkea toisistaan, pienet koristeosat säilyvät hyvin ja niin edelleen.

Kun olet valmistanut tennarit, voit siirtyä itse pesuun.

Kuinka oikein?

Jokainen, joka ensin kohtaa pesukengät pesukoneessa, tietenkin pelkää tehdä jotain väärin. On melko loogisia kysymyksiä: miten pestä, millä tavalla valita, onko tällainen pesu pilaa kengät ja niin edelleen.

Aluksi, täytyy pestä kenkiä erityisessä pussissae, kuten edellä mainittiin. Mutta ei aina sellainen pussi ole talossa. Ei ole väliä. Riittää, että pesukoneen rummun lenkkarit asettavat yhden tai kaksi pientä pyyhettä. Tämä on välttämätöntä, jotta puhallukset pehmenevät pesun aikana ja suojaavat pesukoneen vakavilta vaurioilta.

Yritä pestä vain yksi pari kerrallaan. Parempi vielä, pese yksi kenkä kerrallaan.Lisäksi jos sinulla on irrotettava pohjallinen, on parempi poistaa se pesun aikana. Pohjalliset, kuten nauhat, voidaan helposti pestä käsin, ja tätä ei ole niin vaikea tehdä.

Muuten, jos päätät pestä värillisiä kenkiä, nimittäin kirkkaita värejä, varaudu sitten siihen, että he voivat menettää värinsä. Tämän välttämiseksi Kenkien asettaminen etukäteen valmistettuun ratkaisuun kestää noin kymmenen minuuttia. Kaada lämmin vesi altaaseen, liuota siihen muutama ruokalusikallinen tavallista etikkaa ja upota kenkäpari sinne. Näin voit korjata värin, ja pesun jälkeen ne pysyvät samoina kirkkaina.

Jos pese puhtaat valkoiset tennarit, se ei häiritse pientä valkaisuainetta pesun aikana. Työkalu on luonnollisesti suunniteltava vain valkoisille pelloille.

Mitä tulee jauheeseen, on parempi antaa etusija nestemäiselle aineelle. Koska tavallinen jauhe jättää usein tahroja kenkiin, varsinkin jos ne on valmistettu kankaasta.

Mikä tila?

Monilla viime vuosina valmistetuilla pesukoneilla on erityinen tila. urheilujalkineiden pesuun. Jos kirjoituskoneessa ei ole tällaista tilaa, ei ole väliä. Valitse pese suosikkikengät herkkä tila tai käsipesu. Tällaisessa ohjelmassa on hellävaraisempi lämpötila.

On parempi luopua "Spin" -tilasta, koska tämä voi johtaa kengän muodonmuutokseen.

Missä lämpötilassa?

Nahkajalkineet, tekstiili- tai tekstiilituotteet pestään parhaiten alhaisissa lämpötiloissa. Valitsemasi lämpötila ei saa ylittää 40 astetta. Olisi parasta, jos valitset 30-35 astetta. Mitä alhaisempi lämpötila, sitä suurempi on takuu siitä, että kengät eivät pääse pysähtymään.

Kun olet pestä urheilujalkineet, sinun on kuivattava ne huolellisesti. Tätä ei suositella käyttämään automaattisella kuivausrumpulla pesukoneessa tai hiustenkuivaajalla. Tällaisen prosessin jälkeen kengät voivat muuttua vakavasti, ja sinun tarvitsee vain lähettää se roskat.

Lisäksi ei ole suositeltavaa kuivata niitä akun tai patterin lähellä.

Yritä kuivata tennarit ulkona. Kun olet poistanut ne pesukoneen rummusta, jätä ne altaaseen tai erikoiskorttiin. Aseta ne siten, että kaikki ylimääräinen neste voi valua turvallisesti. On parasta kuivata kengät kadulla, jossa luonnollisen tuulen avulla ne kuivuvat hyvin.

Kuivausprosessin vauhdittamiseksi hieman voit tehdä kengät vanhoilla sanomalehdillä tai vain paperilla. Muista vain, että valkoiset lenkkarit täytetään parhaiten puhtaalla valkoisella paperilla, jotta tuote ei menetä väriä. Vaihda paperi säännöllisesti kuivumaan.

Vain täydellisen kuivauksen jälkeen voit täyttää pohjalliset ja nauhat.

Vinkkejä tunnetuille tuotemerkeille

Tällaisten tunnettujen tuotemerkkien, kuten Nike tai Adidas, kengät ovat erityisen laadukkaita. Yleensä tällaiset tuotteet kyllästetään aluksi erityisellä aineella, jolla on vettä hylkivä ja likaa hylkivä vaikutus. Tämän vuoksi ne eivät usein likaa, ja jos ne on puhdistettava, tämä voidaan tehdä helposti ja nopeasti.

Valitettavasti tämä kyllästys pestään ajan myötä vähitellen. Tämä johtuu säännöllisestä märkäpuhdistuksesta, sateesta, sääolosuhteista ja tietenkin konepesu.

Tilanne auttaa nykyaikaisia ​​työkaluja, joita usein löytyy kenkäkaupasta. Tämän työkalun avulla voit käsitellä nahkakenkiä, ja he ilahduttavat teitä siitä, että pöly ja lika eivät tartu niihin kovin paljon.

Jotta laadukkaista tuotteistaan ​​tunnetut maailman tuotemerkit kengät palvelisivat mahdollisimman pitkään, tarvitsemme asianmukaista hoitoa:

 • Muista ostaa erityinen tuote urheilukenkien hoitoon. Harkitse materiaalia, josta tuote valmistetaan: nahka, mokka, nubukki, tekstiilit ja niin edelleen;
 • Ennen kuin alat puhdistaa kenkiä millä tahansa tavalla, lue ohjeet huolellisesti.
 • kun olet käynyt huonossa säässä, puhdista lika huolellisesti ja täytä se sitten puhtaalla ja kuivalla paperilla. Sama pitäisi tehdä niille, jotka kärsivät jalkojen liiallisesta hikoilusta;
 • Suede- tai nubuck-lenkkarit puhdistetaan parhaiten erityisillä harjoilla, jotka eivät vahingoita herkkää pintaa ja säilyttävät täydellisen ilmeen mahdollisimman pitkään.
 • Kun puhdistat nahkaa, yritä tehdä siitä liian märkä sienellä. Tällaiset kengät pelkäävät ylimääräistä vettä ja tämä menettää alkuperäisen ulkoasunsa.

Milloin kone on kielletty?

Valitettavasti kaikkia lenkkejä ei voi pestä kirjoituskoneessa. On olemassa joitakin tuotteita, joita ei voida pestä kirjoituskoneessa. Esimerkiksi tämä tuote on valmistettu aitoa nahkaa tai mokkaa. Lisäksi urheilukengät, joissa on valonheijastimet, eivät myöskään sovi tällaiseen pesuun. Ei ole suositeltavaa pestä kivejä, jotka on koristeltu rhinestoneilla, metallipiikkeillä. ja niin edelleen. Tällaiset tuotteet pesun aikana voivat vahingoittaa laitetta vakavasti, ja pesukone voi jopa epäonnistua.

Pese urheilujalkineet, jotka on valmistettu nahasta, ja ne voivat olla ilman jauheita ja pesukoneita. Yritä päivittäin puhdistaa tällaiset tuotteet pölystä ja liasta tulevalla sienellä. Useita kertoja kuukaudessa hiero se erityisellä kerma. Voit ostaa kerma samassa kaupassa kuin urheilukengät.

Jos seuraat säännöllisesti lenkkarit, ne kestävät sinut pitkään, ja niiden ulkonäkö on yhtä täydellinen kuin ensimmäisenä ostopäivänä.

Jos päätät pestä lenkkarit käsin, nämä suositukset ovat varmasti hyödyllisiä sinulle:

 • Valmistele ensin tennarit pesuun, kuten edellä suositellaan. Puhdista lian pohja, pyyhi pinta perusteellisesti, poista nauhat;
 • Jos lenkkarilla, erityisesti kankailla, on voimakkaita tahroja, jotka ovat aika ajoin syöneet aineeseen, sinun täytyy työskennellä aluksi. Tällaiset tahrat voidaan poistaa valkaisuaineella. Valitse nestemäinen valmiste. Työkalu voi olla valkoinen tai värillinen liinavaatteet, kaikki riippuu kenkien väristä;
 • Kun puhdistat kovaa tahraa, voit käyttää yksinkertaista hammasharjaa, joka on erittäin kätevä annostella ja hieroa tahra suoraan. Hiero tahra varovasti ja jätä se kymmenen tai viidentoista minuutin ajan, jonka jälkeen voit siirtyä pääpesuun;
 • jotta pesukengät voidaan pestä käsin, pesuainetta on tarvittaessa sekoitettava valkaisuun. Tee kaikkea lämpimässä vedessä. Muista, että liian kuuma vesi voi vaurioitua ja kengän pohja tai koriste-elementit voivat irrota;
 • Kun kengät on upotettu altaaseen, hiero ne perusteellisesti pehmeällä harjalla kaikilla puolilla. On parasta pestä ja kuivata pohjallinen erikseen;
 • Kun olet lopettanut jauheveden pesun, kengät on pestävä viileässä vedessä. Tämä on tehtävä huolellisesti, jotta pesuaineen hiukkasia ei jätetä, muuten täydellisen kuivauksen jälkeen tuotteen pintaan tulee tumman keltaisia ​​täpliä;
 • täytyy kuivata samalla tavalla kuin edellä on kuvattu, välttäen puhalluskuivauksen ja lähellä paristoja, pattereita.

Puutteet pesun jälkeen: miten puhdistaa?

Valitettavasti monet kohtaavat sellaisen ongelman, että vaikka pesukoneen tahrat jäävät lenkkariin. Tämä pätee erityisesti valkoisiin pohjiin. Tuntuu siltä, ​​että kengät ovat täysin puhtaita, mutta ainoa pyyhkii sen täydellistä valkoisuutta. Mutta nämä puutteet poistetaan helposti pesun jälkeen. On totta, että tällä kertaa on toimittava manuaalisesti.

Säännöllinen pyyhekumi, jota jokainen opiskelija käyttää päivittäin, auttaa valkaisemaan suosikkikengiesi pohjaa. Riittää, jos hierot kaikki ongelma-alueet pyyhkeellä. Saastuminen lähtee, ja pohja on taas valkoinen.

Jos kerran valkoinen pohja on hieman kellertävä tai harmaa, valkaisu auttaa palauttamaan sen valkoisuuden.Ota nestemäinen pesuainepesu valkoiseksi, liuota se lämpimään veteen. Kaada vain tarpeeksi vettä viihtyisään, leveään altaaseen niin, että siihen voidaan liottaa vain kengän pohja. Jätä tuote tähän liuokseen noin puolen tunnin ajan. Tämä auttaa valkaisemaan pohjaa.

Muuten, voit tehdä tällaisia ​​manipulaatioita ennen pääpesua, jotta voit varmistaa, että lenkkarit ovat täysin puhtaat kaikilta puolilta.

Säännöllinen hammastahna, jota käytämme aamulla ja illalla, myös käsittelee valkoisella pohjalla olevia tahroja. Mieluummin valkoinen, minttu pasta. Koska joissakin tahnoissa, joissa on hiukkasia ja kiteitä, on pieni määrä väriainetta, joka vaikuttaa haitallisesti pohjaan.

Sovita sitten tahna hammasharjaan ja hiero se sitten pohjaan kiinnittäen erityistä huomiota ongelma-alueisiin. Tämä menetelmä auttaa palauttamaan pohjan valkoisuuden nopeasti ja tehokkaasti.

Joitakin tahroja koneen pesun jälkeen jää edelleen kengän pinnalle. Usein tämä tapahtuu tekstiilikenkien kanssa. Kun kengät ovat vielä märkä, voit poistaa paikat itse käsin. Tätä varten tarvitaan valkaisuaine, mieluiten neste.

Huomioi myös se, että värilliset kengät tarvitsevat värilliselle pellavalle suunnitellun työkalun, muuten saatat vaarantaa tuotteen, ja materiaali näyttää vaalealta.

Jos pesun jälkeen eräät yksityiskohdat, kuten strassit tai muut korut, lensi, niin ei ole väliä. Täydellisen kuivumisen jälkeen voit kiinnittää ne takaisin. Tämä voidaan tehdä erityisellä liimalla. Huomaa, että liiman on oltava läpinäkyvä. Levitä liimaa itse paikkaan, ei tuotteeseen. Lisäksi sinun ei pitäisi käyttää liikaa liimaa, muuten sinun on poistettava sen jäännös kengästä.

Kengät pestään pesukoneessa, katso seuraava video.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet