Naisten vaatteet

Victorian mekko tyyli

Victorian mekko tyyli

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. tarina
  2. Tärkeimmät ominaisuudet
  3. väri
  4. Moderniin tyyliin kuuluvat elementit
  5. Miten luoda kuva viktoriaaniseen tyyliin?

XIX-luvun toisella puoliskolla muodin maailmaa innostui viehättävän kuningatar Victoria'n englantilaisen valtaistuimen esiintyminen. Hänen upeiden asujensa ansiosta hänestä tuli maailmanmusiikin suuntaus, joka johti koko aikakauteen. Vielä nykyäänkin viktoriaanisen tyylin elementit ovat merkki aatelistuksesta ja todella hienostuneesta mausta.

tarina

Vuonna 1837 Englanti sai uuden kuningattaren nuorten kahdeksantoista Victoria: n edessä. Hän sokaisi välittömästi kaikki vaatteillaan ja kalliilla koruillaan. Vaikka tyttö ei ulkoisesti eronnut erityisestä kauneudesta, tämä ei estänyt häntä tulemasta monille keskiaikaisille naisille.

Naiset alkoivat jäljitellä nuorta hallitsijaa. Hyvin pian halu viedä asujaan entistä lähemmäksi Victoria-kuvaa sai aikaan koko suunnan, jota kutsuttiin "viktoriaaniseksi tyyliksi". Kuningas pysyi valtaistuimella lähes 64 vuotta, josta tuli koko maailmankausi.

Kuninkaan takia, muodikkaita koruja korostavat pyöreät tiimalasin siluettia, olivat muodikkaita. Sitten ajatus parametreista ei ollut lainkaan sama kuin nyt. Naiset olivat ylpeitä upeista muodoistaan, ja uusi mekko korosti täydellisesti heidän lukujaan.

Tällaiset mekot voisivat varaa kaiken reilun sukupuolen. Se oli valmistettu kalliista kankaista, kuten samettista, silkistä tai satiinista. Mekkoille oli ominaista monikerroksinen ja eri kuvioiden yhdistelmä.

Mekon alla oli kulunut monia alushousuja, jotta se olisi mahdollisimman rehevä. Vaatteen räätälöinti kesti paljon aikaa ja vaati ammattitaitoisten käsityöläisten työtä. Näin ollen kaikki tämä merkitsi merkittäviä taloudellisia kustannuksia.

Tärkeimmät ominaisuudet

korsetti

Korsettista tuli viktoriaanisen pukeutumisen käyntikortti. Häntä kiristettiin niin tiukasti, että nuorten naisten oli vaikea hengittää. Joskus tämä vaatetuselementti vahingoitti jopa terveyttä. Muodikkaat naiset eivät kuitenkaan kiinnittäneet huomiota korsettien kaikkiin kielteisiin vaikutuksiin, vaan kiristivät sen hihnoja vain tiukemmin.

Vannehame

Jotta pukeutumme tarvitsisi pomppua, meidän piti käyttää useita petticoats. Tämä antoi hahmoille tiimalasin muodon ja teki ohuemman asennon. Myöhemmin alempiin hameisiin ommeltiin vanteita, mikä yksinkertaisti merkittävästi keskiaikaisen muodin naisten liikkumista.

monikerroksinen

Vaatteet erottuivat erilaisten kankaiden ja kuvioiden kerrostumalla. Erityisen tyylikkäät olivat mekot, jotka yhdistivät samojen sävyjen eri elementtejä.

Puserot ja paidat

Victorian keskiaikaiset naiset halusivat käyttää satiinia, silkkiä tai samettisia paitoja ja puseroita. Ne oli koristeltu kirjonta tai pitsi. Kun naiset alkoivat ratsastaa, suosivat korkeatasoiset kaulukset. Niitä täydensivät laaja frills tai frills.

huivi

Iltapuvut, toisin kuin jokapäiväiset, ovat paljaita olkapäät tai niillä oli syvä pääntie. Siksi huivi tai viitta tuli välttämättömäksi lisävarusteena iltapuvulle.

ornamentiikka

Kaikki asusteet oli täydennettävä rikkailla koristeilla. Naiset asettavat kalliita kaulakoruja ja renkaita mihin tahansa tapahtumaan.

väri

Kankailla oli runsaasti syviä sävyjä. Päävärit ovat sininen, bordoninen, violetti, keltainen, valkoinen ja musta.

Moderniin tyyliin kuuluvat elementit

Nykyaikaiset suunnittelijat rakastavat käyttää mestariteoksissaan viktoriaanisen aikakauden elementtejä. Tietenkin, tyypilliset raskaat mekot, joissa on paljon hameita ja tukehtuvat korsetit, ovat pitkälle menneet.Mutta jotkut elementit, joita voidaan soveltaa esimerkiksi häät- tai prom-mekkoissa, antavat todellisen kuninkaallisen ylellisyyden.

Kuningatar Victoria-tyylin kaiku on sininen, violetti, turkoosi ja kulta- ja hopeanvärinen mekko. Nykyinen couturier ei ole ulkomaalainen koristeluun hänen teoksiaan käsin kirjonta, helmiä ja muita elementtejä "antiikki".

Ralph Laurenin ja Alexander McQueenin luomukset ovat myös kuningatar Viktorian aikakauden henkeä, joka ilmenee puseroina, joissa on korkeat seisovat kaulukset.

Modernit korsetit eivät tuota tällaista fyysistä haittaa, kuten aikaisemmin. Kyllä, ja voit yhdistää ne vaatteisiin jopa farkkuilla, shortseilla tai lyijykynällä. Tämä keula näyttää tyylikäs ja moderni, mutta samalla muistuttaa kaukaisia ​​aikoja.

Victorian vaatteita käyttävät tällaisten alakulttuurien edustajat kuten goottilainen, steampunk tai japanilainen loli-tyyliin. Nämä ovat korsetit ja pehmeät hameet, nauhat, röyhelöt ja saapikkaat jabotilla.

Miten luoda kuva viktoriaaniseen tyyliin?

Moderniin asuun muistutti kuningatar Viktorian valtakauden aikakautta, joten ei ole tarpeen ottaa yhteyttä suuriin suunnittelijoihin ja ommella ylellisiä asuja. On joitakin vinkkejä, jotka auttavat luomaan haluamasi kuvan.

  • Käytä vaatteita, jotka peittävät kehon kokonaan. Pehmeä maxi-hame sopii täydellisesti pohjaan, ja pusero, jossa on leveät hihat ja ylhäältä käsin kaulus.
  • Viktoriaanisen tyylin ominaispiirre on kerrostus. Siksi kannattaa poimia vaatteita, joissa on paljon ruffleja, röyhelöitä, kirjontaa ja muita lisätietoja.
  • Käytä korsettia. Suurten muotojen omistajille tämä on korvaamaton yksityiskohta. Hän korostaa täysin hyveitä ja piilottaa viat.
  • Koruina voit käyttää sekä jalokiviä että koruja. Tarvikkeet voivat sisältää elementtejä sydämen, käärmeen tai enkelin muodossa.
  • Hiusten ja meikkien tulisi olla mahdollisimman yksinkertaisia. Yksinkertaisesti kerää hiukset pään takaa.

Näitä suosituksia tulisi noudattaa, jos aiot luoda uuden kuvan viktoriaaniseen tyyliin juhlalliselle tapahtumalle. Jos halutaan tuoda muistiinpano menneisyydestä jokapäiväiseen asuun, riittää kaksi tai kolme pientä lyöntiä.

Romanttinen illallinen tai maallinen ilta, suljettu satiini- tai samettilattiapuku, jossa on yksinkertainen leikkaus, mutta runsas kirjonta on täydellinen. Victorian tyylinen kuva auttaa lisäämään suloisen hatun kukkia, kultaa tai hopeaa. Korsetin sijasta voit käyttää kaunista laajaa vyötä, joka korostaa myös hoikkaa vyötäröä.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet