Hiihtokengät

Miten valita laskettelukengät?

Miten valita laskettelukengät?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Tyypit laskettelukenkiä
 2. Miten valita laskettelukengät?
 3. Naisten ja lasten mallit
 4. Hinnoittelupolitiikka urheilumerkit

Aktiivinen vapaa-aika on kova, kova, mutta erittäin jännittävä ja emotionaalinen työ. Kokeneet turistit tietävät tarkalleen, mikä on välttämätöntä sen toteuttamiseksi ja onnistumiseksi: halu "valloittaa" uudet korkeudet (urheilu), perustiedot ja hyvä opettaja, oikeat laitteet. Loppujen lopuksi laitteet voivat tuoda äärimmäisen epäsopivaan hetkeen, mikä puolestaan ​​voi johtaa odottamattomiin seurauksiin.

Hiihtämisestä puhuen haluan kiinnittää erityistä huomiota kenkiin. Oikeasti valittu, he saavuttavat parhaat tulokset ja maksimaalisen nautinnon amatööriajoissa.

Tyypit laskettelukenkiä

Kaikille matkailijoille sopiville kengille - tämä on avain viihtyisään ja terveeseen ulkoiluun. Ja milloin valita tämä lisälaite ammattimaisesta näkökulmasta, kaikki ongelmat tai ongelmat näyttävät vain vähän.

Hiihtokengät ovat koko taide. Niiden malli ei rajoitu miehiin, naisiin ja lapsiin.

Hiihtokengät eroavat toisistaan ​​niiden käyttötarkoituksen mukaan:

 1. Kävely ja helppo matka. Ihanteellinen aloittelijoille, puistossa tai metsässä hiihtämisen ystäville. Yleensä tämä on yksi yksinkertaisimmista ja edullisimmista malleista, joiden hinta voi nousta sisäisen eristeen ja ulkoisen materiaalin takia.

 2. Klassinen liikkuminen. Alhainen, tarjoaa nilkan nivelen helpon vapauden rajoittamatta pehmeitä pohjia.

 3. Luisteluun. Korkeat saappaat, joissa on mansetti, kiinnittävät tukevasti alaraajan, on kova pohja ja ne on suunniteltu ammattikäyttöön tarkoitettuihin hiihtokoulutuksiin.

 4. Yhdistetyissä malleissa on irrotettava ylempi mansetti, joten ne soveltuvat toiselle ja kolmannelle tyypille. Ainoa - keskikovuus. Varmasti aloittelijoille ja amatööreille.

Naisten, lasten ja miesten mallit eroavat toisistaan ​​paitsi värin ja ylimääräisten koristeiden lisäksi myös niiden laitteessa riippuen tietyn ryhmän jalkojen fysiologisista ominaisuuksista. Hiihtokenkien ei pitäisi olla vain kauniita ja sopivia, vaan myös tiettyjen parametrien mukaisia.

Miten valita laskettelukengät?

Vaikka sinulla on maailman parhaat sukset, jotka keräävät pölyä kaappiin, ne eivät ole sinulle hyödyllisiä ilman erityisiä ihmejalkineita, jotka on suunniteltu erityisesti tähän urheiluvälineeseen. Asianmukainen valinta, taitava toiminta ja laadukas hoito, hiihtokengät (ei edes kallein) kestävät vähintään 10 vuotta, asiantuntijat sanovat.

Oikean valinnan tekemiseksi ammattilaiset neuvovat noudattamaan periaatteita ja suosituksia, vaikka olisit vain amatööri ja et aio mennä hiihtämään päivänne loppuun asti.

Koko

Hiihtokenkien on täytettävä jalkojen fysiologiset ominaisuudet ja sovitettava sinut. Jos ainakin hetki epäilet mukavuutta, kieltäydy välittömästi ostamasta.

Jos kengät ovat suuria, jalan vaurioiden vaara kasvaa, koska se ei ole kunnolla ja tukevasti paikallaan. Liian pieni tuo mukanaan paljon epämukavuutta ja sen seurauksena “huonolaatuista” luistelua.

Erityisesti ammattilaiset vaativat isoäidin neulottujen villaisten sukkien hylkäämistä. Enimmäismäärä, jonka voit varaa - ohut neulos tai puuvilla. Näin ollen, kun asennat, sinun pitäisi olla täsmälleen niissä sukissa (tai vastaavissa), joissa kyntät lumisten kukkuloiden laajennukset.

Aivan kuten vapaa-ajan kenkiä valittaessa, on parasta testata hiihtokengät suoraan myymälässä. Ammu heidät ja kävele kirjaimellisesti 1-2 minuuttia. Tämä aika riittää tuntemaan epämukavuutta tai arvioimaan tarkkaa osumaa kohteen kohdalla.

Kovuus

Luistelua varten jalkineiden tulee olla mahdollisimman kova alaraajassa. Tämä on välttämätöntä, jotta se sopii hyvin jalkaan ja turvalliseen kiinnitykseen. Niiden yläosa on yleensä valmistettu kovasta pakkasmateriaalista, jossa on polyuretaanipinnoite.

Määritä tarvittava jäykkyys myymälässä ei ole vaikeaa. Tätä varten sinun täytyy taivuttaa käynnistyksen yläosa mahdollisimman pitkälle. Jos hän ei anna periksi provokaatioillesi, jäykkyys on vain luistelukurssille.

Asennustyypin mukaan

Yleisimmät hiihtokengän kiinnikkeet ovat neljä tyyppiä:

 1. NN 75 - käytetään harvemmin viime aikoina. Metalli hevosenkengän kotelo, jossa on kolme tankoa, johon kenkä asennetaan eteenpäin. Sitten tämä osa on kiinnitetty metallikannattimella ja napsahtaa paikalleen. Tämäntyyppistä kiinnitystä ei käytännössä käytetä harjanteella, koska kengät ovat hyvin epäluotettavia kiinnitettynä hiihtoon.

 2. NNN - teline, joka on asennettu suksi. Se on suorakulmainen metallilevy, jossa on kaksi poikittaista ohjainta. Tavaratuki on kiinnitetty tiukasti, sen etuosa on kumitiivistettä vasten.

 3. NIS - tällainen liitetiedosto on lähes sama kuin edellinen. Koska tämä näkymä kiinnitetään suksille erityisellä NIS-alustalla, tässä ei käytetä ruuveja tai sauvoja.

 4. SNS on maastohiihtoon tarkoitettu erikoisalusta. Saappaat kiinnitetään pitkittäisohjaimella, varvas sopii tiukasti kumitulpaan.

Juoksutyyli

Riippuen siitä, miten aiot hiihtää, riippuu kengän tyypistä, kiinnityksestä ja jopa niiden koosta.

Ratsastus on puoliammattimainen ja ammattimainen hiihtorata. Jos olet juuri aloittanut laskettelun, niin todennäköisesti ensimmäiset askeleesi ovat klassisia. Niinpä hiihtokenkien tyypit poikkeavat toisistaan ​​pääasiassa:

 • Korkeampi - luisteluun, nilkan kiinnitykseen ja alempiin kenkiin klassiseen tyyliin (liitosta ei tarvitse kiinnittää);

 • Ammatillisten suksien saappaat istuvat lähempänä jalkaa ja niissä on pakattu pohja. Klassinen ei ole niin vaativa ja se on pehmeämpi pohja, ja sen paino on kevyempi.

 • Molemmille hiihtotyypeille suosituimmat ja käytetyimmät kalusteet, SNS ja NNN, ovat yhtä sopivia. Mutta täällä on välttämätöntä rakentaa itse sukset itse.

Naisten ja lasten mallit

Tämän laskettelukenkien valinnan periaatteet eivät ole kovin erilaisia ​​kuin edellä. Jotkut valmistajat tekevät pienen korjauksen naisten ja lasten hiihtokengissä. Esimerkiksi kauniin naisen saappaat ovat hieman pienempiä kuin miesten ja hieman vähemmän jäykät. Naisten jalkojen anatomisista ominaisuuksista johtuen vammat eivät lisäänny.

Naisten luistelujalkineet ovat yleensä hieman leveämpiä vasikan lihaskudoksessa, tai erityisiä mansettien äänenvoimakkuuden säätöjä lisätään. Paremman mukavuuden vuoksi naiset tekevät hieman kohollaan.

Kun valitset lasten hiihtokengät, niiden tulisi olla yhtä huolellisia ja tarkkaavaisia. Aktiivisen kasvun vuoksi lasten jalkojen koko voi kasvaa harppauksin. Siksi tärkein asia - varmista, että ajoissa poimia vauvasi jalka-urheilukengät. Aivan kuten naismallit, lasten kengillä on pienempi jäykkyys ja ne eivät ole yhtä suuria kuin aikuiset. On tarpeen valita kengät lapsen kanssa, jotta hän voi ottaa muutaman askeleen siihen ja varmistaa, että se todella sopii hänelle.

Hiihtoasiantuntijoilta löytyy arvokkaita vinkkejä, jotka varoittavat vanhempia tulevia urheilijoita vastaan ​​epäsuotuisasta ostosta.Väärät kengät eivät kuitenkaan voi vain estää alku- tai jatkokursseja, vaan myös johtaa vammoihin:

 1. Voit ostaa laskettelukenkiä pienimmille hiihtäjille vain koon mukaan. Mitään vaihtoehtoja "kasvulle" ei pitäisi olla läsnä. Nämä eivät ole saappaita tai dutikoja, joita voidaan käyttää useina vuodenaikoina peräkkäin. Laskettelukenkien koko vaikuttaa suoraan vauvan jalkojen terveyteen.

 2. Muista ottaa huomioon kengät: klassinen tai harja.

 3. Jos vanhemmilla on halu tappaa kaksi lintua yhdellä kivellä (mitä jos hän rullaa klassikalle ja haluaa sitten mennä hevosen selkään?), On suositeltavaa ostaa erityisiä yhdistelmämalleja, joissa on irrotettava mansetti.

 4. Hiihtokenkien hankinta sekä niihin sopivat varusteet ovat erittäin suositeltavia.

Hinnoittelupolitiikka urheilumerkit

Suosittujen tuotemerkkien hiihtokenkien mallien hinnat voivat tietenkin näkyä talouden luokan ostajille. Niiden laatu, mukavuus ja luotettavuus ovat kuitenkin rahan arvoisia. Esimerkiksi tällaiset urheilumerkit, kuten Alpina, Salomon ja Madshus, tarjoavat vähintään 4500 ruplaa kengän pariin. Selkäranka ja Nordway asettivat alarivin 2500-3000 ruplaan.

Halvojen hiihtokenkien ero on parempien, luonnollisten materiaalien käyttö, yksilöllinen lähestymistapa jokaiseen yksittäiseen malliin, voimakkaampi pakkasenkestävyys ja kosteuden kestävyys.

Kun valitset laskettelukenkiä, sinun tulee muistaa, että kun säästät aikaa ja rahaa laitteisiin, voit altistaa itsesi epämiellyttäville odottamattomille seurauksille sekä loukkaantumisen että suunnitelmien täydellisen luopumisen osalta.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet