tuntia

Vedenpitävä kello

Vedenpitävä kello

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Hieman historiaa
 2. edut
 3. luokitus
 4. Tyypit ja mallit
 5. tarvikkeet
 6. Mallit lapsille
 7. Miten valita?
 8. Selaa suosittuja malleja
 9. Hoito-ohjeet
 10. Arviot

Käytännöllisyys ja luotettavuus - vedenpitävien kellojen erityispiirteet. Mallit valitaan urheilijoiden ja aktiivisen elämäntavan johtavien henkilöiden sekä muuttuvien ilmasto-olosuhteiden mukaan. Lisäksi tunnetun valmistajan tyylikkäitä kelloja käytetään sen omistajan aseman ilmaisuna.

Hieman historiaa

Se ongelma, että kosteus pääsee katsontatilan sisälle, huolestutti monia käsityöläisiä sata vuotta sitten. Monet valmistajat yrittivät ratkaista sen. Ensimmäinen menestys saavutettiin Rolex-yhtiöllä: hän oli vuonna 1926 saanut useita patentteja vedeneristysteknologioista. Erityisesti tuotemerkillä oli kruunu, kaksikerroksinen kotelo, tiivistystiivisteet, käämitysakselin tiiviste ja muut innovaatiot, jotka tekivät tuotteen pölyn ja vedenpitäväksi.

Innovatiiviset kellot saivat suosiota sen jälkeen, kun stenografi Mercedes Gleitze oli uinut yli Englannin kanaalin.

Nestemäisen sisäänpääsyn kestävien mallien kehittäminen ei ole ohi. Vuonna 1932 kello- ja korutalo Cartier esitteli eräänlaisen vedenpitävän kotelon, joka perustui erityiseen ruuvikorkkiin. Ja syvänmeren mallien luomisesta alkoi ajatella jo toisen maailmansodan aikana, jolloin he alkoivat sinetöidä haavoittuvimmat osat - yläkansi ja pää.

Vedenpitävät kellot valitaan nyt niille, jotka sukeltavat veteen, sekä ihmiset, jotka johtavat aktiiviseen elämäntapaan. Yritykset tarjoavat malleja eri yhteiskunnallisten ryhmien, iän ja sukupuolen edustajille. Tuotteilla on alkuperäinen muotoilu ja ne pystyvät vastaamaan vaativimpien asiakkaiden tarpeisiin.

Luotettavin asema on Sveitsin valmistajien kellot, jotka tuovat säännöllisesti uusia teknologioita tuotantoon ja pyrkivät luomaan kaikkein toiminnallisimpia malleja.

edut

Vedenpitävillä kelloilla on pitkä käyttöikä ja niille on tunnusomaista korkea kestävyys niiden ominaisuuksien vuoksi. Merkinnöistä riippuen mallit kestävät sateelle altistumista, uima-altaassa uimista tai sukellusta syvemmälle.

Nämä kellot kestävät:

 • veden ja ilman liiallinen paine;
 • lämpötilan lasku;
 • ulkoinen mekaaninen rasitus.

Tuotteiden tiiviys riippuu käytettyjen sinettien laadusta. Kun kellot vaihdetaan ajoissa ja toimintaohjeiden noudattaminen, kello kestää yli vuoden. Kalliiden valmistajien malleissa on tarkka mekanismi, joten ne eivät ole kiireitä tai myöhässä.

luokitus

Kellon kustannukset ja käytännöllisyys riippuvat Water Reistant -merkkivalosta, joka osoittaa laitteen kyvyn toimia veden alla. Jotkut heistä kykenevät kestämään vain suoraa pudotusta nestettä, ja muut ihmiset voivat jopa uida.

Kellon kirjaimien ohella on merkki, jossa on tietty numero: esimerkiksi 100 tai 200 metriä. Sen ottaminen kirjaimellisesti ei voi, koska se on ehdollinen ja että se on liitettävä muihin indikaattoreihin. WR 10 ATM tarkoittaa, että kellon paine ei saa ylittää 10 a. t. m., muuten ne voivat täyttää.

Vesitiivis merkintä:

 • 30 m (3 ATM). Splashproof mallit. Ne eivät ole suoraan vedenkestäviä kelloja, mutta he eivät voi pelätä putoavan sateen tai märkä virtauksen alle.
 • 50 m (5 ATM). Kestää lyhytaikaista upottamista veden alla - asiantuntijat eivät suosittele niiden käyttöä uimiseen.
 • 100 m (10 ATM). Suunniteltu vesiurheiluun: surffaus, sukellus naamion kanssa. Äkillinen paineen lasku suurella syvyydellä voi aiheuttaa kellon rikkoutumisen.
 • 200 m (20 ATM). Kellot ovat suosittuja sukeltajien keskuudessa, koska ne kestävät upotuksen huomattavaan syvyyteen. Todelliset indikaattorit ovat pääsääntöisesti matalampia, eikä se toimi 200 metriin. Mallit ovat muun muassa kestäviä, kestäviä ulkoisille vaikutuksille.

On korkeampia kelloja, jotka on tarkoitettu ammattikäyttöön upottamiseen veden alla. Tässä tapauksessa rajoittavat numerot voivat saavuttaa 500 m ja 50 ATM.

Jotkut valmistajat tuottavat malleja, joissa on väliarvot: 60, 120, 220, 800 ja 1000 m. Yksi korkeimmista merkinnöistä on Swiss Militaryn kellot: ne kestävät sukellusta 6000 metrin syvyyteen.

Tyypit ja mallit

Kellot poikkeavat ulkoasusta, muotoilusta ja sisäänrakennetuista toiminnoista. Yksinkertaisimpia malleja käytetään pelkästään ajan näyttämiseen, kun taas toiset voivat laskea omistajan pulssin tai lähettää viestejä. Tämän perusteella on erilaisia ​​vedenpitäviä kelloja:

 • Mekaaninen. Klassiset tuotteet, jotka alkavat kellojen historiaa. Varustettu käsillä ja soittaa. Tuotteille on tunnusomaista luotettavuus ja helppokäyttöisyys: ajan saamiseksi riittää yhden pyörän kääntäminen.
 • Elektroninen. Niitä erottaa kestävä tapaus ja korkea käytännöllisyys. Mallit voidaan varustaa lisätoiminnoilla: niissä on sisäänrakennettu kalenteri, ajastin, sekuntikello.
 • Solar powered. Innovatiivinen malli, joka on ympäristöystävällinen ja säästää rahaa. Kellossa on sisäänrakennettu akku, joka toimii auringonvalolla. Tuotteen lataamiseen tarvitaan riittävästi valoa, jota saadaan säännöllisesti käytettäessä lisävarusteita. Järjestelmä on suunniteltu siten, että energia kerääntyy päivän aikana ja sitä käytetään jopa yöllä.
 • Kompassilla. Vaihtoehto matkailijoille, retkeilijöille ja retkille. Kello osoittaa maailman suuntaa ja auttaa liikkumaan maastossa. Mallin mukavuus on siinä, että kompassia voi käyttää myös silloin, kun kädet ovat kiireisiä.
 • Älykkäitä tai älykkäitä kelloja. Gadgetit synkronoidaan älypuhelimen kanssa. He voivat näyttää vastaamatta jääneitä puheluja ja viestejä, kertoa seuraavan päivän sääennusteen tai muistuttaa tulevista tapahtumista. Kuten tavalliset kellot, ne kuluvat ranteessa. Kosketusnäytöllä varustetut mallit ovat helppokäyttöisiä, ja niissä on intuitiivinen käyttöliittymä.
 • Sports. Käytetään kuntotarkkailijana. Niissä on sykemittari, askelmittari, kronometri ja muut toiminnot. Malleja käytetään tehokkaasti suorituskyvyn mittaamiseen käynnissä tai koulutuksessa. Ne ovat kvartsi, tietokone tai mekaaninen.
 • GPS-trackerillä. Gadgetit määritetään sijainnin määrittämiseksi. Tuntia on kaksi ryhmää: aikuisille ja lapsille. Ensimmäisessä tapauksessa tiedot näytetään kellonäytössä, toisessa - mobiililaitteessa, jonka kautta vanhemmat seuraavat lapsen sijaintia.
 • Tritium-valaistuksella. Tuotteiden toiminnan periaate on samanlainen kuin kineskoopin toiminta. Ne ovat pieniä valonlähteitä, joiden elämä voi olla 25 vuotta. Niitä käytetään tehokkaasti pimeyden olosuhteissa, matkoilla.
 • Travel. Elektroniset kellot, joita käytetään matkoilla, luontoon, vuorikiipeilyyn. Sisäänrakennettu mekanismi erottuu luotettavuudestaan, vankka kotelo estää tuotteen vahingoittumisen, jos sivilisaation etuja ei ole. Mallit eivät ole vain kompassin, vaan myös lämpömittarin tai navigaattorin kanssa. Tällaiset monitoimimallit eivät eksy tuntemattomassa maastossa.

Kellot on jaettu naisten ja miesten mukaan, mikä heijastuu niiden suunnittelussa. Reilun sukupuolen mallit ovat pienempiä, tyylikkäitä ja hienostuneempia. Koriste-elementteinä käytetään kiteitä, jalokiviä, muita sävyjä. Miesten rannekellot tehdään yleensä hillittyinä sävyinä ja niille on ominaista minimalismi.

tarvikkeet

Kellot ilmestyivät muotiasusteena, joka on suunniteltu ensisijaisesti korkeimman luokan edustajille. Aluksi ne oli valmistettu kullasta, hopeasta ja koristeltu jalokivillä. Nyt näitä materiaaleja voidaan käyttää lisävarusteiden valmistuksessa, mutta ne ovat antaneet tien käytännön raaka-aineille.

Mikä tekee vedenkestävien kellojen tapauksesta:

 • Muovia. Halvat versiot, joita käytetään usein budjettimallien valmistukseen.
 • Alumiiniseos ja sinkki. Halvat materiaalit, kestävät ulkoisia vaikutuksia, mutta eivät kestä vahvoja iskuja.
 • Messinkiä. Kestävyys, luotettavuus - metallin ominaispiirteet. Se kuuluu keskihintaan, se voi hapettaa.
 • Teräs tai titaani. Suositut materiaalit, joita valmistajat käyttävät laajalti. Tällaiset lisävarusteet ovat kestäviä, niillä on hyvät esteettiset ominaisuudet.
 • Jalometallit. Niiden kellot ovat kalliita, kuuluvat premium-luokkaan.

Vedenpitävä silikonikello on käytännöllinen vaihtoehto uimiseen joella tai uima-altaalla. Tällaiset mallit painavat vähän (noin 10 g), jotka on helppo kiinnittää käteen. Ne on valmistettu raikkaina sävyinä; on sekä monofonisia että monivärisiä tuotteita. Ne on koristeltu kiteillä, värillisillä lisäyksillä. On myös kelloja, joissa silikonihihna yhdistetään metallivalitsimeen.

Suojaaksesi soittimen, käytä erilaisia ​​lasilajeja: orgaaninen, mineraali, safiiri, yhdistettynä. Se estää kosteuden, mutta myös pölyn ja lian pääsyn. Muovia voidaan käyttää, mutta se ei ole tarpeeksi vahva eikä sovellu koviin ympäristöihin.

Mallit lapsille

Tuotemerkit tarjoavat sekä aikuisia että lasten kelloja. Tuotteet houkuttelevat nuoria uimareita: tarvikkeet ovat tukevasti ranteessa, eivät tunne koulutuksen aikana, niiltä puuttuu terävät kulmat ja ne ovat täysin turvallisia lapselle. Häiriötilanteessa ne eivät muodosta halkeamia ja eivät kykene vahingoittamaan niiden pientä omistajaa. Lasten kellot on valmistettu korkealaatuisesta muovista, valintakiekko on suojattu mineraali- tai akryylilasilla.

Mallit on valmistettu kirkkaista väreistä, koristeltu piirustuksilla ja kuvioilla. Alkuperäinen kello, kotelo ja hihna, joissa on erilaiset sävyt. On myös enemmän hillittyjä, yksivärisiä tuotteita, joiden ansiosta lapsi voi tuntea itsensä "vakavien" kellojen aikuisomistajaksi.

Miten valita?

Päätät ostaa uuden kellon, sinun on kysyttävä itseltäsi kysymys siitä, millä ehdoilla ne kuluvat:

 • Ovatko omistajat niitä joka päivä?
 • Aiotko mennä rannalle?
 • Elääkö se korkeassa kosteudessa?

Lisävarusteiden valinta riippuu henkilön asemasta ja asemasta. Johtajat ja julkiset henkilöt ovat velvollisia tarkastelemaan kirjoittamattoman pukukoodin mukaisesti, tavalliset ihmiset voivat ostaa edullisia malleja neutraaleissa väreissä.

Mitä harkita katsellessasi:

 • Merkintä. Läpäisevyysaste riippuu olosuhteista, joissa tuotetta voidaan käyttää. Kun omistaja ei aio uida niissä, ei ole järkeä ostaa kalliita malleja sukellus- ja ammattilaisurheiluun.
 • valmistaja. Vedenpitävien kellojen markkinoilla on sekä edullisia materiaaleja että premium-malleja. Jälkimmäiset ovat kestävämpiä ja parempia suorituskykyä.
 • Muotoilu. Mustavalkoiset kellot, jotka on valmistettu rauhoittavista väreistä, yhdistetään lähes kaikkiin asusteisiin. Musta, harmaa kello sopii jokapäiväiseen käyttöön ja juhlallisiin kuviin.Toinen vaihtoehto on, kun kello on valittu tiettyihin vaatteisiin, joissa yhdistyvät sävyt, koriste-elementit tai päinvastoin kontrasteihin perustuva kuva.
 • Toiminnallisuutta. Kelloa voidaan käyttää vain sen alkuperäisen käyttötarkoituksen tai älypuhelimeen yhdistetyn modernin laitteen mukaan. Omistajan tarpeista riippuen tuote valitaan yhdellä tai toisella toiminnolla.

Jos matkustaja ostaa tavarat, on järkevää ottaa vastaan ​​iskunkestäviä kelloja, koska niitä käytetään melko vaikeissa olosuhteissa, esimerkiksi vuoristossa. Kaupungin asukkaalle, jonka elämäntapa ei tarkoita usein matkoja luontoon ja muihin paikkoihin, yksinkertaistetut mallit tekevät, mutta tässä tapauksessa tuotteen ulkonäkö on ensiarvoisen tärkeää.

Selaa suosittuja malleja

Tuotemerkit tarjoavat laajan valikoiman vedenpitäviä kelloja, jotka eroavat hinnasta ja toiminnallisuudesta.

Xiaomi WeLoop Hey 3S - käytännön malli laajalle kuluttaja-segmentille. Se on suunnattu urheilijoille, koska sillä on satelliittinavigointi, sisäänrakennetut liikennemuodot ja pyöräily. Akun käyttöaika on enintään kuukausi ilman latausta. Kello on varustettu pienellä näytöllä, tukee Bluetoothia ja sillä on kohtuullinen hinta.

malli LG Watch Sport on monitoiminen gadget tyylikkäässä minimalistisessa tapauksessa. Sen pyöreä näyttö on peitetty suojakerroksella. Kello toimii Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmän perusteella, suurin muistikapasiteetti on 4 Gt. Ne voivat myös olla yhteydessä Internetiin. Akun käyttöikä on noin kaksi päivää.

Ammattimaiset kellot ovat kalliimpia parantuneen suorituskyvyn takia. Sopii äärimmäiseen matkailuun Casio Pro Trek WSD-F20 jossa on sisäänrakennettu GPS ja Wi-Fi. Mallin avulla voit ladata interaktiivisen kartan, selvittää sään, se on varustettu korkeus- ja paineantureilla sekä askelmittari. Näytöllä on korkea yksityiskohta, joka perustuu muotoiluun, joka on otettu kontrastisiksi.

Ylellisyystarvikkeisiin kuuluu tällaisten merkkien kellot Rolex, Blancpain, JeanRichard, Girard-Perregaux. Mallit valmistetaan lakonisessa tapauksessa, niissä on paljon hyödyllisiä toimintoja ja kestää upotusta huomattavaan syvyyteen. Tuotteet voidaan varustaa ilma-aluksen ilmaisimilla, näyttää päivämäärä, heijastavalla pinnoitteella.

Hoito-ohjeet

Kun käytät vedenpitävää kelloa, sinun pitäisi tietää heidän heikkoutensa, se on: kruunu, takapää, kronografi-painike ja lasi. Nämä osat voivat olla nestemäisiä, joten niitä on käsiteltävä huolellisesti. Tämä ei ole vedenkestävän kellon käytön vinkkien loppu.

Huolimatta siitä, että ne ovat vahvempia kuin perinteiset mallit, niiden käyttöiän pidentämiseksi on noudatettava seuraavia suosituksia:

 • Tuotteen upottaminen kiehuvaan veteen ja kuumaan veteen on kielletty. Kun käytät kelloja kylpyhuoneessa tai saunassa, ne voivat muuttua korkeiden lämpötilojen myötä, minkä jälkeen malleja ei korjata.
 • Äkilliset lämpötilapisarat ovat myös vaarallisia kelloille, samoin kuin saippualiuokset.
 • Kallis mallit on valmistettu korroosionkestävistä metalleista, ja alhaiset kustannukset voivat ruostua, kun se upotetaan suolaveteen. Tämän välttämiseksi, kun uinti on merellä, tuotteet pestään makealla vedellä.
 • Painikkeiden painaminen veden alla on sallittua vain korkeimmilla hinnoilla. Muuten vesi voi vuotaa.
 • Paristojen vaihtaminen vaatii ammattitaitoa, joten korjaus tai huolto tulee palauttaa huoltokeskuksiin.

Valmistajat määrittävät usein lisäparametreja eri elementteille, erityisesti kruunulle ja takakannelle. Puhumme tiukkuuden indikaattoreista, joihin tuotteiden käyttöikä riippuu. Kellomekanismi on suojattu erityisillä padoilla, jotka vastaavat järjestelmän tiiviydestä. Tiivisteet on valmistettu kumista, ja ne on vaihdettava 2-3 vuoden välein.

Arviot

Kuluttajat sanovat vedenpitävien kellojen korkean lujuuden. Ne ovat suosittuja urheilijoiden, aktiivisen ja äärimmäisen levon kannattajien keskuudessa. Tuotteet, joissa on elektroninen mekanismi, ovat hyvin tunnettuja, niiden etuja ovat kulumiskestävyys, luotettavuus, mekaaninen isku. Lisäksi vain tällaiset kellot on varustettu monilla toiminnoilla.

Naiset valitsevat pienen kellon, jonka kotelo on koristeltu kivillä. Naiset kuin mallit, joissa on kapeat hihnat, valmistettu rikkaista väreistä. Miehet suosivat massiivisia tumman sävyjä. He huomaavat useiden käsien kätevyyden valintakiekolla, ja yhä useammin he ostavat kelloja, jotka voivat suorittaa lisätoimintoja.

Merkittävä video tiivistää edellä mainitut.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet