Kengänhoito

Poista tennarit oikein ja varovasti

Poista tennarit oikein ja varovasti

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Mitä saastuminen on?
 2. Miten pestä?
 3. Miten voin puhdistaa nopeasti?
 4. Tuotteet eri materiaaleista
 5. Harkitse tuotteen väriä
 6. Vihjeitä

Tennarit ovat erittäin mukavia, monipuolisia ja kestäviä kenkiä. Urheilua tai ulkoilua varten ne ovat luultavasti paras vaihtoehto. Mutta tällaisen kengän aktiivinen ja usein jopa äärimmäinen käyttö johtaa niiden voimakkaaseen saastumiseen. Tietenkin jokainen haluaa palata siistiin ilmeen lenkkeihinsa vahingoittamatta materiaalia ja säilyttäen niiden muodon ja käytännöllisyyden.

Mitä saastuminen on?

Kuten muutkin kengät, joita käytetään usein useissa olosuhteissa, lenkkarit annetaan tyypillisin saastuminen:

 • Usein on tarpeen puhdistaa nämä kengät. liasta. Monissa lenkkarien malleissa on lämmin tyyny ja pohja, joten niitä voidaan käyttää kylmän kauden aikana, kun se on sulava ja kostea pihalla. Myös kun käytetään lenkkeilyyn metsässä tai puistossa, tennarit ovat usein kosketuksissa maahan, mikä johtaa siihen, että jälkimmäinen pääsee kengän materiaaliin ja pohjaan.
 • Jos käytät usein tai jatkuvasti kulumista, saatat joutua eroon. hikoilun hajua. Tennarit valmistetaan pääasiassa kestävästä tiheästä materiaalista, suljettu kenkä. Tämä on välttämätöntä hyvän kiinnittämisen jalan ja intensiivisen kulumisen mahdollistamiseksi, mutta tämän kengän jalka ei ole käytännössä tuuletettu. Ja synteettisestä materiaalista valmistetut sukat pahentavat ongelmaa.
 • Väärän pesun ja kuivumisen yhteydessä lenkkarit voivat olla saippuapäätyä, josta on vaikea päästä eroon. Tämän välttämiseksi nämä kengät on puhdistettava ja kuivattava noudattaen kaikkia tarvittavia sääntöjä.

Miten pestä?

Joissakin tapauksissa kengät eivät välttämättä pese kokonaan. Yleisiä ja perusteettomia pesuja on yleensä vältettävä, varsinkin jos tyynyn sisäpuoli ei ole saastunut eikä sillä ole epämiellyttävää hajua. Erilliset lika- tai sadeveden tahrat voidaan yksinkertaisesti korjata:

 • Jos kontaminaatio on tuore ja ei ole juurikaan juurtunut kengän materiaaliin, on helpoin ja edullisin tapa päästä eroon siitä kotona. pyykin saippua. Ota kova harja, voit käyttää vanhaa hammasharjaa. Märkä se ja saippua saippualla. Hiero saastunut alue ennen saippuahuuhtelun muodostumista siihen. Huuhtele vaahto varovasti lämpimällä vedellä.
 • Jos vain lenkkarien pohja on likainen, voit pestä sen lämpimän virran alla vettä hanasta. Tavallisesti pohjan materiaali on riittävän kestävä ja saastuminen ei tunkeudu syvälle sen rakenteeseen. Ota harja tai sienellä, korvaa kengän ainoa kevyen lämpimän veden alla ja käytä harjaa hiekan ja muiden epäpuhtauksien pesemiseen. Jos kyseessä on intensiivinen saastuminen, voit käyttää myös saippuaa tai pesuaineita.
 • Kevyt pohja voidaan puhdistaa hammastahna. Tämä yhdiste ei ainoastaan ​​auta likaa poistamaan, vaan myös keventää ainutlaatuista ainetta hieman. Hammastahnan avulla voit myös hioa pois hieman likaa vaaleilla lenkkarilla.
 • Voit poistaa värjätyt ja syvälle sulautetut jalkineiden materiaalit kemiallinen tahranpoistaja. Tällaisia ​​työkaluja on myytävissä kotitalouksien kemikaalien osastoissa. Ennen käyttöä tutustu ohjeisiin ja määritä, mitkä kankaat ja materiaalit tämä koostumus sopii.

Miten voin puhdistaa nopeasti?

Pitkällä ja intensiivisellä kulumisella urheilu-, juoksu-, koripallo- tai talvikengät on pestävä sisältä. Toiminnan algoritmi on seuraava:

 • Irrota lenkkarit ja poista pohjalliset. On parempi jäädyttää ne erikseen, liota ne etukäteen jauhe- liuoksessa tai saippualiuoksessa.
 • Pyyhi kengät käsin käsin, kostuta tyyny juoksevan veden alla. Pese harja tai sieni ja hiero se lenkkarien sisäpinnalle.
 • Jätä kengät 10-15 minuutiksi. Tänä aikana saippuan koostumus tunkeutuu hyvin materiaaliin.
 • Kaada lämmin vesi kulhoon ja huuhtele kengät perusteellisesti vedessä. On erittäin tärkeää, että lenkkarit pestään kunnolla puhdistuksen jälkeen, ja sitten kuivumisen jälkeen kengät pysyvät sellaisina kuin ne olisivat ilman jännitystä.
 • Huuhtelu on toivottavaa toistaa useita kertoja, kunnes lantion vesi muuttuu läpinäkyväksi ja saippuavaahto lakkaa muodostumasta.
 • Voit poistaa tahroja, jotka ovat voimakkaasti sotkeutuneet lenkkarien verkkoon, voit käyttää esipyyhkiä saippuan tai tahranpoistoaineella ja pestä tennarit kokonaan käsin tai pesukoneessa. Automaattisessa koneessa pesemiseen on tarpeen valita herkkä tila, joissakin malleissa on erityinen urheilukenkien pesuohjelma. Pyöritä - vain vähimmäisnopeudella.
 • Kuivausta varten älä jätä lenkkarit akkuun tai suoriin auringonvaloon. Tällaisten tuotteiden voimakas lämpövaikutus on vasta-aiheinen. Kuivausjalkineet tarvitsevat, asettamalla ne verkkoon tai ripustamalla nauhoja ulkona tai kuivassa huoneessa.

Kun lämpökuivatut kengät menettävät muotonsa, lohko voi merkittävästi pienentää ja muodostaa epämuodostuman.

Tuotteet eri materiaaleista

Eri mallien lenkkarit reagoivat eri tavoin pesuun ja kosketukseen veden kanssa. Vastaavasti pesuaineet, veden lämpötila ja pesutapa sen on oltava sopiva tietyn tyyppiselle materiaalille.

Yksi vaatimattomimmista on kangasta ja kangasta. Yleensä ne on valmistettu kumipohjista. Tällaiset jalkineet siirtävät hyvin sekä koneen että käsinpesun.

Jos kengissä on tummaa väriä, on syytä kiinnittää erityistä huomiota huuhteluun, jotta kangasta ei saa vaaleaa tahraa kuivauksen jälkeen. Jos konepesu on valittu koneessa, huuhtelutila on asetettava.

Pese nahkakengät vasta sen jälkeen, kun olet tutustunut tämän kengän etikettiin. Tosiasia on, että on olemassa paljon aitoa nahkaa. Jotkut heistä ovat hyvin herkkiä ja herkkiä. Tällaisten kenkien puhdistuksessa ja pesussa on noudatettava tiukasti etiketissä olevia ohjeita ja varoituksia.

Jos etiketti pyyhitään ja et voi selvittää, mitä nahkaa sinun lenkkarit on valmistettu, on parempi pestä ne vain käsin 30-40 asteen lämpötilassa ei-aggressiiviset pesuaineet, kuten pyykin saippua.

Kengän mesh-insertit sopivat hyvin käsin pyyhkimiseen. Jos tuote on valkoinen, voit käyttää tahroja tai valkaisuaineita.

Nubuck-kenkiä saa käsitellä vain herkällä käsin. Pesu kirjoituskoneella voi pysyvästi pilata tällaisten kenkien muodon. Nubukin kenkien pinta on puhdistettava pehmeällä saippualla tai kostutetulla saippuavedellä tai lievällä tahranpoistoaineella.

Velour-tennarit eivät siedä mitään kosketusta veden kanssa. Niille suositellaan kuivapesua. Voit puhdistaa nämä kengät pehmeällä harjalla tai mokkanahalla. Luonnolliset kotiäidit ovat huomanneet, että tavallinen lyijykynän pyyhkija poistaa myös veluurikenkien lian.

Velourin kenkien voimakkaan kontaminaation välttämiseksi sitä tulee käsitellä säännöllisesti erityisillä vettä hylkivillä suojaavilla yhdisteillä.

Talvikenkillä, joissa on turkista, on paksu raskas pohja, joka voi vahingoittaa pesukoneen rumpua. Siksi tällaisten tuotteiden pesu ja puhdistus on sopiva vain käsin.Turkisosat vaativat erityisen herkkää, jos mahdollista, kuivapesua. Tätä varten sinun täytyy täyttää turkis tärkkelyksellä ja hieroa se varovasti kasaan koko pituudelta. Tämän jälkeen lakaista tärkkelys kuivalla harjalla.

Harkitse tuotteen väriä

Pesuvaihtoehdon ja pesuaineiden valinta riippuu myös lenkkiesi väristä.

Maalienpoistajien ja klooripitoisten valkaisuaineiden vaikutukset sietävät kevyitä lenkkarit hyvin. Älä kuitenkaan käytä näitä melko aggressiivisia aineita liian usein, koska ne vaikuttavat merkittävästi materiaalin kuituihin. Heikko valkaisuominaisuus sisältää sitruunahappoliuoksen. 40 - 50 grammaa sitruunajauhetta tulisi laimentaa 1 litraan vettä. Saatua koostumusta voidaan käsitellä yksittäisissä saastuneissa tiloissa tai liota kenkiä siinä 10-15 minuuttia. Sitruunahappoliuoksella on myös hyvä virkistävä vaikutus, joten voit pysyvästi päästä eroon epämiellyttävästä hikistä.

Kangaskengät sietävät lähes kaikkia pesuaineita. Värillisissä kangaskenkissä on suositeltavaa käyttää väriaineiden pesuaineita, jotka säilyttävät kirkkaan värin. Voit myös käyttää värisillä kankailla säästäviä tahroja.

On parempi pestä värillisiä ja tummia lenkkejä erikseen vaalealta kengältä tai muista asioista. Tämä auttaa välttämään kevyiden tuotteiden ei-toivottua värjäystä pesun aikana.

Vihjeitä

Seuraavat ohjeet auttavat sinua ottamaan paremmin huomioon kengät. ja pidä kengät siistinä pitkään:

 • Kangas- ja rusketossut menettävät usein muotonsa pesun ja kuivumisen jälkeen. Estäksesi tämän tapahtumasta, kostuta kosteat lenkkarit kuiviin lautasliinoihin, sanomalehtikappaleisiin ja puuvillapyyhkeisiin. Kuivausprosessi kiihtyy, jos kengät altistuvat ulkoilmaan.
 • Älä pese liian usein minkä tahansa tyyppisiä lenkkarit. Pese kenkä kokonaan kokonaan, kun se on todella tarpeen, esimerkiksi jos tyynyn sisäpuoli on merkittävästi saastunut ja haju on epämiellyttävä. Monia lian tyyppejä voidaan helposti poistaa osittaisella ompelemalla, jos et käytä niitä ja ryhdy toimiin mahdollisimman pian, kunnes lika on tullut materiaaliin.
 • Veden korkein lämpötila, jolla pesu voidaan suorittaa, ei saa ylittää 50 astetta. Herkkien materiaalien osalta tämä kynnys on 30-40 astetta.
 • Peseytetyn parin kuivumisen nopeuttamiseksi voit käyttää hiustenkuivaajaa kylmän ilman tilassa. Kenkien voimakas kuivaaminen on ehdottomasti mahdotonta hyväksyä.
 • Käytä pesukoneessa kenkien pesussa erityistä pussia pesuun. Voit korvata sen tarpeettomalla vanhalla tyynyliinalla.
 • Poista pesut ennen pesua kengistä ja poista pohjalliset, jos niitä ei ole liimattu. On kätevintä pestä ne erikseen käsin, liotamalla ne lyhyesti saippualla tai pyykinpesuaineliuokseen.
 • Laitetta ei voi pestä koneessa yli kaksi paria kenkiä. Tämä voi vaurioittaa tai tasapainottaa rumpua. Tossuja, joissa on paksut ja raskaat pohjat, ei saa pestä kirjoituskoneessa.
 • Jotta kengät eivät ole usein saastuneet eivätkä vaadi usein pesua tai puhdistusta, yritä käsitellä sitä säännöllisesti vedellä hylkivällä suojaavalla yhdisteellä. Kun valitset koostumusta, lue ohjeet löytääksesi oikean työkalun lenkkarisi.

Lisää vinkkejä siitä, miten tossut pestään käsin, on seuraavassa videossa.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet