kengät

Poron saappaat

Poron saappaat

liittyä keskusteluun

 

Peurojen nahasta valmistetut saappaat ovat monien pohjoisen kansojen kenkiä. Nämä kengät ovat osa kansallispukua ja heijastavat alueen kaikkia ilmasto- ja sääolosuhteita. Kenkien erityispiirteet johtuvat myös ihmisten elämäntapasta ja päätoiminnan tyypistä.

Nimikkeiden lajikkeet

Saappaiden nimi voi vaihdella jakautumispaikan, perinteisen käytön ja mallien eron mukaan.

Korkea turkis saappaat ovat kengän Evenki-nimi (useimmiten näissä malleissa on saappaat, joissa on turkista ulkopuolelle). Tämä lyhyt jalkine, jossa on turkisvuoraus, tehty jalkojen peurasta. Korkea turkis saappaat voivat olla myös korkeita ja pitkiä. CNT: n erityispiirre on niiden korkea lämpötoiminto.

Torbasas - korkeat saappaat, kuten korkean turkiksen saappaat, turkiksen sijasta käytetään ainoastaan ​​villan valmistusta, ja lampaiden ihoa käytetään pohjaan. Torbas-saappaita kutsuvat Siperian ja Kaukoidän kansat.

Pima - korkeat turkis saappaat, joiden akseli on polven yläpuolella ja joita käyttävät hanti- ja mansi-kansat.

Pima kuluu erikoisvarastolla tai pohjallisilla kuivalla ruoholla. Naisten mallit eroavat miehistä vain eräissä yksityiskohdissa ja koristeissa. Pimaa käyttävät myös Zauralyen, Siperian ja nenetsien kansat.

Kitties - leikattu pehmeä saappaat, joiden pituus on 20-30 cm. Käytti Dolgans.

piirteet

Joka vuosi peuranahkasta valmistetut kengät saavat yhä enemmän suosiota yleisen väestön keskuudessa paitsi Siperiassa ja pohjoisessa kuin koko maailmassa.

Saappaat ovat miellyttäviä pitkälle kävelylle ja suojaavat lumelta ja pakkaselta huonommin kuin venäläiset huopakengät. Saappaat voivat pitää lämpimänä pitkään ja ovat erittäin mukavia käyttää.

Kengissä on pääsääntöisesti lukko sivussa tai edessä. Mallit voivat olla rikkaasti sisustettuja tai toisin sanoen niissä ei ole tyyliteltyjä koruja.

Saappaiden väri vaihtelee riippuen villan tyypistä, josta kengät on valmistettu. Usein se on musta, ruskea, maitomainen, punertava sävy. Saappaat voivat olla sekä pitkiä että lyhyitä.

Naisten kengät, jotka on valmistettu hirvieläimistä, ovat nyt muodin huipussa ja ne ovat suosittu muotia ympäri maailmaa. Monet maailman muoti-talot tuottavat menestyksekkäästi erilaisia ​​kenkämalleja, jotka eroavat kengän korkeudesta, villan pituudesta.

Nyt monet valmistajat leikkaavat villajalkineita ja antavat siistit talvijalkineet. Totta, tässä tapauksessa saappaat menettävät osan lämpimän veden toiminnastaan, mutta tällainen malli näyttää hyvin tyylikkältä ja kauniilta.

Muotisuunnittelijat yhdistävät myös yhden mallikengän ja pitkän villan, ja rajataan - tämä vaihtoehto näyttää melko alkuperäiseltä, mutta kengät pysyvät lämpiminä ja suojaavat kaikki sääolosuhteet.

Miesten saappaiden mallit tehdään pääsääntöisesti ilman kaikenlaisia ​​koruja ja lisäosia. Täällä päätehtävä on kylmäsuojaus ja sisäinen mukavuus. Miesten saappaiden lajikkeet voivat olla korkeita ja lyhyitä.

Hirvieläimistä valmistettujen saappaiden lasten mallit valmistetaan erityisellä tekniikalla, joka antaa heille painon ja yllättävyyden. Saappaat tai korkeat turkis saappaat, jotka eivät ole huonompia kuin perinteiset saappaat, suojaavat lasten jalat kylmältä.

Sekä poikia että tyttöjä varten on malleja sekä malleja molemmille sukupuolille.

Saappaiden edut

 • Niistä monista vaihtoehdoista talvikengille kylmille ja lumimyrkkyille valmistetaan hirvieläimistä valmistettuja saappaita, jotka erottuvat erityisestä lämmönjohtavuudesta - niitä on hyvin vaikea jäätyä jopa vakavimmissa lämpötiloissa. Lisäksi saappaat ovat hyvin suojattuja lumesta ja tuulesta.
 • Saappaiden melko ”joustavasta” ulkoasusta huolimatta he säilyttävät alkuperäisen ulkonäönsä, eivät menetä muotoa eivätkä kuluneet monta vuotta - ei ole mitään, että tällaiset saappaat olivat päätyyppisiä jalkineita pohjoisessa, jossa sää ei kuulu ihmisiin.
 • Lisäksi pehmeät kengät, jotka on valmistettu hirvieläimistä, ovat erittäin tyylikkäitä ja muodikkaita yhdistettynä oikeaan vaatteeseen. Tällaiset jalkineet ovat valoisa alkuperäinen lisävaruste talvikaudelle.
 • Lisäksi saappaat ovat osa eräiden Siperian kansojen pukuja, ja tämä kenkien valinta on lähes isänmaallinen.

Miten erottaa oikeat saappaat väärennöksestä?

Poron saappaat korvataan usein vähemmän kestävillä lehmännahkakenkillä. Miten erottaa oikeat saappaat väärennöksestä?

Ensin täytyy kiinnittää huomiota kasaan. Hirvieläinten villa eroaa lehmännahasta, koska se on karkeampi ja karkeampi. Lehmävilla on pehmeää - tuntuu, että sitä voidaan verrata koiraan.

Myös häikäilemättömät valmistajat värittävät lehmänvillan usein niin, että ne siirretään hirvieläimiksi. Petoksen saamiseksi riittää vain hioa hiukset sormien väliin vähän - sormien tulee pysyä puhtaina ilman mitään merkkejä.

Miten valita oikeat saappaat?

Ennen ostamista kannattaa varmistaa, että kenkien villaa ei ole värjätty, koska kengät voivat vuotaa korkealla kosteudella ja menettää alkuperäisen värinsä.

Sinun tulisi myös tarkistaa kengän pinnalla oleva kasa. Turkin tulee olla sileä ja tasainen, ilman kyyneleitä ja kaljuja. Voit pitää kasa kädelläsi ja tarkistaa: jos kädessäsi ei ole turkista, voit ostaa tällaisia ​​kenkiä turvallisesti.

Älä ole huolissaan, jos yksi kenkäparit eroavat väriltään - peurojen ihon luonnollinen sävy ei voi olla sama kaikkialla.

Kenkien valinnan luovuttamaton sääntö - tämä on hinta ja laatu. Nämä hirvieläimet eivät voi olla halpoja, mutta liian kallis pari ei ole parempi valita. On parempi ohjata keskihintaa - se riippuu alueesta, jossa kengät myydään, ja valmistajalta. Ulkomaiset valmistajat ovat pääsääntöisesti ylikuormituksia, mutta tämä ei tarkoita laadukkaampaa tuotetta.

Mitä käyttää?

Hirvestä valmistettuja saappaita on vaikea kutsua universaaleiksi kengiksi, joten on erittäin tärkeää valita oikea yhdistelmä vaatteisiin. Seuraavat elementit yhdistyvät täydellisesti klassisiin saappaisiin:

 • lampaiden takit;
 • turkis lampaiden takit tai liivit;
 • tietyntyyppiset turkisvaatteet (on parempi yhdistää turkiksen väri kengän värin kanssa);
 • harvoin yhdistettynä paisutetut takit ja klassiset untuvatakit;
 • Leggingsit tai sukkahousut, joissa on kasa;
 • laiha farkut tai housut niin, että jalat voidaan ohjata saappaiden sisällä;
 • hameet ja mekot, joiden pituus on keskipitkä ilman kirkkaita yksityiskohtia ja koristeita.

On parempi, jos päällysvaatteiden tai -lisävarusteiden (hattujen, huivien, kintaiden) suunnittelussa on minkäänlaista turkista.

Miten hoitaa kenkiä?

Suola, joka on ripoteltu kaupunkien kaduille, voi vahingoittaa saappaiden materiaalia. Siksi aina, kun tulet kotiin, sinun täytyy pyyhkiä kengät pehmeällä, hieman kostealla liinalla. Sen jälkeen sinun täytyy jättää saappaat ja anna niiden kuivua.

Jos kenkien pinnalle pääsee likaa, kengät on ensin kuivattava, koska lian poistaminen kuivasta turkista on helpompaa. Sen jälkeen lika on puhdistettava siveltimellä.

Sinun täytyy pitää korkeat saappaat lämpimässä, kuivassa paikassa, ja sinun täytyy aina laittaa sukka tai kangas sisälle sekä kartonki saappaiden korkeuden alle, jotta kengät eivät rypisty ja säilytä muotoa.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet