kengät

Miten valita ratsastuskengät?

Miten valita ratsastuskengät?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
  1. Saappaat - sopivimmat kengät
  2. Miten valita
  3. Vaihtoehto saappaille

Kaikki urheilulajit sisältävät tiettyjä ominaisuuksia, mukaan lukien laitteet. Sillä on yleensä erityispiirteitä, koska se on suunniteltu ottaen huomioon urheiluprosessin ominaisuudet ja tehtävät, joita se aikoo suorittaa.

Ratsastuksessa on suuret riskit ja traumaattiset riskit, joten ratsastajan turvallisuus on täällä tärkeä, samoin kuin hevosen terveyden ylläpitäminen. Tätä varten on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota suojavarusteisiin ja erityisesti kenkiin.

Saappaat - sopivimmat kengät

Jalat ovat osa ihmiskehoa, jolla on tärkeä rooli hevosurheilussa. Ainoa jalkojen tuki samanaikaisesti ovat saranat, ja ne on pidettävä, jotta ne eivät putoa hevosesta. Tätä varten ja yleisesti ottaen mukava ratsastus on tärkeää valita sopivimmat kengät. Tuhannen vuoden kokemus ratsastuksesta on osoittanut tämän kengät täällä ovat parhaiten sopivia.

Tämä selittyy sillä, että korkealla akselilla varustetut saappaat on parhaiten suojattu poikkeamilta. Ja kaatamalla jalkaa, ratsastamalla hevosella, kiipeämällä sitä tai menemällä alas, voit hyvin helposti. Varsinkin jos olet juuri aloittamassa harrastusurheilua. Lisäksi saappaat suojaavat perinteisesti jalat lialta, jonka ruiskutus on väistämätöntä.

Ja myrskyisässä tai yksinkertaisesti sateisessa ympäristössä, jossa on paljon vanukkaita, ratsastaja joutuu joutumaan alas maahan, jossa se on hyvin likainen tai märkä.

On kuitenkin mahdollista valita kengät, jotka eivät kata yläosaa. Yleensä tämä ei ole kiellettyä, mutta se kannattaa punnita edut ja haitat tai varastoida leggingsit lähes täysimittaisena vaihtoehtona saappaille. Ne eivät suojaa lohkareilta, mutta voivat estää jalkojen hankautumisen hankausta vastaan. Siksi niillä ja muilla ei ole merkittäviä eroja ikä- tai sukupuoliryhmässä naisten ja miesten saappaat eroavat harvoin toisistaan.

Miten valita

Se on ratsastus, jonka olemme velkaa kengillä. Alun perin ne palvelivat pitämään jalustat jalkojen alla.

Nyt se ei ole yhtä merkityksellistä, joten ammattimaisilla ratsastuskengillä on yleensä pieni kantapää.

Saman suunnitelman budjettivaihtoehtona voit noutaa säännöllisesti nahka- tai kumikengät. Tämä ei kuitenkaan sovellu mihinkään. Ratsastuskenkien on täytettävä seuraavat kriteerit:

  • leveät kantapäät;
  • kantapään korkeus - enintään 2 cm;
  • bootleg polviin;
  • ei salamaa.

Ratsastus varmasti täytyy unohtaa kantapäät tai jopa vain korkokengät. Saattaa tuntua, että mitä korkeampi kantapää on, sitä helpompaa on pysyä pyöriin, mutta se ei ole. Pitkä kantapää ei kestä kuormaa ja murtaa, vaikka se ei olisi kovin ohut. Lisäksi, jos tämä tapahtuu matkan aikana, voit loukkaantua sen takia, että jalka jää jyrkästi eteenpäin, ja samanaikaisesti on olemassa riski pudota kokonaan.

Lisäksi pitkillä koroilla on erittäin epämiellyttävää kiivetä ja laskea hevoselta, ja terävät nastat voivat vahingoittaa hevosta.

Pakolliset saappaat eivät saisi sulkea polvia. Ratsastus on melkein vakio asento polviin taivutettuna. Liian korkeat saappaat ovat taattuja ajamista. Poikkeuksena on melko pehmeä ja joustava materiaali tai tavaratilan yläosan avoin kantapää, mutta tällaisten mallien löytäminen on vaikeaa, eikä yleensä ole mitään perusteltua. Historialliset ratsuväen saappaat ovat hyvin erilaiset kuin nykyaikaiset naiset - ne vain avaavat polven selän (esimerkiksi venäjän), tai yläosa on paljon laajempi ja vapaampi kuin muut (espanja).

Avoimien käärmien saappaat täällä kategorisesti eivät sovi. Mahdollinen salama on riski tarttua tiskiin tai vahingoittaa eläintä, varsinkin jos olet uusi ratsastus. Mutta saappaiden malli, jossa vetoketju on suljettu erityisellä venttiilillä - ratkaisu on erittäin sopiva. Ammattikengät on yleensä varustettu tällaisella venttiilillä, jossa on tarranauha tai napit (jälkimmäinen on luotettavampi), ja sinun tulisi keskittyä niihin.

Jokapäiväisissä malleissa, joissa venttiiliä ei ole kiinnitetty millään tavalla, on riski avata vetoketju ja vahingoittaa ratsastajaa tai hevosta.

Vaihtoehto saappaille

Kuten edellä mainittiin, voit halutessasi tehdä ilman saappaita, mutta tässä on noudatettava kaikkia samoja periaatteita ja turvallisuustoimenpiteitä. Tästä riippuu suoraan sekä hevosen että hevosen elämä ja terveys.

kengät

Jos saappaat, joissa on nauhoja, eivät ole kovin käteviä, koska ne ovat kuluneet ja poistettu pitkään aikaan, niin saappaiden tapauksessa nyöritys on yksinkertaisesti pakollinen. Tässä on syytä selventää Kiipeilyverkko koukulla ei sovi lainkaan, koska nämä metalliosat voivat tarttua ja loukkaantua.

Mutta tavalliset vaelluskengät - varsin mukava ja budjetti. Ne tulevat sisään, mukaan lukien vedenpitävät materiaalit, jotka ovat erittäin käteviä kosteassa ilmastossa ja maastossa. Kylmänä vuodenaikana kannattaa varastoida talvimallissa eristys.

leggingsit

Joskus leggingsit kutsutaan ratsastuskengiksi, mutta tämä ei ole totta. Gaiters on yleinen nimi käsivarsille ja jaloille, jotka on suunniteltu suojaamaan heitä ulkoisista tekijöistä (manuaaliset ratsastushousut ovat merkityksettömiä, ellet aio yhdistää sitä jousiammuntaan). Niiden yksinkertaisempi kuin kengät, noutaa koon tai sopivat sen alle, ja laaja valikoima sisältää erilaisia ​​malleja, kuten lapsia.

Hevosurheilulajit ovat useimmiten nahasta tai erittäin tiheästä kankaasta (esim. Mokka). Tämä on välttämätöntä, jotta ne voidaan korvata korkealla bootlegillä. Niiden on myös pidettävä jalka, joka voi helposti kiusata tai kiertää matkan aikana.

Yleensä kengillä varustetut leggingsit ovat yleensä halvempia kuin saappaat, joten ne voivat olla hyvä vaihtoehto.

Tarkista seuraavassa videossa ratsastuskengät.

Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet