tuntia

Miten vaihdat akkua rannekellossa?

Miten vaihdat akkua rannekellossa?

liittyä keskusteluun

 
Sisältö
 1. Akun vaihto tuntia
 2. Akun valinta
 3. työkalu
 4. Korvausmenetelmä
 5. Miten kansi avataan?
 6. Aseta akku paikalleen
 7. Sulje kansi
 8. Turvaohjeet

Nykyään rannekellot toimivat usein tyylikkäinä lisävarusteina. Mutta niille, jotka ovat tottuneet navigoimaan ajoissa, on jo vaikea lähteä talosta ilman rannekkeen kiinnittämistä. Useimmat laitteet on varustettu akulla, joka vähitellen menettää latauksen. Se on vaihdettava määräajoin.

Akun vaihto tuntia

Mekaaniset kellot vaativat vain säännöllistä riviä. Elektroniset laitteet ovat tältä osin kätevämpiä. Uuden akun avulla ne toimivat oikein pitkään. Kun rannekello alkaa jäädä jäljelle - tämä on tärkein signaali siitä, että lataus sammuu.

Akun löytäminen on helppoa ja se on edullista, joten monet ihmiset päättävät korvata elementin itse. Ennen kuin häirität rannekellon mekanismia, sinun pitäisi tutustua joihinkin suosituksiin:

 1. Tarkista, onko tuote vanhentunut. Jos näin ei ole, sinun on myös otettava yhteys valtuutettuun korjaamoon. Kun valtuutettu henkilö rikkoo tuotteen eheyttä, takuu lakkaa. Jos heille tapahtuu erittely, sinun on käytettävä paljon rahaa korjauksiin.
 2. Varmista, että laite ei toimi kunnolla tai se on pysähtynyt kuolleen akun takia. Muut elektronisen mekanismin toimintaan liittyvät syyt voivat aiheuttaa toimintahäiriöitä. Jos akku on laskelmien mukaan liian aikaista vaihtaa, ota heti yhteyttä pätevään mestariin. Jotkut kvartsikellojen mallit on varustettu näyttöjärjestelmällä END OF LIFE ("Elämän loppu"). Jos lisävarusteen takakannella on lyhenne EOL, akku lasketaan alas, toinen käsi hyppää neljän asennon läpi.
 3. Yritä vaihtaa akku ennen kuin kello pysähtyy kokonaan. Muuten akku alkaa virrata ja pilata koko mekanismin.

Akun valinta

Uusi akku sopii ihanteellisesti edellisen koon kanssa. Jos se osoittautuu pienemmäksi, kontakti pysähtyy jatkuvasti, mikä johtaa toimintahäiriöihin. Jos se on enemmän - kotelon kansi ei ehkä sulkeudu, ja mekanismi ja valitsin ovat epämuodostuneet.

Siksi ei ole välttämätöntä, että kehitetty akku hävitetään välittömästi. Sen avulla voit tulla myymälään, ja myyjä auttaa sinua valitsemaan saman.

Akun on oltava korkealaatuista. Ihannetapauksessa sen pitäisi toimia kahdesta viiteen vuoteen kapasiteetista riippuen, mutta vaara ei ole, että se häviää nopeasti. Elementin sisällä sinkki ja suolat vaikuttavat keskenään, ja jos kotelo on epämuodostunut tai syöpynyt, viallinen tuote voi vuotaa. Useimmiten tämä johtaa mekanismin täydelliseen korvaamiseen.

RENATA- ja MAXELL-elektronisten kellojen uusimmalla sukupolvella on erikoisrakenne, joka estää vuotoja.

Paristojen tulee olla samankaltaisia ​​kuin koko, mutta myös latauskapasiteetti. Se on lueteltu tapauksessa. On kuitenkin muistettava, että sama akkukapasiteetti ei anna mitään takeita siitä, että uusi akku kestää niin kauan kuin edellinen. Jos hän sijoittuu varastoon pitkään, akku olisi voinut helposti purkautua. Valitettavasti ei ole mitään keinoa tietää, kuinka kauan hänellä on työskennellä.

Voltmetri näyttää akun soveltuvuuden, vaikka sillä olisi vain vähän työtä.

Akun sivulla, joka vastaa "plus" -merkintää, joka on merkitty ravintoaineen tyypillä:

 • Suolaa. Sopii mihin tahansa kellomalliin, se on edullinen, mutta toimii myös pitkään. Tällaista akkua ostettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota valmistuspäivään, koska se voi itsestään purkautua 10% vuodessa. Tämän akun merkittävin haitta on se, että se on altis vuotolle. Masters ei suosittele käyttämistä kalliisiin kelloihin.
 • Emäksinen. Hinnan ja laadun optimaalinen yhdistelmä. Se on edullinen, palvelee jopa puolitoista vuotta. Mutta ei niin vaarallinen kuin suolaliuos.
 • Hopea-sinkki. Yksi kalleimmista akuista. Siinä on kaikki tarvittavat edut: se ei virtaa, se toimii pitkään, se purkautuu hieman. Akkutyyppi SR-MD - monipuolisin niistä. Sopii mihin tahansa kellotyöhön.
 • Litiumia. Se on myös kallis akku, mutta se kestää vähintään kolme vuotta. On tapauksia, joissa vastaava akku purkautuu vasta seitsemän vuoden erinomaisen työn jälkeen.

työkalu

Työnkulku ei aiheuta ongelmia, jos on erityisiä työkaluja. Mutta ei jokainen koti on joukko katsella ruuvimeisseleitä. Sitten tule pelastuksen improvisoituihin keinoihin. Esimerkiksi veitsi tai terä on hyödyllinen kannen poistamiseksi.

Myös lähimmässä optiikkaliikkeessä voit valita joukon ruuvimeisseleitä lasien korjaukseen, jotka sopivat kellojen kanssa työskentelyyn.

Selkälevyn avaaminen on paljon helpompaa, jos poistat hihnan kellosta ja pidät kotelon päinvastoin.

Kiristin ei saa olla liian voimakas, jotta korvat eivät vahingoitu. Kellon ja päinvastoin välillä on tarpeen laittaa pala pehmeää kangasta.

Kun vaihdat akun itse, älä koskaan käytä metallisia pinseteitä. Tällainen työkalu lyhentää pylväitä, mikä johtaa elementtien kapasiteetin menetykseen ja heikentää merkittävästi sen työn laatua. Pinsetit on valmistettava muovista tai eristetystä työosasta.

Paristoa ei ole suositeltavaa ottaa käsin. Sormet jättävät jälkiä, jotka heikentävät sen kosketusta kellon kanssa.

Korvausmenetelmä

Ennen laitteen purkamista sinun on valmisteltava työympäristö. Kellotyö koostuu pienimmistä yksityiskohdista. Jopa huomaamaton hiukkanen (pöly, hiukset, hilse, vauva) voi rikkoa laitteen.

Siksi pöytä on ensin pyyhittävä kostealla liinalla ja pyyhi sitten kuivaksi.

Taulukon pinnan ei pitäisi olla liian kovaa, muuten akun vaihtamisen jälkeen lisävaruste naarmuuntuu. Peitä pöytä valkoisella paperilla tai pöytäliinalla. Voit siis suojata koruja naarmuilta, lisäksi kevyellä pinnalla on helppo löytää pienet pienet osat.

Tämän perusteella on mahdollista kiinnittää huomiota olosuhteisiin, joissa korjaamojen asiantuntijat työskentelevät. On tuskin mahdollista uskoa kalliita lisälaitteita likaiselle henkilölle, joka työskentelee likaisella pöydällä.

Miten kansi avataan?

Kun olet vakuuttunut siitä, että akku on vaihdettava, uusi paristo valittiin oikein ja työpaikka valmistettiin, voit aloittaa työn. Vaikeinta on avata kansi vahingoittamatta lisävarustetta eikä saada satuttaa itseäsi.

Kotelon takaosa voidaan kiertää tai painaa.

Jos kannen ympärillä on uria, se irrotetaan. Helpoin tapa on säätää paksuus. Levitä se vastakkaisten urien leveydelle ja kiinnitä työkalu. Käännä sitä varovasti useita kertoja vastapäivään. Kaikilla ei kuitenkaan ole kotona samanlaista laitetta ja erityistä avainta. Sitten voit yrittää avata kannen pinseteillä, joiden päät on taivutettu jaloiksi.

Tämä lomake voidaan antaa itsenäisesti.

Myös kellon takaseinä voidaan ruuvata erillisillä ruuveilla. Työskentelemään tällaisen laitteen kanssa sopiva aika- ruuvimeisseli on sopiva. Ensinnäkin on välttämätöntä irrottaa diametrisesti vastakkaiset ruuvit ja poistaa loput mihin tahansa järjestykseen.

Jos takapaneeli on sileä, se painetaan.Katsokaa varovasti - kannessa on oltava pieni syvennys. Nosta kansi pienellä veitsellä tai ohuella ruuvimeisselillä. Liikkeen on oltava kiinteä, mutta siisti. Pidä kelloa tiukasti, jotta et rikkoa niitä.

Aseta akku paikalleen

Kun kansi on poistettu, sinun on tutkittava ja muistettava, miten akku on kiinnitetty. Useimmiten se kiinnitetään kahden palkin väliin, joista toinen on siirrettävissä. Se kiinnitetään ruuvilla. Pultin kiertämiseksi tämä ruuvi on ensin irrotettava hieman. Tämän jälkeen palkki voidaan helposti kytkeä pois terävällä esineellä. Heti kun akkua ei ole kiinnitetty tankoon, se kääntyy "miinus": n joustavan kosketuksen takia.

Sen jälkeen muoviset pinsetit on poistettava varovasti vanhasta akusta ja asenna uusi samalla tavalla. On tärkeää, ettei "plus" ja "miinus" sekoittuisi.

Ennen kannen sulkemista on varmistettava, että laite toimii.

Seuraavassa videossa kuvataan yksityiskohtaisesti akun vaihtaminen kellossa.

Sulje kansi

Ennen kuin asennat kellon takaosan, kannattaa tarkistaa kannen tiiviste. Jos se on huonontunut, se on käsiteltävä silikonilla tiiviyden parantamiseksi.

Jos takapaneelia painetaan, se tulee palauttaa sen paikkaan, noudattaen joitakin suosituksia:

 1. Laita kello pöydälle kuvapuoli alaspäin, samalla kun asetat paperikalvon, joka on taitettu useiksi kerroksiksi.
 2. Kannessa on ura, joka yhdistetään nuolien siirron pyörän akseliin. Varmista, että kaikki elementit on yhdistetty kunnolla ja kansi on mahdollisimman tasainen.
 3. Kannen tasoittamiseksi ota tasainen puinen esine ja kiinnitä se takapaneeliin. Kellon pitäisi sulkea ilman vaikeuksia. Jos on tunne, että on tarpeen käyttää hieman enemmän voimaa, on parempi varmistaa, että akku ja kansi ovat laskeutuneet oikein.

Kansi, joka irrotettiin kierteellä, ruuvataan takaisin samalla tavalla.

Turvaohjeet

Vaihda akun rannekellot kotona. Tärkeintä on noudattaa kaikkia suosituksia ja olla erittäin varovainen. Silloin myös tämä, joka kohtaa tämän ongelman ensimmäistä kertaa, selviää tästä tehtävästä:

 1. Älä käytä terän terävää kärkiä. Hän luistaa ja satuttaa kättään. Kärki voi myös rikkoutua. Sitten veitsi tulee arvottomaksi. Paras käytetty terä.
 2. Veitsellä on noudatettava samat turvatoimenpiteet kuin taltalla. Älä käytä voimaa veitseen, jos toinen käsi on sitä vastapäätä. Varsien tulee olla sellaisessa asennossa, että kun työkalu liukuu pois, ne eivät ole polulla.
 3. Älä yritä avata kalliita lisävarusteita. Yksi huolimaton toiminta - ja koristelu on pilaantunut. Tällöin ota yhteyttä jalokivikauppaan.
 4. Laite ei läpäise kosteutta tiivisteiden ja voiteluaineiden vuoksi. Siksi irrota takaseinä varovasti, jotta tiivisteet eivät vahingoitu.
Kirjoita kommentti
Viitetarkoituksiin annetut tiedot. Älä hoitaa itseään. Terveyden vuoksi ota aina yhteyttä asiantuntijaan.

muoti

kauneus

suhteet