puukengät

Mikä on sabo

Mikä on sabo

liittyä keskusteluun

 

Mikä on sabo?

Nykyään puukengät ovat tyylikkäitä kesäkenkiä, joita kaikenikäiset naiset käyttävät mielellään. Näiden epätavallisten sandaalien fanien joukossa on jopa tähdet, jotka osoittavat ylpeänä useita tuhansia dollareita. Mutta sabotin tarina alkoi kauan ennen meidän aikamme, ja alkuperäinen oli vähän kuin ne kevyt ja mukavat sandaalit, joita näemme nyt.

Muinaisessa Roomassa vangit nimenomaan vievät suuria puukaloja, jotta he eivät voineet paeta. Takaisin 10. vuosisadalla japanilaiset käyttivät geta-kenkiä, joissa oli puinen pohja, pienen penkin muodossa. Ardennien vuoristossa alkoi kuluttaa enemmän tai vähemmän nykyaikaisia ​​malleja muistuttavia tukkia. Tämä massif ulottuu useiden Euroopan valtioiden alueelle: Belgiaan, Ranskaan ja Luxemburgiin. Köyhät talonpojat käyttivät kahdenlaisia ​​kenkiä. Ranskalaiset valmistettiin kokonaan puusta, ja hollantilaisilla (puukengillä) oli nahkaa tai mokkaa.

Myöhemmin näiden kenkien muoti levisi ympäri Eurooppaa. XVI vuosisadalla hollantilainen käsityöläiskildi tuotti tukkien tuotantoa. Alankomaissa tuotetaan yksinkertaisia, halpoja vaihtoehtoja ja maalattu juhlallisiksi tilaisuuksiksi. XIX vuosisadan loppuun saakka puiset kengät olivat kuluneet jopa jaloilla ranskalaisilla naisilla. Myöhemmin he valloittivat Englannin XIX-luvulla.

Ajan myötä sabotti painoi muita kenkiä ja heidät palautettiin vähemmän. Vuonna 1969 hollantilainen suunnittelija Jan Jansen alkoi unohtaa tukkia. Muotilaulaja Janis Joplin ja hippi-tyyliset fanit nousivat. Monilla muodikkailla naisilla oli miellyttävä korkki- ja polyuretaanialustan vaihtoehtoja niiden kevyydestä ja esteettömyydestä.

edut

Miksi sabotti ei ole menettänyt merkitystään nykypäivämme? Tähän on monia syitä:

 1. Mukavuutta. Paksu alusta sallii tukkien omistajien kävellä millä tahansa teellä eikä koe epämukavuutta.
 2. Korkeuden nousu Useimmat mallit tekevät sinusta muutaman tuuman korkeamman. Jos valitset myös beige puukot, jalat tulevat visuaalisesti pidemmiksi ja ohuemmiksi.
 3. monipuolisuus. Kuten vanhoina aikoina, tukkia voi käyttää myös kuumassa säässä ja viileässä, ja jotkut suunnittelijat tuottavat jopa talvimalleja.
 4. Suunnittele jokaiseen makuun. Nämä kengät tarjoavat monenlaisia ​​värejä ja sisustusta.

Mikä ero on sabotin ja muulin välillä?

Näiden kahden kengätyypin yhdistävät ulkoinen samankaltaisuus, joten monet eivät näe eroa niiden välillä. Miten ne eroavat toisistaan?

Puukengät merkitsevät mukavuutta ja mukavuutta he eivät voi pelätä pudota, koska niillä on massiivinen korkki, puinen pohja tai pohja mannasta ja usein suljettu yläosa. Vaikka sormesi ovat auki, jalka on lukittu tiukasti. Näin voit käyttää tukkia joka päivä.

Muleilla on paljon elegantti kantapää. Kengän kantapää on aina auki, yläosa voi olla pyöristetty, terävä tai ilman sukkaa. Ne voivat olla hihnoilla ja niissä on koristeelliset reiät. Ne täydentävät täydellisesti tiukkoja klassisia kuvia. Myös pienet kantapäät, jotka liittyvät enemmän kezlin tyyliin, näyttävät naisellisilta.

Tyypit ja mallit

Klassisten mallien puuttuminen ilman kantapää on yhä harvinaisempaa. Ne korvattiin moderneilla muunnelmilla, joissa oli paksu kantapää ja taso. Kengän yläosa voidaan valmistaa eri materiaaleista: nahkaa, mokkaa, tekstiilejä, malleja on jopa turkis. Koristeluun käytetään usein niittausta, vähemmän solkia, lukkoja, ketjuja. Erityisen pohjallisen ansiosta jalka ei liukene niihin. Jos ennen kuin ne ovat kuluneet sekä miehille että naisille, he ovat nyt tulleet pääasiassa naisten kenkiä.

Millaisia ​​"puukenkiä" on nykyään?

 • Tasainen pohja - Hyvä vaihtoehto kesälomille. He voivat nähdä nähtävyyksiä tai kävellä merelle, joten nämä ovat mukavia rantakenkiä. Erittäin kevyet urheilusabotit ovat suuria pitkiä kävelyretkiä kaupunkiin, erityisesti korkkipohjiin. Lomalle menemällä jokaisen pitäisi ostaa pari mukavaa sabotia tasaisella juoksulla.
 • Kantalla - tyylikkäät mallit, jotka sopivat mihin tahansa kesämekliin ja joihinkin housuihin. Jotkut mallit ovat hyviä ystäviä iltapuvuilla. Esimerkiksi korkokengät. Kengät ovat suljettuja, massiivinen nenä ja leveä kantapää - ei kaikkein naisellinen vaihtoehto, joten sinun pitäisi olla varovainen hänen kanssaan. He painavat visuaalisesti jalkaa.
 • Kiilanapit - Tätä tarvitaan naisellisuuden ja mukavuuden ystäville. Voit myös ajaa heissä, jos olet myöhässä, ja tanssia kesäkahvilassa. Nykyään suunnittelijat tekevät läpinäkyviä ja läpikuultavia tyynyjä. Kokeile pohjan muotoa: ne valmistetaan kolmion, trapetsin, soikean, rombin muodossa.

Miesten tukkia

Heidän kanssaan kaikki on paljon yksinkertaisempaa, koska miesten kengät eivät tarkoita värejä ja erilaisia ​​tyylejä. Mutta vahvemman sukupuolen edustajilla on myös paljon valinnanvaraa. Näitä kenkiä on useita.

Työskentelyä kadulla tai puutarhassa suunnittelijat tarjoavat tukkia, joissa on paksut pohjat ja suljetut yläosat, jotka eivät salli kosteuden kulkua. On malleja, joissa on liukastumista estävät elementit. Niitä voi käyttää turvallisesti sateessa.

Miesten tukkien värit ovat perinteisiä: ne ovat harmaan, mustan, sinisen, ruskean ja vihreän sävyjä. Sama pätee sekä inserttien väreihin että koristeellisiin kontrastilinjoihin.

Miesten mallit ovat yleensä aitoa nahkaa, kozhzamia, nubukkia, veluuria ja polkupyöriä.. Viime aikoina kumi- ja polymeerisabotit ovat tulleet erittäin suosituiksi - ne ovat puristaneet tavallisia kumitossuja.

Miehet voivat käyttää tukkia missä tahansa paitsi yrityskokouksissa. ja muut viralliset tapahtumat. Lomalla ei voi tehdä ilman niitä. Avoimen kantapään ansiosta tämä kenkä hengittää ja pitää jalat väsymättä, ja kesän sateessa se tulee yksinkertaisesti korvaamattomaksi.

Joskus nämä kengät ovat osa työvaatteita. Esimerkiksi lääkäreille, kokkeille ja muille ammattilaisille on olemassa malleja, jotka joutuvat viettämään paljon aikaa jaloilleen. Sitten pohja ei saa olla kumia, vaan kiinteästä materiaalista.

materiaali

Täysin puukenkiä ei myöskään ole käytetty pitkään aikaan, vaikka pohjallinen olisi valmistettu, ei yleensä oteta puuta, vaan korvikkeita. Klassisten kenkien sijasta tuli erilaisia ​​malleja. Nykyaikaiset valmistajat käyttävät valmistukseensa seuraavia materiaaleja:

 • iho;
 • mokka;
 • ihon korvike;
 • korkkitekstit;
 • kangas;
 • muovia.

Luonnonmateriaalit kestävät pidempään, mutta ovat paljon kalliimpia kuin keinotekoiset. Käytät hyviä nahkapareja kaikissa tilanteissa kuuluisalta brändiltä, ​​jolla on laadukas kenkä monta vuotta. Jos ostat kenkiä työhön maassa, niin on mahdollista tehdä halpoja kenkiä. Sitten se ei satuta, jos hän kestää vain yhden kauden.

väri

Musta, ruskea ja beigenvärinen väri on tullut klassikko sabotille. Jos lava on valmistettu puusta tai jäljittelee sitä, kevyet sävyt katsotaan monipuolisemmiksi. Mutta tummien puupohjien kengät auttavat luomaan värikkäitä kuvia, kokeilemalla epätavallisia tyylejä.

Suunnittelijat tarjoavat eri värejä. Tulokset voivat koristaa sekä kenkien yläosan että pohjan. Tämä on helppo saavuttaa, koska kengät on valmistettu keinotekoisista materiaaleista. Nauhat, herneet, kukat ja muut piirustukset ovat erittäin suosittuja erityisesti nuorisomalleissa. Tästä johtuen tukkeutumista tulee kesän vaatekaapin osuma. Tämä pätee erityisesti malleihin, joissa on puoliksi avoin tai rei'itetty pää.

Neuvoja: on parempi käyttää värikkäitä sabotteja rauhallisempien vaatteiden kanssa, jotta kuva ei ylikuormitu. Laukku on parempi valita sävyjä, jotka ovat kenkien väreissä.

tuotemerkkejä

 • Gioie italiane erikoistunut pääasiassa sabotiin, mikä tarkoittaa, että nämä suunnittelijat ovat tämäntyyppisten kenkien asiantuntijoita. Eminent italialaiset käyttävät rohkeasti nahkasovelluksia, yhdistävät eri materiaalien materiaaleja ja koristavat kenkiä kivillä ja höyhenillä. Gioie Italiane on aina luonnollisia materiaaleja ja erilaisia ​​tyylejä.

 • Vitacci - Tämä on meidän tuotemerkkimme, joka julkaisi "Golden Collectionin". Jokaisella sen kopiolla on jalometalli. Venäläinen suunnittelija työskenteli malleissa, mutta myös heidän kollegansa Ranskasta ja Italiasta.

 • Calipso. Erittäin suosittu tuotemerkki, joka tuottaa toimisto- ja iltapyöriä. Minimalismia ja lakonista eleganssia ovat tämän tarran kenkien erityispiirteet.

 • italialainen Baldinini - Yksinkertainen, kevyt ja kirkas, mukava kenkä. Tämän takia jalat eivät väsy koko työpäivän, ja laadukkaiden materiaalien takia kengät kestävät monta vuotta eivätkä menetä siistiä ulkoasua.

 • puukengät Casadei Muodikkaat naiset rakastivat heitä hienostuneista malleistaan ​​kirkkaissa väreissä, joissa voit turvallisesti mennä ulos ja osallistua juhlalliseen tapahtumaan. He tuovat klassikkojen elementtejä omistajansa kuvaan.

 • Tamaris ja Ugg tarjoaa enemmän nuorisomalleja, joissa on massiiviset pohjat, niitit ja värit.

Mitä käyttää?

Win-win on pukeutua tukkeihin, joissa on boho ja hippi. Näille kengille luodaan ripatut farkut, hauska hame, yksinkertainen T-paita ja lyhyt nahka- tai denim-takki, baubles ja massiiviset korut. Myös erinomainen kitti voidaan luoda kaasu-sifonkihameilla, hameilla. Erinomainen ystävän sabot ja naisellinen housut, tiukka tai palanut.

Nyt kerrotaan, mitä laittaa sabotin konkreettisiin malleihin.

Kun kansi on suljettu. Väri tai valo matalassa tai keskikorkoisessa kantapäässä sopii etnisen tyylin elementteihin, mustiin ja ruskeaan, karkeilla varusteilla. Tällaiset puiset kengät, joissa on shortsit, ovat myös hyviä. Näitä kuvia ei kuitenkaan pitäisi kokeilla pienillä täysipainoisilla tytöillä, koska brutaalin ulkoasun sabotti tekee mitä tahansa jalkaa raskaammaksi. On paljon tarkoituksenmukaisempaa valita niin pieni tyttö.

Tukkeudu kiilaan suljetulla nenällä. Kiila on tyylikkäämpi versio alustasta, mutta se on paljon mukavampaa kävellä kuin kantapää. Ne luovat hyvän tandemin, jossa on leveät tai palavat farkut, lyhennetty laiha (tai rullattu) tai housut, "savukkeet". Jos housut avaavat nilkkoja, niin vähän suuret kengät korostavat vain sen omistajan armon.

Clogs, jossa on suljettu nenä alustalla. Liikennettä, vaahtoa ja puuta on malleja. Ne täydentävät vaatteita kuten housuja, pitkiä sundresseja ja lattiapituisia hameita.

Szabo korkokengät. Katso hyvältä monilla asuilla. Yksi onnistuneimmista vaihtoehdoista, joita voit luoda lentävillä mini-mekkoilla tai tiukkailla farkuilla.

 • Sabot on helpotus traktorin pohja. Näiden kenkien yläosa on yleensä suljettu. Joskus niitä täydentää tasainen kantapää. Ne on suunniteltu vaatekaapin tyyliin, mutta jotkut epätoivoiset muoti-naiset voivat luoda heidän kanssaan äärimmäisen iltavälin.

Miten valita

Jos sabotin nenä on suljettu, kiinnitä erityistä huomiota materiaaliin, josta se on tehty. Kesällä kuumilla säällä nahkakengät ovat todennäköisesti kuumia, mikä tarkoittaa sitä, että on parempi ostaa pari kenkäkenkiä. Jos haluat saada vain nahkaa, on parempi pysäyttää valinta koristeellisilla rei'illä varustetuilla kengillä tai puoli-avoin.

Värin valinnan osalta kesällä sopivin malli vaaleasta värimaailmasta tai kirkkaista väreistä. Jos et halua osallistua sabotiin syksyllä, niin mustat, terrakotta- ja ruskeat kengät ovat tervetulleita. Off season, mokka malli turkis leikata. Muuten, kevyiden kenkien turkis-pohjalliset ovat nykyään hyvin merkityksellisiä, ja tämä ei koske vain sabotia.

Riippumatta siitä, mitä mallia ostit, siitä tulee epäilemättä vaatekaapin osuma.Clogs sopii harmonisesti mihin tahansa, jopa kaikkein ekstravaganttiseen kuvaan, ja antaa mukavuutta niin tarpeelliseksi jaloillesi.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet